The 51st State wrote:vala je realno vise kontra primjera, ovaj jedan ohalalio rs hladno, cini se da se sve sije vrijedaju zbog same brojnosti tog pravca u islamu i sto je sami iran perjanica istog, a isti se sto jeste istina ne stedi.
mislim nisam primjetio da neko vrijedja sije pakistana, uae, nigerije i gdje ih vec jos ima.
Iran pa Iran.
Realno, meni ni u dzep ni iz dzepa.
Hvala im do neba sto su nam oruzje slali u ratu.
Svi se veliki mogu siriti, okupirati tudji teritorij , raditi sta hoce samo Iran ni pod razno ? Turci mogu uzeti pola Sirije bilo bi normala, Rusi Krim normala, Izrael preventivno sravniti sa zemljom pola neke drzave normala, o Amerima da ne pricam. Svi mogu samo Iran jok. Pa nisu ni oni vesla sisali. Sad pricamo o drzavama.
A siitima mozemo ovako, evo nek svako od nas koji redovno seremo na ovoj temi napise sta misli o sijama, pa cemo vidjeti pravo stanje. 100 puta sam napisao, meni nije normalno da ljudi vise mrze sije nego cetnike, da sije ocima nije vidio a ide u Siriju da ubija mrske sije, da svi znamo podjelu na sunite i siite oni hladno pisu o njima kao sekti. Nisu ni suniti sekta...nego Vehabije, Haridjije, Tekfirdzije il koje vec pm.
Imaju i krscani podjele, pa niko od katolika ne kaze za pravoslavce da su sekta il protestante.
Ne znam, mozda ja nisam normalan, al ne moze se neko deklarisati za sekularnu Siriju, a podrzavati Nusru, Vojsku Islama, Shamove. Prosto nemoguce