Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma te aplikacije nemaju nekog znacaja.. android je takav da kontrolise sve sam cim napustis aplikaciju.. nije upitanju koliko trosi, nego kakva je aplikacija..
Imas ti firefox i chrome rekao bih brend... a boat browser koristim.. manje trosi, i trebaju mi osnovne stvari, google, snimi, pogledaj i to je to..
Sto manje stvari to bolje. Dosta ima bespotrebni aplikacija.. treba mi avaz klix gmail youtube video player music player browser galerija sms pozivi eto...
I taj security je nepotreban.. antivirusi..
Brisi cache ponekad i eto.. nije android toliko osjetljiv. To je tebe samo neka aplikacija zezala..
Sanse da fasujes su minimalne. Ja za godinu dana nisam nikada naletio na virus. Mozes uvijek skinuti neki antivirus, skenirati, ako sta pronadje, brisi. Kad izbrises deinstaliraj ga.. u 3 mjeseca jednom ja to..
Da,tako mozes brisati cache.. ako vec ne znas u recovery modu
To trece ne znam. Nek stoji kako stoji. Nema nekog uticaja na bateriju. Svakako je moras puniti svaki dan.. kao svi mi
Djubre_ wrote:Ma te aplikacije nemaju nekog znacaja.. android je takav da kontrolise sve sam cim napustis aplikaciju.. nije upitanju koliko trosi, nego kakva je aplikacija..
Imas ti firefox i chrome rekao bih brend... a boat browser koristim.. manje trosi, i trebaju mi osnovne stvari, google, snimi, pogledaj i to je to..
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Na tvoju preporuku izbrisao sam Phono, BD (battery doctor), i još sam saminicijativno izbrisao Roamingkill, BH Telecom app, i još par njih. Imam osjećaj da je malo "slobodniji" OS sad. Vidjećemo kako će se ponašati. Inaće mislim da se ovo i počelo dešavati nakon instaliranja BD-a.
Inače koristim Chrome koji mi je instaliran došao a od AV-a koristim Lookout security koji mi je također došao instaliran
Potpuno bespotreban a istovremeno utiče na performanse kao i na bateriju! Čuj AV na linux baziranom OS-u...smiješno! NEgo, dobro otvori oči kada nešto skidaš i instaliraš (mislim isključivo na .apk fajlove) i sve će biti udure!
Kod tebe je 1ghz procesor.. 512 rama..
Kod mene 1.5 dual core.. 2 gb rama..
Pa opet duplo manje imam stvari od tebe hehe.. dosadi sve bolan. A to battery saver, task kileri, antivirusi, protekti neki.. mani to.. sto manje stvari neka radi u procesima i sve ok.. mozes te neke fabricke aplikacije kao sto su chatON, Play books, play games, pkay magazines, mobile tv bla bla.. pogasiti u aplikacije > sve, pa ih na turn off pa force stop, zaustaviti da djaba ne rade..
Ima li ovdje neko da je iz Zenice a da zna raditi sa update androidom,verzija mi je 2,0 i mislio sam je unaprijediti ali se bojim cackati jer nisam bas neki strucnjak za to pa ako ima neko da se javi dogovoriti cemo se oko cijene nece biti đaba logicno
We can confirm that the rollout of the Android 4.3 update for the GALAXY S III and Note II will be completed before February, meaning it will continue to trickle out to devices this month and throughout January.
hube wrote:Danas bio u Kimteku u vizu restarta mobitela i serviser mi reče da se ne trebaju instalirati nikakvi clenari, baterry saveri i sl budući da svi androidi od verzije 4+ to sami rade i sami gase aplikacije koje nisu aktivne i koje se ne koriste. Ukoliko se na android 4+ instaliraju pomenute aplikacije, dešava se problem koji sam ja imao.
Ovo sam napisao za ostale forumaše da znaju
P.S.
Da li neko zna postoji li kakva (besplatna) aplikacija pomoću koje mogu tempirati kad će mi telefon ući u avio mod, kad će biti utišan, kad će biti sa smanjenim osvjetljenjem i sl.?
Tasker je najbolji za to, ali se plaća. Lama je besplatna čini mi se.
hube wrote:Danas bio u Kimteku u vizu restarta mobitela i serviser mi reče da se ne trebaju instalirati nikakvi clenari, baterry saveri i sl budući da svi androidi od verzije 4+ to sami rade i sami gase aplikacije koje nisu aktivne i koje se ne koriste. Ukoliko se na android 4+ instaliraju pomenute aplikacije, dešava se problem koji sam ja imao.
Ovo sam napisao za ostale forumaše da znaju
P.S.
Da li neko zna postoji li kakva (besplatna) aplikacija pomoću koje mogu tempirati kad će mi telefon ući u avio mod, kad će biti utišan, kad će biti sa smanjenim osvjetljenjem i sl.?
+1 za Llamu. Dosta jednostavnija a ne zaostaje puno po mogućnostima za Taskerom.
I da, Android naročito od verzije 4.0 (ICS), ne treba nikakve task killere, menagere i takvo što. To donosi samo više štete nego koristi jer buni sistem i tjera ga da radi više nego inače. Android nije Windows. Android je baziran na Linuxu koji ima drugačiji sistem korištenja memorije i aplikacija i tu važi politika "slobodna memorija je bačena memorija". Znači Android će sam ugasiti aplikacije koje u tom trenutku nisu potrebne korisniku, a aplikacije koje ostaju u memoriji (tačnije njihovi pozadinski procesi) ubrazavaju pokretanje istih što ima pozitivan učinak na bateriju jer procesor mora manje da radi i na nižim frekvencijama.
Djubre_ wrote:Sto manje stvari to bolje. Dosta ima bespotrebni aplikacija.. treba mi avaz klix gmail youtube video player music player browser galerija sms pozivi eto...
I taj security je nepotreban.. antivirusi..
Brisi cache ponekad i eto.. nije android toliko osjetljiv. To je tebe samo neka aplikacija zezala..
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Pošto nisam expert u mobilnom svijetu haj mi još ovo reci molim te.
Obrisao sam Lookuot AV i kakva mi je šansa da Virus fasujem?
Na koji način da čistim cache, jel Postavke-Aplikacije-Izbriši Cache?
Da li mi GSM/WCDMA mog troši više bateriju od samog GSM moda?
Netačno. 3G troši najviše, slijedi LTE pa WiFi mada noviji telefoni tipa LG G2, Note 3 i Nexus 5 imaji nešto što se zove "envelope tracking" što drastično smanjuje potrošnju baterije na LTE mrežama.
Kvaka je u dužini valova. WiFi ima daleko manju talasnu dužinu i kraća je razdaljina od rutera do telefona, nego na 3G mrežama gdje stanice mogu biti udaljene i do nekoliko km.
juce sam preko applications, all, disable disejblirao par stvari koje ne koristim, g+, chat on, google play magazines, google play music, group play, yahoo finance & news, youtube
i sada vidim da se baterija puno brze prazni, ima li vama logike da je nesto od ovoga uzrok ili da problem trazim na drugom mjestu
quarterback wrote:juce sam preko applications, all, disable disejblirao par stvari koje ne koristim, g+, chat on, google play magazines, google play music, group play, yahoo finance & news, youtube
i sada vidim da se baterija puno brze prazni, ima li vama logike da je nesto od ovoga uzrok ili da problem trazim na drugom mjestu
hvala
Ne bi trebalo da ima ikakve logike druže :/ da nije autosugestivno ili si mozda instalirao nešto drugo u isto vrijeme pa zaboravio?
ma i meni je nelogicno ali kontam da mozda nesto od toga android koristi pa stalno pokusava da pristupi tome sto sam ja disejblirao pa mozda radi toga vuce vise
instalirao sam samo onaj mahardzin app koji na osnovu tipa telefona trazi vijesti za taj telefon, ukinuo sam mu odmah notifications ali mozda ipak nesto radi u backgroundu, deinstalirao sam privremeno dok ne utvrdim kako je sa 2,5 dana palo na maltene jedan dan
I kod mene je isto tako hehe.. pokusaj ih upaliti pa restartovati tel pa se cujemo za dan dva.. i ja cu ih sad vratiti.. samo idi na reset default u aplikacijama..
Leti! Haha a manje trosi i zauzima od 4.3 gallery3D.
Izbrisao stock galeriju, ovu nabacio. Stavio joj naziv Gallery. Bolja od one jbte.. kamera je ista.. ma da sam probao i ovu od nexusa novu.. ovako je stock kamera a galerija brza
quarterback wrote:ma i meni je nelogicno ali kontam da mozda nesto od toga android koristi pa stalno pokusava da pristupi tome sto sam ja disejblirao pa mozda radi toga vuce vise
instalirao sam samo onaj mahardzin app koji na osnovu tipa telefona trazi vijesti za taj telefon, ukinuo sam mu odmah notifications ali mozda ipak nesto radi u backgroundu, deinstalirao sam privremeno dok ne utvrdim kako je sa 2,5 dana palo na maltene jedan dan
hvala drug, sve najbolje !
Divi ti tamo da nisi koji sistemski proces ukinuo tj. neki sa prefiksom "google ...." pošto ih ima dosta a lako čovjek predividi puni naziv! A i ja sam neki dan u cilju oslobađanja memorije pobrisao par tih servisa preko root app delete (google newsstand i sl.), kod drugih opet pobrisao updates-e jer ih ne koristim (kako god, backup preko titaniuma je OBAVEZAN u slučaju da ti počne nešto "štucati" ili pobrišeš što ne bi smio) ali skontao sam na kraju da je bolje pobrisati i ukinuti bilo šta drugo nego neki app/proces s "google" u nazivu! Mogu halaliti sve samo da mi fon stabilno radi jer niti imam živaca za neki recovery preko cwm-a (mada ga imam na kompu. uvijek spremna) niti sam više u tom' fazonu da mi se isprobava svaki ROM koji izađe, barem zasad dok paranoid sluša!
Ne znam da li sam ga preporučio, ali evo jedan prejak launcher koji je nedavno izašao: