Nije me strah, mene vise nema radi cega biti strah..mene licno...samo sam prokomentarisala reakciju moje radne kolegice kojoj su sinoc dosli na vrata, da bi joj sina jutros pozvali na razgovor....znam djete, znam roditelje....samo neko pokazao...on...znam njega....on je bacao kamenje....i nakon razgovora mu je receno da ce svoju nevinost dokazivati na sudu...a nemaju niti jedan dokaz.Alfons Kauders wrote:zbog cega te je strah?realna do boli wrote:Promasena poenta mog posta.
Retorika danasnjih politicara vise ne pije vode, zastarila je, neodrziva, providna.
Govorila sam o djeci koja nisu palila, koja su mirno stajali na protestima sa pisco u ustima i trensparentima....sta treba, da ocekujem da sutra dodju i po mene...tek onako na informativni razgovor jer je eto moja komsinica rekla, ona je bacila kamen..recimo.
svjedoci trebaju davati iskaze, ako imaju korisne informacije... ali dokaza ce svakako ionako biti previse, slike, video itd...
bezveze se plase ljudi nekakvim prijavama i pozivima, totalne nebuloze... 99% ljudi koji su ucestvovali na demonstracijama niti je evidentirano niti ce dobiti bilo kakve pozive... nece cak ni velika vecina onih koji su ucesvtovali u nasilju...
I sada ce se sudovi zatrpati, da ne kazem glupostima..a spisi sa ozbiljnim prekrsajima ce na cekanje....jer ovo je prioritet...drzava se drma..opet pogubljeni redoslijed prioriteta....