PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

realna do boli

#10901 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by realna do boli »

Alfons Kauders wrote:
realna do boli wrote:Promasena poenta mog posta.
Retorika danasnjih politicara vise ne pije vode, zastarila je, neodrziva, providna.
Govorila sam o djeci koja nisu palila, koja su mirno stajali na protestima sa pisco u ustima i trensparentima....sta treba, da ocekujem da sutra dodju i po mene...tek onako na informativni razgovor jer je eto moja komsinica rekla, ona je bacila kamen..recimo.
zbog cega te je strah?

svjedoci trebaju davati iskaze, ako imaju korisne informacije... ali dokaza ce svakako ionako biti previse, slike, video itd...

bezveze se plase ljudi nekakvim prijavama i pozivima, totalne nebuloze... 99% ljudi koji su ucestvovali na demonstracijama niti je evidentirano niti ce dobiti bilo kakve pozive... nece cak ni velika vecina onih koji su ucesvtovali u nasilju...
Nije me strah, mene vise nema radi cega biti strah..mene licno...samo sam prokomentarisala reakciju moje radne kolegice kojoj su sinoc dosli na vrata, da bi joj sina jutros pozvali na razgovor....znam djete, znam roditelje....samo neko pokazao...on...znam njega....on je bacao kamenje....i nakon razgovora mu je receno da ce svoju nevinost dokazivati na sudu...a nemaju niti jedan dokaz.
I sada ce se sudovi zatrpati, da ne kazem glupostima..a spisi sa ozbiljnim prekrsajima ce na cekanje....jer ovo je prioritet...drzava se drma..opet pogubljeni redoslijed prioriteta....
Alfons Kauders

#10902 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

say_cheese wrote:
Nisrin wrote:Zasto jedan od zahtjeva na protestima ne bude da niko ne radi za manje od 600 KM- cak ni kod privatnika i da se ukine rad na crno i da se stane jednom za sva vremena u kraj tome...
Dovoljno je da pogledas lidere ovih nadri demonstracija, i sve ce ti se samo kazat. Darko Brkan, Adis Arapovic, Lejla Kusturica, pa mozda i onaj narkoman iz Tuzle, mada se on ne uklapa u imidz avangard lijevice, to su ljudi koji ne poticu iz radnicke klase. Daleko bilo. Oni su rodjeni da lebde iznad nas i glavno im je zanimanje da se zgrazavaju na stanje drustva i drzave. Ovisno o nivou umjetnickog dosega, zgrazavanje moze imati i te kako estetican oblik. Pogledajmo samo ove naprcene usnice i suzne okice, ogledalo duse u kojoj se savila sva lazna bol i tuga ovog svijeta.

Image

Darko, Adis i Lejla su eksperti, koji se iskljucivo bave svjetonazorskim pitanjima, debatiraju o zastiti seksualnih i nacionalnih manjina, masu zastavicama za toleranciju i jednakost. I upravo ti ljudi, sa kozmopolitskim identitetom, sad se naticu u pokusaju da se poistovjede sa domicilnim radnikom, koji je za njih upravo toliko egzotican kao i pas lutalica, njihov ljubimac iz proslosti. Apropos proslost, i tog psa ostavise na po puta, nit su ga udomili, nit su ga muka kutarisali. Povrsnost je jedna od istaknutih karakteristika ove grupacije.

Cudis se, sto se Adis, Lejla i Darko ne bore za minimalnu platu od 600 KM, a opce je poznato, da oni ne bi svoje dupence iz kreveta digli, da ih ne mami plata od 3 milje. Jedino mi zao u svemu ovome, sto ce taj radnik, koji se nekriticno prepustio u sake ovih ubleha, da plati ceh na kraju. Nije dovoljno sto ga je politika kastrirala, ovi ce izvrsiti dodatnu amputaciju. Zivi bili pa vidjeli.
odlicno receno, narocito ovo za povrsnost...

vise ja imam s tim radnicima nego oni, jer sam i sam radnik, za razliku od ogromne vecine nvo ubleha... arapovic barem radi neke konkretne stvari i ne bih ga trpao u isti kos s kojekakvim alickovicima i brkanima - i njemu se moze stosta prigovoriti, ali u nekim stvarima je sasvim ok (mada ga redovno prozivam, al eto, pljuvaci smo mi po prirodi)
O'zone
Globalni moderator

#10903 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

realna do boli wrote:
Nije me strah, mene vise nema radi cega biti strah..mene licno...samo sam prokomentarisala reakciju moje radne kolegice kojoj su sinoc dosli na vrata, da bi joj sina jutros pozvali na razgovor....znam djete, znam roditelje....samo neko pokazao...on...znam njega....on je bacao kamenje....i nakon razgovora mu je receno da ce svoju nevinost dokazivati na sudu...a nemaju niti jedan dokaz.
I sada ce se sudovi zatrpati, da ne kazem glupostima..a spisi sa ozbiljnim prekrsajima ce na cekanje....jer ovo je prioritet...drzava se drma..opet pogubljeni redoslijed prioriteta....
Izvinjavam se na laičkom pitanju ali zar se krivica ne dokazjue na sudu?

Odnosno zar nije na Tužitelju da dokaže da je osumnjičeni ustvarnosti kriv za izvršeno djelo.

Sudovi rade veoma efikasno kad imaju potrebu za tim primjer je evo i članak iznad gdje je tiš koji je dojavio bombu u BBI već pravomoćno optužen nakon cca 3 mjeseca dok postupke koji nisu vezani za glavonje odnosno bitne ličnosti i historija zaboravi.
O'zone
Globalni moderator

#10904 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Jebi ga! Preli se na bolji entitet
Nekoliko stotina demobilisanih boraca i građana protestuje u Banjoj Luci

Nekoliko stotina ratnih veterana i nezadovoljnih građana protestuju danas u banjalučkom kampu Mladen Stojanović.

Demobilisani borci na protestima traže ostavku predsjednika boračke organizacije RS Pantelije Ćurguza, a pridružili su im se građani, studenti i aktivisti.

Broj ljudi koji se pridružuju protestima je iz minute u minutu sve veći.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nekoliko ... /140218069
Alfons Kauders

#10905 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

realna do boli wrote: Nije me strah, mene vise nema radi cega biti strah..mene licno...samo sam prokomentarisala reakciju moje radne kolegice kojoj su sinoc dosli na vrata, da bi joj sina jutros pozvali na razgovor....znam djete, znam roditelje....samo neko pokazao...on...znam njega....on je bacao kamenje....i nakon razgovora mu je receno da ce svoju nevinost dokazivati na sudu...a nemaju niti jedan dokaz.
pa u cemu je onda problem, ako nije ucesvovao i ako nema dokaza? ili je mozda samo mami rekao da nije ucestvovao?

organi ne ganjaju ljude bez ikakvih dokaza, niti iste mogu voditi na sud bez dokaza... nije ovo sjeverna koreja pobogu...

i nevinost ne moze dokazivati na sudu - vec tuzilastvo mora dokazivati krivnju... nevin je dok se ne dokaze suprotno, a tuzilastvo nece pokrenuti nista ako nema dobre dokaze u vidu izjava, video zapisa i sl... dakle tu pricu objesiti macku o rep al odma... hebote pa kod nas sudovi ne osudjuju ni one koji su fakat krivi za nesto, kamoli nevine
Alfons Kauders

#10906 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:
realna do boli wrote:

Odnosno zar nije na Tužitelju da dokaže da je osumnjičeni ustvarnosti kriv za izvršeno djelo.

Sudovi rade veoma efikasno kad imaju potrebu za tim primjer je evo i članak iznad gdje je tiš koji je dojavio bombu u BBI već pravomoćno optužen nakon cca 3 mjeseca dok postupke koji nisu vezani za glavonje odnosno bitne ličnosti i historija zaboravi.
rjesavaju se neka krivicna i za 3 mjeseca, bez obzira na glavonje i politiku... ponudi se nagodba, ljudi pristanu i ustedi se metar vremena i para... to cemo i ovdje gledati... npr. vrati ukradeni racunar, plati par stoja kazne i evo ti x mjeseci uslova...

za paljevinu ce biti nesto dosta ozbiljnije
realna do boli

#10907 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by realna do boli »

O'zone wrote:
realna do boli wrote:

I ja se izvinjavam na naivnosti....ali, onda svako svakoga moze prijaviti policiji...ova sve proslijediti na sud..pa ti dokazuj...valjda se za pocetak istrage treba imati koliko toliko osnovana sumnja.
Ako vec nemaju, a u ovom slucaju nemaju, onda se djetetu ne moze reci...idi kuci i cekaj poziv na sud pa tamo dokazuj da nisi kriv...mi te samo malkice ispitujemo, pa saljemo dalje.....

Zamisli, hiljade demonstranata na informativnom razgovoro..pa sta ubodu...pa ko im se ne dopada, hajd na sud....ma budalestina,
Daleko od toga da se za stvarno dokaziva djela sa realnim indikacijama, ne treba provesti istraga....ko je palio neka odgovara, a ali brate, upadati u stanove, odvoditi djecu...onako..odokativno....na temelju rekla-kazala...na temelju...znam tog malog...znam mu cacu...to vec lici na zastrasivanje, a ne na istragu..ozbiljnu.
O'zone
Globalni moderator

#10908 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

realna do boli wrote:
I ja se izvinjavam na naivnosti....ali, onda svako svakoga moze prijaviti policiji...ova sve proslijediti na sud..pa ti dokazuj...valjda se za pocetak istrage treba imati koliko toliko osnovana sumnja.
Ako vec nemaju, a u ovom slucaju nemaju, onda se djetetu ne moze reci...idi kuci i cekaj poziv na sud pa tamo dokazuj da nisi kriv...mi te samo malkice ispitujemo, pa saljemo dalje.....

Zamisli, hiljade demonstranata na informativnom razgovoro..pa sta ubodu...pa ko im se ne dopada, hajd na sud....ma budalestina,
Daleko od toga da se za stvarno dokaziva djela sa realnim indikacijama, ne treba provesti istraga....ko je palio neka odgovara, a ali brate, upadati u stanove, odvoditi djecu...onako..odokativno....na temelju rekla-kazala...na temelju...znam tog malog...znam mu cacu...to vec lici na zastrasivanje, a ne na istragu..ozbiljnu.
Zastrašivanje i jeste.

Mali je broj osoba koje su učestvovale u paljevini bio otkrivenog lica tako da je identifikacija pomoću kamera otežana (ne nemoguća ali otežana sigurno) e sad sa druge strane bilo je dosta ovih bolida koji su se slikali za FB :mrgreen: koji će da padaju kao zrele kruške (kad nema pameti ha ja!)
Alfons Kauders

#10909 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

realna do boli wrote:
O'zone wrote:
realna do boli wrote:

iskreno (i bez namjere da omalovazavam) ti savjetujem ti da ostavis pravo pravnicima... :cry:
O'zone
Globalni moderator

#10910 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/nekoliko ... 40218069#5

"Kažu, sve dosada
Je laž i obmana
Zavjera ustaško-džihadska
Il upali foluška"
Last edited by O'zone on 18/02/2014 13:49, edited 1 time in total.
JaneEyre

#10911 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JaneEyre »

Alfons Kauders wrote:

iskreno (i bez namjere da omalovazavam) ti savjetujem ti da ostavis pravo pravnicima... :cry:[/quote][/quote]

ili profesoru Riđanoviću...pa da ti on to još bolje objasni onako kao običnom građaninu... :D
realna do boli

#10912 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by realna do boli »

Ma, nisam pravnik, nego sam se jutros bas nasekirala zbog tod decka...
Jednostavno je otisao na demonstracije jer je smatrao da ce se nesto promijeniti... U SBK se nista nije palilo...i cemu onda takva reakcija policije.
svjezi_ustipak

#10913 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by svjezi_ustipak »

Alfons Kauders wrote:
realna do boli wrote:

iskreno (i bez namjere da omalovazavam) ti savjetujem ti da ostavis pravo pravnicima... :cry:
sto je neko mami slagao da je samo pistao drzeci transparent :D :D mogu da zamislim kako se sincina prenerazio kad su dosli po njega. jedino ce se mama vise iznenaditi kad joj na sudu pokazu snimak juniora kako jurisa na kordon :D :D
Eniac

#10914 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

Alfons Kauders wrote:
say_cheese wrote:
Nisrin wrote:Zasto jedan od zahtjeva na protestima ne bude da niko ne radi za manje od 600 KM- cak ni kod privatnika i da se ukine rad na crno i da se stane jednom za sva vremena u kraj tome...
Dovoljno je da pogledas lidere ovih nadri demonstracija, i sve ce ti se samo kazat. Darko Brkan, Adis Arapovic, Lejla Kusturica, pa mozda i onaj narkoman iz Tuzle, mada se on ne uklapa u imidz avangard lijevice, to su ljudi koji ne poticu iz radnicke klase. Daleko bilo. Oni su rodjeni da lebde iznad nas i glavno im je zanimanje da se zgrazavaju na stanje drustva i drzave. Ovisno o nivou umjetnickog dosega, zgrazavanje moze imati i te kako estetican oblik. Pogledajmo samo ove naprcene usnice i suzne okice, ogledalo duse u kojoj se savila sva lazna bol i tuga ovog svijeta.

Image

Darko, Adis i Lejla su eksperti, koji se iskljucivo bave svjetonazorskim pitanjima, debatiraju o zastiti seksualnih i nacionalnih manjina, masu zastavicama za toleranciju i jednakost. I upravo ti ljudi, sa kozmopolitskim identitetom, sad se naticu u pokusaju da se poistovjede sa domicilnim radnikom, koji je za njih upravo toliko egzotican kao i pas lutalica, njihov ljubimac iz proslosti. Apropos proslost, i tog psa ostavise na po puta, nit su ga udomili, nit su ga muka kutarisali. Povrsnost je jedna od istaknutih karakteristika ove grupacije.

Cudis se, sto se Adis, Lejla i Darko ne bore za minimalnu platu od 600 KM, a opce je poznato, da oni ne bi svoje dupence iz kreveta digli, da ih ne mami plata od 3 milje. Jedino mi zao u svemu ovome, sto ce taj radnik, koji se nekriticno prepustio u sake ovih ubleha, da plati ceh na kraju. Nije dovoljno sto ga je politika kastrirala, ovi ce izvrsiti dodatnu amputaciju. Zivi bili pa vidjeli.
odlicno receno, narocito ovo za povrsnost...

vise ja imam s tim radnicima nego oni, jer sam i sam radnik, za razliku od ogromne vecine nvo ubleha... arapovic barem radi neke konkretne stvari i ne bih ga trpao u isti kos s kojekakvim alickovicima i brkanima - i njemu se moze stosta prigovoriti, ali u nekim stvarima je sasvim ok (mada ga redovno prozivam, al eto, pljuvaci smo mi po prirodi)
Razlog je sto svaki vodja revolucije krene sa iskrenom borbom za prava pa onda putem shvati da bi on tu mogao sebe obezbijediti i onda mu cilj postane ne borba za prava nego da bude vlast umjesto vlasti.

I zato poslije revolucije treba se otarasiti vodja revolucije. Dakle, poslati ih u zasluzenu penziju sa privilegijama, ali da nemaju dodira sa politickim i drustvenim zivotom nakon revolucije (milom) a ako nece, onda zna se.
realna do boli

#10915 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by realna do boli »

Ocito glavno nisam napisala....u S B K .....gdje nije bilo nikakvih izgreda...se po djecu dolazi u stanove.
Hajlac

#10916 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Hajlac »

Alfons Kauders wrote:
neki ovdje i dalje misle da se rusi neki totalitarni rezim... ovo je demokratsko drustvo, zna se kako se mijenja vlast i imas svoju priliku za osam mjeseci, pa bujrum... a ne ko mnogi revolucionari koji se gnusaju izbora i koje boli kita za politikom, nemaju pojma o pravu i ustavu, a eto ko nesto bi mijenjali

i da, jedno je rusiti vlast a nesto sasvim deseto rusiti drzavu... prvo podrzavam, drugo ni pod razno... kome je do rata nek kupi plejstejshn
Samo da se grohotom nasmijem(od muke) :lol: :lol: :lol: :lol:

Izbori? :lol:

Kako se samo prosipaju floskule i po enti put lakovjernima baca koska cirkusa zvanog "izbori" :-)
Puna kapa izbora i obmana još od 1991. godine!
guber90

#10917 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

O'zone wrote:
realna do boli wrote:

Zastrašivanje i jeste.

Mali je broj osoba koje su učestvovale u paljevini bio otkrivenog lica tako da je identifikacija pomoću kamera otežana (ne nemoguća ali otežana sigurno) e sad sa druge strane bilo je dosta ovih bolida koji su se slikali za FB :mrgreen: koji će da padaju kao zrele kruške (kad nema pameti ha ja!)
Pohvatat ce one koji se budu kurcili da su palili, pa ce onda od njih izvuci info o drugima koji su palili i ako tako uspiju 50% njih pohvatati, ja mislim da ce biti sretni, zato one koje uhvate ce oguliti posteno.
Hajlac

#10918 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Hajlac »

Aspekt wrote:Na pocetku je vlast imala uspjeh . Demonstrante je proglasila huliganima a zahtjev za golim kruhom je proglasila drzavnim udarom iza kojeg stoji 12 kg droge i centri moci .Danima su paznju skretali sa pricom o izgorenoj arhivi i zgradi gdje je Bakir pasbegovic bio sekretar . Sta ce reci sljedeci put :? :?
A sve su to uspjeli uz pomoć režimskih medija. Jasno je ko je glavni saučesnik kriminalnoj hobotnici.
Eniac

#10919 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

realna do boli wrote:Ma, nisam pravnik, nego sam se jutros bas nasekirala zbog tod decka...
Jednostavno je otisao na demonstracije jer je smatrao da ce se nesto promijeniti... U SBK se nista nije palilo...i cemu onda takva reakcija policije.
Psiholoska. Demonstriranje sile.
O'zone
Globalni moderator

#10920 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Haj neka neko i javno izrekne
Sindikat zdravstva FBiH traži smjenu rukovodstva SSSBiH

Predsjedništvo Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Federacije BiH ukazuje na inertnost i pasivnost Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) te podržava sve zahtjeve radnika i građana pristekle iz njihovih prava na rad i rezultate rada.

"Pozivamo rukovodstvo SSSBiH da odbaci deklarativno izjašnjavanje i shvati da je BiH već dugo zemlja štrajkova i protesta te da je SSSBiH najmanje u situaciji da spava i posmatra.

Istovremeno, pozivamo predsjednika SSSBiH Ismeta Bajramovića i Predsjedništvo Glavnog odbora da daju moralnu ostavku na svoje funkcije", ističu iz Sindikata.

Predsjedništvo Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu FBiH smatra da je "nefunkcionisanje pravne države dovelo do obespravljenosti i nezadovoljstva radnika i građana koji traže samo slobodu, pravo na rad i rezulate rada, prava na bolji život, na posao, pravo na mirnu starost".

"To je bio razlog protesta i jučer i danas, a bit će i sutra. Sramotno je da je ulica postala mjesto gdje se rješavaju nagomilani problemi, mjesto gdje se najkonkretnije osjeća jad i bijeda naših građana", navode iz tog sindikata.

Također upozoravaju da je SSSBiH dugi period preuzeo ulogu promatrača u svim ovim zbivanjima umjesto da u funkciju stavi sve svoje kapacitete da bi se već prepoznati problemi počeli rješavati.

Sjednica Predsjedništva Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu FBiH održana je u Mostaru, a prisustvovali su članovi iz svih deset kantona.
guruman

#10921 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guruman »

Ovdje nakav pametuje o pravu ko nekim naukama.Ponižava profesora koji je samo izrekao ćinjenice-istinu.E pa popisham ti se na te pravne nauke.Za mene je to uvijek bila fela nižeg ranga.Nemožeš proći ulicom od brojnih zakucanih tabli po ulazima "Advokat".Ja sam druge struke kojoj ti možeš samo da poljubiš g....cu.
Eto razloga kome smo mi dali da pravi sistem,životna pravila po kojima treba da se vladamo.A šta imamo.Korupciju,bijedu,ponižene i gladne ljude ,vlastodršce podržane takvim pravnicima,haos i anarhiju.Nepotizam kao fundament opstanka. itd.Ovog đubreta u nedogled.A vi nazovi pravnici ste glavni vinovnici i utemelljitelji proizvoda koje nam servirate svakodnevno ,jedete naš kruh veslajući nas na brojne naćine bezdušno i pokvareno.
MOJ prijedlog građanima-plenumu: Izbacimo bar privremeno pravne i slične "elite" iz svih tijela koja odlučuju o bilo čemu,
postavimo ljude od konkretnog posla a takvih imamo veoma kvalitetnih
. Na kraju krajeva i Tito je bio bravar-metalostrugar pa je uspio napraviti državu kojoj se svijet divio.Tada je ova pravna "elita i slični radili kao ćate po mjesnim zajednicama i bili su sretni ako su i to dobili.Zaustavimo nehljebe da nam kroje život.Kome trebaju neka ih uzme sebi na svoj trošak.
Eniac

#10922 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

Hajlac wrote:
Alfons Kauders wrote:
neki ovdje i dalje misle da se rusi neki totalitarni rezim... ovo je demokratsko drustvo, zna se kako se mijenja vlast i imas svoju priliku za osam mjeseci, pa bujrum... a ne ko mnogi revolucionari koji se gnusaju izbora i koje boli kita za politikom, nemaju pojma o pravu i ustavu, a eto ko nesto bi mijenjali

i da, jedno je rusiti vlast a nesto sasvim deseto rusiti drzavu... prvo podrzavam, drugo ni pod razno... kome je do rata nek kupi plejstejshn
Samo da se grohotom nasmijem(od muke) :lol: :lol: :lol: :lol:

Izbori? :lol:

Kako se samo prosipaju floskule i po enti put lakovjernima baca koska cirkusa zvanog "izbori" :-)
Puna kapa izbora i obmana još od 1991. godine!
Prvo, nasilje je legitiman nacin borbe protiv vlasti kada vlast rusi drzavu, a nase vlasti ruse drzavu vec decenijama.Tada borba, pa i nasilna, protiv takve vlasti nije vise pravo nego i obaveza. Slazem se, protiv vlasti da, protiv drzave ne.

A zasto izbori? Zbog legitimiteta. Ili hoces reci da sutra 2.000 ucesnika plenuma ima pravo formirati vlast u ime 350.000 gradjana kantona? Otkud ti znas da 4.000.000 gradjana BiH zeli vlast koju izabere 10.000 ucesnika raznih plenuma u raznim gradovima?

Izbori su problem jer mogu dati rezultat koji ti se ne svidja. Ali koji je bolji nacin da svi gradjani daju svoje misljenje?
Mister Yes

#10923 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

Živio proletarijat na čelu sa drugom Vučkom! :oops:
JaneEyre

#10924 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JaneEyre »

guruman wrote:Ovdje nakav pametuje o pravu ko nekim naukama.Ponižava profesora koji je samo izrekao ćinjenice-istinu.E pa popisham ti se na te pravne nauke.Za mene je to uvijek bila fela nižeg ranga.Nemožeš proći ulicom od brojnih zakucanih tabli po ulazima "Advokat".Ja sam druge struke kojoj ti možeš samo da poljubiš g....cu.
Eto razloga kome smo mi dali da pravi sistem,životna pravila po kojima treba da se vladamo.A šta imamo.Korupciju,bijedu,ponižene i gladne ljude ,vlastodršce podržane takvim pravnicima,haos i anarhiju.Nepotizam kao fundament opstanka. itd.Ovog đubreta u nedogled.A vi nazovi pravnici ste glavni vinovnici i utemelljitelji proizvoda koje nam servirate svakodnevno ,jedete naš kruh veslajući nas na brojne naćine bezdušno i pokvareno.
MOJ prijedlog građanima-plenumu: Izbacimo bar privremeno pravne i slične "elite" iz svih tijela koja odlučuju o bilo čemu,
. Na kraju krajeva i Tito je bio bravar-metalostrugar pa je uspio napraviti državu kojoj se svijet divio.Tada je ova pravna "elita i slični radili kao ćate po mjesnim zajednicama i bili su sretni ako su i to dobili.Zaustavimo nehljebe da nam kroje život.Kome trebaju neka ih uzme sebi na svoj trošak.
jest vala stvarno...dole zli pravnici, dole pravni sistem, i zakoni i Ustav, dole ublehaški pravni fakultet, dole ljudska prava i posebno dole onaj grozni sud u strazburgu :D

@realna do boli: izvini ako sam se i na koji način zezala sa situacijom u kojoj se našla tvoja prijateljica, radi sina...držim fige da to izađe na dobro, a prijateljica ako strahuje za sina neka ipak angažuje neku pravnu pomoć (možda joj ti ublehaši pravnici i pomognu, nikad se ne zna:))
Last edited by JaneEyre on 18/02/2014 14:26, edited 2 times in total.
snaga_znanja

#10925 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by snaga_znanja »

guruman wrote:Ovdje nakav pametuje o pravu ko nekim naukama.Ponižava profesora koji je samo izrekao ćinjenice-istinu.E pa popisham ti se na te pravne nauke.Za mene je to uvijek bila fela nižeg ranga.Nemožeš proći ulicom od brojnih zakucanih tabli po ulazima "Advokat".Ja sam druge struke kojoj ti možeš samo da poljubiš g....cu.
Najbolje da tebe koji ne znaš razlikovati č i ć postavimo da odlučuješ i donosiš odluke...

Jebem ti i demokratiju i slobodu govora kad se iz nje izrodi ni manje ni više nego Pol Pot...
Last edited by snaga_znanja on 18/02/2014 14:20, edited 1 time in total.
Post Reply