jos zanimljive price kod Kupera

Utekli VDV sa polozaja ostavili ih same na liniji tako nesto.sumirprimus wrote: ↑31/08/2022 20:54Sta ce ruski cetalji indoktrinianni laznom grandioznoscu zlocinackog ex sssr.a drugo uradit kad zagudi. Nego dat nogama vjetraSpoilerShow
Imam info da su rezerve iz Kherson grada poslate u Tomynu Balku da je deblokiraju situacija je neizvjesna moguce da su Ukrajinci vraceni nazad.
zaboravljaš jednu ključnu stvar - druga strana obično nađe način da se adaptira. ukrajinci - zasad - više nemaju čime iznenaditi ruse. a ovi će se ukopati i dodatno utvrditi.lajkujMe wrote: ↑31/08/2022 17:26 Sta je problem to je original slika s Orlan-10![]()
Salu na stranu evo sad vidim na Twitteru poplavu info koji potvrdjuje moje teorije od jucer do danas![]()
![]()
Ko ono maloprije napisa da misli da Ukrajinci zaobilaze utvrde da izbiju do Dnjepra?
Ne slazem se to se ne moze izvesti nece Rusi mirno sjediti dok ih Ukrajinci zaobilaze poljima.
Ne mislim da je ovo nastavak prosle ofanzive ali ne i finalna ovo je jos jedna shaping operacija za sljedecu ofanzivu.
Kherson i Kahovka nisu cilj ali jeste ovaj reon:
Obezbjedio si Inhulets, unistio najvece utvrde istocno od Inhuletsa Arkanhelske, Visokopillia, Velika Oleksandrivka i Davidov Brod.SpoilerShow
Ostavio Rusima juzno mala sela gdje se moraju ukopati a tu ce ih biti lako unistavati artiljerijom.
3 ofanziva koja se mora desiti najkasnije krajem septembra bi bila finalni udarac
Da hoće, većina će se ukopati 2 metra, i utvrdiće se da ne ustanu.eyesburn wrote: ↑31/08/2022 22:09zaboravljaš jednu ključnu stvar - druga strana obično nađe način da se adaptira. ukrajinci - zasad - više nemaju čime iznenaditi ruse. a ovi će se ukopati i dodatno utvrditi.lajkujMe wrote: ↑31/08/2022 17:26 Sta je problem to je original slika s Orlan-10![]()
Salu na stranu evo sad vidim na Twitteru poplavu info koji potvrdjuje moje teorije od jucer do danas![]()
![]()
Ko ono maloprije napisa da misli da Ukrajinci zaobilaze utvrde da izbiju do Dnjepra?
Ne slazem se to se ne moze izvesti nece Rusi mirno sjediti dok ih Ukrajinci zaobilaze poljima.
Ne mislim da je ovo nastavak prosle ofanzive ali ne i finalna ovo je jos jedna shaping operacija za sljedecu ofanzivu.
Kherson i Kahovka nisu cilj ali jeste ovaj reon:
Obezbjedio si Inhulets, unistio najvece utvrde istocno od Inhuletsa Arkanhelske, Visokopillia, Velika Oleksandrivka i Davidov Brod.SpoilerShow
Ostavio Rusima juzno mala sela gdje se moraju ukopati a tu ce ih biti lako unistavati artiljerijom.
3 ofanziva koja se mora desiti najkasnije krajem septembra bi bila finalni udarac