a nisu nista odgovorili jos drug, valjda bude kakve koristi od njihSundanceKid wrote:Svaka cast druze za trud, makar nek se nesto desava...portali, bilo sta, sve je bolje nego sutit kad idioti rade ovakve stvari...
![]()
hvala tebi na fotki !
lp !
a nisu nista odgovorili jos drug, valjda bude kakve koristi od njihSundanceKid wrote:Svaka cast druze za trud, makar nek se nesto desava...portali, bilo sta, sve je bolje nego sutit kad idioti rade ovakve stvari...
![]()
posto vidim da nisi biciklista samo da pitam da nisi mene vidio u narandzastoj jakni pa te to potaklo da reagujesHakiz wrote:Odgovorno tvrdim da su u zadnjih godinu - dvije biciklisti postali najgori i najneodgovorniji učesnici u saobraćaju. Naročito kada voze po novoizgrađenoj stazi.
Wind wrote:Šefe, kakvi smo sa nekom noćnom turom ovih dana?
majkuocavenividivici wrote:.....milimetarskom preciznošću profurao je danas pored mene jedan A.Prost sa kombijem.![]()
lijepo sam mu mahnuo i pozdravio mu svu familiju
premocno, prelijepo , pre...me znam sta vise ....
quarterback wrote:Wind wrote:Šefe, kakvi smo sa nekom noćnom turom ovih dana?![]()
![]()
![]()
hocemo u srijedu winde?
dobro nam dosao nazad
Pa, ja bicikl vozim odavno, u svakom slučaju prije nego što su bicikli u Sarajevu postali ultra-mega-giga popularni. Dakle, najmanje 15 godina. Doduše, kako sam u gradu, vozim gradski bicikl, pa možda ne spadam u bicikliste po tvojim kriterijima. Možda samo oni koji imaju jurilice su pravi biciklisti?quarterback wrote:posto vidim da nisi biciklista samo da pitam da nisi mene vidio u narandzastoj jakni pa te to potaklo da reagujesHakiz wrote:Odgovorno tvrdim da su u zadnjih godinu - dvije biciklisti postali najgori i najneodgovorniji učesnici u saobraćaju. Naročito kada voze po novoizgrađenoj stazi.![]()
vidio sam doduse jos jednog momka maloprije u sorcui sa navlakom za kacigu
Napisao na osnovu toga sto ovdje nisi aktivan, sto se mene tice svako na 2 tocka je biciklistaHakiz wrote: Pa, ja bicikl vozim odavno, u svakom slučaju prije nego što su bicikli u Sarajevu postali ultra-mega-giga popularni. Dakle, najmanje 15 godina. Doduše, kako sam u gradu, vozim gradski bicikl, pa možda ne spadam u bicikliste po tvojim kriterijima. Možda samo oni koji imaju jurilice su pravi biciklisti?
Biciklisti su isti kao i ostatak ljudi koji ovdje zive, niti su bolji niti su gori, kakav je lokalni mentalitet i kultura - tako je i kod biciklista, i ja sam juce isao stazom na povratku sa igmana i vise ljudi vozi u kontra smjeru nego u pravom, sto je jos gore oni koji su u pogresnom se uopste ne sklanjaju ovima koji idu kako treba, dakle sto se mene tice ko im jebe mater seljacku, izmedju majmuna u crnom golfu, koji mi je juce uzeo prednost kod nadvozjanjaka u Hadzicima i potom me "gurao" na trotoar, i bicikliste sto vozi stazom suprotnim smjerom - nema nikakve razlike, majmun jedan - majmun drugi.Hakiz wrote: Ali, ono šta sam napisao je posljedica činjenice da 90% i više biciklista nema uključena svjetla kada vozi naveče, više od tog broja vozi suprotnim smjerom (staza ima obilježen smjer kretanja, tako da ako uzmemo RTV dom kao referencu staza bliža domu je za voziti prema Ilidži, staza preko ceste je za voziti prema gradu. A većina biciklista ne koristi stazu bližu RTV domu, pa većina onih koji voze prema Ilidži, u stvari, krše saobraćajne znakove na stazi). A da ne govorim da rijetko koji biciklista staje na crveno svjetlo na raskrsnicama. Jedino ako baš moraju stati, ali ako je svjetlo na raskrsnici crveno, a automobili su dovoljno daleko, rijetko koji biciklista će stati na crveno, većina će se "zaletjeti" da što prije prođu.
Juce kada sam vozio cestom od Blazuja do Ilidze bijeli golf 2 registracije K19-J je proslo doslovno na 10 cm od mene, da sam imao pistolj pucao bih u majmuna, vjeruj da sam bas juce razmisljao o tome da pocnem da vozim u susret jer je sigurnije za mene, bolje da vidim da mi majmuncina ide u susret nego da mi dolazi s ledja. Isto se desilo nedavno na Trebevicu Plavi yaris J58 M 635. Sretnem debila na parkingu onog pino silvestre hotela, pa dobro rekoh momak vozis ti bicikl ikada. Kaze ponekad, sto, jel zato sto sam blizu prosao? Rekoh, jeste, nije bas prijatno kad proletis tako. Kaze on a sta treba da odvalim lamelu? Rekoh a sta treba da mene ubijes? Kaze on - nisam te vidio. Znaci, nigdje nikog na cesti, on, ja u crvenoj jakni i to je to... Sta ti rece ko je ono kreten? Biciklista?Hakiz wrote: Zamisli nekoga da vozi auto suprotnim smjerom. Svi bi ga nazvali bezobraznim, idiotom, kretenom, budalom itd. Biciklisti to redovno rade.
da, idioti, ja sam za to da drot kaznjava bicikliste kao i vozaceHakiz wrote: Da ne govorim o biciklistima koji koriste stazu za trkanje, pa i onima koji voze paralelno, tako da zauzmu cijelu širinu staze.
Ako postoje sigurnosni razlozi u potpunosti opravdavam voznju bicikliste po trotoaru pod uslovom da biciklita nije balavac koji ce nekoga da pokupi jer mu je cejf voziti na zadnjem kroz masu ljudi ili sarati lijevo dsenoHakiz wrote: Na to dodaš bicikliste trotoarom na mjestima gdje je gužva od pješaka tolika da je bicikl bezobrazno voziti.
Nisu, samo su primitivci kao i ostali stanovnici ove prdekane. Ja sam godinama, sve dok nije napravljena ova biciklisticka staza, zivio u ubjedjenju da su biciklisti po defaultu progresivni, svjesni, urbani, kulturni medjutim vidio sam da nisu - isti su kao i svi drugi.Hakiz wrote: A ima toga još,
Kada se to sve sabere očito je da su biciklisti unazad nekoliko godina postali najgori učesnici u saobraćaju.
biljezim se u 19:10 kod vijecnicequarterback wrote:drugari
srijeda 25.5.
idemo opet malo zajedno na barice
polazak / tacke okupljanja
19h most skenderija, kod taksi štanda
19:10h vijecnica
lp !
s obzirom da je kisa cesta ovih dana ako bude kise tura se otkazuje
ako imate dileme je li otkazano ili nije prije polaska provjeriti ovaj forum
vidimo se!
ne sklanjam se ni ja ali nekad moram, jebiga, hajd nekako "prezalim" kad vidim da su djeca pa voze suprotnom ali kad ih vidim u majicama klubova i sa opremom ne bude mi dobro nikako...dadoka84 wrote:Vidiš ja se ovim papanima koji voze suprotnom stranom biciklističke staze ne želim skloniti, a počesto voze i dvojica uporedo. Zauzmem desnu stranu biciklističke trake i ne sklanjam se. Pa onda oni panično skaču u stranu...
A kad vozim na trotoaru, a to je često ne smetam pješacima niti ih guram, ako mogu lagano obiđem, a ako ne skočim na cestu pa se vratim nazad. Na glavnoj džadi ne smijem da vozim. Čak i na motoru nije tako jednostavno. Baš prekjuče papak u golfu 2 se razgranao rukama, nabio se na volan, lijeva ruka kroz prozor i struže po cesti, vozi iza mene na pola metra i trubi... kao da ja nestanem sa ceste da bi konj mogao proći. Nisam se vukao 35kmh vec nekih 65.
r_faruk wrote:biljezim se u 19:10 kod vijecnice
bogme si dobro snizenje uganjao, cudo da su ih spustili u sezoni... a i moji se gripovi lijepe ko ludi...skafiskafsnjak wrote:Za ovu sezonu kupio novi sic ( od starog me bolilo dupe) i nove gripove (stari mi skroz ljepljivi postali , valjda se potrosili) .
U CikloCentru bilo nekakvo snizenje ciceva...sa 70KM na 35KM - 50%
slicni su i moji, ovi metalni zavrseci su odlicni po graduskafiskafsnjak wrote: http://www.ebay.com/itm/251323156692?_t ... EBIDX%3AIT