SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Naslovnica

#107701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

dječak sa šibicama wrote: 29/05/2026 16:44
insaneinthebrain wrote: 29/05/2026 16:41 ma nije njegovo, neko mu podmetnuo. ko onu bombu na Grbavici :zzzz:

https://crna-hronika.info/u-napustenom- ... per/844427
Eto aludira se na sumnju da je neko planirao atent na njega.

Sad kad mu Admir Kamera dodijeli policijsku pratnju.
Ne bi iznenadilo.
I jedan radar tu negdje treba montirati.
DaysleepeR

#107702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Laplace wrote: 29/05/2026 16:32
DaysleepeR wrote: 29/05/2026 16:28
Laplace wrote: 29/05/2026 16:26

Kako god zvučalo, to je problem sa zakonom i sa zdravim razumom onoga ko se odluči na provlačenje kroz makazice, na ko0liko god točkova on vozio. Nema to veze sa kategorijom vozila, u makazice se ne ulazi ni u kojem slučaju.
Pitanje je da li su to makazice ili nestručnom oku izgleda kao makazice.
To ne bih znao. Ti si na početku diskusije spomenuo makazice.
DaysleepeR wrote: 29/05/2026 14:14
Ateista wrote: 29/05/2026 14:03

Ne moram imati polozeno za motor da vidim kad neko radi opasne stvari, dovoljno je osnove fizike i biologije.
Ne znam cemu takav ton, nisam tebe licno prozvao niti sam generalizivao, samo sam taj dan vidio malo vise rizicnih situacija, ne mislim da su svi motoristi takvi.
Koristiš neprimjerene epitete za čovjeka koji voli ulijetati u makazice.
I da, da bi znao o čemu pričaš, trebaš imati položeno, da ne kažem da trebaš malo sjesti u to sjedište pa vidjeti kako to uopšte izgleda.
Shvatam kako to može izgledati nekom ko ne zna.
Koji bi bio primjeren epitet za čovjeka koji voli ulijetati u makazice?
Nisi razumio profesore, Ateista je taj koji voli ulijetati u makazice.
Znas ono - ko je bez grijeha nek baci prvi kamen...
drug_profi

#107703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Edin H. wrote: 29/05/2026 14:54
Laplace wrote: 29/05/2026 14:35 Ne vozim u papučama, ali nisam mislio na papuče nego na kaput.
:thumbup:
Papuče i kaput ne idu zajedno. Da lansiraš tu modu, prvo moraš postati influenser...
:mrgreen:
DaysleepeR

#107704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

tokio25 wrote: 29/05/2026 16:38
DaysleepeR wrote: 29/05/2026 16:24
dječak sa šibicama wrote: 29/05/2026 16:23 Klip je ekstreman da, i izoliran slucaj makar ako govorimo dokaznim klipovima na drustvenim mrezama /strah od kazne naravno/

Ono sto je bitno primjetiti, na svakom ovakvom klipu (na ovom ne, jer nema puno pratilaca) od 100 komentara, 99 je "to majstore to legendo" napisanih od strane vjerovatno drugih motorista.

Nije nikakav lov na vjestice, samo je cinjenica da motoristi uglavnom podrzavaju divljanje poput ovog. A lik je u 20 minuta pocinio sve moguce prekrsaje i nekoliko puta zamalo ubio sebe i jos nekoga. Najblize je bio u tunelu na Ivanu, najblize odlasku stvoritelju.
Hajd sad dokaži da si fer pa nađi jedan klip sa automobilom (a ima ih bruka) na kojem nema 99% komentara to majstore.
Vjerovatno su i to motoristi. Tvoj klip je samo provokacija.
ako nadjes klip divljanja sa automobolim to rade vozaci automobila koji to podrzavaju?
u cemu je problem?
kao sto medju vozacima automobila ima normalnih i divlajka isti slucaj je i sa vozacima motora bicikala trotineta kamiona aviona
samo se procenti mijenjaju vjerovatno izmedju njih
Ja apsolutno nista drugacije od ovoga ni ne govorim.
Niko ne cita sta na pisem, samo je bitno suknuti mi nekako.
Na stavljanje rojeci u usta ne mogu ni da stignem da reagujem.
DaysleepeR

#107705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

tokio25 wrote: 29/05/2026 16:41
DaysleepeR wrote: 29/05/2026 16:27
tokio25 wrote: 29/05/2026 16:25

Ma mene ne iritira provlacenje mene iritira sto mene dovodi u opasnost da ga oborim i da nastrada
Sto vozi kontra stranom trotoarom sto se ponasa van onoga sto je u zobsu
Haman kao biciklisti
Neki dan njih 6 motorista i zaustavlja auto tako sto je usporio ispred auta na mostarskom da bi oni mogli proci prema hadzicima
Pa ko si jebem ga
A to sto se ti provuces bujrum ako mozes
Ovi sa ciperima i sl su po mom iskustvu najbolji od motorista
I kao sto rekoh van grada nije problem motorista manje vise u gradu su problem
A zasto radikalni? Pa zato sto i "ti" nadjes najradikalnijeg vozaca i kazes kako vozaci voze
Pa nemoj ga oboriti, obrati pažnju. Provlačenje je dozvoljeno po zakonu.
Zaustavljaju auta i svatovi i stranačke kolone i slavljenici dana nezavisnosti BiH i navijači.
Samo motoristi problem. Pusti ljude, svakako će te zaobići.
kako nemoj ga oboriti ako se uvali tu
sta ako su mi kocnice slabe?
sta ako ovo ako ono
ode ti bogu na istinu a ja zbog tvoje gluposti u zatvor( da se razumijemo ne kazem da ti vozsi tako nego samo primjer da ne budes bukvalac)

pa ko kaze da ne jebem mater i svatovima i stranackim kolonama i sl
nisam se jednom ubacio u kolonu svatova pa otisao gdje sam trebao samo se iskljucio itd
pa neka me zaobidju na isprekidanoj
al ne mozes zaustavljati auta a iza tebe dolaze sa brze ceste
alo jesi ti svjestan sta branis?
Pa koliko si ih oborio do sad?
DaysleepeR

#107706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Naslovnica wrote: 29/05/2026 16:30
DaysleepeR wrote: 29/05/2026 16:23
Naslovnica wrote: 29/05/2026 16:20
Vidiš da bubaš bezveze.
Priča ti je niđe veze, fakat ne odakle samo izvodiš te konstrukcije u svojoj glavi?!
Imam nekoliko prijatelja koji su bajkeri, sijede ili ćela uveliko, kotiraju, vjerojatno ih i znaš, gospoda, oprema, skupi motori, glancaju ih, čitav život im se haman svodi na motore a ljudi inženjeri, uspješni ljudi, jednostavno uživaju. Svaka im čast.
Ti ne rade idiotluke, ne pretiču na duploj punoj kroz tunel, ne stavljaju maske na tablice i trkaju se i ne liječe komplekse po naselju ujutro u 0300.
Govorim o motorima i nemam nikakvih predrasuda prema normalnim i kulturnim vozačima motora.
Kao i automobila. Ili aviona. Ili kamiona. Svejedno.
Postoji tema o debilima za volanom i isto društvo koje govori o debilima za volanom ovdje govori i o debilima na 2 točka.
Jedini ti se upališ kada se priča o debilima koje spominjemo u prethodnim postovima, ko nekakve dozvole potrebne, niđe veze. Da nije žalosno bilo bi smiješno šta pišeš.
Kao prvo, otkud znaš da ja nisam jedan od tih.
Drugo, kad pričate o motoristima, sve nas trpate u isti koš.
Prvi put kad neko od vas na vijest o pogibiji motora napiše bilo šta sa zadrškom tipa, sačekajte da vidimo šta je uzrok nesreće, ili bilo šta normalno, ljudski, ja ću prvi to pozdraviti.
Nikad se to ovdje nije desilo. Samo generalizacije i trpanje u isti koš.
Ova diskusija nije ni krenula od nikakvih debila. Krenula je da se meni nešto rekne. Jer sam reagovao što je čovjek ničim izazvan nazvao ljude samoubicama.
Kao prvo, znam da nisi jedan od njih jer se ne družim sa takvim likovima tvog mentalnog sklopa, ne poznajemo se 100%.
Ovo sa kojima se ja družim bi klimali glavom na moje "debili kroz tunel dupla puna i slično" i ne bi ih branili. To su ozbiljni porodični ljudi koji ne dovode u opasnost svoj život i živote drugih. Nisu debili nego motoristi.
Kao drugo, ne trpam vas u isti koš što se vidi i iz prethodnog posta, ali tebi je očito džaba pisati.
Ako si se našao prozvanim zbog toga što sam spomenuo debila koji u tunelu pretiče preko duple pune i ide pravo na mene, onda je do tebe i onda sam sebe svrstavaš u tu grupu.
Ono sto cu ja reci prijatelju u razgovoru i ono sto cu napisati javno su skroz razlicite stvari.
Sigurno se necu pridruzivati cipelarenju i vrijedjanju nepoznatih ljudi koji su apriori krivi samo jer su na motoru dozivjeli nesrecu.
Sad sam jos vise siguran da sam ja jedan od tih tvojih prijatelja. Mada sumnjam da su ti bajkeri prijatelji. Radi njih bi se suzdrzao pisati svasta.
Laplace

#107707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

dječak sa šibicama wrote: 29/05/2026 16:23 Klip je ekstreman da, i izoliran slucaj makar ako govorimo dokaznim klipovima na drustvenim mrezama /strah od kazne naravno/

Ono sto je bitno primjetiti, na svakom ovakvom klipu (na ovom ne, jer nema puno pratilaca) od 100 komentara, 90 je "to majstore to legendo" napisanih od strane vjerovatno drugih motorista.

Nije nikakav lov na vjestice, samo je cinjenica da motoristi uglavnom podrzavaju divljanje poput ovog. A lik je u 20 minuta pocinio sve moguce prekrsaje i nekoliko puta zamalo ubio sebe i jos nekoga. Najblize je bio u tunelu na Ivanu, najblize odlasku stvoritelju.
Na 4:10 preticanje započinje pospuno naslijepo, na inshallah. Na 4:50 slično preticanje napamet, doduše za nijansu manje rizično. Oba na mjestu gdje postoje dvije trake i oba trećom trakom za saobraćaj iz suprotnog smjera, preko pune linije. Na 6:00 mi djeluje da je opasno brlizu kamionu koji pretiče, ali je to možda moja pogrešna procjena. Kroz kružni tok prolazi brzinom 90 km/h - trostruko brže nego što je ograničenje. Kroz dosta naselja vozi od 160 do 190 km/h. Na 2:21 pored kuća prolazi brzinom 221km/h. Na 8:18 je pravo čudo što je izbjegnut frontalni sudar. Ničim izazvan, pri brzini 120 km/h, prelazi preko duple pune u tunelu (nikoga nije preticao, prazna desna traka) i (srećom) na vrijeme se vraća u desnu.

Ma ne, to je bezbjedna vožnja, zna momak šta radi.
tokio25

#107708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

DaysleepeR wrote: 29/05/2026 16:51
DaysleepeR wrote: 29/05/2026 16:24

Hajd sad dokaži da si fer pa nađi jedan klip sa automobilom (a ima ih bruka) na kojem nema 99% komentara to majstore.
Vjerovatno su i to motoristi. Tvoj klip je samo provokacija.
ako nadjes klip divljanja sa automobolim to rade vozaci automobila koji to podrzavaju?
u cemu je problem?
kao sto medju vozacima automobila ima normalnih i divlajka isti slucaj je i sa vozacima motora bicikala trotineta kamiona aviona
ma govoris
opravdavas ponasanje motorista koji divljaju
niko ovdje i ne napada vozaca motora koji normalno vozi (bar ja ostalo letimicno citam jer se postovi redaju brzo)
znam kako je pocela rasprava
i tu se mogu sloziti s tobom al ovo kasnije si pretjerao u odbrani
kljucno je bilo kad si odgovorio ateisti onaj ko ulazi u makazice misleci na njega automobilom ima najmanje pravo da prica o opasnoj voznji
samo on to ili nije skontao ili je vjesto prebacio na motoriste pricu

ja sam zatim na neki post koji kaze da je od 100 motorista samo jedan nenormalan odgovorio da je tako mozda na duge pruge a u gradu je vjerovatno suprotno i da me niko ne moze drugacije ubjediti
Edin H.

#107709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

drug_profi wrote: 29/05/2026 16:50
Laplace wrote: 29/05/2026 14:35 Ne vozim u papučama, ali nisam mislio na papuče nego na kaput.
Papuče i kaput ne idu zajedno. Da lansiraš tu modu, prvo moraš postati influenser...
Jeste interesantna inflenserska kombinacija.

Od kuda ti znaš da nije influencer? :shock:
Naslovnica

#107710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

DaysleepeR wrote: 29/05/2026 16:55
DaysleepeR wrote: 29/05/2026 16:23

Kao prvo, otkud znaš da ja nisam jedan od tih.
Drugo, kad pričate o motoristima, sve nas trpate u isti koš.
Prvi put kad neko od vas na vijest o pogibiji motora napiše bilo šta sa zadrškom tipa, sačekajte da vidimo šta je uzrok nesreće, ili bilo šta normalno, ljudski, ja ću prvi to pozdraviti.
Nikad se to ovdje nije desilo. Samo generalizacije i trpanje u isti koš.
Ova diskusija nije ni krenula od nikakvih debila. Krenula je da se meni nešto rekne. Jer sam reagovao što je čovjek ničim izazvan nazvao ljude samoubicama.
Kao prvo, znam da nisi jedan od njih jer se ne družim sa takvim likovima tvog mentalnog sklopa, ne poznajemo se 100%.
Ovo sa kojima se ja družim bi klimali glavom na moje "debili kroz tunel dupla puna i slično" i ne bi ih branili. To su ozbiljni porodični ljudi koji ne dovode u opasnost svoj život i živote drugih. Nisu debili nego motoristi.
Kao drugo, ne trpam vas u isti koš što se vidi i iz prethodnog posta, ali tebi je očito džaba pisati.
Ako si se našao prozvanim zbog toga što sam spomenuo debila koji u tunelu pretiče preko duple pune i ide pravo na mene, onda je do tebe i onda sam sebe svrstavaš u tu grupu.
Ono sto cu ja reci prijatelju u razgovoru i ono sto cu napisati javno su skroz razlicite stvari.
Sigurno se necu pridruzivati cipelarenju i vrijedjanju nepoznatih ljudi koji su apriori krivi samo jer su na motoru dozivjeli nesrecu.
Sad sam jos vise siguran da sam ja jedan od tih tvojih prijatelja. Mada sumnjam da su ti bajkeri prijatelji. Radi njih bi se suzdrzao pisati svasta.
OK, sve jasno, preticanje u tunelu dupla puna je za svaku osudu (priča pred prijateljima i za društvo) ali ti to svakodnevno najnormalnije radiš.
Piši ba šta god hoćeš, šta se imaš suzdržavati, niko te ionako ne uzima za relevantnog i objektivnog sagovornika, previše si subjekativan i čitaš i razumiješ samo ono i onako kako ti hoćeš, džaba ponavljati.
tokio25

#107711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

DaysleepeR wrote: 29/05/2026 16:52
tokio25 wrote: 29/05/2026 16:41
DaysleepeR wrote: 29/05/2026 16:27

Pa nemoj ga oboriti, obrati pažnju. Provlačenje je dozvoljeno po zakonu.
Zaustavljaju auta i svatovi i stranačke kolone i slavljenici dana nezavisnosti BiH i navijači.
Samo motoristi problem. Pusti ljude, svakako će te zaobići.
kako nemoj ga oboriti ako se uvali tu
sta ako su mi kocnice slabe?
sta ako ovo ako ono
ode ti bogu na istinu a ja zbog tvoje gluposti u zatvor( da se razumijemo ne kazem da ti vozsi tako nego samo primjer da ne budes bukvalac)

pa ko kaze da ne jebem mater i svatovima i stranackim kolonama i sl
nisam se jednom ubacio u kolonu svatova pa otisao gdje sam trebao samo se iskljucio itd
pa neka me zaobidju na isprekidanoj
al ne mozes zaustavljati auta a iza tebe dolaze sa brze ceste
alo jesi ti svjestan sta branis?
Pa koliko si ih oborio do sad?
pa nisam jer tesla srecom koci sama a sigurno bih ih oborio da nije kocila
kako sam stariji kao i svi i refleksi slabe pa je veca vjerovatnoca da ce te neko oboriti sa 50 nego kad je imao 20
itd
i tu je upravo problem sto sam pricao i ateisti
znaci ja za "tebe" moram da se znojim da izbjegavam da idem na bankinu i sl da te ne bi oborio
"ti" samo gas i ne vidis sta si ostavio iza sebe
DaysleepeR

#107712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

tokio25 wrote: 29/05/2026 17:00

u cemu je problem?
ma govoris
niko ovdje i ne napada vozaca motora koji normalno vozi (bar ja ostalo letimicno citam jer se postovi redaju brzo)
kljucno je bilo kad si odgovorio ateisti onaj ko ulazi u makazice misleci na njega automobilom ima najmanje pravo da prica o opasnoj voznji

ja sam zatim na neki post koji kaze da je od 100 motorista samo jedan nenormalan odgovorio da je tako mozda na duge pruge a u gradu je vjerovatno suprotno i da me niko ne moze drugacije ubjediti
S punim pravom sam covjeku koji brani ulazenje u makazice napisao da je zadnji koji treba da naziva motoriste samoubicama.

Ako mislis da govorim, nadji mi primjer.
DaysleepeR

#107713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Naslovnica wrote: 29/05/2026 17:02
OK, sve jasno, preticanje u tunelu dupla puna je za svaku osudu (priča pred prijateljima i za društvo) ali ti to svakodnevno najnormalnije radiš.
Piši ba šta god hoćeš, šta se imaš suzdržavati, niko te ionako ne uzima za relevantnog i objektivnog sagovornika, previše si subjekativan i čitaš i razumiješ samo ono i onako kako ti hoćeš, džaba ponavljati.
Ja preticem svaki dan na duploj punoj u tunelu? To tvrdis?
tokio25

#107714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

DaysleepeR wrote: 29/05/2026 17:03
tokio25 wrote: 29/05/2026 17:00

ma govoris

S punim pravom sam covjeku koji brani ulazenje u makazice napisao da je zadnji koji treba da naziva motoriste samoubicama.

Ako mislis da govorim, nadji mi primjer.
pa vidis li sta sam ja napisao ?
upravo sam i napisao da si s pravom rekao da je zadnji koji treba pisati o makazicama i sl
jbt ti me "napadas" cak i kad sam na tvojoj strani i kad te na neki nacin branim :-)
muha_sa

#107715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

NE PRATIM :D
Naslovnica

#107716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

DaysleepeR wrote: 29/05/2026 17:04
Naslovnica wrote: 29/05/2026 17:02

Ja preticem svaki dan na duploj punoj u tunelu? To tvrdis?
Ne tvrdim, otkud ti to?
Pretekneš li bar ponekad? :lol:
Naslovnica

#107717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

muha_sa wrote: 29/05/2026 17:11 NE PRATIM :D
Najpametnije
Edin H.

#107718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

muha_sa wrote: 29/05/2026 17:11 NE PRATIM :D
:shock:
Laplace

#107719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Edin H. wrote: 29/05/2026 17:01
drug_profi wrote: 29/05/2026 16:50

Jeste interesantna inflenserska kombinacija.

Od kuda ti znaš da nije influencer? :shock:
Teško. Mene niko ionako ne uzima zaozbiljno, što reklo divlje dugme (zaboravih koja grupa to pjeva - Bijelo Dugme?).

Edit: jeste dugme. https://www.youtube.com/watch?v=EEJUuKe ... rt_radio=1
Last edited by Laplace on 29/05/2026 17:18, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#107720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Ne kontam odbranu neodbranjivog, to je k'o da ja sad pokušam braniti vozače hatcheva. A ovaj s klipa je itekako suicidalan, 170 km/h između auta, jedan sitan pogrešan potez i onda bi se pozitivni komentari pretvorili u negativne.
DaysleepeR

#107721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

....
Last edited by DaysleepeR on 29/05/2026 17:37, edited 2 times in total.
Laplace

#107722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

DaysleepeR wrote: 29/05/2026 16:50
Laplace wrote: 29/05/2026 16:32
DaysleepeR wrote: 29/05/2026 16:28

Pitanje je da li su to makazice ili nestručnom oku izgleda kao makazice.
To ne bih znao. Ti si na početku diskusije spomenuo makazice.
DaysleepeR wrote: 29/05/2026 14:14

Koristiš neprimjerene epitete za čovjeka koji voli ulijetati u makazice.
I da, da bi znao o čemu pričaš, trebaš imati položeno, da ne kažem da trebaš malo sjesti u to sjedište pa vidjeti kako to uopšte izgleda.
Shvatam kako to može izgledati nekom ko ne zna.
Koji bi bio primjeren epitet za čovjeka koji voli ulijetati u makazice?
Nisi razumio profesore, Ateista je taj koji voli ulijetati u makazice.
Znas ono - ko je bez grijeha nek baci prvi kamen...
Ah da, mea culpa. Sad kontam poentu rečenice. Manjak kafe i višak nervoze (nevezane za ovu diskusiju).
Naslovnica

#107723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

DaysleepeR wrote: 29/05/2026 17:15....
Ponavljaš se...
:roll:
Edin H.

#107724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Velkoski wrote: 29/05/2026 17:14 Ne kontam odbranu neodbranjivog, to je k'o da ja sad pokušam braniti vozače hatcheva. A ovaj s klipa je itekako suicidalan, 170 km/h između auta, jedan sitan pogrešan potez i onda bi se pozitivni komentari pretvorili u negativne.
Laplace

#107725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 29/05/2026 17:17
DaysleepeR wrote: 29/05/2026 17:15....
Ponavljaš se...
:roll:
Ponavljanje je majka znanja. To često kažem učenicima koji su kandidati za avgustovska druženja.
Post Reply