Lutrija BiH - PREVARA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
threshold

#1076 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by threshold »

Meni dosle dvije 3 u petercu. Vidjecemo sta ce bit.
victom

#1077 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by victom »

Smanjenje prihoda od binga je maksimalna kazna za njih:

Image

Za zadovoljstvom ćemo pratiti pad sedmičnih uplata, i diskutovati ih ovdje na forumu, uz re-postanje starih dobrih klipova sa brojem 3 u glavnoj ulozi.

U 22. kolu (01.06.2012 )uplaćeno je: 230.832,00 KM

U 23. će biti uplaćeno : ????

Prognoza uplate binga, zabava za cijelu familiju.

(Uz molbu da uposlenici lutrije ne animiraju svoju rodbinu da kupuju bingo, kako bi dokazali da je bingo i dalje "atraktivna igra" :lol: )
Last edited by victom on 01/03/2021 05:47, edited 2 times in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1078 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by PipiDugaDevetka »

threshold wrote:Meni dosle dvije 3 u petercu. Vidjecemo sta ce bit.
:lol: :lol: :lol: :lol:
nosara

#1079 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by nosara »

Oni su drzavna firma, a znamo kako drzava "odradjuje" kad ima potrebu... Ako uplata padne na 10%, oni ce objavit da je na istom nivou kao i ranije, a iz rezervi ce pokrit fond... :-)
Čovjek

#1080 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by Čovjek »

Vijest o krađi lutrije BiH je izbjegnuta od strane TV kuća.

Dale, pokušaj da se narodu pokaže istina, je propao. :bih:
mahalas505

#1081 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by mahalas505 »

@quarterback
Dobro skontali smo da si na neki nacin povezan s lutrijom bih, ali postajes naporan pomalo. Bolje bi malo na biciklu koji krug da odvezes.
vryzas

#1082 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by vryzas »

Lutrija BiH ima srce :D

i dusu :zzzz:
drugtito2011

#1083 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by drugtito2011 »

Zaista je Sarajevo u velikim g o v n i m a....Pa zar je moguce da NIJEDAN MEDIJ stacioniran u Sarajevu NIJE SMIO objaviti. Nevjerovatno.

Namjerno ne govorim o drzavi, jer je dosta medija koji nisu iz Sarajeva objavilo. Pa gdje ide ovaj grad. Gdje su ti silni novinari, koji se k u r c e svojom profesionalnoscu. Gdje su sad misevi?

Dajte ljudi, da nadjemo samo jednog novinara u ovom gradu koji ima m u d a. Postoji li takav ikli takva????
neo7

#1084 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by neo7 »

Ima li kakva emisija uzivo da ide, da se tu ubacimo sa pitanjem sto niko ne objavljuje :lol:
Sad ce zabranjen forum u cetvrtak ? :D
O'zone
Globalni moderator

#1085 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by O'zone »

drugtito2011 wrote:Zaista je Sarajevo u velikim g o v n i m a....Pa zar je moguce da NIJEDAN MEDIJ stacioniran u Sarajevu NIJE SMIO objaviti. Nevjerovatno.

Namjerno ne govorim o drzavi, jer je dosta medija koji nisu iz Sarajeva objavilo. Pa gdje ide ovaj grad. Gdje su ti silni novinari, koji se k u r c e svojom profesionalnoscu. Gdje su sad misevi?

Dajte ljudi, da nadjemo samo jednog novinara u ovom gradu koji ima m u d a. Postoji li takav ikli takva????
Ne! Ne postoji jer zna ako udari na lutriju BiH da će ga to odvesti pravo visoko u političku hijerarhiju a to nije dobro po zdravlje.

Ovdje novinari i onako samo rade u interesu političkih struktura,Bakir je primjer tome ali trebali bi naučiti na njegovm primjeru da kad više nisi potreban postaješ suvišan i budeš bačen u zapećak, zato je bolje napraviti barem jedan dobar dar-mar u karijeri....ali eto nije to tako.

Nego i tema zamrije lagano, baš smo letargično društvo
vozač

#1086 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by vozač »

Šta bi, poslije svega?
Ima li šta od tih protesta ispred zgrade Lutrije BiH?

@quarterback
jarane, ne zamaraj se previše,
ja sam jedno vrijeme igrao samo one srećke sretan dan, zabavljao se s tim, upravo iz razloga što je, barem prema onome što piše, mogućnost povrata uloženog najveća u odnosu na ostale srećke, odnosno 70%, ali vjeruj mi da ćeš to teško objasniti većini koji se ovdje javljaju, jer svi sve znaju :-)

ako im kažeš, evo piše, reći će ti, haj ba pusti to
ako im kažeš, ima zakon, opet će biti, haj ba, kakav zakon
ako im kažeš, tužite lutriju, reći će ti kakve tužbe, to je ubleha i tako u nedogled, ma znaju ljudi sve
ako im kažeš da je lutrija u govnima i da ne može poništiti izvlačenje jer ima ljudi sa dobicima, opet će nešto smisliti

da ih upitaš zašto puno dobitaka ima na listićima koji su prodati na ilidži, u titovoj u sarajevu i u aska borića u zenici, reći će ti, ma sigurno je neka štela, misliš da će nekome pasti na pamet da je u tim poslovnicama vjerovatno najveća prodaja, pa je možda i logično da je najveća mogućnost za dobitak upravo za listiće prodate u tim poslovnicama

vjerovatno sam i ja uposlenik lutrije bih, čak i ako im kažem da je bolje staviti 10 KM na portugal protiv njemačke, pa ćeš eventualno dobiti 40 KM, uz mogućnost dobitka od 1:3 ili 33%,

nego dati 2 marke na bigno da bi čekao 5 maraka uz mogućnost dobitka od 1 : nekoliko miliona, (jer deseterac i bingo možeš samo sanjati), ili u procentima 0,000000000000000000001 %, otprilike kao na reklami za koka kolu

zato, igrajte bingo i nadajte se, jer nada zadnja umire :D
kiky

#1087 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by kiky »

ako več odlučite da dajete lovu u to smeče, nemojte se ljutit kad vas varaju ...
nema para na guzove ...
:-D
Comrad

#1088 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by Comrad »

Pa ni meni nije bas najjasnije zasto ovo raja igra.

Ajd ok ponekad uplatis, ali ja sam siguran da se lutrija hrani od ovih strastvenih igraca, znas kad sretnu one penzinoere, bog te on igra 30 godina i ceka li ceka.

Bingo, loto me podsjecaju na ovu scenu...
respo

#1089 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

plain vanilla wrote:
kako su dali izjavu kixu? u nedjelju popodne
kix nije ni objavio dok iz lutrije nisu javili da je sve ok i da navalimo kupovati listice
to koliko znam je neko kontaktirao direktora od klixovaca i prenijeli vijest
cisto sumnjam da je direktor gledao bingo pa da z situaciju a mozda i jeste al sigurno nije upucen kao oni sto su bili tamo
sto po meni znaci u ponedjeljak sastanak ribanje a mozda i otkaz onome ko se smatra krivim i izjava u javnost
u petak tad i tad desilo se to i to
ako je samo greska masine to i to ako je ljudski faktor taj i taj je sankcionisan na taj nacin ako ih je vise ti su sankcionisani na taj nacin
ovo kolo je uvazeno nije uvazeno
ne ponavlja se ponavlja se
dobici se priznaju ne priznaju itd
respo

#1090 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

na snimku (ne znam ko je otkrio) ne vidi se kuglica nikako
znaci ta trojka koja je trebala biti i koja se vratila
ne znam samo otkud naslovi dvije kuglice sa brojem 3
a moje misljenje je da ovi iz lutrije ako kradu ne kradu sigurno na bingu i sreckama nego na tenderima klincima palcima
Comrad

#1091 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by Comrad »

Al ova komisija je najjaca...kakva telad.
Nikad nisam shvatao svrhu zasto sjede ondje... :skoljka:
vozač

#1092 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by vozač »

vjerujem da kad bi pregledali ranije snimke izvlačenja vidjeli bi sličnu stvar nekoliko stotina puta, odnosno pola brojeva ne bi vidjeli, kamera bi hodala po raji, hazim bi najavljivao brojeve, a ovo je u suštini samo vrhunac javašluka po sistemu "ma jebe nam se, dobro nam je", al sve do jednom, pretpostavljam da će krivac biti komisija, što je po meni i sasvim logično, za koji klinac sjede u studiju i primaju pare, ako nisu u stanju da reaguju kad zatreba

sve ostalo su naklapanja dežurnih dušebrižnika i poznavalaca opšteg stanja na našim prostorima

ja vjerujem da će neko sigurno biti kažnjen i da će vjerovatno uslijediti i neko zvanično izvinjenje, možda i neko vanredno dešavanje ili barem vanredne nagrade da bi se malo igračima uvuklo u dupe, a o poništavanju nema govora
drugtito2011

#1093 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by drugtito2011 »

Koliko sam ja upratio, ovdje niko nije govorio o parama.

Tema je bila PREVARA, odnos Lutrije BiH prema korisnicima njihovih usluga, i kao desert odnos SARAJEVSKIH medija prema ovoj temi.
avicena

#1094 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by avicena »

poznanik wrote: Ili zvanično obrazloženje - klapna se nije na vrijeme otvorila :lol: :lol:
Ovi kažu da je i njima "klapna i mehanika" na printeru izbacila ovakav račun i da to ne utiče na validnost listića. Čudni smo mi ljudi koliko možemo biti skeptični i ne vjerovati bar onima koji tu rade. Valjda oni znaju najbolje. :mrgreen:
Nakon moje reklamacije da listić ne smatram validnim, radnik parkinga koji inače nerazgovijetno govori i jedna žena čija mi uloga nije baš poznata jer nije imala nikakvu akreditaciju, su me uvjeravali da je došlo do greške u printanju listića i da je isti validan.

Image
vozač

#1095 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by vozač »

Comrad wrote:Al ova komisija je najjaca...kakva telad.
Nikad nisam shvatao svrhu zasto sjede ondje... :skoljka:
ja kad to kažem onda dežurni oportunista na forumu, da ga ne imenujem, poruči meni da svodim državnu lutriju na seoski nivo i još doda jednog :lol:

uostalom, ne znam kakav je nivo ako ti svaku drugu emisiju igraju kolo u studiju :D
respo

#1096 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

drugtito2011 wrote:Koliko sam ja upratio, ovdje niko nije govorio o parama.

Tema je bila PREVARA, odnos Lutrije BiH prema korisnicima njihovih usluga, i kao desert odnos SARAJEVSKIH medija prema ovoj temi.
koliko vidim ti si postavio ovu temu
ok ti mislis prevara tvoje pravo
jeli i dalje mislis da je prevara ili greska mehanicka komisije koja nije djelovala ili sta vec ili da su ovo namjerno uradili kako bi sebi prigrabili dobit ili sta vec?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1097 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by PipiDugaDevetka »

Čovjek wrote:Vijest o krađi lutrije BiH je izbjegnuta od strane TV kuća.

Dale, pokušaj da se narodu pokaže istina, je propao. :bih:
Nisam ni dosada igrao Bingo, a neću ni ubuduće. Nije propao pokušaj da se narodu kaže istina. Koliki je postotak bh. građana koji imaju pristupa internetu? Klix.ba/SA-X je veoma moćan medij!

Hvala @drugtito2011!
holowey

#1098 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by holowey »

respo wrote:

jeli i dalje mislis da je prevara ili greska mehanicka komisije koja nije djelovala ili sta vec ili da su ovo namjerno uradili kako bi sebi prigrabili dobit ili sta vec?
trebalo bi pregledati prethodne emisije izvlacenja bingo brojeva, upratiti koliko puta je "izvucen" neki broj bez da je to prikazano, nego je broj izvucen "na povjerenje", pa onda na osnovu toga donijeti zakljucak da li je ovo iz proslog izvlacenja bila "greska" ili namjerno varanje igraca
Hopkins

#1099 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by Hopkins »

Ostaje nam samo da svako od nas ukaze na ovu kradju onima koji igraju igre lutrije bih. Dakle ako nekog znate da igra loto, bingo i ostale navlakuse, POKUSAJTE GA UBIJEDITI DA IH NIKADA VISE NE IGRA!!!
respo

#1100 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

holowey wrote:
respo wrote:

trebalo bi pregledati prethodne emisije izvlacenja bingo brojeva, upratiti koliko puta je "izvucen" neki broj bez da je to prikazano, nego je broj izvucen "na povjerenje", pa onda na osnovu toga donijeti zakljucak da li je ovo iz proslog izvlacenja bila "greska" ili namjerno varanje igraca
ne gledajuci bingo uopste siguran sam da u svakoj bingo emisiji se ne vide bar 3-4 broja kad su izvucena
kao sto neko rece ili po publici salta ili hamo cita neke nevjerovatne podatke ili razgovara s onom milkom ili je komisija u kadru i sl
Post Reply