Pošteno: Ko će biti izbrisan sa popisa?
breuer wrote:Eh da mi je vidjeti tog ko ima hiljadugodišnje korijenje ovdje![]()
Znaci po tebi, oni se nisu vratili, prodali su svoju imovinu, ali cemo pisati da su kobajagi tuLug wrote:govoris o nasilno PROTJERANIM ljudima koji imaju 1000-godisnje korijene i imovinu u BiH..a ti i takvi koji ste dosli u BiH prije 100-tinjak godina bi da pravite analize.. rodila te majka takvog pametnogAli Kemal wrote:Kako bolan nema veze, popis bi trebao da sluzi analizama kao sto je ova, a ne da se stimaju rezultati i popisuju ljudi koji ne zive u BiH, a koji su vec redovno popisani u drzavama u kojima zaista zive i rade, gdje placaju porez i uplacuju u penzijski fond.![]()
Raspitaj se slobodno po famEliji odakle ste sve, iznenadit ćeš seLug wrote:Bosnjaci/Bosanci ko dinosaurusi izumrli.. a ja zaboravio da smo mi Turci.
uh..haj nemoj zezati..eto ti ces mi objasnitibreuer wrote:Raspitaj se slobodno po famEliji odakle ste sve, iznenadit ćeš seLug wrote:Bosnjaci/Bosanci ko dinosaurusi izumrli.. a ja zaboravio da smo mi Turci.
Kad bi nekako uspio da napraviš svoje porodično stablo unazad 1000 godina, prostorno bi se vjerovatno razgranao od Atlantika do Mongolije...Lug wrote:uh..haj nemoj zezati..eto ti ces mi objasnitibreuer wrote:Raspitaj se slobodno po famEliji odakle ste sve, iznenadit ćeš seLug wrote:Bosnjaci/Bosanci ko dinosaurusi izumrli.. a ja zaboravio da smo mi Turci.![]()
pa eto de ti pokusaj da mi objasnis oTkalen smo?
ilija pazi nije problem ti stvarno odsutni po zakonu i pitanjima 1 - 7. ali problem je sto su se neki debelo zajbeli u svojim procjenama i sad naknadno hoce da ubacuju nova pravila brisanja stanovnistva. interesantno da se bas to traze iz RS. jebiga gadno je kad zivis u paralalnom svijetu uz gusle i brlju pa se ponekad susretnes sa stvarnoscu.Ali Kemal wrote: Kako bolan nema veze, popis bi trebao da sluzi analizama kao sto je ova, a ne da se stimaju rezultati i popisuju ljudi koji ne zive u BiH, a koji su vec redovno popisani u drzavama u kojima zaista zive i rade, gdje placaju porez i uplacuju u penzijski fond.
Ne mogu da shvatim da toliko zelimo da podvaljujemo na svakom koraku u svakoj situaciji, prakticno lazemo sami sebe i jos je svako svjestan da ti ljudi ne zive tu, ali eto vazno je da ispadne da je nas vise, pa ce sve biti u dure![]()
Uostalom svakako ce doci Arapi, pokupovati sve i na kraju postati vecina
iz 2012? A kakav je ovo hodza kad mu "tekstura" koze nije tamna?mostar_0 wrote:jeHafis wrote:Jel' se kakav hodža oćitovao o stanju bošnjačke populacije u HNŽ...ono Bošnjaci u HNŽ-u - jučer, danas, sutra?
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... atski-grad
pa lazni 'odza. kakav bi drugi bio.BHCluster wrote:iz 2012? A kakav je ovo hodza kad mu "tekstura" koze nije tamna?mostar_0 wrote:jeHafis wrote:Jel' se kakav hodža oćitovao o stanju bošnjačke populacije u HNŽ...ono Bošnjaci u HNŽ-u - jučer, danas, sutra?
Kako nije problem, ako se popisuju ljudi koji ne zive tu gdje su popisani, niti imaju namjeru da tu ikada zive, osim da dodju na dan-dvda, a mozda i tri.155_mm wrote:ilija pazi nije problem ti stvarno odsutni po zakonu i pitanjima 1 - 7.Ali Kemal wrote: Kako bolan nema veze, popis bi trebao da sluzi analizama kao sto je ova, a ne da se stimaju rezultati i popisuju ljudi koji ne zive u BiH, a koji su vec redovno popisani u drzavama u kojima zaista zive i rade, gdje placaju porez i uplacuju u penzijski fond.
Ne mogu da shvatim da toliko zelimo da podvaljujemo na svakom koraku u svakoj situaciji, prakticno lazemo sami sebe i jos je svako svjestan da ti ljudi ne zive tu, ali eto vazno je da ispadne da je nas vise, pa ce sve biti u dure![]()
To me uopce ne interesuje.155_mm wrote:ali problem je sto su se neki debelo zajbeli u svojim procjenama i sad naknadno hoce da ubacuju nova pravila brisanja stanovnistva. interesantno da se bas to traze iz RS. jebiga gadno je kad zivis u paralalnom svijetu uz gusle i brlju pa se ponekad susretnes sa stvarnoscu.
Ti si zaboravio one reklamne spotove, kao sto je: Broto sto si ljut? On meni da sam Bosanac155_mm wrote:a sto se tice analiza i statistike nije ni bilo potrebno da se popisuje vjera, narod, etintetsko drzavljanstvo i ostala sranja. a dobro znamo koje predlagao da se tako popisuje a ko je to odbijao. e sad kad rezultati ne odgovaraju moze pomoci samo jos vise gusala i brlje.
Ko kaze da je problem? Meni nije. Za njih je bio poseban formular i ti ljudi se ne ubrajaju u stanovnike BiH, jer su vec popisani u svojim maticnim drzavama. Jedna guzica, a dvije stolice, nije nikad moglo155_mm wrote:ali sta je problem da se i dijaspora popise kao takva da se zna koliko drzavljana BiH radi u inostranstvu i tamo zaradjuju za penziju. i da se zna koliko ljudi salje one milijarde svake godine u BiH. zbog ceg i to ne izanalizirati a ne jednostavno obrisati ljude kao da ih nema. mozes mi to odgovoriti?!
6.6. 2012. I onda potop, rezultati izbora za 2014. Grad Mostar..mostar_0 wrote:jeHafis wrote:Jel' se kakav hodža oćitovao o stanju bošnjačke populacije u HNŽ...ono Bošnjaci u HNŽ-u - jučer, danas, sutra?
Ja mu postam izborne podatke, a on nagrajiso na hodzu,mora da ti je SaraFina kakav zapis poturila. Doduse nagraijso si ti davno, jos onda kad si pisao da uzmes 45 KM po satu, obrazujuci buduce domovinske sanitarce...Hafis wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... atski-grad
Ja ipak više vjerujem hodži, čovjek ima provjerene podatke.
Ta neće bezze lagati.....nije to ercegovac_pravi i slična buranija.
Kakve veze imaju rezultati izbora s popisom stanovništva?ovo_malo_duse wrote:Ja mu postam izborne podatke, a on nagrajiso na hodzu,mora da ti je SaraFina kakav zapis poturila. Doduse nagraijso si ti davno, jos onda kad si pisao da uzmes 45 KM po satu, obrazujuci buduce domovinske sanitarce...Hafis wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... atski-grad
Ta neće bezze lagati.....nije to ercegovac_pravi i slična buranija.![]()
![]()
a vidi ilija nisam znao da se popisivalo i namjere gdje ce ko zivjeti. ako zakon kaze 12 mjeseci neprekidno odsutan oda se tu nema sta srati o namjerama i dan dva. a upravoo je problem u tome sto bi neko malo srao mimo zakona.Ali Kemal wrote:Kako nije problem, ako se popisuju ljudi koji ne zive tu gdje su popisani, niti imaju namjeru da tu ikada zive, osim da dodju na dan-dvda, a mozda i tri.155_mm wrote:ilija pazi nije problem ti stvarno odsutni po zakonu i pitanjima 1 - 7.Ali Kemal wrote: Kako bolan nema veze, popis bi trebao da sluzi analizama kao sto je ova, a ne da se stimaju rezultati i popisuju ljudi koji ne zive u BiH, a koji su vec redovno popisani u drzavama u kojima zaista zive i rade, gdje placaju porez i uplacuju u penzijski fond.
To me uopce ne interesuje.155_mm wrote:ali problem je sto su se neki debelo zajbeli u svojim procjenama i sad naknadno hoce da ubacuju nova pravila brisanja stanovnistva. interesantno da se bas to traze iz RS. jebiga gadno je kad zivis u paralalnom svijetu uz gusle i brlju pa se ponekad susretnes sa stvarnoscu.![]()
Ti si zaboravio one reklamne spotove, kao sto je: Broto sto si ljut? On meni da sam Bosanac155_mm wrote:a sto se tice analiza i statistike nije ni bilo potrebno da se popisuje vjera, narod, etintetsko drzavljanstvo i ostala sranja. a dobro znamo koje predlagao da se tako popisuje a ko je to odbijao. e sad kad rezultati ne odgovaraju moze pomoci samo jos vise gusala i brlje.![]()
Ko kaze da je problem? Meni nije. Za njih je bio poseban formular i ti ljudi se ne ubrajaju u stanovnike BiH, jer su vec popisani u svojim maticnim drzavama. Jedna guzica, a dvije stolice, nije nikad moglo155_mm wrote:ali sta je problem da se i dijaspora popise kao takva da se zna koliko drzavljana BiH radi u inostranstvu i tamo zaradjuju za penziju. i da se zna koliko ljudi salje one milijarde svake godine u BiH. zbog ceg i to ne izanalizirati a ne jednostavno obrisati ljude kao da ih nema. mozes mi to odgovoriti?!![]()
Kad tim ljudima pomru roditelji, braca, sestre u BiH kojima salju pare, njihova djeca sigurno nece slati pare rodjicama, kao sto nece ni dolaziti na slijedece popise, tako da za jedno dvadesetak godina ce se ta sredstva od dijaspore drasticno smanjiti, zajedno sa vec pomenutim problemom stasavanja stanovnistva za penzionisanje koji nemaju radni staz, odlivanje stanovnistva ce se samo povecati.
'Ko je to sra da sam ja sra155_mm wrote: a vidi ilija nisam znao da se popisivalo i namjere gdje ce ko zivjeti. ako zakon kaze 12 mjeseci neprekidno odsutan oda se tu nema sta srati o namjerama i dan dva. a upravoo je problem u tome sto bi neko malo srao mimo zakona.
vidi ne interesujete nesto sto u potpunosti podrzavas a to je da se brise sto vise kao zbog ekonomije. hahahahah hahahah
nisam zaboravio na reklamne spotove. ali njih ne bi ni bilo da se je prihvatilo da se ne popisuje vjera, narod i ostale za ekonomiju potpuno irelevantne stvari. i sad kad popis bas po tim pitanjima nije dao zeljene rezultate sad bi kao da se brise. naravno bas iz ekonomski razloga.
ilija bola' mani se suplje.
od jednog hafisa se i ocekuje da vjeruje vise 'odzi nego bilo komu drugomu.Hafis wrote:Kakve veze imaju rezultati izbora s popisom stanovništva?ovo_malo_duse wrote:Ja mu postam izborne podatke, a on nagrajiso na hodzu,mora da ti je SaraFina kakav zapis poturila. Doduse nagraijso si ti davno, jos onda kad si pisao da uzmes 45 KM po satu, obrazujuci buduce domovinske sanitarce...Hafis wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... atski-grad
Ta neće bezze lagati.....nije to ercegovac_pravi i slična buranija.![]()
![]()
Ja više vjerujem hodži nego tvrdnji da su DF glasači svi s reda Bošnjaci.
Uostalom, to će sve promijeniti dres kada bude trebalo.
A da..![]()
![]()
Ja poštujem svakog svećenika i ne vjerujem da bi se ijedan usudio lagati onako javno, a ne još muftija.155_mm wrote: od jednog hafisa se i ocekuje da vjeruje vise 'odzi nego bilo komu drugomu.
samo pitam se od kud toliko izdajica 'rvatstva bas u stolnome mostaru. jedna sveobuhvatna provjera certifikata je vise nego nuzna.
to da ti hafizaga sers na ovom forumu vec duze vremena i nije neka tajna. nisi bas morao to napominjati.Hafis wrote:'Ko je to sra da sam ja sra155_mm wrote: a vidi ilija nisam znao da se popisivalo i namjere gdje ce ko zivjeti. ako zakon kaze 12 mjeseci neprekidno odsutan oda se tu nema sta srati o namjerama i dan dva. a upravoo je problem u tome sto bi neko malo srao mimo zakona.
vidi ne interesujete nesto sto u potpunosti podrzavas a to je da se brise sto vise kao zbog ekonomije. hahahahah hahahah
nisam zaboravio na reklamne spotove. ali njih ne bi ni bilo da se je prihvatilo da se ne popisuje vjera, narod i ostale za ekonomiju potpuno irelevantne stvari. i sad kad popis bas po tim pitanjima nije dao zeljene rezultate sad bi kao da se brise. naravno bas iz ekonomski razloga.
ilija bola' mani se suplje.
nadam se da se nisi poznavao sa kacavendom.Hafis wrote:Ja poštujem svakog svećenika i ne vjerujem da bi se ijedan usudio lagati onako javno, a ne još muftija.155_mm wrote: od jednog hafisa se i ocekuje da vjeruje vise 'odzi nego bilo komu drugomu.
samo pitam se od kud toliko izdajica 'rvatstva bas u stolnome mostaru. jedna sveobuhvatna provjera certifikata je vise nego nuzna.
A to drugo...jesi li ti čuo za trojanskog konja?
ma samo ti.... uredu je.Hafis wrote:Neka te tu, pa naletim kasnije.
Nemoj me zajebati