Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post Reply
Lug

#1077 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Lug »

breuer wrote:Eh da mi je vidjeti tog ko ima hiljadugodišnje korijenje ovdje :D :-)
:lol:
Bosnjaci/Bosanci ko dinosaurusi izumrli.. a ja zaboravio da smo mi Turci.
Ali Kemal

#1078 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Ali Kemal »

Lug wrote:
Ali Kemal wrote:Kako bolan nema veze, popis bi trebao da sluzi analizama kao sto je ova, a ne da se stimaju rezultati i popisuju ljudi koji ne zive u BiH, a koji su vec redovno popisani u drzavama u kojima zaista zive i rade, gdje placaju porez i uplacuju u penzijski fond.
govoris o nasilno PROTJERANIM ljudima koji imaju 1000-godisnje korijene i imovinu u BiH..a ti i takvi koji ste dosli u BiH prije 100-tinjak godina bi da pravite analize.. rodila te majka takvog pametnog :kiss: :roll:
Znaci po tebi, oni se nisu vratili, prodali su svoju imovinu, ali cemo pisati da su kobajagi tu :-)

Obrazuj se malo, Potemkinova sela :oops:
breuer

#1079 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by breuer »

Lug wrote:Bosnjaci/Bosanci ko dinosaurusi izumrli.. a ja zaboravio da smo mi Turci.
Raspitaj se slobodno po famEliji odakle ste sve, iznenadit ćeš se ;)
Lug

#1080 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Lug »

breuer wrote:
Lug wrote:Bosnjaci/Bosanci ko dinosaurusi izumrli.. a ja zaboravio da smo mi Turci.
uh..haj nemoj zezati..eto ti ces mi objasniti :-)

pa eto de ti pokusaj da mi objasnis oTkalen smo?
cyprus

#1081 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by cyprus »

Lug wrote:
breuer wrote:
uh..haj nemoj zezati..eto ti ces mi objasniti :-)

pa eto de ti pokusaj da mi objasnis oTkalen smo?
Kad bi nekako uspio da napraviš svoje porodično stablo unazad 1000 godina, prostorno bi se vjerovatno razgranao od Atlantika do Mongolije...

Zato je ova priča o ''korjenima'' urnebesno smiješna...
Lug

#1082 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Lug »

vratili se nisu jer nemaju sigurnosti..jer se njihova imovina nalazi na djelu koji se sad zove po jednom narodu, jer ih cuva policija koja je osudjena za pocinjeni genocid nad njima..treba li jos?
155_mm

#1083 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

Ali Kemal wrote: Kako bolan nema veze, popis bi trebao da sluzi analizama kao sto je ova, a ne da se stimaju rezultati i popisuju ljudi koji ne zive u BiH, a koji su vec redovno popisani u drzavama u kojima zaista zive i rade, gdje placaju porez i uplacuju u penzijski fond.
Ne mogu da shvatim da toliko zelimo da podvaljujemo na svakom koraku u svakoj situaciji, prakticno lazemo sami sebe i jos je svako svjestan da ti ljudi ne zive tu, ali eto vazno je da ispadne da je nas vise, pa ce sve biti u dure :D
Uostalom svakako ce doci Arapi, pokupovati sve i na kraju postati vecina :oops:
ilija pazi nije problem ti stvarno odsutni po zakonu i pitanjima 1 - 7. ali problem je sto su se neki debelo zajbeli u svojim procjenama i sad naknadno hoce da ubacuju nova pravila brisanja stanovnistva. interesantno da se bas to traze iz RS. jebiga gadno je kad zivis u paralalnom svijetu uz gusle i brlju pa se ponekad susretnes sa stvarnoscu.

a sto se tice analiza i statistike nije ni bilo potrebno da se popisuje vjera, narod, etintetsko drzavljanstvo i ostala sranja. a dobro znamo koje predlagao da se tako popisuje a ko je to odbijao. e sad kad rezultati ne odgovaraju moze pomoci samo jos vise gusala i brlje.

ali sta je problem da se i dijaspora popise kao takva da se zna koliko drzavljana BiH radi u inostranstvu i tamo zaradjuju za penziju. i da se zna koliko ljudi salje one milijarde svake godine u BiH. zbog ceg i to ne izanalizirati a ne jednostavno obrisati ljude kao da ih nema. mozes mi to odgovoriti?!
Lug

#1084 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Lug »

@cyprus
ja je nisam ni zapoceo, dakleM pogresna adresa..

a sto se tice porijekla, smijesna je ta tvrdnja da smo Bosnu naselili u zadnjih stotinjak godina, smijesno. izmiksani jesmo u gradovima, zato su i pravljeni, ali se po selima zadrzao original .. ja znam i imam dokaze da su recimo moji na istim prostorima zadnjih hiljadu godina.

kako ti vidis onda ono ispitivanje dna, gdje ljudi od struke tvrde da mogu pratiti porijeklo ljudi sa nasih prostora i do 20.000g unazad..

ali glupo je da nastavljamo o ovome.. bosanski narod je grunt ove zemlje i zivi na ovim prostorima hiljade godina...i naravno imamo doseljenika od Mongolaca i Huna do Ukrajinaca, Tatara, Turaka, Sasa ..koji bi sad nama pravili analize ..
BHCluster

#1085 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by BHCluster »

mostar_0 wrote:
Hafis wrote:Jel' se kakav hodža oćitovao o stanju bošnjačke populacije u HNŽ...ono Bošnjaci u HNŽ-u - jučer, danas, sutra?
je
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... atski-grad
:izet:
iz 2012? A kakav je ovo hodza kad mu "tekstura" koze nije tamna?
155_mm

#1086 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

BHCluster wrote:
mostar_0 wrote:
Hafis wrote:Jel' se kakav hodža oćitovao o stanju bošnjačke populacije u HNŽ...ono Bošnjaci u HNŽ-u - jučer, danas, sutra?
je
iz 2012? A kakav je ovo hodza kad mu "tekstura" koze nije tamna?
pa lazni 'odza. kakav bi drugi bio.
hahaha hahahah hahahah hahahaah hahahaha ahahahah.

eh te krasne 2012 sve je mirisalo na stolni i treci i onda dodje ukrajina i sve se zaboravi. moze i bez sejdica i bez fincija i bez treceg i bez izbora u mostaru. a u medjuvremenu u susjedststvu najveca tvornica municije u europi radi punom parom i pod kontrolom tih sa jebenom "teksturom".
Ali Kemal

#1087 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Ali Kemal »

155_mm wrote:
Ali Kemal wrote: Kako bolan nema veze, popis bi trebao da sluzi analizama kao sto je ova, a ne da se stimaju rezultati i popisuju ljudi koji ne zive u BiH, a koji su vec redovno popisani u drzavama u kojima zaista zive i rade, gdje placaju porez i uplacuju u penzijski fond.
Ne mogu da shvatim da toliko zelimo da podvaljujemo na svakom koraku u svakoj situaciji, prakticno lazemo sami sebe i jos je svako svjestan da ti ljudi ne zive tu, ali eto vazno je da ispadne da je nas vise, pa ce sve biti u dure :D
ilija pazi nije problem ti stvarno odsutni po zakonu i pitanjima 1 - 7.
Kako nije problem, ako se popisuju ljudi koji ne zive tu gdje su popisani, niti imaju namjeru da tu ikada zive, osim da dodju na dan-dvda, a mozda i tri.
155_mm wrote:ali problem je sto su se neki debelo zajbeli u svojim procjenama i sad naknadno hoce da ubacuju nova pravila brisanja stanovnistva. interesantno da se bas to traze iz RS. jebiga gadno je kad zivis u paralalnom svijetu uz gusle i brlju pa se ponekad susretnes sa stvarnoscu.
To me uopce ne interesuje. :oops:
155_mm wrote:a sto se tice analiza i statistike nije ni bilo potrebno da se popisuje vjera, narod, etintetsko drzavljanstvo i ostala sranja. a dobro znamo koje predlagao da se tako popisuje a ko je to odbijao. e sad kad rezultati ne odgovaraju moze pomoci samo jos vise gusala i brlje.
Ti si zaboravio one reklamne spotove, kao sto je: Broto sto si ljut? On meni da sam Bosanac :oops:
155_mm wrote:ali sta je problem da se i dijaspora popise kao takva da se zna koliko drzavljana BiH radi u inostranstvu i tamo zaradjuju za penziju. i da se zna koliko ljudi salje one milijarde svake godine u BiH. zbog ceg i to ne izanalizirati a ne jednostavno obrisati ljude kao da ih nema. mozes mi to odgovoriti?!
Ko kaze da je problem? Meni nije. Za njih je bio poseban formular i ti ljudi se ne ubrajaju u stanovnike BiH, jer su vec popisani u svojim maticnim drzavama. Jedna guzica, a dvije stolice, nije nikad moglo :)
Kad tim ljudima pomru roditelji, braca, sestre u BiH kojima salju pare, njihova djeca sigurno nece slati pare rodjicama, kao sto nece ni dolaziti na slijedece popise, tako da za jedno dvadesetak godina ce se ta sredstva od dijaspore drasticno smanjiti, zajedno sa vec pomenutim problemom stasavanja stanovnistva za penzionisanje koji nemaju radni staz, odlivanje stanovnistva ce se samo povecati.
ovo_malo_duse

#1088 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ovo_malo_duse »

mostar_0 wrote:
je
6.6. 2012. I onda potop, rezultati izbora za 2014. Grad Mostar..

http://izbori.ba/Potvrdjeni2014/Finalni ... stine.aspx

Eto dat cemo vam i SDP. Opet potop.Nemoze vam ni muderiss pomoc a kamoli hodza :lol: :lol: :lol:
Hafis

#1089 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Ja ipak više vjerujem hodži, čovjek ima provjerene podatke.
Ta neće bezze lagati.....nije to ercegovac_pravi i slična buranija.
ovo_malo_duse

#1090 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ovo_malo_duse »

Hafis wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... atski-grad

Ja mu postam izborne podatke, a on nagrajiso na hodzu,mora da ti je SaraFina kakav zapis poturila. Doduse nagraijso si ti davno, jos onda kad si pisao da uzmes 45 KM po satu, obrazujuci buduce domovinske sanitarce... :lol: :lol: :lol:
Hafis

#1091 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

ovo_malo_duse wrote:

Ja mu postam izborne podatke, a on nagrajiso na hodzu,mora da ti je SaraFina kakav zapis poturila. Doduse nagraijso si ti davno, jos onda kad si pisao da uzmes 45 KM po satu, obrazujuci buduce domovinske sanitarce... :lol: :lol: :lol:
Kakve veze imaju rezultati izbora s popisom stanovništva?
Ja više vjerujem hodži nego tvrdnji da su DF glasači svi s reda Bošnjaci.
Uostalom, to će sve promijeniti dres kada bude trebalo.

A da.. :lol: :lol: :lol:
155_mm

#1092 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

Ali Kemal wrote:
155_mm wrote:
ilija pazi nije problem ti stvarno odsutni po zakonu i pitanjima 1 - 7.
Kako nije problem, ako se popisuju ljudi koji ne zive tu gdje su popisani, niti imaju namjeru da tu ikada zive, osim da dodju na dan-dvda, a mozda i tri.
155_mm wrote:ali problem je sto su se neki debelo zajbeli u svojim procjenama i sad naknadno hoce da ubacuju nova pravila brisanja stanovnistva. interesantno da se bas to traze iz RS. jebiga gadno je kad zivis u paralalnom svijetu uz gusle i brlju pa se ponekad susretnes sa stvarnoscu.
To me uopce ne interesuje. :oops:
155_mm wrote:a sto se tice analiza i statistike nije ni bilo potrebno da se popisuje vjera, narod, etintetsko drzavljanstvo i ostala sranja. a dobro znamo koje predlagao da se tako popisuje a ko je to odbijao. e sad kad rezultati ne odgovaraju moze pomoci samo jos vise gusala i brlje.
Ti si zaboravio one reklamne spotove, kao sto je: Broto sto si ljut? On meni da sam Bosanac :oops:
155_mm wrote:ali sta je problem da se i dijaspora popise kao takva da se zna koliko drzavljana BiH radi u inostranstvu i tamo zaradjuju za penziju. i da se zna koliko ljudi salje one milijarde svake godine u BiH. zbog ceg i to ne izanalizirati a ne jednostavno obrisati ljude kao da ih nema. mozes mi to odgovoriti?!
Ko kaze da je problem? Meni nije. Za njih je bio poseban formular i ti ljudi se ne ubrajaju u stanovnike BiH, jer su vec popisani u svojim maticnim drzavama. Jedna guzica, a dvije stolice, nije nikad moglo :)
Kad tim ljudima pomru roditelji, braca, sestre u BiH kojima salju pare, njihova djeca sigurno nece slati pare rodjicama, kao sto nece ni dolaziti na slijedece popise, tako da za jedno dvadesetak godina ce se ta sredstva od dijaspore drasticno smanjiti, zajedno sa vec pomenutim problemom stasavanja stanovnistva za penzionisanje koji nemaju radni staz, odlivanje stanovnistva ce se samo povecati.
a vidi ilija nisam znao da se popisivalo i namjere gdje ce ko zivjeti. ako zakon kaze 12 mjeseci neprekidno odsutan oda se tu nema sta srati o namjerama i dan dva. a upravoo je problem u tome sto bi neko malo srao mimo zakona.
vidi ne interesujete nesto sto u potpunosti podrzavas a to je da se brise sto vise kao zbog ekonomije. hahahahah hahahah

nisam zaboravio na reklamne spotove. ali njih ne bi ni bilo da se je prihvatilo da se ne popisuje vjera, narod i ostale za ekonomiju potpuno irelevantne stvari. i sad kad popis bas po tim pitanjima nije dao zeljene rezultate sad bi kao da se brise. naravno bas iz ekonomski razloga.

ilija bola' mani se suplje.
Hafis

#1093 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

155_mm wrote: a vidi ilija nisam znao da se popisivalo i namjere gdje ce ko zivjeti. ako zakon kaze 12 mjeseci neprekidno odsutan oda se tu nema sta srati o namjerama i dan dva. a upravoo je problem u tome sto bi neko malo srao mimo zakona.
vidi ne interesujete nesto sto u potpunosti podrzavas a to je da se brise sto vise kao zbog ekonomije. hahahahah hahahah

nisam zaboravio na reklamne spotove. ali njih ne bi ni bilo da se je prihvatilo da se ne popisuje vjera, narod i ostale za ekonomiju potpuno irelevantne stvari. i sad kad popis bas po tim pitanjima nije dao zeljene rezultate sad bi kao da se brise. naravno bas iz ekonomski razloga.

'Ko je to sra da sam ja sra :)
155_mm

#1094 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

Hafis wrote:
ovo_malo_duse wrote:

Kakve veze imaju rezultati izbora s popisom stanovništva?
Ja više vjerujem hodži nego tvrdnji da su DF glasači svi s reda Bošnjaci.
Uostalom, to će sve promijeniti dres kada bude trebalo.

A da.. :lol: :lol: :lol:
od jednog hafisa se i ocekuje da vjeruje vise 'odzi nego bilo komu drugomu.

samo pitam se od kud toliko izdajica 'rvatstva bas u stolnome mostaru. jedna sveobuhvatna provjera certifikata je vise nego nuzna.
Hafis

#1095 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

155_mm wrote: od jednog hafisa se i ocekuje da vjeruje vise 'odzi nego bilo komu drugomu.

samo pitam se od kud toliko izdajica 'rvatstva bas u stolnome mostaru. jedna sveobuhvatna provjera certifikata je vise nego nuzna.
Ja poštujem svakog svećenika i ne vjerujem da bi se ijedan usudio lagati onako javno, a ne još muftija.

A to drugo...jesi li ti čuo za trojanskog konja?
Liči podosta na bosanskog brdskog, ali mu nije ni blizu po izgledu.
Last edited by Hafis on 31/03/2015 18:46, edited 1 time in total.
155_mm

#1096 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

Hafis wrote:
155_mm wrote: a vidi ilija nisam znao da se popisivalo i namjere gdje ce ko zivjeti. ako zakon kaze 12 mjeseci neprekidno odsutan oda se tu nema sta srati o namjerama i dan dva. a upravoo je problem u tome sto bi neko malo srao mimo zakona.

'Ko je to sra da sam ja sra :)
to da ti hafizaga sers na ovom forumu vec duze vremena i nije neka tajna. nisi bas morao to napominjati.
Hafis

#1097 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Dečko u fazi opismenjavanja :)

Mogu ti reći dobar si napredak ostvario :thumbup:
155_mm

#1098 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

Hafis wrote:
155_mm wrote: od jednog hafisa se i ocekuje da vjeruje vise 'odzi nego bilo komu drugomu.

Ja poštujem svakog svećenika i ne vjerujem da bi se ijedan usudio lagati onako javno, a ne još muftija.

A to drugo...jesi li ti čuo za trojanskog konja?
nadam se da se nisi poznavao sa kacavendom.
o kakvom trojanskom konju govoris covjece, ergela citava bola' moj 'afisaga.
Hafis

#1099 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Neka te tu, pa naletim kasnije.
Nemoj me zajebati :)
155_mm

#1100 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Neka te tu, pa naletim kasnije.
Nemoj me zajebati :)
ma samo ti.... uredu je.
Post Reply