Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
It_is_a_Leclerc wrote:Niko ne slavi pobjedu, već - a)bodri naše, b)pravi kalkulacije o mogućem plasmanu, c)ismijava nedobru pojavnost izvjesnog Mareka Hamšika.
Ne vidim baš da se ovdje pravi slavljenička atmosfera, ali dobro...
Pa jebote, ovdje se ne da reć bilo šta o Slovačkoj... A to jeste selekcija koja nam može parirat na terenu... A ponajviše strepim od ogromnog pritiska sa kojim se naši igrači moraju nositi... Strepim i od činjenice da smo mi ove kvalifikacije dosad odigrali predobro, a Slovaci preloše...
Reci, ko ti brani... Jedino što se ljudima ne sviđa je kad se od Slovačke pravi Brazil, od Hamšika Ronaldo... A što se tiče pritiska, tu se donekle slažem. Vidjeli smo kako smo rascijepili Bjeloruse u Minsku, a onda došli u Zenicu gdje je trebalo 80. minuta i dva crvena kartona za Lukašenkove, da bismo im zabili nekakav gol.
Ali, šta da se radi. Pritisak će biti, a na igračima je da se nauče nositi s njim.
Slažem se sa Kiprom ovo oko pritiska na naše igrače. Ogroman je. Ali valjda imaju toliko iskustva da se izbore i sa takvim stvarima. Igraju u velikim klubovima u kojima su pritisci skoro pa svakodnevnica
It_is_a_Leclerc wrote:Niko ne slavi pobjedu, već - a)bodri naše, b)pravi kalkulacije o mogućem plasmanu, c)ismijava nedobru pojavnost izvjesnog Mareka Hamšika.
Ne vidim baš da se ovdje pravi slavljenička atmosfera, ali dobro...
Pa jebote, ovdje se ne da reć bilo šta o Slovačkoj... A to jeste selekcija koja nam može parirat na terenu... A ponajviše strepim od ogromnog pritiska sa kojim se naši igrači moraju nositi... Strepim i od činjenice da smo mi ove kvalifikacije dosad odigrali predobro, a Slovaci preloše...
Reci, ko ti brani... Jedino što se ljudima ne sviđa je kad se od Slovačke pravi Brazil, od Hamšika Ronaldo... A što se tiče pritiska, tu se donekle slažem. Vidjeli smo kako smo rascijepili Bjeloruse u Minsku, a onda došli u Zenicu gdje je trebalo 80. minuta i dva crvena kartona za Lukašenkove, da bismo im zabili nekakav gol.
Ali, šta da se radi. Pritisak će biti, a na igračima je da se nauče nositi s njim.
Osim Vitoa ja ne vidim da je iko idealizirao Hamšika ili njihovu selekciju... Ali vidim da su je mnogi poistovjetili sa Lihtenštajnom, samo zbog činjenice da su sa istim odigrali X... A Slovačka je donedavno bila selekcija koja je kotirala bolje od nas... To je i selekcija koja je po kvaliteti realno naš rang, bez obzira što smo mi trenutno jači, odnosno u boljoj formi... Ali da ponovim tj. naglasim, ni upola me ne bi bilo ovoliko strah da se nije stvorio ovakav pritisak (koji je opet valjda neminovnost, šta li)...
Meni nikako nije jasno kao je ta Slovačka u kontinuitetu odigrala onako loše čitave ove kvalifikacije?
Igrali dvaput sa Litvanijom 1:1
Jednom uzeli Latviju kući 2:1 (nekako)
Liht uzeli kući 2:0 (ovo je meni smiješno) i u gostima sa njima taj famozni 1:1 !
Naravno od Grka izgubili kući 0 -1.
MIslim, dobro je pa se ne potcjenjuje protivnik ali ne valja ga previše ni veličat.
Još jednom rezultati Slovačke do sada mi nikako nisu jasni!
nadžak wrote: Liht uzeli kući 2:0 (ovo je meni smiješno)
Zašto? Lihtenštajn uzet 2:0 je taman... Ostali rezultati jesu grozni, al baš me to plaši... Kontam da je mala vjerovatnoća da će baš sve utakmice u ovom ciklusu odigrat tako grozno
Last edited by cyprus on 04/09/2013 11:59, edited 1 time in total.
Mi ovdje nismo upoznati sa novim stanjem u njihovim redovima, a jedna od najvećih vrlina koje imamo mi forumaši je da podcjenjujemo sve i svašta, od koga god da dolazi, pa nam se u prošlosti dešavala jedna Rumunija i slične budalaštine kao hladan tuš.
Slovačka nije u rezultatima ni blizu nas u zadnje 2 godine ali to ne znači da oni ne znaju šutati loptu, niti su oni petorazredni Lihtenštajn ili San Marino. Mi smo ovdje jako razmaženi žestokim partijama i dobrim rezultatima naše repke, tako da sad olako i bez ikakvog razmišljanja dajemo ocjene kako će se nešto dobiti 4, 5 razlike... Jest al da ne kažem gdje .... Zato se nadam da su ih naši dobro snimili i da je ona Papetova (idem na 6 bodova) rezultat jasne i mikroskopske analize a ne samo uzdanja u HO - RUK pa šta bude jer do sad nije tako radio.
PS Nema ni pola boda dobiti od bilo koga u bilo čemu danas a posebno kad se priča o velikim parama koje daje FIFA za učešće na mundijalima, sponzori i slične stvari, to su cifre koje mi zamisliti ne možemo...
Laik sam za fudbal i samo pratim nasu reprezentaciju, jos otkad nisu bili "Zmajevi". U skladu sa tradicijom, ocekujem da sami sebi zakomplikujemo zivot maksimalno. Dakle, ocekujem poraz i remi, maksimalno poraz i pobjedu.
ove kvalifikacije moraju biti izuzetak da bi potvrdile pravilo
pitam se ja sad
KOJI TO MOTIV SLOVACI IMAJU
mi ga imamo, ali koji oni imaju
Podsjecaju me na nas, kad smo nekad davno imali brdo dobrih igraca, tuce losih rezultata i motivacije 0 bodova
biće sve samo ne lagana utakmica, jer s Grcima u martu ni remi ne bi bio loš, ovdje igra samo pobjeda ... imam ružan predosjećaj da će nam dati prvi gol, da ćemo se mučiti da izjednačimo do 10-15 minuta pred kraj, ali ne i preokrenuti
oni su zajebaniji u gostima protiv jačih ekipa, nego kući... prošle kvalifikacije su dobili Rusiju u Moskvi, nedavno su u prijateljskoj protiv Belgije izgubili golom u nadoknadi, dobili Dance u gostima prije godinu dana, na zadnjem Svjetskom prvenstvu igrali 1/16 finala... loši rezultati u ovom ciklusu (1:1 protiv Lihtenštajna) mogu samo zavarati gleda jačine njihove reprezentacije, jer su npr. u utakmici protiv Grka bili bolji
Weiss ako bude igrao desno krilo, mogao bi praviti dosta problema Salihoviću u odbrani, Pekarik takođe zna probiti po desnoj strani... Salihović je totalno nepouzdan igrač i mislim da bi u skorije vrijeme trebao izgubiti mjesto u udranom sastavu
Latvija je dala gol iz kornera na Bilinom Polju, treba se čuvati Skrtela jer je strašno opasan u tim situacijama... tu je i pitanje neuigranog stoperskog para Spahić-Bičakčić
manje-više sve su to razlozi zašto Slovake ne bi smjeli potcjenjivati... nadam se da će motiv, kohezija u ekipi i naš kvalitet u napadu donjeti prevagu
a zna li neko otprilike koliko ce biti nasih navijaca u Slovackoj?
4-5000
ja koliko za sad znam, 1900 nasih karata je sigurno, raja se ,,snasla'' za jos otprilike toliko. Slazem se da ce malo manje od pola stadiona biti nasi, stim da u Zilini ocekujem sigurno baremo 3000-4000 ljudi koji ce doci ,,onako''
4-5000
ja koliko za sad znam, 1900 nasih karata je sigurno, raja se ,,snasla'' za jos otprilike toliko. Slazem se da ce malo manje od pola stadiona biti nasi, stim da u Zilini ocekujem sigurno baremo 3000-4000 ljudi koji ce doci ,,onako''
velikibrnjo wrote:ove kvalifikacije moraju biti izuzetak da bi potvrdile pravilo
pitam se ja sad
Podsjecaju me na nas, kad smo nekad davno imali brdo dobrih igraca, tuce losih rezultata i motivacije 0 bodova
4-5000
velikibrnjo wrote:ove kvalifikacije moraju biti izuzetak da bi potvrdile pravilo
pitam se ja sad
Mi imamo jak motiv ali zato imamo i jak pritisak.
Bolje igramo pod pritiskom, zvuci cudno, ali je tako.
Škrtel je protiv Uniteda igrao pod injekcijama, ono baš su ga isforsirali da igra tu tekmu tako da postoji mogućnost da ne bude 100% spreman, tj. definitivno nije 100% spreman i pitanje je koliko će se moći othrvati Edinu i Vedi
nadžak wrote: Liht uzeli kući 2:0 (ovo je meni smiješno)
Zašto? Lihtenštajn uzet 2:0 je taman... Ostali rezultati jesu grozni, al baš me to plaši... Kontam da je mala vjerovatnoća da će baš sve utakmice u ovom ciklusu odigrat tako grozno
ja im želim da odigraju onako dobro kao npr. štutgart, nakon što su promijenili trenera i doživjeli "pozitivni šok", ispali iz euro lige,
slovacima od srca želim istu sudbinu poslije promjene selektora
Ovdje pričamo o Slovačkoj koja zavisi od 3 igrača, ali bukvalno... To su Hamšik, Škrtel i djelimično Weiss, o istoj toj Slovačkoj koja je sa Lihtenštajnom "neki dan" odigrala 1:1... Nema straha, bolji smo od njih i ovo moramo uzeti + nam je i njihova promjena trenera (u 90% slučajeva kada reprezentacija mijenja trenera loše se odrazi na rezultate), nama je ovo utakmica odluke jer ako ovu uzmemo, sljedeću možemo i izgubiti (gluho bilo), a da opet budemo prvi... Znači, pametno, recept kao protiv Grčke i uzimamo glat ovo