bora1990 wrote:Dominacija.Najbolja riječ koja može opisati predhodnu sedmicu izborne kampanje kandidata Semira Efendića.Mada se moglo i prognozirati, on je i praktično dokazao da je javna debata teren koji je bio neophodan da bi se iz stanja ravnoteže između 2 protivkandidata i njega, stvari značajno okrenule u njegovu korist.Tako malo medijskoga prostora je bilo dovoljno da se u finišu predizborne kampanje hrabro i snažno izdvoji i nezaustavljivo krene ka cilju.Ja znam da će neki mene sad proglasiti članom SDA, njegovim rođakom, članom izbornoga štaba, ali neka nemam potrebe da se branim i gubim vrijeme.Sa druge strane ja jesam od polovine AUG istražio, čitao, raspitivao se, vagao, pričao sa ljudima i prepoznao najboljeg, pa samim tim i onima koji to nisu skretao pažnju da znanje i plan mora pobjediti neznanje i nedostatak vizije.A da je bilo raznih podmetanja i ogovaranja, bilo je.I neka je...Jer sada ona nisu ni bitna.Velika većina građana NG napokon je i sama donijela konačan sud, jer kako kažu: "Pametnom je i išaret dosta"!
Ja cak i ne mogu glasati za njega jer ne zivim u Novom Gradu, ali pomno pratim i zelim mu sve najbolje.
ABd, jednog dana sa opcinskog nivoa da predje i na visi.