Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pustopoljina

#10726 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

MarlboroGold wrote: 10/06/2020 19:09
pustopoljina wrote: 10/06/2020 19:04 Ma pusti...jasno je svakome ko zna citati.
To nije bio ni pokušaj uvrede, već gašenje požara iz razloga što nisi shvatila čistu zajebanciju.
Inače cijenim tvoj doprinos forumu i tebe kao forumašicu.

Nešto sasvim drugo je kad sam wewi uletio kao padobranac i rekao da se ne sramoti bezveze.
Bgm.ti uljem gasis vatru onda...izvaliti bas histerisanje (od lat. Za matericu), a poslije se osjecati kao neduzno stradale zene...elem, bice dana za megdana.
...
Gledaj, uvrijediti se na forumu...da bi me uvrijedio moraju biti ispunjena bar dva uvjeta: jedan je da me znas i da znas gdje boli, a drugi je da mi je u tom pogledu stalo bas do tvog misljenja.
Tako da se ne radi o uvredi.
Radi se o nacinu koji ubija zivahnost i raspravu...a naravno budi i dojam da ti je vise stalo pobijediti u debati pod svaku cijenu, a to smara.
Ti ne uvazavas kad ti vise ljudi kaze da ti to nije validan izvor.
Ok, nismo mi neki tamo profiji na tom polju i meni je ono neugodno citati, kao covjeku...cula sam zene da ne znaju sta ako bude musko..kako da ga odgoje da ne bude ni hajvan, ni papucar..cula sam tate da ne znaju sta ce ako bude curica, nece joj dati nikud iz kuce ili sta ce ako bude djecak pa se bude svadjao sa njim kao on sa svojim ocem...sta ja znam sta ljudima prolazi kroz glavu tada...cula sam i zene da ne bi da bude djevojcica, da na..ebe u zivotu kao ona...ma svasta...a opet su to samo strahovi.
Ovo je ruzno citati, ali znam da postoji.
I sve to jeste ruzno, ali zaista nije feminizam u korijenu takve odluke, nije cak ni dobro opravdanje. I to ti je vise ljudi(zena jel' )reklo, ali tebi to nije dovoljno...i ok..nije ti dovoljno.
Ali to..haj' ne histerisi...trebalo bi se stosta poklopiti pa da dobijem pop..ditis...pokusala sam ti samo kroz jednako besmislene primjere docarati koliko to nije argument.
Ja znam da ces ti i za dvije godine isto pisati...osim ako dobijes curicu, u braku/vezi u kojoj se volite, pa shvatis kakve curice dolaze na svijet (kao i djecaci)...tek ponekad je ljudima genetika kriva, vise je to okruzenje u kojem se raslo.
Meni se neki tvoji stavovi ne svidjaju, postujem tvoj doprinos, ali ostajem pri svom. Ako je tebi jedini nacin tako usutkivati drugu stranu, meni je dovoljna satisfakcija.
Eto sad sam se ocitovala o tom gorucem pitanju.
Ne znam na sta spade ovaj forum kad su glavne teme feminizam i korona i ponekad sunce proviri u neciji lonac, dolje na temi.
pustopoljina

#10727 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

cLo wrote: 10/06/2020 19:14
Pustiću i puštam :D
Nisam mogla iskulirati.
Ova tema je probila limite još neku noć, nakon cirkusa se javljaju iz produkcije da su izgladili odnose i da se ne "sIkiramo", žao im i mi smo krivi što smo čitali. :lol: Isto naši političari kad zavade narod i podijele u tabore, a nakon bitke kopljem u trnje, nema više blema, nastavite gdje ste stali.
A znam, al' tad je bila i najposjecenija...kruha i igara...
Samo pribiljeziti u tefter sari i exnihilu ni u bunilu slati pp...a na pitanje- kako si, odgovarati sa dobro, kako ti :lol:
Connaisseur Karlin

#10728 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

To nije bio ni pokušaj uvrede, već gašenje požara iz razloga što nisi shvatila čistu zajebanciju.

Nešto sasvim drugo je kad sam wewi uletio kao padobranac i rekao da se ne sramoti bezveze. Karlinka nekad također zna izvući živce.
narano da znam, jer imam utisak da vecina muskraca glumi empatiju i rzumijevanje polozaja zena :-D ja ne trazim vasu pomoc, ne znam sto se nervirate , ako zene zele sebi obezbjiediti boji zivot :thumbup:
Hakiz

#10729 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 17:36
Hakiz wrote: 10/06/2020 16:53
Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 16:38 ne znam, kako si povezao teznju pokreta od strane zena za ravnopravno tretiranje zena radnica sa njihovom zeljom za napredovanjem u karijeri :lol:

Čuj kako? Zar težnja za ravnopravnosti nije automatski težnja za napretkom? Barem napretkom od trenutnog stanja na tom položaju ako ne napretkom ka višem položaju.
jedna plata u braku ili u porodici danas nije dovoljna, tko je kriv za to :D
Demokratija, kapitalizam, slobodno formiranje cijena čak i odnovnih životnih namirnica i zdravstvenih usluga itd.

Ili ćeš reći da su žene na rukovodećim mjestima ili generalno socijalno osjetljivije i imaju veću empatiju?

U mojoj firmi su bila dva talasa masovnih otkaza u periodu od 1995. do danas. U oba talasa direktorice su bile žene. Jedna od njih je bila iz SDP-a. Pa ti vidi.
Connaisseur Karlin

#10730 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 10/06/2020 19:46
Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 17:36
Hakiz wrote: 10/06/2020 16:53

Čuj kako? Zar težnja za ravnopravnosti nije automatski težnja za napretkom? Barem napretkom od trenutnog stanja na tom položaju ako ne napretkom ka višem položaju.
jedna plata u braku ili u porodici danas nije dovoljna, tko je kriv za to :D
Demokratija, kapitalizam, slobodno formiranje cijena čak i odnovnih životnih namirnica i zdravstvenih usluga itd.

Ili ćeš reći da su žene na rukovodećim mjestima ili generalno socijalno osjetljivije i imaju veću empatiju?

U mojoj firmi su bila dva talasa masovnih otkaza u periodu od 1995. do danas. U oba talasa direktorice su bile žene. Jedna od njih je bila iz SDP-a. Pa ti vidi.
ti i mnogi muskarci ste na ovoj temi milion puta podvukli sa smijeskanjem, da su zene trazenjem svojih prava na ravnopravno tretiranje u radnj sredini, sebi ugrozile polozaj, jer imaju vise obaveza, muz , djeca :)
Hakiz

#10731 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 18:04
MarlboroGold wrote: 10/06/2020 17:47 Hakiz je samo tvrdio da su žene same sebi krive jer pored karijere tu su i djeca... dakle više obaveza. U jednu ruku je ovo tačno, ali s druge strane žene imaju pravo izbora i to je suština feminizma - onog zdravog dijela.
pa nisu krive, vec su prisiljene ici na posao, kao i muskraci, od jednog ceka se ne zivi, kako mozete pisati da su sebi krive, :-) :lol:
Da žene ne rade, ne bi trebalo plaćati vrtiće ili čuvarice djece, žene koje čiste kuće zaposlenih žena jer bi ove imale vremena, žene ne bi puno morale paziti kako se oblače jer su stalno kući što znači manji troškivi za odjeću itd pa bi jedna plata bila dovoljna.

Vidiš da jesu krive.
Connaisseur Karlin

#10732 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 10/06/2020 19:53
MarlboroGold wrote: 10/06/2020 17:47 Hakiz je samo tvrdio da su žene same sebi krive jer pored karijere tu su i djeca... dakle više obaveza. U jednu ruku je ovo tačno, ali s druge strane žene imaju pravo izbora i to je suština feminizma - onog zdravog dijela.
pa nisu krive, vec su prisiljene ici na posao, kao i muskraci, od jednog ceka se ne zivi, kako mozete pisati da su sebi krive, :-) :lol:
Da žene ne rade, ne bi trebalo plaćati vrtiće ili čuvarice djece, žene koje čiste kuće zaposlenih žena jer bi ove imale vremena, žene ne bi puno morale paziti kako se oblače jer su stalno kući što znači manji troškivi za odjeću itd pa bi jedna plata bila dovoljna.

Vidiš da jesu krive.
pa ne rade zene , ako im muzevi dovoljno zaradjuju :D imam nekoliko prijatlejica boagatasa, nijedna ne radi :-D

he, haj'd sad zamsili koliko je muskraca u mogucnosti finansirati bracnu zajednicu ili porodicu ?

bilo je razgovora da zene domacice dobijaju platu , jos nisam primejtila da je takva ideja implemenitrana u nekoj drzavi ;-)

eto, vidis, ima rijesenja, ako zelite da vam zene ne rade, potrudite se :D
Hakiz

#10733 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 19:58

Vidiš da jesu krive.
pa ne rade zene , ako im muzevi dovoljno zaradjuju :D imam nekoliko prijatlejica boagatasa, nijedna ne radi :-D

he, haj'd sad zamsili koliko je muskraca u mogucnosti finansirati bracnu zajednicu ili porodicu ?

bilo je razgovora da zene domacice dobijaju platu , jos nisam primejtila da je takva ideja implemenitrana u nekoj drzavi ;-)

Kako muškarci da dovoljno zarađuju kada im žene uzimaju poslove i novac za plate?
Škobo Habu

#10734 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

cLo wrote: 10/06/2020 19:16

Ne dijelim ni po kakvim osnovama.
Ne etiketiram.
edit: Virgina je bila kontra argument, ne argument.
Ispod tvoje argumentacije uvijek izviruje taj viktimizirajući narativ o ženama kojem trag vodi do Edenskog vrta.
Connaisseur Karlin

#10735 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 10/06/2020 20:02

Vidiš da jesu krive.

Kako muškarci da dovoljno zarađuju kada im žene uzimaju poslove i novac za plate?
Hakize, moram ti reci, ovo je vlro glupo pitanje :kiss:
MarlboroGold

#10736 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

pustopoljina wrote: 10/06/2020 19:35

Nešto sasvim drugo je kad sam wewi uletio kao padobranac i rekao da se ne sramoti bezveze.
Bgm.ti uljem gasis vatru onda...izvaliti bas histerisanje (od lat. Za matericu), a poslije se osjecati kao neduzno stradale zene...elem, bice dana za megdana.
...
Gledaj, uvrijediti se na forumu...da bi me uvrijedio moraju biti ispunjena bar dva uvjeta: jedan je da me znas i da znas gdje boli, a drugi je da mi je u tom pogledu stalo bas do tvog misljenja.
Tako da se ne radi o uvredi.
Radi se o nacinu koji ubija zivahnost i raspravu...a naravno budi i dojam da ti je vise stalo pobijediti u debati pod svaku cijenu, a to smara.
Ti ne uvazavas kad ti vise ljudi kaze da ti to nije validan izvor.
Ok, nismo mi neki tamo profiji na tom polju i meni je ono neugodno citati, kao covjeku...cula sam zene da ne znaju sta ako bude musko..kako da ga odgoje da ne bude ni hajvan, ni papucar..cula sam tate da ne znaju sta ce ako bude curica, nece joj dati nikud iz kuce ili sta ce ako bude djecak pa se bude svadjao sa njim kao on sa svojim ocem...sta ja znam sta ljudima prolazi kroz glavu tada...cula sam i zene da ne bi da bude djevojcica, da na..ebe u zivotu kao ona...ma svasta...a opet su to samo strahovi.
Ovo je ruzno citati, ali znam da postoji.
I sve to jeste ruzno, ali zaista nije feminizam u korijenu takve odluke, nije cak ni dobro opravdanje. I to ti je vise ljudi(zena jel' )reklo, ali tebi to nije dovoljno...i ok..nije ti dovoljno.
Ali to..haj' ne histerisi...trebalo bi se stosta poklopiti pa da dobijem pop..ditis...pokusala sam ti samo kroz jednako besmislene primjere docarati koliko to nije argument.
Ja znam da ces ti i za dvije godine isto pisati...osim ako dobijes curicu, u braku/vezi u kojoj se volite, pa shvatis kakve curice dolaze na svijet (kao i djecaci)...tek ponekad je ljudima genetika kriva, vise je to okruzenje u kojem se raslo.
Meni se neki tvoji stavovi ne svidjaju, postujem tvoj doprinos, ali ostajem pri svom. Ako je tebi jedini nacin tako usutkivati drugu stranu, meni je dovoljna satisfakcija.
Eto sad sam se ocitovala o tom gorucem pitanju.
Ne znam na sta spade ovaj forum kad su glavne teme feminizam i korona i ponekad sunce proviri u neciji lonac, dolje na temi.
Hajde da opet pokušam objasniti. U tom primjeru se nije ni radilo o argumentu, već o pojavi koja je itekako prisutna u onim najgorim dijelovima feminizima. Možeš ti to prihvatiti ili ne, ali je to činjenica. To nije tvoj feminizam, ali nečiji očigledno jeste kako god da je naopak. O tome se radi. Skoro svi od vas koji ste se nakačili na to uradili ste sa namjerom kao da ja nešto pokušavam feminizmu generalno pripisati. To ni u jednom momentu nije bila moja namjera i potpuno mi je jasno o čemu govorim. To nije bio argument da ja tvrdim da je feminizam ili da su feminizmi takvi inače ili da tome teže.

Dale je najbolje shvatio o čemu govorim i na kraju smo se složili.

Nije ni stvar pobjede u diskusiji niti pokušaj ušutkivanja... barem mi to nije namjera, a vjerujem da zna tako ispasti. Guram dok je logički opravdano, a čim nije prvi ću se zaustaviti. Inače imam buntovan karakter i znam nekad odgovoriti kako ne bih inače trebao i to mi je mana koju pokušavam kontrolisati. Prije sam bio 10 puta gori, ali sa godinama to nekako dolazi sve na svoje.

Kao što rekoh cijenim doprinos, ali se ni ja s tobom ne slažem u nekim stvarima. To opet ne znači da ne možemo razmijeniti par riječi u vezi toga i pokušati sagledati drugu stranu i stavove iste.

Pojeo sam sladoled pa imam snage da odgovaram na ovoliki post :D
Hakiz

#10737 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 20:09

Ti sama govoriš da nema glupih pitanja, samo glupih odgovora.

Nego, da mi to u 4 oka riješimo?

:kiss:
MarlboroGold

#10738 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 19:45

Nešto sasvim drugo je kad sam wewi uletio kao padobranac i rekao da se ne sramoti bezveze. Karlinka nekad također zna izvući živce.
narano da znam, jer imam utisak da vecina muskraca glumi empatiju i rzumijevanje polozaja zena :-D ja ne trazim vasu pomoc, ne znam sto se nervirate , ako zene zele sebi obezbjiediti boji zivot :thumbup:
Radi se o tvom povremenom cinizmu.
Connaisseur Karlin

#10739 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 10/06/2020 20:13

mda, zene su za sve krive, krive sto su zive :oops: :D :lol:

mi se mozemo samo cetverookatno potuci :lol: :kiss:
Hakiz

#10740 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Ove žene što bi abortirale sinove iz straha da ne postanu ženomrsci:

Ako nisu sposobne pravilno odgojiti djecu, bolje da ih i nemaju.

Glupače, javno priznaju majčinsku nesposobnost.
Connaisseur Karlin

#10741 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 10/06/2020 20:16

ne, vec ne znate vjesto skariti vlastito licmejrstvo :D

ponovo sam se uvjerla u to jucer sa vama pisanjem o prostituciji :)
Hakiz

#10742 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 20:16
Hakiz wrote: 10/06/2020 20:13

mda, zene su za sve krive, krive sto su zive :oops: :D :lol:

mi se mozemo samo cetverookatno potuci :lol: :kiss:
To je poenta. Onda ćemo se miriti i jedno drugo ljubiti gdje boli.
MarlboroGold

#10743 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 20:17 ne, vec ne znate vjesto skariti vlastito licmejrstvo :D

Cinizam cinizam i to samo takav ponekad.
pustopoljina

#10744 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

Ja, ali si i napisao nesto kao- idi tamo pa im reci da nisu feministkinje...al'...haj'mo reci da se tako da divaniti.
E sad jos vode poslije sladoleda i zen :lol:
Hakiz

#10745 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 20:17
MarlboroGold wrote: 10/06/2020 20:16

ne, vec ne znate vjesto skariti vlastito licmejrstvo :D

Ti si juče sama odlučila da si "pobijedila".

Mi smo te samo pustili da živiš u toj zabludi.
MarlboroGold

#10746 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

pustopoljina wrote: 10/06/2020 20:21 Ja, ali si i napisao nesto kao- idi tamo pa im reci da nisu feministkinje...al'...haj'mo reci da se tako da divaniti.
E sad jos vode poslije sladoleda i zen :lol:
Jesam i stojim iza toga. One bi ga pojele i tražile da ga banuju jer sebe smatraju feministkinjama.
saint_mirad

#10747 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Jesu one ludace što ih je strah sinova feministkinje ako se tako očituju, no suština je da su to manjinski stavovi sa kojima se i većina drugih feministkinja ne slaže, a neke su to izjavila na ovoj temi.

Nije dobro da se ovi granični stavovi uzimaju kao opšti jer je logička varka, a može se i desiti suprotno - da žene stavove o muškarcima formiraju na sličan način.
cLo

#10748 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cLo »

Škobo Habu wrote: 10/06/2020 20:04
Ispod tvoje argumentacije uvijek izviruje taj viktimizirajući narativ o ženama kojem trag vodi do Edenskog vrta.
Ne znam kada UVIJEK, podastri! :D Pa ja uopće nisam bila ni aktivna mnogo na temi. Ali evo, mislim, moj prvi post na "današnji feminizam", ostavljen 23.11.2016., da te demantuje :P :zzzz: :
cLo wrote: 23/11/2016 10:00

Pa i nije feminizam, nego feminacizam. Feminaziji ne žele nikakvu ravnopravnost, žele biti ravnopravnije, demonstrirat silu, tj. žele i ravnopravnost i povlastice što nije haha smiješno, nego hahahahahaha smiješno. Glatko i tečno je biti feminazi u savremenom društvu i 21. stoljeću kada su ti već neke bosonoge utabale put i kada si zaštićen zakonima moderne države.
Strpljiva

#10749 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Strpljiva »

Škobo Habu wrote: 10/06/2020 11:53
OD kada je pornografija "muka"?

Zar na počecima nije bila sredstvo u borbi protiv moralne hipokrizije?

Danas je, svakako, pornografija mainstream. Ni velika rediteljska imena ne mogu bez nje.
Evoluirala je i preselila se na internet. Nije više napadna, u smislu da je pokrivaju po kioscima, već je svuda oko nas i sveprisutna je.

Statistike govore najbolje.
Škobo Habu wrote: 09/06/2020 17:55
When pornography was legalized in Germany in 1975, the company also started selling VHS tapes and distributing films. Feminists criticized her for promoting works that turned women into sex objects.
http://www.petrieinventory.com/fuck-the ... beate-uhse

Hoću da kažem da su itekako žene doprinjele trgovinom žene kako seksualnog objekta ili predmeta požude.
Kako u isto vrijeme zene mogu doprinijeti posmatranju zene kao seksualnog objekta(Beate Uhse), dok s druge strane, pornografiju posmatras kao oslobadajucu i sredstvom u borbi moralne hipokrizije?

Da li evolucija pornografije iz mracnih kutaka, do jednog klika danas vodi sekasulanom oslobadjanju zene? Prihvatanju zenske seksulanosti bez etiketiranja?
Last edited by Strpljiva on 10/06/2020 21:11, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#10750 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

cLo wrote: 10/06/2020 20:36
Škobo Habu wrote: 10/06/2020 20:04
Ne znam kada UVIJEK, podastri! :D Pa ja uopće nisam bila ni aktivna mnogo na temi. Ali evo, mislim, moj prvi post na "današnji feminizam", ostavljen 23.11.2016., da te demantuje :P :zzzz: :
cLo wrote: 23/11/2016 10:00

Pa i nije feminizam, nego feminacizam. Feminaziji ne žele nikakvu ravnopravnost, žele biti ravnopravnije, demonstrirat silu, tj. žele i ravnopravnost i povlastice što nije haha smiješno, nego hahahahahaha smiješno. Glatko i tečno je biti feminazi u savremenom društvu i 21. stoljeću kada su ti već neke bosonoge utabale put i kada si zaštićen zakonima moderne države.
Pa, o.k. Nisam išao toliko unazad.

Bazirao sam se na par posljednjih stranica. Namam ništa protiv feminizma, niti feministkinja, uopšte mi ne smetaju, ali mnogo puta se na ovoj temi stekne utisak da se radi o nekoj vrsti crno-bijele podjele na muškarce i žene, koji su u vječitom fajtu, i tek kad ovu temu počnem čitati dođem u situaciju da o sebi razmišljam o muškarcu.

Muškarac sam, ali mi to nije primarni identitet. Nije mi svrha da 24 sata budem "jači pol".
Post Reply