Bgm.ti uljem gasis vatru onda...izvaliti bas histerisanje (od lat. Za matericu), a poslije se osjecati kao neduzno stradale zene...elem, bice dana za megdana.MarlboroGold wrote: ↑10/06/2020 19:09To nije bio ni pokušaj uvrede, već gašenje požara iz razloga što nisi shvatila čistu zajebanciju.
Inače cijenim tvoj doprinos forumu i tebe kao forumašicu.
Nešto sasvim drugo je kad sam wewi uletio kao padobranac i rekao da se ne sramoti bezveze.
...
Gledaj, uvrijediti se na forumu...da bi me uvrijedio moraju biti ispunjena bar dva uvjeta: jedan je da me znas i da znas gdje boli, a drugi je da mi je u tom pogledu stalo bas do tvog misljenja.
Tako da se ne radi o uvredi.
Radi se o nacinu koji ubija zivahnost i raspravu...a naravno budi i dojam da ti je vise stalo pobijediti u debati pod svaku cijenu, a to smara.
Ti ne uvazavas kad ti vise ljudi kaze da ti to nije validan izvor.
Ok, nismo mi neki tamo profiji na tom polju i meni je ono neugodno citati, kao covjeku...cula sam zene da ne znaju sta ako bude musko..kako da ga odgoje da ne bude ni hajvan, ni papucar..cula sam tate da ne znaju sta ce ako bude curica, nece joj dati nikud iz kuce ili sta ce ako bude djecak pa se bude svadjao sa njim kao on sa svojim ocem...sta ja znam sta ljudima prolazi kroz glavu tada...cula sam i zene da ne bi da bude djevojcica, da na..ebe u zivotu kao ona...ma svasta...a opet su to samo strahovi.
Ovo je ruzno citati, ali znam da postoji.
I sve to jeste ruzno, ali zaista nije feminizam u korijenu takve odluke, nije cak ni dobro opravdanje. I to ti je vise ljudi(zena jel' )reklo, ali tebi to nije dovoljno...i ok..nije ti dovoljno.
Ali to..haj' ne histerisi...trebalo bi se stosta poklopiti pa da dobijem pop..ditis...pokusala sam ti samo kroz jednako besmislene primjere docarati koliko to nije argument.
Ja znam da ces ti i za dvije godine isto pisati...osim ako dobijes curicu, u braku/vezi u kojoj se volite, pa shvatis kakve curice dolaze na svijet (kao i djecaci)...tek ponekad je ljudima genetika kriva, vise je to okruzenje u kojem se raslo.
Meni se neki tvoji stavovi ne svidjaju, postujem tvoj doprinos, ali ostajem pri svom. Ako je tebi jedini nacin tako usutkivati drugu stranu, meni je dovoljna satisfakcija.
Eto sad sam se ocitovala o tom gorucem pitanju.
Ne znam na sta spade ovaj forum kad su glavne teme feminizam i korona i ponekad sunce proviri u neciji lonac, dolje na temi.