Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MarlboroGold

#10676 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Osjećam se ugroženo. Šta god argumentovano napišem protiv feminizama eto ih u roku od 3 minute da ospu paljbu.
Mislim da se moram skinuti gologuz, objaviti video kako vrištim forumocid i nadati se boljem sutra, ali bi i to bilo okarakterisano kao uznemiravanje od tih istih osoba. Kae vidi mu ćune nisam mu dala dozvolu da može pokazati.
Ništa... u ćošak kakav, čučnuti i šutiti.

:|
Hakiz

#10677 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

piupiu wrote: 10/06/2020 16:41
Promašio si odgovor, ali totalno. Žena inžinjer radi koliko i muškarac inžinjer u istoj korporaciji. Šta treba, da promijeni zanimanje? Da uzme neko ženskije? Kod nas, koliko vidim, i kasirke rade po 12 sati.
Upravo na ovoj temi je nekada davno postano istraživanje čiji rezultati govore da u zemljama sa većom ravnopravnosti žene i mukarci slobodnom voljom biraju tradicionalno ženska i muška zanimanja da rade. Kao primjer je uzeta ili Finska ili Norveška, zaboravio sam, ali uglavnom zemlja koja na listama kotira kao zemlja sa najvećom ravnopravnosti na planeti.

Što mu dođe da će se žena njegovateljica uništiti u borbi da bez socijalne ili društvene prisile slobodno, svojom voljom, izabere da bude njegovateljica. Tako i treba. Žena ima pravo da izabere šta će biti i da bude za to plaćena kao i muškarac koji to radi.

A mi nismo primjer ni za šta. Barem ni za šta dobro. Doduše nisu ni SAD, ali eto...

U stvari, lažem. Kada vidim šta sve u SAD ima kupiti za hobi kojim se bavim i koliko je jeftinije nego i ovdje i u Evropi, dođe mi da plačem i teleportiram se tamo.
Last edited by Hakiz on 10/06/2020 17:00, edited 1 time in total.
pustopoljina

#10678 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

Koliko ja vidim, a u odnosu na uvodni post, tema je otvorena za izrugivanje, ismijavanje, sprdanje, ibrecenje nad nekakvim pacenicama.
Kao da sad otvorim temu o mgow, incel, red pill i pocnem objasnjavati muskarcima da su eto kakvi su.
S obzirom na to, vecina upisa na temi je promasena. Sampion, Hakiz, marlboro...fakat je tema vasa domena.
MarlboroGold

#10679 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Ja vam fino rekoh... napravite sebi temu ako vam smetaju kritike na feminizam i apelujte na moderatore da gaze sve forumaše i forumašice koji se tu javljaju sa kritikama da ih gaze kao žohare.
pustopoljina

#10680 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

MarlboroGold wrote: 10/06/2020 17:03 Ja vam fino rekoh... napravite sebi temu ako vam smetaju kritike na feminizam i apelujte na moderatore da gaze sve forumaše i forumašice koji se tu javljaju sa kritikama da ih gaze kao žohare.
Ne pada mi na pamet. Svako se cese gdje ga svrbi.
MarlboroGold

#10681 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

pustopoljina wrote: 10/06/2020 17:03
MarlboroGold wrote: 10/06/2020 17:03 Ja vam fino rekoh... napravite sebi temu ako vam smetaju kritike na feminizam i apelujte na moderatore da gaze sve forumaše i forumašice koji se tu javljaju sa kritikama da ih gaze kao žohare.
Eh pa šta ti onda mi možemo što se ne znaš nositi sa određenim kritikama. Ne slažem se ni ja sa svim kritikama... recimo sa Šampionom se ne slažem u nekim pogledima.
Last edited by MarlboroGold on 10/06/2020 17:05, edited 1 time in total.
Hakiz

#10682 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

pustopoljina wrote: 10/06/2020 17:00 Koliko ja vidim, a u odnosu na uvodni post, tema je otvorena za izrugivanje, ismijavanje, sprdanje, ibrecenje nad nekakvim pacenicama.
Kao da sad otvorim temu o mgow, incel, red pill i pocnem objasnjavati muskarcima da su eto kakvi su.
S obzirom na to, vecina upisa na temi je promasena. Sampion, Hakiz, marlboro...fakat je tema vasa domena.
To ti je kao onaj kompjuterski napad gušjem prometa neke web ardese., samona forumski način. Zatrpaš temu promašenim postovima da je svi prestanu pratiti. Pa umjesto da pišeš žučne postove protiv feminizma pišeš ogromnu količinu promašenih da bi sprečio širenje feminističkih ideja.
piupiu

#10683 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Niemand wrote: 10/06/2020 16:27
piupiu wrote: 10/06/2020 16:25
Niemand wrote: 10/06/2020 16:22

Dobro, pa de se odlucite. :D uvodni post je promijenjen jer ste to i htjeli, a i da fakat prestane svako malo propitkivanje sta neko trazi na temi, zasto pise i slicno. I feministice mogu pisati bas kao i oni koji kritikuju feminizam, kao i oni kojima je to sve skupa smijesno itd.
Izvini, ko je htio? Neko ti je tražio da promijeniš uvodni post?
:lol: :-)

Procitaj pazljivo ovu stranicu, da slucajno dje i ne pise?

Nevjerovatno.

Vidim da je CK rekla da je tema pogrešno postavljena. I da je MG na to rekao da ti predloži da promijeniš naslov. Je l' to? Ok. Meni su to obični komentari, osnova da pitam šta bi to neko dodao ili oduzeo i zašto, dobro za raspravu, a ne da mijenjam temu koju sam postavila kako sam htjela. Uvijek ti ljudi prvo kažu šta ne valja i šta fali, tako ti je to u raspravama. :lol:
S4mpion

#10684 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

pustopoljina wrote: 10/06/2020 17:00 Koliko ja vidim, a u odnosu na uvodni post, tema je otvorena za izrugivanje, ismijavanje, sprdanje, ibrecenje nad nekakvim pacenicama.
A nije u redu da feministice, koje gologuze skaču po ulici, nazivaš paćenicama, one se bore za prava žena.
Njihova borba je na ovoj temi i verifikovana.

Nećemo tako.
pustopoljina

#10685 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

MarlboroGold wrote: 10/06/2020 17:04
pustopoljina wrote: 10/06/2020 17:03
Eh pa šta ti onda mi možemo što se ne znaš nositi sa određenim kritikama. Ne slažem se ni ja sa svim kritikama... recimo sa Šampionom se ne slažem u nekim pogledima.
Sa kojim kritikama?
Postas stvari sa dna kace i trazis ogradjivanje..a da se ti izvinis sto je fricl drzao kcerku u podrumu i silovanjem joj napravio x djece?
Koja je to logika?
Kritikujes cijeli pokret na periferne pojave, koje niko normalan, niko prosjecne pameti ne moze zagovarati.
Ima na internetu i kako jesti i pripremiti ljudsko meso, mahom muski kuhari? Je li to mjerodavno?
Koja argumentovana kritika?
Jos nijednog argumenta protiv feminizma a da stoji.
Cuj..nisam feministica jer ne mrzim muskarce...koliko brainwashed trebas biti za to? I onda je ona neki dokaz.
Tebe sam sa prostitucijom dobrovoljnom primijetila ima i dvije godine, mogu ja ispostovati argumente kojima se ti zadovoljavas- eno ona je rekla...
Ali ti ces se naci da meni kazes da nisam mjerodavna kad kazem da to razara i tijelo i psihu i mora imati neki fehler...kao..to sto sam zensko nije dovoljno..sori drug, ali meni ta opcija stoji otvorena, bas samil tim sto jesam zensko. Nikakve kvalifikacije ti ne trebaju i sad ces ti uvjeravati kako ima puno tih pristitutki sa celicnom vaginom i celicnom psihom. To mozes pricati u svojoj muskoj rundi. Zeni ne mozes. Al fakat ne mozes. Necu da ulazim u tvoje detalje za stavove, ali tu jeste stop.
Mogu ja filozofirati o muskoj seksualnosti, ali nikad necu znati kako to stvarno jeste.
Da vase kritike jesu argumentovane, na ovom forumu nisam nikad imala problem reci nekome da jeste u pravu. Kad jeste. Ali nisu.
Ti navodis borderline primjere, hakiz se posvadjao sa logikom..a sibate opce tvrdnje.
piupiu

#10686 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Otprilike. Zapravo smo mi, koji pričamo o današnjem feminizmu i potrebi za istim, zapravo promašile temu. :lol:
pustopoljina

#10687 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

MarlboroGold wrote: 10/06/2020 16:57 Osjećam se ugroženo. Šta god argumentovano napišem protiv feminizama eto ih u roku od 3 minute da ospu paljbu.
Mislim da se moram skinuti gologuz, objaviti video kako vrištim forumocid i nadati se boljem sutra, ali bi i to bilo okarakterisano kao uznemiravanje od tih istih osoba. Kae vidi mu ćune nisam mu dala dozvolu da može pokazati.

Ne, nego kojom zaslugom bog dragi zna, ocekujes standing ovations na upise koji nisu argumentovani.
Nasao on na subredditu od radikalnog feminizma...wtf.
Gdje ima kupiti ljudskih ociju, i to bi mogao naci na redditu.
Ne mislis valjda stvarno da neko CEKA tvoje/vase upise da te potopi? Da nije malo ufurano to? Ko i onaj sampion zbog kojeg wewa nije mjesec dana pisala na forumu. Pa jeste li vi ozbiljni?
Niemand

#10688 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Jel vas stid vise? Na ovoj temi ako je iko ljude pitao pa i mene-a stas ti ovdje ako te feminizam ne interesuje (jer jel, u vasim mozgovima covjek moze ili podrzavati feminizam il ga ne interesuje) to su feministice. Kad vam neko ukaze da tema i jes kriticki orijentirana, kaze treba mijenjati naslov i uvodni post, naslov ne promijenim jer sam vise puta objasnila zasto se zove danasnji "feminizam" ali promijenim uvodni post i kaze-jel ti neko mozda trazio da promijenis? Nije napisano sta bi vi htjele pa stas i mijenjati?

Nevjerovatno. Vi uopste ne prihvatate ikakvu kritiku i najradije bi zacepile usta svima koji kritikuju feminizam, i to krajnje besmislenim doskocicama i uvredama.

:-)

piupiu wrote: 10/06/2020 17:08
piupiu wrote: 10/06/2020 16:25

Izvini, ko je htio? Neko ti je tražio da promijeniš uvodni post?

Nevjerovatno.

Vidim da je CK rekla da je tema pogrešno postavljena. I da je MG na to rekao da ti predloži da promijeniš naslov. Je l' to? Ok. Meni su to obični komentari, osnova da pitam šta bi to neko dodao ili oduzeo i zašto, dobro za raspravu, a ne da mijenjam temu koju sam postavila kako sam htjela. Uvijek ti ljudi prvo kažu šta ne valja i šta fali, tako ti je to u raspravama. :lol:

I da ne pisem dva posta, ovdje cu odg, a posto znam da nisi glupa nit nepismena, pa se pocinjem pitati jesi li samo bezobrazna, u 15:46 je karlin ostavila post u kojem bas to i kaze-da promijenim uvodni tekst. Posto si ti ostavila iduci post, dakle odmah nakon nje, u 15:49, sto je dovoljno da procitas par rijeci a ne kilometarski post, tesko da nisi vidjela. A ti izvoli sama pogledati na prethodnoj stranici sta tacno pise, i jel ja ne znam citati il si samo bezobrazna. Jer drugog objasnjenja za ovo nemam.
MarlboroGold

#10689 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

pustopoljina wrote: 10/06/2020 17:24
MarlboroGold wrote: 10/06/2020 16:57 Osjećam se ugroženo. Šta god argumentovano napišem protiv feminizama eto ih u roku od 3 minute da ospu paljbu.

Ne, nego kojom zaslugom bog dragi zna, ocekujes standing ovations na upise koji nisu argumentovani.
Ne mislis valjda stvarno da neko CEKA tvoje/vase upise da te potopi? Da nije malo ufurano to? Ko i onaj sampion zbog kojeg wewa nije mjesec dana pisala na forumu. Pa jeste li vi ozbiljni?
Hajde ne histeriši... post je čista zajebancija.
I da ti ukratko odgovorim i na prvi post jer mi se ne da pisati velike postove - moj doprinos temi nije u zadnja 2 dana, već 2-3 godine unazad. Da si čitala znala bi većinu mojih stavova, pa i same kritike.
S4mpion

#10690 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

Plakaću.

Ozbiljan sam.
pustopoljina

#10691 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pustopoljina »

MarlboroGold wrote: 10/06/2020 17:26

I da ti ukratko odgovorim i na prvi post jer mi se ne da pisati velike postove - moj doprinos temi nije u zadnja 2 dana, već 2-3 godine unazad. Da si čitala znala bi većinu mojih stavova, pa i same kritike.
Pa znam tvoje stavove.
MarlboroGold

#10692 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

pustopoljina wrote: 10/06/2020 17:28
MarlboroGold wrote: 10/06/2020 17:26
Pa znam tvoje stavove.
Ne znaš.
cendlerbing

#10693 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cendlerbing »

Što nam se Hakiz nagovori :|
Connaisseur Karlin

#10694 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

Niemand wrote: 10/06/2020 17:26 Jel vas stid vise? Na ovoj temi ako je iko ljude pitao pa i mene-a stas ti ovdje ako te feminizam ne interesuje (jer jel, u vasim mozgovima covjek moze ili podrzavati feminizam il ga ne interesuje) to su feministice. Kad vam neko ukaze da tema i jes kriticki orijentirana, kaze treba mijenjati naslov i uvodni post, naslov ne promijenim jer sam vise puta objasnila zasto se zove danasnji "feminizam" ali promijenim uvodni post i kaze-jel ti neko mozda trazio da promijenis? Nije napisano sta bi vi htjele pa stas i mijenjati?

Nevjerovatno. Vi uopste ne prihvatate ikakvu kritiku i najradije bi zacepile usta svima koji kritikuju feminizam, i to krajnje besmislenim doskocicama i uvredama.

:-)

piupiu wrote: 10/06/2020 17:08

Nevjerovatno.

I da ne pisem dva posta, ovdje cu odg, a posto znam da nisi glupa nit nepismena, pa se pocinjem pitati jesi li samo bezobrazna, u 15:46 je karlin ostavila post u kojem bas to i kaze-da promijenim uvodni tekst. Posto si ti ostavila iduci post, dakle odmah nakon nje, u 15:49, sto je dovoljno da procitas par rijeci a ne kilometarski post, tesko da nisi vidjela. A ti izvoli sama pogledati na prethodnoj stranici sta tacno pise, i jel ja ne znam citati il si samo bezobrazna. Jer drugog objasnjenja za ovo nemam.
ne, ja sam napisala "tema je pogresno postavljena", i to nije bila tebi indirektna poruka da promjenis uvod :)

tema j epogresno postavljena jer pises o feminizmu ( a isti ne postoji) ,jer postoje feminizmi, a piupiu je upravo postavila clanka iz Pecanika, kojim si se mogla DANAS odlicno posluziti u uvodnom postu , jesi pogresno shvatila da ti je receno da promjenis uvodni post!

da,promjenila si tekst uvodnog posta teme, ali nisi , u sustini, nista promjenila :)
Connaisseur Karlin

#10695 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 10/06/2020 16:53
Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 16:38 ne znam, kako si povezao teznju pokreta od strane zena za ravnopravno tretiranje zena radnica sa njihovom zeljom za napredovanjem u karijeri :lol:

Čuj kako? Zar težnja za ravnopravnosti nije automatski težnja za napretkom? Barem napretkom od trenutnog stanja na tom položaju ako ne napretkom ka višem položaju.
jedna plata u braku ili u porodici danas nije dovoljna, tko je kriv za to :D
Niemand

#10696 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 15:46
MarlboroGold wrote: 10/06/2020 15:38
Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 15:37

feminizam ne postoji

postoje feminizmi

tema je pogresno postavljena :)
Eto predloži Niemand da ispravi naslov.
naslov , ali i uvodni tekst :)
:sax:
MarlboroGold

#10697 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Majke mi stekao sam takav utisak da su odgovori na kritike feminizama nešto poput lova na vještice i to je sve učestalije i intenzivnije.
Last edited by MarlboroGold on 10/06/2020 17:42, edited 2 times in total.
Connaisseur Karlin

#10698 Re: Danasnji "feminizam"

Niemand wrote: 10/06/2020 17:38
Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 15:46
MarlboroGold wrote: 10/06/2020 15:38
Eto predloži Niemand da ispravi naslov.
naslov , ali i uvodni tekst :)
:sax:
ne, ja se tebi nisam obratila, ja sam samo potvdrila sto je Cigareta predlozio :D
saint_mirad

#10699 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Connaisseur Karlin wrote: 10/06/2020 17:36 jedna plata u braku ili u porodici danas nije dovoljna, tko je kriv za to
Ko je kriv? Nisu ni muskarci ni zene, nego kapitalizam.
MarlboroGold

#10700 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Kako kažu tržište sve diktira.
Post Reply