Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#10626 Re: Bundesliga

Post by LSD »

Dr Baltazar wrote:
LSD wrote:Budesovci, vi koji pratite ozbiljnije njemačku ligu

Može li Leipzig ove sezone biti njemački "Leicester" :? ...mislim ono, 12 utakmica odigrali bez poraza, od toga 9 pobjeda, šta reci na to :-) ....kako je krenulo, sve više lici na prošlogodišnju pricu Liecestera.
Ne može. Čak i da prvi budu poslije 17. kola.
Bar možemo kosntatovati da Werner i Forsberg neodoljivo podjecaju na Vardya i Mahreza :mrgreen:

Zapravo, slažem se da ne mogu biti "njemački Leicester" pored dva diva Bayerna i Borusije, realno jako teško u maratonu od 30 i nešto kola :-? - ali bi bila još jedna dobra fudbalska prica kad bi se nešto tako desilo :thumbup: (da se ne uvrijede navijaci Bayerna i Dortmunda :mrgreen: )
missko

#10627 Re: Bundesliga

Post by missko »

Ne mogu biti Lester jer su tek usli ali mogu izborit europu garant

EMS-om
Romanista 101%

#10628 Re: Bundesliga

Post by Romanista 101% »

missko wrote:Ne mogu biti Lester jer su tek usli ali mogu izborit europu garant

EMS-om

a Lester je dugi niz godina tradicionalna premierligaska ekipa :lol:
veella

#10629 Re: Bundesliga

Post by veella »

AmiĐa_Idriz wrote:Tako smo i mi za Lester u početku govorili, te tek je početak, čekaj Boxing day, tad padaju garant, februar, ok u martu su gotovi, kad na kraju :mrgreen:
Dje ces porediti to sa Bundesligom :mrgreen:
missko

#10630 Re: RE: Re: Bundesliga

Post by missko »

Romanista 101% wrote:

EMS-om

a Lester je dugi niz godina tradicionalna premierligaska ekipa [emoji38]
Pa nisu prvu godinu osvojili niti postojali samo par godina kao RB

EMS-om
Point.

#10631 Re: Bundesliga

Post by Point. »

Bilo bi drama kad bi RB uzeo ligu. Niko ziv ih ne voli, njih boli kurac, kupuju polupoznate igrace a zato igraju ko masina. Ipak, sve mirise na Hoffenheim od prije nekoliko sezona, tesko da ce se izboriti do kraja. Imaju li oni u planu uzeti malo jaca imena, kad vide da im ide dobro? Ili ce nastaviti po ovoj semi?
Romanista 101%

#10632 Re: RE: Re: Bundesliga

Post by Romanista 101% »

missko wrote:
Romanista 101% wrote:

EMS-om

a Lester je dugi niz godina tradicionalna premierligaska ekipa [emoji38]
Pa nisu prvu godinu osvojili niti postojali samo par godina kao RB

EMS-om

RB je postojao i ranije samo pod drugim imenom, drugim grbom, bojama itd. jeste da su novi vlasnici okrenuli sve naopacke ali nije da su dosli i rekli e sad cemo da osnujemo novi klub, ipak je postojao neki temelj, nesto je bilo i prije njih
missko

#10633 Re: Bundesliga

Post by missko »

Krenuli iz najnizeg ranga nista nisu naslijedili. Osnovani 2009

EMS-om
Point.

#10634 Re: Bundesliga

Post by Point. »

Kupili su licensu od SSV Markranstädt, tada u petoj ligi.
Nadzorna_ploca

#10635 Re: Bundesliga

Post by Nadzorna_ploca »

Kako igraju ljudi svaka im cast!
AmiĐa_Idriz

#10636 Re: Bundesliga

Post by AmiĐa_Idriz »

veella wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Tako smo i mi za Lester u početku govorili, te tek je početak, čekaj Boxing day, tad padaju garant, februar, ok u martu su gotovi, kad na kraju :mrgreen:
Dje ces porediti to sa Bundesligom :mrgreen:
Tačno, Engleska mnogo fizički zahtjevnija, niko nikad sa Lesterom :mrgreen: :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10637 Re: Bundesliga

Post by Tomahawk11 »

Point. wrote:Bilo bi drama kad bi RB uzeo ligu. Niko ziv ih ne voli, njih boli kurac, kupuju polupoznate igrace a zato igraju ko masina. Ipak, sve mirise na Hoffenheim od prije nekoliko sezona, tesko da ce se izboriti do kraja. Imaju li oni u planu uzeti malo jaca imena, kad vide da im ide dobro? Ili ce nastaviti po ovoj semi?
Jedino da uzmu zbog sirine ekipe, ali ne ide mi u glavu sto bi trebali uzeti jaca imena, ako ovima ide dobro?!
To igraju imena na terenu ili igraci?
Koliko je tih ''imena'' City proturio kroz guzove, placenih po 30-40 miliona, pa ono karina :-)
Mišo_Kovač

#10638 Re: Bundesliga

Post by Mišo_Kovač »

Ako budu dobro igrali, oni ce se morat dobro naguzit samo da sacuvaju sto vec imaju, a ne da dovode neka jaca imena :D Timo Werner, taj će da plane ko vruć burek vrlo brzo :D
studeni76

#10639 Re: Bundesliga

Post by studeni76 »

Point. wrote:Bilo bi drama kad bi RB uzeo ligu. Niko ziv ih ne voli, njih boli kurac, kupuju polupoznate igrace a zato igraju ko masina. Ipak, sve mirise na Hoffenheim od prije nekoliko sezona, tesko da ce se izboriti do kraja. Imaju li oni u planu uzeti malo jaca imena, kad vide da im ide dobro? Ili ce nastaviti po ovoj semi?
Juce sam citao na SK portalu, ljudi valjda imaju samonametnut limit na plate u iznosu od 2,5 miliona godisnje po igracu. Zato i nemaju zvucnih imena, propalo im dovodjenje Gotzea. Nisam znao nista o ovima pa sam bas sinoc trazio informacije,zanimljiv slucaj. Jos zanimljivije je koliko smetaju ovim velikanima :-)
Partijaner

#10640 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Gnabry razbija.
studeni76

#10641 Re: Bundesliga

Post by studeni76 »

Dobar ovaj Dortmund :-)
Point.

#10642 Re: Bundesliga

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:
Jedino da uzmu zbog sirine ekipe, ali ne ide mi u glavu sto bi trebali uzeti jaca imena, ako ovima ide dobro?!
Koliko je tih ''imena'' City proturio kroz guzove, placenih po 30-40 miliona, pa ono karina :-)
City ima dvije titule prvaka, polufinale CL i jos neki kup nije bas da su tolika karina. Vjerujem da Leipzigu ide jer su novi, nepoznanica svima, nije prvi i jedini slucaj. Ipak, za iskorak vise, trebaju ti imena.
Point.

#10643 Re: Bundesliga

Post by Point. »

studeni76 wrote:
Juce sam citao na SK portalu, ljudi valjda imaju samonametnut limit na plate u iznosu od 2,5 miliona godisnje po igracu. Zato i nemaju zvucnih imena, propalo im dovodjenje Gotzea. Nisam znao nista o ovima pa sam bas sinoc trazio informacije,zanimljiv slucaj. Jos zanimljivije je koliko smetaju ovim velikanima :-)
Interesantna informacija. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10644 Re: Bundesliga

Post by Tomahawk11 »

Point. wrote:
Tomahawk11 wrote:
City ima dvije titule prvaka, polufinale CL i jos neki kup nije bas da su tolika karina. Vjerujem da Leipzigu ide jer su novi, nepoznanica svima, nije prvi i jedini slucaj. Ipak, za iskorak vise, trebaju ti imena.
Ovi su tek na pocetku, Citi to vec radi koliko...10 godina?
Koliko su ulupali, malo su uzeli.
Mislio sam konkretno na ovu sezonu. Ide im dobro i ono sto mogu na zimu, pojacati ekipu sa nekim igracem cisto da imaju veci roster.
Na ljeto ce vjerovatno prvi Bayern krenuti, a onda i ostala evropska krema da im uzme sto valja.
Jbg, Leicester nije imao imena u silnoj EPL, pa uze. Niko nije vjerovao u to. Desava se. Igraju ko tim, svi daju golove. Imaju 5-6 igraca koji imaju na kontu 5-6 golova.
Point.

#10645 Re: Bundesliga

Post by Point. »

Sve to stoji, samo sa se pitao kakve ambicije imaju. Uzmu li mjesto u CKL, imaju znantno vece danse da privucu poznatije igrace, ukoliko im je to uopste cilj.
Ajatolah_

#10646 Re: Bundesliga

Post by Ajatolah_ »

Nisu mi paralele s Leicesterom baš na mjestu... Oni su ipak, realno, jednokratno čudo, dok RB ima love i šampionske ambicije od starta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10647 Re: Bundesliga

Post by Tomahawk11 »

RB i Eintracht :thumbup:
Dok me nisu napali Bayernovci, mislim na to da su osvjezenje za BL.
Jbg, nije zanimljivo kad je Bayern u decembru 15 bodova ispred prvog pratioca.
missko

#10648 Re: Bundesliga

Post by missko »

Kakav penal ne svira Leverguzenu

EMS-om
Mišo_Kovač

#10649 Re: Bundesliga

Post by Mišo_Kovač »

Penal jest, da ga je lako mogao vidjeti - nije :)
missko

#10650 Re: Bundesliga

Post by missko »

Penal i crveni

EMS-om
Post Reply