Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LSD wrote:Budesovci, vi koji pratite ozbiljnije njemačku ligu
Može li Leipzig ove sezone biti njemački "Leicester" ...mislim ono, 12 utakmica odigrali bez poraza, od toga 9 pobjeda, šta reci na to ....kako je krenulo, sve više lici na prošlogodišnju pricu Liecestera.
Ne može. Čak i da prvi budu poslije 17. kola.
Bar možemo kosntatovati da Werner i Forsberg neodoljivo podjecaju na Vardya i Mahreza
Zapravo, slažem se da ne mogu biti "njemački Leicester" pored dva diva Bayerna i Borusije, realno jako teško u maratonu od 30 i nešto kola - ali bi bila još jedna dobra fudbalska prica kad bi se nešto tako desilo (da se ne uvrijede navijaci Bayerna i Dortmunda )
AmiĐa_Idriz wrote:Tako smo i mi za Lester u početku govorili, te tek je početak, čekaj Boxing day, tad padaju garant, februar, ok u martu su gotovi, kad na kraju
Bilo bi drama kad bi RB uzeo ligu. Niko ziv ih ne voli, njih boli kurac, kupuju polupoznate igrace a zato igraju ko masina. Ipak, sve mirise na Hoffenheim od prije nekoliko sezona, tesko da ce se izboriti do kraja. Imaju li oni u planu uzeti malo jaca imena, kad vide da im ide dobro? Ili ce nastaviti po ovoj semi?
missko wrote:Ne mogu biti Lester jer su tek usli ali mogu izborit europu garant
EMS-om
a Lester je dugi niz godina tradicionalna premierligaska ekipa [emoji38]
Pa nisu prvu godinu osvojili niti postojali samo par godina kao RB
EMS-om
RB je postojao i ranije samo pod drugim imenom, drugim grbom, bojama itd. jeste da su novi vlasnici okrenuli sve naopacke ali nije da su dosli i rekli e sad cemo da osnujemo novi klub, ipak je postojao neki temelj, nesto je bilo i prije njih
AmiĐa_Idriz wrote:Tako smo i mi za Lester u početku govorili, te tek je početak, čekaj Boxing day, tad padaju garant, februar, ok u martu su gotovi, kad na kraju
Dje ces porediti to sa Bundesligom
Tačno, Engleska mnogo fizički zahtjevnija, niko nikad sa Lesterom
Point. wrote:Bilo bi drama kad bi RB uzeo ligu. Niko ziv ih ne voli, njih boli kurac, kupuju polupoznate igrace a zato igraju ko masina. Ipak, sve mirise na Hoffenheim od prije nekoliko sezona, tesko da ce se izboriti do kraja. Imaju li oni u planu uzeti malo jaca imena, kad vide da im ide dobro? Ili ce nastaviti po ovoj semi?
Jedino da uzmu zbog sirine ekipe, ali ne ide mi u glavu sto bi trebali uzeti jaca imena, ako ovima ide dobro?!
To igraju imena na terenu ili igraci?
Koliko je tih ''imena'' City proturio kroz guzove, placenih po 30-40 miliona, pa ono karina
Ako budu dobro igrali, oni ce se morat dobro naguzit samo da sacuvaju sto vec imaju, a ne da dovode neka jaca imena Timo Werner, taj će da plane ko vruć burek vrlo brzo
Point. wrote:Bilo bi drama kad bi RB uzeo ligu. Niko ziv ih ne voli, njih boli kurac, kupuju polupoznate igrace a zato igraju ko masina. Ipak, sve mirise na Hoffenheim od prije nekoliko sezona, tesko da ce se izboriti do kraja. Imaju li oni u planu uzeti malo jaca imena, kad vide da im ide dobro? Ili ce nastaviti po ovoj semi?
Juce sam citao na SK portalu, ljudi valjda imaju samonametnut limit na plate u iznosu od 2,5 miliona godisnje po igracu. Zato i nemaju zvucnih imena, propalo im dovodjenje Gotzea. Nisam znao nista o ovima pa sam bas sinoc trazio informacije,zanimljiv slucaj. Jos zanimljivije je koliko smetaju ovim velikanima
Jedino da uzmu zbog sirine ekipe, ali ne ide mi u glavu sto bi trebali uzeti jaca imena, ako ovima ide dobro?!
Koliko je tih ''imena'' City proturio kroz guzove, placenih po 30-40 miliona, pa ono karina
City ima dvije titule prvaka, polufinale CL i jos neki kup nije bas da su tolika karina. Vjerujem da Leipzigu ide jer su novi, nepoznanica svima, nije prvi i jedini slucaj. Ipak, za iskorak vise, trebaju ti imena.
Juce sam citao na SK portalu, ljudi valjda imaju samonametnut limit na plate u iznosu od 2,5 miliona godisnje po igracu. Zato i nemaju zvucnih imena, propalo im dovodjenje Gotzea. Nisam znao nista o ovima pa sam bas sinoc trazio informacije,zanimljiv slucaj. Jos zanimljivije je koliko smetaju ovim velikanima
City ima dvije titule prvaka, polufinale CL i jos neki kup nije bas da su tolika karina. Vjerujem da Leipzigu ide jer su novi, nepoznanica svima, nije prvi i jedini slucaj. Ipak, za iskorak vise, trebaju ti imena.
Ovi su tek na pocetku, Citi to vec radi koliko...10 godina?
Koliko su ulupali, malo su uzeli.
Mislio sam konkretno na ovu sezonu. Ide im dobro i ono sto mogu na zimu, pojacati ekipu sa nekim igracem cisto da imaju veci roster.
Na ljeto ce vjerovatno prvi Bayern krenuti, a onda i ostala evropska krema da im uzme sto valja.
Jbg, Leicester nije imao imena u silnoj EPL, pa uze. Niko nije vjerovao u to. Desava se. Igraju ko tim, svi daju golove. Imaju 5-6 igraca koji imaju na kontu 5-6 golova.
Sve to stoji, samo sa se pitao kakve ambicije imaju. Uzmu li mjesto u CKL, imaju znantno vece danse da privucu poznatije igrace, ukoliko im je to uopste cilj.
RB i Eintracht
Dok me nisu napali Bayernovci, mislim na to da su osvjezenje za BL.
Jbg, nije zanimljivo kad je Bayern u decembru 15 bodova ispred prvog pratioca.