Pa, jedni druge ... do tada ćemo već smisliti sistem ... a i mi nešto moramo raditi pomalo, ne žele svi da crtaju, neko voli prčkati po garaži i robotima ...skupljac_zeljeza wrote:Htjedoh reći...aaaaaa pa to je džennetpiupiu wrote:
Eeeee, a, možda će roboti saditi, a mi ćemo papati i crtati ..., ali ko će proizvoditi robote, podmazivati, popravljati...?
Samo pragmatičan.
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- piupiu
#10626 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
-
L u c i f e r
#10627 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Citiraj me gdje nisam.S4mpion wrote:Dobre si zapovjedi iznio, preporučujem da ih nekad i primjeniš.L u c i f e r wrote:
- skupljac_zeljeza
#10628 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ahaaaa....to je ono 'raditi po mogućnostima, a uzimati po potrebama'. Pokušali pa propalo.piupiu wrote:Pa, jedni druge ... do tada ćemo već smisliti sistem ... a i mi nešto moramo raditi pomalo, ne žele svi da crtaju, neko voli prčkati po garaži i robotima ...skupljac_zeljeza wrote:Htjedoh reći...aaaaaa pa to je džennetpiupiu wrote:
Eeeee, a, možda će roboti saditi, a mi ćemo papati i crtati ..., ali ko će proizvoditi robote, podmazivati, popravljati...?
Samo pragmatičan.
-
sizifinho
#10629 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
hmm morat ću više da saznam o sebi, uvijek mi je drago kad me ovako drugi usmjere svojim iskustvima i znanjempiupiu wrote:Meni se čini da si ti ipak anarhista, a ne ateista ... mislim, možda si i ateista, ali ovaj je opis više opis anarho-individualca ...![]()
![]()
Eno ... gore sam ti napisala - samoregulaciju u zajednici koja povlači i samoorganizaciju, bespotrebnost hijerarhija, vlasti, itd ... ah, da, i bez potrebe za kolektivnom ideologijom.
Pa zašto moj egoizam i hedonizam isključuje tuđi užitak?skupljac_zeljeza wrote: Koliko bi to u realnom društvenom biću išlo na uštrb altruzma? Čovjek je društveno biće i da bi usrećio drugog pravila su da umanji sebi. Recimo....došla tetka iz dijaspore i dala mi svojih 10€ i ja za svoje pare kupio drugu za rođendan veliku čokoladu, a on je svoju čokoladu podijelio sa sestrom itd.
Mislim u našem sistemu, vjerovatno isključuje, ali opet ne mora. Moji fizički užici, uživanje u materijalnom i stavljanje MENE na prvo mjesto su nešto što karakterizira sva živa bića. U tom konkretno primjeru gdje mi je tetka dala 10 eura ja mogu kupiti prijatelju čokoladu ii opet ostane meni novca da obezbjedim svoje potrebe, a on nek dijeli dalje čokoladu. Samo ne znam dokle dijeljenje može ići? Njegova sestra može podijeliti svoj red čokolade, ali kad se dođe na kocku, onda se treba o sebi razmišljati.
- piupiu
#10630 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne, to nije to. To ti je više kao jedna fabrika u Brazilu, zove se Semco ... godinama najuspješniji primjer samoorganizacije u raznim menadžment školama po svijetu ... i ekonomski primjer uspjeha ...skupljac_zeljeza wrote:Ahaaaa....to je ono 'raditi po mogućnostima, a uzimati po potrebama'. Pokušali pa propalo.piupiu wrote:Pa, jedni druge ... do tada ćemo već smisliti sistem ... a i mi nešto moramo raditi pomalo, ne žele svi da crtaju, neko voli prčkati po garaži i robotima ...skupljac_zeljeza wrote:
Htjedoh reći...aaaaaa pa to je džennet, ali ko će proizvoditi robote, podmazivati, popravljati...?
Samo pragmatičan.
-
sizifinho
#10631 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
L u c i f e r wrote:E moj sizife, bog me ubio ako ti sam znas sta hos da kaes...
Al haj, bitno je nek se nesta naprduje i ko biva kontrira...
Možda ja griješim, ali ovo su dva komentara s iste stranice teme, razmak možda u 3 posta. Ni u jednom se ne poštuju pravila logičke razumne argumentacije.L u c i f e r wrote: Husta ga vista, baby...add foe...
Mrsko mi dalje tražiti ima ovakvih hejbet primjera.
-
L u c i f e r
#10632 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Sizife, dzaba me citiras, znas da sam te blokiro... 
- piupiu
#10633 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Monty Python's Flying Circus ... 
-
sizifinho
#10634 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ja to za druge
daleko od tebe.
Nikad nisi bio ovo sto ovdje glumatas da jesi, bar ne tamo na onoj temi.
daleko od tebe.
Nikad nisi bio ovo sto ovdje glumatas da jesi, bar ne tamo na onoj temi.
-
L u c i f e r
#10635 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
piupiu wrote:Monty Python's Flying Circus ...
- piupiu
#10636 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Znaš da sam te blokir'o al' još uvijek komuniciram s tobom ...L u c i f e r wrote:piupiu wrote:Monty Python's Flying Circus ...
Hvala ti, gdje god da si, tako sam se slatko ismijala ...
- Dozer
#10637 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
@piupiu
Kad pijemo nasu ideolosku i svjetonazornu fuka?
-
sizifinho
#10638 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nezz jeste vidjeli onu temu za kafe i forumase. Ugl
ironija one teme je da ju je digao supercalo, forumas koji je haman svaku forumasicu zvao na kafu. Stara skola sanera. I Dozer isti izgleda
ironija one teme je da ju je digao supercalo, forumas koji je haman svaku forumasicu zvao na kafu. Stara skola sanera. I Dozer isti izgleda
-
L u c i f e r
#10639 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
piupiu wrote:Znaš da sam te blokir'o al' još uvijek komuniciram s tobom ...L u c i f e r wrote:piupiu wrote:Monty Python's Flying Circus ...![]()
![]()
Hvala ti, gdje god da si, tako sam se slatko ismijala ...
- piupiu
#10640 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Vid' ti ovih anarho-ateista što su počeli iskakati iz žbunja ...Dozer wrote:@piupiu
Kafana kod Muhe, anarhistički kružok, sutra u 6 ...
Samo se moramo Muhi najaviti ...
- piupiu
#10641 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne izazivaj djavola.statixx wrote:Ma jok, zavrsili bi na Staljinu, budi sigurna, prirodan tok stvari.Jest', da im to otkrijem, pa da odma' krenu s vilama: Uhljebbbbbiiiiiiii!!!! Parazitiiiiiiii!!!!![]()
- S4mpion
#10642 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Samoregulirajuća sloboda je isto što i samoograničavajuća sloboda, "sloboda".piupiu wrote:Slazem se. Za mene je ideal samoregulirajuca sloboda.S4mpion wrote:
Kad stvoriš ideal, tvoja sloboda dobija svoje granice, pa postaje "sloboda". Inače, sloboda je relativna stvar.
- S4mpion
#10643 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Evo ti odmah prekršena prva zapovjed:L u c i f e r wrote:Citiraj me gdje nisam.S4mpion wrote: Dobre si zapovjedi iznio, preporučujem da ih nekad i primjeniš.
http://forum.klix.ba/na-cemu-ateisti-ba ... #p11146586
-
L u c i f e r
- aurora313
#10645 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Tu griješiš. Apsolutna sloboda nigdje ne postoji. Ista bi značila da te mogu i fizički ukokakti jerBo mi se recimo ne sviđa tvoje pisanje.skupljac_zeljeza wrote:Ako je ateizam mentalna sloboda, zar logično ne bi bilo da ga prati anarhija jer pravila i propisi se usvajaju (ti meni obrisa fotografiju koja je slobodni umjetnički izričaj)?![]()
Ateizam podrazumjeva mentalnu slobodu samo hebiga, tjera čo'jeka da više razmišlja. Bummer!
Sva sreća da smo mi ateisti specifično nadareni i sa visokim nivoom ličnog morala…
- S4mpion
#10646 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
"Mi najbolji, mi najsuperiorniji!"
Fašizam se osjeti u zraku.
-
Lopov-eliminator
#10647 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ko je ovdje to sto citiras uopste rekao?S4mpion wrote:"Mi najbolji, mi najsuperiorniji!"
- skupljac_zeljeza
#10648 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Po kom uzorku Staljina ti, Čaušeskua ti, Envera Hodže i Mao Ce-tunga? Da ne redam uzorite ateiste dalje.aurora313 wrote: Sva sreća da smo mi ateisti specifično nadareni i sa visokim nivoom ličnog morala…
- piupiu
#10649 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Koliko fašista, staljinista, maoista, polpotista na samo jednoj temi ... kuda ide ovaj svijet?
Haj'mo, svi prozvani ovim laskavim terminima, ruke gore ... vrijeme je za pokajanje ...
U nastavku, mole se autori generalizacija i kružnih argumenata, te ljubitelji karakterologije, da razmotre priloženu definiciju:
U internetskom žargonu, izraz trol označava osobu koja dolazi na uspostavljene internetske zajednice kao što je internet forum sa ciljem da na njih šalje potpaljujuće, grube i uvrjedljive poruke za namjerno dosađivanje sudionicima, stvaranje nesuglasica među sudionicima foruma, odnosno remećenje toka rasprave na forumu.
Priložena definicija ne predstavlja poziv na raspravu o istoj.
Hvala.

Haj'mo, svi prozvani ovim laskavim terminima, ruke gore ... vrijeme je za pokajanje ...
U nastavku, mole se autori generalizacija i kružnih argumenata, te ljubitelji karakterologije, da razmotre priloženu definiciju:
U internetskom žargonu, izraz trol označava osobu koja dolazi na uspostavljene internetske zajednice kao što je internet forum sa ciljem da na njih šalje potpaljujuće, grube i uvrjedljive poruke za namjerno dosađivanje sudionicima, stvaranje nesuglasica među sudionicima foruma, odnosno remećenje toka rasprave na forumu.
Priložena definicija ne predstavlja poziv na raspravu o istoj.
Hvala.
- shmizlica
#10650 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ma viđu što nam piupiu pozeleni

čestitam
čestitam