SDP

Post Reply
Corto Maltese

#10576 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

palermo wrote: I drago mi je što je i ministrima iz SDP-a i SDA u HNK vladi došlo u glavu da se ne sastaju sa Milanovićem, Da ih ne voda kao mečke za pokazivanje.
Hoćeš da kažeš da je predsjedavajući predsjedništva BiH, Zlatni Ljiljan Željko Komšić, mečka za pokazivanje?
Image
Last edited by Corto Maltese on 29/02/2012 17:58, edited 1 time in total.
palermo

#10577 Re: SDP

Post by palermo »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Imam mnogo šta protiv toga da predsjednik susjedne države održava sastanake sa onima koji moj grad proglašavaju svojim stonim gradom, i koji bi opet da na svoj način crtaju neke svoje karte.

A očekujem od onoga koji bi trebao da mene brani da makar malo sačuva i moga dostojanstva. I Lagzumdžija ga je makar malo sačuvao.
... tako što je s onima koji ... ušao u vlast i tako sačuvao tvoje dostojanstvo ... šta reći, genijalno ... :D
Pa da, prvo će da se slika na starom mostu, a onda će da seiri sa HNS-om i drži govore po Sveučilištu i Kliničkoj bolnici Mostar. Što nije održao govor na Univerzitetu, baš bi mu bio cool potez, obišao ono malo jada od stadiona Veleža i rekao, mi ćemo vam nabaviti reflektore( i to je jadno ali eto)....šipak. A ti se našla da ga braniš.......ma.....

Ako ništa samo zbog ove posjete i mogućnost da i na ovakav način odgovori mIlanoviću, nek je Lagumdžija ušao u vlast. U suprotnom bi bio samo opoziciona stranka koja prdi uz vjetar...
palermo

#10578 Re: SDP

Post by palermo »

Corto Maltese wrote:
palermo wrote: I drago mi je što je i ministrima iz SDP-a i SDA u HNK vladi došlo u glavu da se ne sastaju sa Milanovićem, Da ih ne voda kao mečke za pokazivanje.
Hoćeš da kažeš da je predsjedavajući predsjedništva BiH, Zlatni Ljiljan Željko Komšić, mečka za pokazivanje?
Image
Što sam hotio reći, glede slučaja Milanović sam rekao, a ti naslobodno nastavi braniti Milanovića............
Corto Maltese

#10579 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

palermo wrote:
Corto Maltese wrote:
Image
Što sam hotio reći, glede slučaja Milanović sam rekao, a ti naslobodno nastavi braniti Milanovića............
Nisam pitao za Milanovića, nego za člana predsjedništva BiH. Hvališ one koji nisu dozvolili da ih Milanović voda kao mečku. Šta je sa onima, kao Komšić, koji su to dozvolili? Oni su mečke? Dobiće po nosu i po prstima? Nešto treće?
Banksy

#10580 Re: SDP

Post by Banksy »

palermo wrote:
A ti se našla da ga braniš.......ma.....
Ama, ne branim ga, bolan, šta me briga ...
Samo mislim da nije neprijatelj i da je ignorisanje njegove posjete BiH-i bio vrlo loš potez, to je sve.
I da su se mišići, ako ih SDP ima, trebali pokazati u nekim drugim prilikama, mnogo ranije, a iz nekih razloga ipak nisu.
palermo

#10581 Re: SDP

Post by palermo »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Samo mislim da nije neprijatelj i da je ignorisanje njegove posjete BiH-i bio vrlo loš potez, to je sve.
I da su se mišići, ako ih SDP ima, trebali pokazati u nekim drugim prilikama, mnogo ranije, a iz nekih razloga ipak nisu.

Pa Komšić kao član Predsjedništva BiH imao obavezu da se sastane sa njim, i to uradio. Zlaja nije imao obavezu da jede burek sa Milanovićem, i nije ga pojeo. Nek nije.

Nego, jel i ti Corto podržavaš sastanak Milanovića sa HNS-om ?
avicena

#10582 Re: SDP

Post by avicena »

Alfons Kauders wrote:u svemu mene najvise zanima ko ce na FTV najebat radi sinocnjeg gafa... :D
Evo ko.....SVI. :mrgreen: Valjda hoće da se iskupi. :mrgreen:
Nezvanično saznajemo da je upravo Korać preksinoć s mobitela nazvao našu redakciju te uputio prijetnje smrću našim novinarima i kolegama s FTV-a. Podsjećamo da je muškarac koji je nazvao našu redakciju preksinoć oko 20.45 sati zaprijetio našim novinarima da će ih sve pobiti ako budu pisali o ubistvu na Dobrinji.

- Kurva, ja sam ga zaklao, a i vas ću sve u "Avazu" i Federalnoj televiziji ubiti ako budete pisali o ubistvu na Dobrinji - kazao je muškarac koji se predstavio kao ubica, čija prijetnja je odmah prijavljena MUP-u KS.

Dnevni Avaz 25.02.2012.
palermo

#10583 Re: SDP

Post by palermo »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Može se pričati o neprincipjelnosti SDP-a, o tome da je jučerašnji sastanak sa Dodiko bio glupost i svašta nešto. Ali tražiti grešku ondje gdje je, objektivno nema, je glupo.

Pa kad neki mostarski Hrvati mogu reći da je njegova posjeta buila isuviše obojena i da ne doprinosi suživotu, čemu onda ovakvo slijepo podržavanje Milanovića samo zarad toga da se opet SDP proziva.
Corto Maltese

#10584 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

palermo wrote:
Pa Komšić kao član Predsjedništva BiH imao obavezu da se sastane sa njim, i to uradio. Zlaja nije imao obavezu da jede burek sa Milanovićem, i nije ga pojeo. Nek nije.

Nego, jel i ti Corto podržavaš sastanak Milanovića sa HNS-om ?
Ako moj ratni drug, i kolega po činu, nema ništa protiv, ko sam ja da se bunim?
Image

Još kada tome dodam kisele face Čovića i Ljubića nakon sastanka, podržavam ne samo održavanje sastanka već i njegove rezultate.
Last edited by Corto Maltese on 29/02/2012 18:15, edited 1 time in total.
Bosnolog

#10585 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Murisno1 wrote:

Samo prenosim zbog jednog komentara ispod:

"Simpatični su, mamu im jebem! :)"
jedan_dobar_dan

#10586 Re: SDP

Post by jedan_dobar_dan »

sastanak milanovića sa hns-om, u cemu je problem? s njima se inace niko ne sastaje ?? :shock:
palermo

#10587 Re: SDP

Post by palermo »

Corto Maltese wrote:
Image
Komšiću Komšićevo, Cortu Cortovo.

Znači nemaš ništa protiv ?
palermo

#10588 Re: SDP

Post by palermo »

jedan_dobar_dan wrote:sastanak milanovića sa hns-om, u cemu je problem? s njima se inace niko ne sastaje ?? :shock:
Ko se sastao ?
Corto Maltese

#10589 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

palermo wrote:
Corto Maltese wrote:
Image
Komšiću Komšićevo, Cortu Cortovo.

Znači nemaš ništa protiv ?
Nemam, zašto bih imao išta protiv?
palermo

#10590 Re: SDP

Post by palermo »

Corto Maltese wrote:

Nemam pojma.

Ja imam, ene sam i obrazložio zašto
Corto Maltese

#10591 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

palermo wrote:
Corto Maltese wrote:

Nemam pojma.

Ja imam, ene sam i obrazložio zašto
Ti imaš, ja nemam, šta ćemo sad?
palermo

#10592 Re: SDP

Post by palermo »

Corto Maltese wrote:
Nemam pojma šta ćeš ti. Za sebe znam, ali to tebe ne treba da interesuje
jedan_dobar_dan

#10593 Re: SDP

palermo wrote:
jedan_dobar_dan wrote:sastanak milanovića sa hns-om, u cemu je problem? s njima se inace niko ne sastaje ?? :shock:
Ko se sastao ?
pa hdz bih i hdz 1990 ( oni su zapravo taj hns) su u drzavnoj vladi... gdje ces vise ???
Corto Maltese

#10594 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

palermo wrote:
Corto Maltese wrote:
Nemam pojma šta ćeš ti. Za sebe znam, ali to tebe ne treba da interesuje
Važi.

Image
palermo

#10595 Re: SDP

Post by palermo »

jedan_dobar_dan wrote:
palermo wrote:
Ko se sastao ?
pa hdz bih i hdz 1990 ( oni su zapravo taj hns) su u drzavnoj vladi... gdje ces vise ???
Pa što se onda nije Milanović sastao sa čelništvom HDZ BIH i HDZ 90 ?
Nego se sastao, barem kako su svi najavili,pretpostavljam slijedeći protokol, sa predstavnicima HNS-a ? Imaš odgovor ?
jedan_dobar_dan

#10596 Re: SDP

Pa što se onda nije Milanović sastao sa čelništvom HDZ BIH i HDZ 90 ?
Nego se sastao, barem kako su svi najavili,pretpostavljam slijedeći protokol, sa predstavnicima HNS-a ? Imaš odgovor ?[/quote]

ha....ima uz njih jos nekih gariba u tom kolu, ne mogu oni sad sami izaci, nego daju na znacaju tom svom,
nazovi opozicionom djelovanju, pa nisu hdz i hdz 1990, nego hrvatski narodni sabor,
ali sve je to samo zamlacivanje javnosti.
Better Man

#10597 Re: SDP

Post by Better Man »

palermo wrote:
Banksy wrote:
edit: ne moraš odgovarati, ovo je retoričko ...
A jok,jok, odgovorit ću ti. Imam svašta nešto protiv jučerašnjeg sastanka sa Dodikom. Narciosidnost i mesijanstvo par exelence. A posljedica toga je uvijek glupost. Mada. generalno nemam ništa protiv sastanaka sa Dodikom. Tu je, volio bih da nije, ali je tu. Nemam ništa protiv da budu u vlasti na državnom nivou HDZ i HDZ 90, znam da ne može drugačije, volio bih da nije tako, ali jeste.

Imam mnogo šta protiv da predsjednik susjedne države hodi po ovoj zemlji obilazeći jedino znamenita mjesta bivše Herceg -Bosne. Imam mnogo šta protiv toga da predsjednik susjedne države održava sastanake sa onima koji moj grad proglašavaju svojim stonim gradom, i koji bi opet da na svoj način crtaju neke svoje karte. Imam mnogo šta protiv da kao predsjednik države obilazi samo ustanove sa hrvatskim prefiksom. Uostalom, mogao se sastati sa rukovodstvom HDZ-a i HDZ 90, jok on se nije sastao sa njima nego sa HNS-om. Sasvim slučajno, ma nemoj mi kas'ti. Naravno, može on to, ali onda nek se ne zove i moj prijatelj, niti ću ga ja zvati. A očekujem od onoga koji bi trebao da mene brani da makar malo sačuva i moga dostojanstva. I Lagzumdžija ga je makar malo sačuvao. Doduše, mogao je to i na ljepši način, ali bolje ikako nego nikako. I drago mi je što je i ministrima iz SDP-a i SDA u HNK vladi došlo u glavu da se ne sastaju sa Milanovićem, Da ih ne voda kao mečke za pokazivanje.

I njega.....a posebno vas koji zbog svoje sujete, partijskih, partikularnih bogtepitakakvih interesa niste u stanju vdijeti prostu činjenicu da BiH postoji i izvan Sarajeva.....
Koliko sam ja upratio Milanović se uopće nije sastao sa HNS! Svi mediji su jasno rekli da se Lagumdžija posebno izblamirao i obrukao, što je apsolutno tačno! Lagumdžija je jedan veliki ters od čovjeka koji u vlastitoj partiji ne dozvoljava drugačije mišljenje od njegovog i koji protjerao iz SDP-a svakog onog ko se usudio kandidovati za predsjednika SDP-a ili pomisliti da bi mogao to biti. Vrijeme je da Zlaja ode sa ćela SDP i to što prije i dođe neko mlad, stručan i širokih pogleda, a ne da zasjednu njegovi dupelisci poput Hadžića i sličnih.
palermo

#10598 Re: SDP

Post by palermo »

jedan_dobar_dan wrote:
ha....ima uz njih jos nekih gariba u tom kolu, ne mogu oni sad sami izaci, nego daju na znacaju tom svom,
nazovi opozicionom djelovanju, pa nisu hdz i hdz 1990, nego hrvatski narodni sabor,
ali sve je to samo zamlacivanje javnosti.
Pa dobro, slažem se, zamlaćivanje javnosti, ali što se premijer susjedne države bavi zamlaćivanjem ? Zar mu je to ok, i to kod nas, zar nema dovoljno kandidata po Hrvatskoj za zamlaćivanje, pa baš mora i ovdje. I jel baš nužno da mu se aplaudira zbog tog, kako ga ti, nazva zamlaćivanja ?
palermo

#10599 Re: SDP

Post by palermo »

Better Man wrote:
Koliko sam ja upratio Milanović se uopće nije sastao sa HNS!
.
Ako se nije sastao, onda peke, ja povlačim sve što sam napisao.

O lagumdžiji se može pričati.....
Nass

#10600 Re: SDP

Post by Nass »

Ovaj fijasko Milanovica tokom posjete BiH je jedan od najboljih poteza SDP-a dosad. Ovu josipovicevsku-milanovicevsku politiku prema BiH, koja je povratak na tudjmanovstinu, treba staviti na pravo mjesto. A to sto pojedini tzv. ljevicari ovdje to ne razumiju, odnosno boli ih briga, me odavno ne cudi. Takvi bi i Hitlera podrzali, samo da je protiv Lagumdzije. Ja sam prvobitno ostala sokirana kada sam vidjela kolika tastina vlada na cijeloj ljevici u Sarajevu i kakve sve obracune ta ogromna tastina proizvodi izmedju pojedinih partija i licnosti. Vani kad pogledas, vlada fasizam na kvadrat, a dio ljevice izgleda zivi u nekoj svojoj vritualnoj stvarnosti gdje stalno protiv ostalih lijevih elemenata podgrijavaju uzasne i besmislene carke i podmetanja do rezanja vratova, pa se tako i ovdje neki 'ljevicari' neprestalno ostrasceno svadjaju i picajzlaju, kao da zivimo u Finskoj.

Sto se tice Dodika, bez obzira na semantiku i formu, ovaj susret sa Lagumdzijom i prica o ekonomskoj neravnopravnosti sa susjednim zemljama i opcenito svemu sto treba napraviti da bi BiH isla naprijed je odlicna stvar. Poenta je da Dodik izgleda postaje kooperativniji. Ne znam, mozda vec gledamo pocetak promjene politike Dodika, pod pritiskom Amerike i Brisela? A u vezi ovih dogadjaja sa Kosovom i kandidaturom Srbije.....? Nije uzalud Sorensen rekao da je vazno postici unutrasnji dogovor u BiH i da je on veoma blizu. Dakle, milom ili silom, Dodik ce se morati mijenjati.... :) Nije uzalud Moon rekao ovih dana: "Amerika voli Dodika." :D

Ne znam da li je ovo taj pocetak promjena, ali ako i nije, nesto slicno tome cemo sigurno gledati u buducnosti.
Post Reply