Ovaj fijasko Milanovica tokom posjete BiH je jedan od najboljih poteza SDP-a dosad. Ovu josipovicevsku-milanovicevsku politiku prema BiH, koja je povratak na tudjmanovstinu, treba staviti na pravo mjesto. A to sto pojedini tzv. ljevicari ovdje to ne razumiju, odnosno boli ih briga, me odavno ne cudi. Takvi bi i Hitlera podrzali, samo da je protiv Lagumdzije. Ja sam prvobitno ostala sokirana kada sam vidjela kolika tastina vlada na cijeloj ljevici u Sarajevu i kakve sve obracune ta ogromna tastina proizvodi izmedju pojedinih partija i licnosti. Vani kad pogledas, vlada fasizam na kvadrat, a dio ljevice izgleda zivi u nekoj svojoj vritualnoj stvarnosti gdje stalno protiv ostalih lijevih elemenata podgrijavaju uzasne i besmislene carke i podmetanja do rezanja vratova, pa se tako i ovdje neki 'ljevicari' neprestalno ostrasceno svadjaju i picajzlaju, kao da zivimo u Finskoj.
Sto se tice Dodika, bez obzira na semantiku i formu, ovaj susret sa Lagumdzijom i prica o ekonomskoj neravnopravnosti sa susjednim zemljama i opcenito svemu sto treba napraviti da bi BiH isla naprijed je odlicna stvar. Poenta je da Dodik izgleda postaje kooperativniji. Ne znam, mozda vec gledamo pocetak promjene politike Dodika, pod pritiskom Amerike i Brisela? A u vezi ovih dogadjaja sa Kosovom i kandidaturom Srbije.....? Nije uzalud Sorensen rekao da je vazno postici unutrasnji dogovor u BiH i da je on veoma blizu. Dakle, milom ili silom, Dodik ce se morati mijenjati....

Nije uzalud Moon rekao ovih dana: "Amerika voli Dodika."
Ne znam da li je ovo taj pocetak promjena, ali ako i nije, nesto slicno tome cemo sigurno gledati u buducnosti.