Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
holowey

#10576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

van helsing wrote:
holowey wrote:kod mene mmds usluga potrajala deset dana...od uvodjenja je bilo povremenih kratkotrajnih prekida, nista znacajno, do proslog vikenda kada je prekid trajao skoro sat vremena...i nakon prijave kvara u subotu, danas dodje momak da provjeri zasto dolazi do prekida i odnese uredjaj sa sobom... jbg, nakon cirkusa sa hs-om ponadao sam se nekoj sigurnosti i stabilnosti... ne dade se us*anom do potoka... sreca nisu me uspjeli nagovoriti na duo paket jer bih sad bio i bez interneta...
Nije da hvalim ili branim nekoga,ali ja stvarno nisam imao nekih vecih problema sa mmds-om. Koristim mmds cca 6 godina,u pocetku je malo bilo problema,ali su i rekli da ce biti tako dok ne podese nesto na predajniku. Slabija kisa je znala prekidati signal,ali i to su vremenom popravili. 4 recivera na dva sprata,jeste da je bilo mnogo para,ali meni vrijedi. Dok je bio Elob,mmds je uvijek isao ispred kablovske,sada je situacija obrnuta.
Nedostaju hd kanali,a npr ista firma i platforma u Sloveniji ima iste.
Uvijek moze bolje,i trazit cemo bolje usluge,ali sve u svemu ja sam zadovoljan sa mmds.
Trebali bi mozda pokusati napraviti novi sw za amiko reciver,ima sitnih bugova koji znaju iritirati.
sve se tjesim "prvi macici se u vodu bacaju"...

koje bugove spominjes? ja sam iskusio u deset dana koristenja neke pojave koje su me iritirale, npr dosta sporo prebacivanje izmedju kanala, ili ton dodje a slika sa sekundu zakasnjenja, a u medjuvremenu (znaci izmedju dva kanala kad prebacujem) dok je taman ekran cuje se neko zujanje/krcanje... mislio sam da je do scart porta, promijenio port ista stvar... mozda je do kabla, pokusao sa drugim kablom opet ista stvar, a to mi ukazuje da je do receivera... ipak, zbog sk ovim sitnicama progledam kroz prste... kad vrate receiver vidjecu jesu li ove pojave ostale
south

#10577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

Mozemo li ocekivati potpis ugovora sa bankom Raiffeisen da se ne placa provizija i radite li vi ista po tom pitanju :?: :?: :twisted:

http://teve.ba/article/16980/konkurenci ... sport-klub 8-) :stolica:
Maharadza

#10578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

south wrote:Mozemo li ocekivati potpis ugovora sa bankom Raiffeisen da se ne placa provizija i radite li vi ista po tom pitanju :?: :?: :twisted:

http://teve.ba/article/16980/konkurenci ... sport-klub 8-) :stolica:
Volio bi da ih ta kazna natjera da počnu nuditi SK kanale i ostalim operaterima a tako i oni po reciprocitetu počeli nuditi i arene! :thumbup:
Zvek

#10579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Zvek »

Ovo vazi samo za BiH, ne i za Srbiju gdje je izvor problema.

Međutim, dosao je novi vlasnik United Groupa, tako da ce mu vjerotno biti u interesu da ubaci i Arena Sport kanale i da napravi saradnju sa Telekomom Srbije.
Tiger 033

#10580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

holowey wrote:dok je taman ekran cuje se neko zujanje/krcanje
Ako sam dobro skont'o ovo ti se desava prilikom paljenja resivera...inace ovo se desava samo kod Amiko resivera...
holowey wrote:koje bugove spominjes
Isto se odnosi na Amiko...jedan od najvecig bugova je to sto npr prilikom svakog skeniranja kanali se vrate u pocetne postavke tj. kako su ih oni u Telemachu poredali...onda moras ponovo redat' kanale... sto je po meni UŽAS :evil:
lajk

#10581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lajk »

Meni nije jasno zasto ne dopustaju da sa licnom kartom potpises ugovor umjesto oca ,a redovni si platisa vec ima 5-6 godina :-)
Znaci jasno te odbiaju da potpisete ugovor
holowey

#10582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

Tiger 033 wrote:
holowey wrote:dok je taman ekran cuje se neko zujanje/krcanje
Ako sam dobro skont'o ovo ti se desava prilikom paljenja resivera...inace ovo se desava samo kod Amiko resivera...
i kod ukljucivanja receivera a i kod prebacivanja izmedju kanala, znaci kada god nije neki program aktuelan cuje se kao neki staticki sum, krckanje... ovo mi malo uljeva strah da nije u pitanju problem sa uzemljenjem, receiver je sa dvozilnim napojnim kablom, pa ako bude kakve grmljavine u komsiluku da preko antene ne bude haosa u stanu
Reglan

#10583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

lajk wrote:Meni nije jasno zasto ne dopustaju da sa licnom kartom potpises ugovor umjesto oca ,a redovni si platisa vec ima 5-6 godina :-)
Znaci jasno te odbiaju da potpisete ugovor
Ja potpisivo za staru nisam imo ni licnu :lol:
Tiger 033

#10584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

holowey wrote:i kod ukljucivanja receivera a i kod prebacivanja izmedju kanala
Kod mene se prilikom paljenja resivera (Amiko) cuje krcanje, i to bas glasno...
holowey wrote:receiver je sa dvozilnim napojnim kablom
Mogu biti dva resivera
Amiko

Image

ili Topfield

Image
van helsing

#10585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Ili recimo za Amiko,prebacis na drugi kanal,ton je smanjen,i postepeno se povecava sam. Nisam primjetio to krckanje sto spominjete.
@Telemach
Volio bih kada bi ova kartica mogla raditi u nekom prijemniku da nije amiko.
Imam nekoliko sat.prijemnika sa citacem kartica kao i sa CI modulom,pa me zanima postoji li mogucnost da uvedete module u ponudu,i da ga mozemo koristiti na mmds platformi na vlastitim prijemnicima ?
Reglan

#10586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Samo ce telemachu biti pusiona recimo ako ostali provideri koji dobiju SK a imaju sada Arene i tako zaokruze svoju ponudu,a oni ostanu na SK.
Nisu valjda glupi da to sebi dozvole,svima SK i AS pa nek bira sta ko hoce,a tu bi ih pomeo Telamach sa svojim internetom i telefonijom.
holowey

#10587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

kod mene je taj amiko receiver...
maloprije mi je donesen drugi receiver, cak su me i zvali da se izvine zbog problema te mi kao znak paznje dali mjesec hbo kanala gratis :thumbup:

a sto se "krckanja" tice, ispostavilo se da uopste nije do telemachove opreme nego do coax kabla koji je prikljucen na tv, cim je taj kabl maknut, to krcanje je prestalo...
Tiger 033

#10588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

holowey wrote: cak su me i zvali da se izvine zbog problema te mi kao znak paznje dali mjesec hbo kanala gratis

A sta reci nego Image Telemach...ovako se CUVAJU korisnici Image a ne k'o bahati BHtelekom ili HS...korisnika je laHko izgubit'...a vratiti je tesko...ko navakat ovo skonta NE treba se sikirat' za buducnost
van helsing

#10589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Sad si gotov,samo dok vide post advokati iz bht :mrgreen:
holowey

#10590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

van helsing wrote:Sad si gotov,samo dok vide post advokati iz bht :mrgreen:
ne diraj mi bht, kakvi su da su, uz njih preko webmojatv imam arene :D
kakaljin

#10591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Tiger 033 wrote:
holowey wrote: cak su me i zvali da se izvine zbog problema te mi kao znak paznje dali mjesec hbo kanala gratis

A sta reci nego Image Telemach...ovako se CUVAJU korisnici Image a ne k'o bahati BHtelekom ili HS...korisnika je laHko izgubit'...a vratiti je tesko...ko navakat ovo skonta NE treba se sikirat' za buducnost

Kada je prpa guzici onda se pocne ovako nuditi, ali i ja sam ako ne dobijes adekvatnu uslugu da ti makar kompenziraju sa dodatnom uslugom koja se ima a koja se dodatno placa da dobijes gratis odredjeni period.
Tiger 033

#10592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

van helsing wrote:Sad si gotov,samo dok vide post advokati iz bht :mrgreen:
Samo u BiH mozes biti menaGer destljeca i godine, a da iz godine u godinu budes u finansiskoj dubiozi i jos sjedis u fotelji ... naravno za sve kriva recesija :-)

2012

Kompanija BH Telecom procjenjuje, na osnovu ostvarenih rezultata u jedanaest mjeseci i očekivanja u prosincu, da će društvo u 2012. ostvariti prihod od 612 milijuna KM, rashode u iznosu 464 milijuna KM, a očekivana dobit je 148 milijuna KM, istaknuto je danas u Sarajevu na novogodišnjoj press - konferenciji ove kompanije.

2013
Preliminarni pokazatelji poslovanja za period I-XII 2013. godine

Procjenjuje se, na osnovu ostvarenih rezultata za prvih jedanaest mjeseci i očekivanja u decembru, da će BH Telecom u 2013. godini ostvariti:

- Očekivani prihod 597 miliona KM;

- Očekivani rashod 459.5 miliona KM;

- Očekivanu dobit 137.5 miliona KM;
holowey

#10593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

holowey wrote:kod mene je taj amiko receiver...
maloprije mi je donesen drugi receiver, cak su me i zvali da se izvine zbog problema te mi kao znak paznje dali mjesec hbo kanala gratis :thumbup:

a sto se "krckanja" tice, ispostavilo se da uopste nije do telemachove opreme nego do coax kabla koji je prikljucen na tv, cim je taj kabl maknut, to krcanje je prestalo...
da sam sebe citiram, danas kad sam sa monterom provjeravao to krcanje, valjda nije bilo dovoljno tiho kao sto je sad predvece kad se smirila guzva... definitivno se i dalje cuje, znaci nije rijeseno iskljucivanjem drugog koaksijalnog kabla iz tv-a... i dalje imam suhu da je u pitanju nedostatak uzemljenja te da je ovo uzrokovano statickim elektricitetom... ima li neko preporuku sta da uradim? izlazio sam na krov ali ne vidim da je antena (a samim tim ni stb uredjaj) na bilo koji nacin uzemljena... jeli se ko susreo sa ovim krcanjem i da li bi se ovo moglo rijesiti uzemljenjem antene? (krov je limeni)
thepatriot

#10594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thepatriot »

pokusaj sa zamjenom skart kabla
SamMot

#10595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SamMot »

kakaljin wrote:
Tiger 033 wrote:

Kada je prpa guzici onda se pocne ovako nuditi, ali i ja sam ako ne dobijes adekvatnu uslugu da ti makar kompenziraju sa dodatnom uslugom koja se ima a koja se dodatno placa da dobijes gratis odredjeni period.
Mene su otjerali i opet se vratio na BHT. Nije tako teško :D hehehe
van helsing

#10596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Kod mene nema definitivno krckanja na Amiko reciveru.
Kuca nema uzemljenje,a evo koristim mmds 6 i kusur godina,bilo je vremenskih neprilika,grmljavine,hvala bogu sve ok.
holowey

#10597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

thepatriot wrote:pokusaj sa zamjenom skart kabla
pokusao sam vec sa drugim kablom, ista stvar... pokusao sam da zamijenim skart port, opet ista stvar... s obzirom da sam dobio potpuno novi stb uredjaj, ocekivao sam da ce to prestati ali opet ista stvar... kada iskljucim skart iz tv-a krckanje prestaje... vratim skart, opet se cuje... prikljucim svoj dvd preko skarta i ne cuje se nikakvo krckanje ali ako je ovaj amiko stb prikljucen to krckanje se cuje...
koaksijalni kabl koji se spusta s krova prolazi kroz kanalicu u kojoj su smjesteni kablovi od alarmne centrale, mcpc utp kabl, te bakarne cijevi i napojni kabl od klima uredjaja...da li postoji mogucnost da taj koaksijalni kabl nije kvalitetno sildovan pa da zbog toga dolazi do interferencija? napomenuo bih da nema promjene u intenzitetu krckanja kada je klima ukljucena/iskljucena, utp kabl iskljucen/ukljucen (alarm nisam ni pokusavao da iskljucujem ali znam da je ta kablaza sildovana pa ne bih rekao da je to uzrok krckanja)

nije to krckanje toliko iritantno da se ne moze gledati tv, inace se cuje samo kada je u sobi tisina i kod prebacivanja izmedju kanala, ali me je strah (paranoja?) da slucajno ne bude kakvog kurslusa ako dodje do grmljavine u komsiluku :D

samo da se ogradim, ne zalim se na telemach nego sa drugim korisnicima pretresam mogucnosti :thumbup:
The BEN10

#10598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The BEN10 »

Gledam ovaj TRIO paket i pitam se šta znače bonus kanali ?
http://www.telemach.ba/MIX+paketi/1385/ ... keti.shtml
Evo i link za TV šemu:
http://www.telemach.ba/D3+digitalna+tel ... nuda.shtml
DON_eARL

#10599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

The BEN10 wrote:Gledam ovaj TRIO paket i pitam se šta znače bonus kanali ?
Evo i link za TV šemu:
Analogna televizija ima oko 67 kanala, a start paket D3 94 kanala, i ta razlika su bonus kanali.
doff

#10600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

The BEN10 wrote:Gledam ovaj TRIO paket i pitam se šta znače bonus kanali ?
Evo i link za TV šemu:
RTL HR, Prva, Prva+, B92info, Hayat music, Posavina, RTS1, RTS2, Cinestar A&T, Mini Ultra, Comedy Central, IQS life... eto ovih sam se ja sjetio
Locked