Bravo! Vidite, da se strpljenje isplatiloVojvoda Vojvodine wrote:Evo snimak i mojih papricica koje su napokon krenule i kod mene da daju plodove
https://www.facebook.com/photo.php?v=14 ... 5222&saved
LP
Moderator: anex
Bravo! Vidite, da se strpljenje isplatiloVojvoda Vojvodine wrote:Evo snimak i mojih papricica koje su napokon krenule i kod mene da daju plodove
https://www.facebook.com/photo.php?v=14 ... 5222&saved
Hvala,isplatilo se i te kako.No sad preostaje taj finis kad cekamo da sazreju i da probamo neke barem-Spiridon- wrote:Bravo! Vidite, da se strpljenje isplatiloVojvoda Vojvodine wrote:Evo snimak i mojih papricica koje su napokon krenule i kod mene da daju plodove
https://www.facebook.com/photo.php?v=14 ... 5222&saved![]()
LP
uzgoj u saksijama je primjeran za svaku sortu ljutače paprike. Sto vec posuda to vec sadnica uz primjeran zgoj bude.Ringhio wrote:Pozdravljam.
Posto volim ljutu, pretjerano ljutu, i vecini normalnih ljudskih bica ne-jedivo ljutu hranu odavno razmisljam o uzgoju par papricica samo za svoj cejf.
E sad ono laicko, koliko kesica sjemena je potrebno za 1 saksiju, koje su pogodne za uzgoj u saksiji ? I nebih ove hibride i kojekakve zafrkancije, tipa paprika s ukusom sljive, paprika koja izgleda kao jalapeno a ima ukus lubenice i tako dalje i tako sire.
Hvala vam unaprijed.
Brate Mu'mine kad ces meni obecno nekad davno sjeme poslatMu'min wrote:uzgoj u saksijama je primjeran za svaku sortu ljutače paprike. Sto vec posuda to vec sadnica uz primjeran zgoj bude.Ringhio wrote:Pozdravljam.
Posto volim ljutu, pretjerano ljutu, i vecini normalnih ljudskih bica ne-jedivo ljutu hranu odavno razmisljam o uzgoju par papricica samo za svoj cejf.
E sad ono laicko, koliko kesica sjemena je potrebno za 1 saksiju, koje su pogodne za uzgoj u saksiji ? I nebih ove hibride i kojekakve zafrkancije, tipa paprika s ukusom sljive, paprika koja izgleda kao jalapeno a ima ukus lubenice i tako dalje i tako sire.
Hvala vam unaprijed.
Posto volis pretjerano ljuto onda pocni sa nekim od 100.000 SHU ili cak sa Habaneros.
Za 1 saksiju trebas 1 sadnicu (ako nisu one duge sakcije tj. Korita)a za 1 sadnicu trebas 1 sjemenku.
pa ti kontaj koliko ti treba sjemenki i kesica ( koliko bi sijao posto jeprostor belaj).
Inace odakle si?
Ako si Tuzla da ti ja dam sjeme Habanerosa.
MU'min
uzgoj u saksijama je primjeran za svaku sortu ljutače paprike. Sto vec posuda to vec sadnica uz primjeran zgoj bude.
Posto volis pretjerano ljuto onda pocni sa nekim od 100.000 SHU ili cak sa Habaneros.
Za 1 saksiju trebas 1 sadnicu (ako nisu one duge sakcije tj. Korita)a za 1 sadnicu trebas 1 sjemenku.
pa ti kontaj koliko ti treba sjemenki i kesica ( koliko bi sijao posto jeprostor belaj).
Inace odakle si?
Ako si Tuzla da ti ja dam sjeme Habanerosa.
MU'min
Nije valjda da sam te đe smetno?Janjicar wrote:Brate Mu'mine kad ces meni obecno nekad davno sjeme poslat

Previše posplošeno pitate, da bi se moglo konkretno odgovoriti.Ringhio wrote:Koja zemlja najbolje pase za ljute papricice i hoce li biti kakva frka sto ja taj proces od sjemena do biljke zelim zapoceti u Septembru ?
Fino se skupi za zimniceCapsicum wrote:Zavisi od sorte i vremenskog perioda, pošto su paprike višegodišnje biljke. Kod mene zna biti u sezoni recimo u prosjeku 50tak po stabljici, ali nekad bude i dosta više, a Boga mi i manje.