KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ado-šampion

#1051 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

Meni izgleda ko skaj iskreno. :) Ili je skaj ili je zamazano niveom. :D

Pa rekoh ja nema bez dobre doplate. S paketima se mozes tjesiti samo da si dobio kozu dzaba, a to je uglavnom skaj.
Nadzornik

#1052 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

ado-šampion wrote:Kod tebe prava koza moze biti samo na volanu, rucici mjenjaca i rucnoj. Kozna sjedala su vjerovatno skaj. Ja sam ovdje mislio na ono sto se zove "kozna unutrasnjost" a to su primarno sjedala plus detalji (obloge vrata naprimjer).

U Mercedesima je sve sto dodje u paketima skaj, prava koza samo uz doplatu. BMW koznu unutrasnjost isto nudi samo uz doplatu i dostupno je u svim modelima, a skaj ne nude nikako. U VWu u Passatu naprimjer u Highline paketu je prava koza. Itd, itd.
Nije tesko prepoznati pravu kozu,dovoljno je samo pomirisati.
Prava koza mirise na kozu a umjetna koza mirise na hemikalije.
Kome ni to nije dovoljno,moze da proba da ugasi cigaretu na sicu kao ja i pri tom se na pravoj kozi ne dogodi nista dok
kod umjetne koze ti negine rupa na sicu.
amar1994

#1053 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Meni izgleda ko skaj iskreno. :) Ili je skaj ili je zamazano niveom. :D

Pa rekoh ja nema bez dobre doplate. S paketima se mozes tjesiti samo da si dobio kozu dzaba, a to je uglavnom skaj.
nije ba , cim se ona nabora kad sjednes i nije gumenasta koza je , al skupo a realno nisam ljubitelj i mislim da nije za gradske voznje :thumbup:

Ma ja , mora se iskesirat za patnju :D
Bullet Tooth Tony

#1054 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Bullet Tooth Tony »

Nadzornik wrote:
ado-šampion wrote:Kod tebe prava koza moze biti samo na volanu, rucici mjenjaca i rucnoj. Kozna sjedala su vjerovatno skaj. Ja sam ovdje mislio na ono sto se zove "kozna unutrasnjost" a to su primarno sjedala plus detalji (obloge vrata naprimjer).

U Mercedesima je sve sto dodje u paketima skaj, prava koza samo uz doplatu. BMW koznu unutrasnjost isto nudi samo uz doplatu i dostupno je u svim modelima, a skaj ne nude nikako. U VWu u Passatu naprimjer u Highline paketu je prava koza. Itd, itd.
Kome ni to nije dovoljno, moze da proba da ugasi cigaretu na sicu kao ja i pri tom se na pravoj kozi ne dogodi nista dok
:lol: :lol: :lol: :lol:

Izvini ... ova prica me vrati u kafanu Vratnik na carsiji kad se sastanu taksista Mirso i Hamo :lol: :lol:

Ja mu ba ugasim cigaru na sicu ba sa ti je :lol: :lol: jes jes .. i ja u visokom neki dan progorio shes jakni ..on mnei koza :lol: :lol:
ado-šampion

#1055 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

Haha, koliko smo sami mi ko djeca palili upaljacem cipele koje su bile teski fusljak, guess what, ni jedna nije progorila, :D
condy

#1056 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by condy »

Nadzornik wrote:

Kome ni to nije dovoljno,moze da proba da ugasi cigaretu na sicu kao ja i pri tom se na pravoj kozi ne dogodi nista dok
Koža miriše na kožu :lol:

Kakve ba hemikalije o čemu ti :lol:
Umjetna koža se ne pravi od hemikalija. Znaš koliko ljudi ima umjetnu kožu u stanovima, namještaj, pa nema nikakvog mirisa.

Kako ispitivaš imali struje, uzmeš rukom za žicu :D
Nadzornik

#1057 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

condy wrote: Koža miriše na kožu :lol:

Umjetna koža se ne pravi od hemikalija. Znaš koliko ljudi ima umjetnu kožu u stanovima, namještaj, pa nema nikakvog mirisa.

Prava koza ima specifican miris,to sam htjeo da kazem.

Struju ispitujem usmeno a kozu pismeno... :D
Me_again

#1058 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

ado-šampion wrote:
Me_again wrote:
ado-šampion wrote:
On je htio benzinca jer nece da se zajebaje s dizelom zbog ove zajebancije oko eko normi, a i prije imao benzinca pa navikao. Ja vala iskreno ne bih dao ni pola tih para za motor koji ne moze meda, ali to sam samo ja. Kad krenes na put pola te opreme apsolutno ne osjetis ali zato manjak snage uvijek osjetis.
Nema tu manjka snage nego manjka iskustva sa takvim motorima koje treba zavrtiti da bi povukli kako treba.
Svi navikli na dizele, posto ih je 80% na cestama, koji su poput tramvaja ali iznad 3000 obrtaja umiru vecinom.
Performanse gdi motora kao sto je ubrzanje do 100 od 9.5 sec i max brzina od 205 je za to auto veoma solidno.
Kome to nije dovoljno od " civilnog " auta neka se ozbiljno zabrine za svoje vozacke sposobnosti.
Sve to stoji, samo tu se polemika svodi skoro na istu stvar kao rucni mjenjac vs automatik. Dakle, jel dajes pare za auto da ti olaksa zivot ili da ti oteza zivot. Ko uzima da mu olaksa zivot, onda je dizel (i opcenito turbo motor) bolji izbor je omogucava laksu voznju, manje se patis s mjenjacem, manje moras slusati dernjavu motora, itd. A taj konkretan motor se dere itekako. :) Ko upali auto do granapa i na kafu s rajom, tj. realno ne vozi, njemu je dovoljan bilo kakav motor.
Nadzornik wrote:
ado-šampion wrote: Kod ovog je mescini to pola tkanina - pola koza, ali da je i u jednom prirodna koza cisto sumnjam, zato sam napisao skaj. Nebitno.

On je htio benzinca jer nece da se zajebaje s dizelom zbog ove zajebancije oko eko normi, a i prije imao benzinca pa navikao. Ja vala iskreno ne bih dao ni pola tih para za motor koji ne moze meda, ali to sam samo ja. Kad krenes na put pola te opreme apsolutno ne osjetis ali zato manjak snage uvijek osjetis.
Sta ti znaci to prirodna koza,prirodnu kozu imaju samo auta iznad 100.000 eura.

A nisu mi ni jasne te zajebancije oko eko normi... :-)
Kojih normi,nova auta imaju euro 6 pa tako i moj Sportage i sa njim mozes voziti po Stutgartu,Minhenu tj. graduvima koji zele
da zabrane ulaz dizelima do euro 6.
Probleme i zajebancije ce imati samo vozaci VW dizela zbog njihovog falsiranja izduvnih gasova... :izet:

Koji su lopovi ove svabe,mogu misliti koje kontrole prolaze Japanska ili Korejska auta u Njemackoj prilikom dobijanja dozvole za prodaju u EU a
svojima gleda kroz prste i zmire na mnoge nedostatke koji ce izaci na svjetlost dana uskoro na radost mnogih Balkanaca koji
ce napokon te falsirane poluproizvode moci kupiti za malu cijenu a za jos manju cijenu prodati.
Prirodna koza znaci da nije imitacija koze. Skaj = imitacija koze. Prirodnu kozu imaju auta i od 25 k eura kad dobro doplatis, u svakom Mercedesu, Audiju, BMWu, vjerovatno i vecini VWa, mozes dobiti prirodnu kozu ali ako doplatis. Bez doplate sumnjam da ima iko. Uglavnom je to imitacija koze.

Sto se tice motora, problem je generalno u dizel motorima i to sto je Euro 6 nece rijesiti problem nego ga samo odgoditi. Moguce da nece biti nikakvih zabrana, ali ako bude i s Euro 6 si siguran nekoliko godina i to je to. Ljudi nece da se zajebaju, posebno ljudi koji uglavnom voze po gradu i ne rade velike kilometraze.
Sto se tice kontrole, nije problem u kontroli, kontrola se vrsi u laboratoriji i za sviju je ista, problem je generalno sto vrijednosti zagadjenja u gradovima izmjerene u praksi nisu zadovoljavajuce i dizelska auta su ocijenjena kao najveci krivac. Daleko najvise auta na cestama je njemackih i logicno da ce se prvo od njih traziti da ponude rjesenje.
I to nije samo u Njemackoj, to je tako u svim vecim gradovima u Evropi, ali jbg drugi se bave vecim problemima od zagadjenja zraka.
Dugo veće šuplje oko korištenja auta ne čuh a i ne vidjeh. Drug Ado koristi auto ne samo za kaHve, how yes no. Jbg, valja između dva rahat lokuma ubrzati ..... Turbo tu pomaže značajno. I olakšava život, jednako kao i automatski mjenjač. Ima izači ovdje ,,,,,
Me_again

#1059 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

Nadzornik wrote:
condy wrote: Koža miriše na kožu :lol:

:run:
Prava koza ima specifican miris,to sam htjeo da kazem.

Struju ispitujem usmeno a kozu pismeno... :D
A vala si se i ti sa tim svojim poluproizvodom popeo na .... više svima. Ko da si kupio Bugati Veyrona u najmanju ruku :)
Haj pošto je to sve ukupno, auto, ti i to što imaš pa da šta pazarimo :lol: :lol: :lol:
Evo moja ponuda prva, samo javi na PP cijenu :lol:
Nadzornik

#1060 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Dje zapelo... :shock:

Idemo polako ispocetka... :D

Image
Me_again

#1061 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

Nadzornik wrote:Dje zapelo... :shock:

Idemo polako ispocetka... :D

Image
Čuj, možda su KIA vozila prva po kvaliteti na svetu, ali na svijetu nisu nikako :lol: :lol: :lol:
Šalim se, po mom mišljenju to su extra kvalitena vozila ali mojne se kurchit, nemoj da te prepišamo sa sAUDIjcima od pre deceniju ili dve. Nemaš ti tu šts tražiti.
Nadzornik

#1062 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Me_again wrote: Čuj, možda su KIA vozila prva po kvaliteti na svetu, ali na svijetu nisu nikako :lol: :lol: :lol:
Šalim se, po mom mišljenju to su extra kvalitena vozila ali mojne se kurchit, nemoj da te prepišamo sa sAUDIjcima od pre deceniju ili dve. Nemaš ti tu šts tražiti.
Sta si se prilijepio uzame,nisam ti ja neznam ko... :D

DA
Me_again

#1063 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

Nadzornik wrote:
Me_again wrote: Čuj, možda su KIA vozila prva po kvaliteti na svetu, ali na svijetu nisu nikako :lol: :lol: :lol:

DA
Ok, finalno i moj sud: DA
Dobar i lijep auto, nema sta
ado-šampion

#1064 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

Me_again wrote:
Dugo veće šuplje oko korištenja auta ne čuh a i ne vidjeh. Drug Ado koristi auto ne samo za kaHve, how yes no. Jbg, valja između dva rahat lokuma ubrzati ..... Turbo tu pomaže značajno. I olakšava život, jednako kao i automatski mjenjač. Ima izači ovdje ,,,,,
Pa realno nisam se ja zakacio za tvoj post, nego ti za moj, i to da mi ukazes kako ja ne znam voziti i zato mi je dizel dobar. Kao i svi ostali koji vole ukazivati da je zapravo presaltati u nizu brzinu umjetnost. Mozda za neke i jeste pa zato to toliko potenciraju. Ne znam jel u pitanju to, ili se malo previse vole praviti pametni, moguce da je i to, jer kako objasniti da najglasniji zagovaraci benzinaca 16ve u praksi vozaju dizele.

Nisam na tebe mislio kad sam pisao o onima koji ne koriste auto, ali uglavnom oni koji pricaju o zakucavanju u crveno i nekom rucnom saltanju u milisekundama ne voze auto i dovoljan im je bilo kakav motor.

Ja se opet vracam na temu, 1.6 atmo benzin za Sportagea nije, ako pretpostavimo da ce neko realno dati 20-30 k eura za to auto. Nema dovoljno kuveta u normalnoj voznji za to auto i puno se dere kad ga vrtis. Brojke na papiru su jedno, a praksa je nesto sasvim drugo. A o potrosnji jos nisam ni poceo.
Bullet Tooth Tony

#1065 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Nadzornik wrote:

DA

NE

Evo ga na akciji XC60 D3 Ocean Race ... 2.0 , 150 KS , samo 4 milje vise od te KIE ... navigacija , senzori ... 34 milje :) :) novo , model za 2017-tu

ja sam skontao da je ta KIA 30 milja ... ako je manje , onda sam fulio :)

Image
Me_again

#1066 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Me_again »

ado-šampion wrote:
Me_again wrote:
Pa realno nisam se ja zakacio za tvoj post, nego ti za moj, i to da mi ukazes kako ja ne znam voziti i zato mi je dizel dobar. Kao i svi ostali koji vole ukazivati da je zapravo presaltati u nizu brzinu umjetnost. Mozda za neke i jeste pa zato to toliko potenciraju. Ne znam jel u pitanju to, ili se malo previse vole praviti pametni, moguce da je i to, jer kako objasniti da najglasniji zagovaraci benzinaca 16ve u praksi vozaju dizele.

Nisam na tebe mislio kad sam pisao o onima koji ne koriste auto, ali uglavnom oni koji pricaju o zakucavanju u crveno i nekom rucnom saltanju u milisekundama ne voze auto i dovoljan im je bilo kakav motor.

Ja se opet vracam na temu, 1.6 atmo benzin za Sportagea nije, ako pretpostavimo da ce neko realno dati 20-30 k eura za to auto. Nema dovoljno kuveta u normalnoj voznji za to auto i puno se dere kad ga vrtis. Brojke na papiru su jedno, a praksa je nesto sasvim drugo. A o potrosnji jos nisam ni poceo.
Ado, samo sam htio vidjeti koja ti je tacka paljenja :)
Dobar si, svaka cast.
ado-šampion

#1067 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

Ma nisam se ja upalio uopste, vjeruj mi meni je to samo razonoda. Nego mi glupa konstantno neka prica eto kome ne valja jean ses sesnes ve on ne zna voziti. Malo sam bio nespecifican u komentaru za one koji ne voze auto, pa sam htio da se ispravim.
Nadzornik

#1068 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Bullet Tooth Tony wrote:
NE

Evo ga na akciji XC60 D3 Ocean Race ... 2.0 , 150 KS , samo 4 milje vise od te KIE ... navigacija , senzori ... 34 milje :) :) novo , model za 2017-tu

ja sam skontao da je ta KIA 30 milja ... ako je manje , onda sam fulio :)

Image
Bez daljnjeg,volvo je odlicno auto ali ruzno do bola,pogotovo ovi manji modeli.
Prije kupovine Sportage gledao sam i volvo auta ali osim XC 90 sva ostala su ruzna auta.

Na sta samo ovaj XC60 lici... :-)

Image
Image

Vidi ovog ljepotana... :thumbup:

Image
ado-šampion

#1069 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

Meni je licno XC60 pravo fin i ima izgled koji ce trajati. Sportage mi je malo kicast i bojim se da ce isfurati za godinu dvije. Opet, moje misljenje, da me sad opet ne napadnu ovi anti-premiumasi, napisacu i da mi izgled Tucsona puno bolje lezi od Sportagea, jer volim smiren izgled, i mislim da ce dizajn Tuscona biti trajniji. :)

Mada 34 milje za XC60 je premalo i nesto tu ne stima. Da, zapravo ne stima sto je to stari model.
Nadzornik

#1070 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

ado-šampion wrote:Meni je licno XC60 pravo fin i ima izgled koji ce trajati. Sportage mi je malo kicast i bojim se da ce isfurati za godinu dvije. Opet, moje misljenje, da me sad opet ne napadnu ovi anti-premiumasi, napisacu i da mi izgled Tucsona puno bolje lezi od Sportagea, jer volim smiren izgled, i mislim da ce dizajn Tuscona biti trajniji. :)

Mada 34 milje za XC60 je premalo i nesto tu ne stima. Da, zapravo ne stima sto je to stari model.
Da XC60 je od 46.250 eura pa na vise.

Cijenovnik:

https://www.volvocars.com/de/beratung-u ... reislisten
amar1994

#1071 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

E jbga Nadzornice , taj volvo je odlicno izgledao godinama :thumbup: , sad je vec star :roll:
Bullet Tooth Tony

#1072 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

ado-šampion wrote:Meni je licno XC60 pravo fin i ima izgled koji ce trajati. Sportage mi je malo kicast i bojim se da ce isfurati za godinu dvije. Opet, moje misljenje, da me sad opet ne napadnu ovi anti-premiumasi, napisacu i da mi izgled Tucsona puno bolje lezi od Sportagea, jer volim smiren izgled, i mislim da ce dizajn Tuscona biti trajniji. :)

Da stari model ... ali je napravljen 2017 .. znaci novo auto sa 0 kilometara ... sto je mnei sasvim ok ... ja kazem sta bi ja uzeo :) postujem da je nekome KIA bolji izbor
ado-šampion

#1073 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

I meni je sasvim ok, jeftino auto za taj Volvo i tu klasu, jer je to klasa iznad.
citroen xm

#1074 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by citroen xm »

Volvo ružan, a Sportage lijep. E neka sam i ovo čuo. Gasi internet. Taj Volvo je za Sortagea školski primjer lijepog i moćnog dizajna pa taman bio star i 20 godina. Od kada su godine mjerilo lijepote dizajna?
basicm

#1075 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by basicm »

citroen xm wrote:Volvo ružan, a Sportage lijep. E neka sam i ovo čuo. Gasi internet. Taj Volvo je za Sortagea školski primjer lijepog i moćnog dizajna pa taman bio star i 20 godina. Od kada su godine mjerilo lijepote dizajna?
Sportage generacije prije ove, sjecate se koji je bum bio, a ko je sad spominje i ko se okrece za njom?
Ispuse dizajn za heftu.
Post Reply