samo dva puta???? Malo je, brate, pa nisi se valjda samo za ovo danas registrovao.....mozes ti i bolje.....smgnuw4zt4 wrote:help baznija help đenozajd
Izjasnjavanje na popisu
- ravno
#1051 Re: Izjasnjavanje na popisu
-
theTruePath
#1052 Re: Izjasnjavanje na popisu
Neka,lik nam govori da smo si najveci neprijateljiravno wrote:samo dva puta???? Malo je, brate, pa nisi se valjda samo za ovo danas registrovao.....mozes ti i bolje.....smgnuw4zt4 wrote:help baznija help đenozajd
- BHCluster
#1053 Re: Izjasnjavanje na popisu
Eventualno ali u panjevima!cyprus wrote:
Jevrej / Izraelac bi se eventualno moglo komparirat sa Bošnjak / Bosanac ...
-
theTruePath
#1054 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ovo rece i ostade zivBHCluster wrote:Eventualno ali u panjevima!cyprus wrote:
-
Bodkin
#1055 Re: Izjasnjavanje na popisu
ubo je 80%. najblize nasoj situaciji. to sto vi ne mozete da razlikujete pripadnost drzavi i prpadnost etniji nije njegov problemBHCluster wrote:Eventualno ali u panjevima!cyprus wrote:
- BHCluster
#1056 Re: Izjasnjavanje na popisu
Bodkin wrote:ubo je 80%. najblize nasoj situaciji. to sto vi ne mozete da razlikujete pripadnost drzavi i prpadnost etniji nije njegov problemBHCluster wrote:Eventualno ali u panjevima!cyprus wrote:
to je isto ko kada bi napiso nesto ovako:
katolik / hrvat
pravoslavac / srbin
kontas sada ili ti treba crtati?
-
Bodkin
#1058 Re: Izjasnjavanje na popisu
hmm u might be rightBHCluster wrote:
katolik / hrvat
pravoslavac / srbin
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- BHCluster
#1059 Re: Izjasnjavanje na popisu
I know I amBodkin wrote:hmm u might be rightBHCluster wrote:
katolik / hrvat
pravoslavac / srbin
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- cyprus
#1060 Re: Izjasnjavanje na popisu
To nije? Jevrej - etnička odrednica, Bošnjak - etnička odrednica... Šta nije jasno? Možda buni činjenica da jevreji ujedno predstavljaju i vjersku grupu...BHCluster wrote:Eventualno ali u panjevima!cyprus wrote:
Last edited by cyprus on 15/04/2013 23:48, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#1061 Re: Izjasnjavanje na popisu
nije bas. bilo bi tako da je ostalo ime Muslimani.mislim da je najblize ljudima u juznom tirolu. bas sam pitao jednog, kaze nacionalno sam italijan, a etnicki austrijanac ili sta vec. nekako sam napravio paralelu sa nama.cyprus wrote:To nije? Jevrej - etnička odrednica, Bošnjak - etnička odrednica... Šta nije jasno? Možda buni činjenica da jevreji predstavljaju i vjersku grupu...BHCluster wrote:Eventualno ali u panjevima!cyprus wrote:
- akcid
#1062 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kako može biti etnički AustrijanacBodkin wrote:.mislim da je najblize ljudima u juznom tirolu. bas sam pitao jednog, kaze nacionalno sam italijan, a etnicki austrijanac ili sta vec. nekako sam napravio paralelu sa nama.
- cyprus
#1063 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ja samo povlačim paralelu između Bošnjaka kao etničke grupe i Jevreja kao etničke grupe... Mogo sam za primjer uzeti bilo koju drugu etničku grupu na svijetu...Bodkin wrote:nije bas. bilo bi tako da je ostalo ime Muslimani.mislim da je najblize ljudima u juznom tirolu. bas sam pitao jednog, kaze nacionalno sam italijan, a etnicki austrijanac ili sta vec. nekako sam napravio paralelu sa nama.
Također povalečim paralelu između Bosanaca i Hercegovaca stanovnika BiH koji mogu biti različitih etnija, i Izraelaca stanovnika Izraela, koji također mogu biti različitih etnija...
U čemu nisam upravu?
- BHCluster
#1064 Re: Izjasnjavanje na popisu
I koliko ima jevreja katolika, pravoslavaca ili muslimana?cyprus wrote:To nije? Jevrej - etnička odrednica, Bošnjak - etnička odrednica... Šta nije jasno? Možda buni činjenica da jevreji predstavljaju i vjersku grupu...BHCluster wrote:Eventualno ali u panjevima!cyprus wrote:
- akcid
#1065 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ti si povukao odličnu paralelu, bolja i indikativnija ne može biti.cyprus wrote:Ja samo povlačim paralelu između Bošnjaka kao etničke grupe i Jevreja kao etničke grupe... Mogo sam za primjer uzeti bilo koju drugu etničku grupu na svijetu...
Također povalečim paralelu između Bosanaca i Hercegovaca stanovnika BiH koji mogu biti različitih etnija, i Izraelaca stanovnika Izraela, koji također mogu biti različitih etnija...
U čemu nisam upravu?
-
Bodkin
#1066 Re: Izjasnjavanje na popisu
ma ne znam jel rekao austrijanac, ne sjecam se. uglavnom to je nekad bio dio austrije, govore ljudi njemacki i italijanski. mislim da cak ima i austrijske papire ali nemoj me drzati za rijec. uglavnom je rekao kao italijan je nacionalno a etnicki je...mislim austrijanac. pricao mi je da su i oni imali animoziteta izedju sebeakcid wrote:Kako može biti etnički AustrijanacBodkin wrote:.mislim da je najblize ljudima u juznom tirolu. bas sam pitao jednog, kaze nacionalno sam italijan, a etnicki austrijanac ili sta vec. nekako sam napravio paralelu sa nama.
-
Bodkin
#1067 Re: Izjasnjavanje na popisu
ok malo je konfuzno jer su jevreji i vjerska grupa. zato sam rekaocyprus wrote:Ja samo povlačim paralelu između Bošnjaka kao etničke grupe i Jevreja kao etničke grupe... Mogo sam za primjer uzeti bilo koju drugu etničku grupu na svijetu...Bodkin wrote:nije bas. bilo bi tako da je ostalo ime Muslimani.mislim da je najblize ljudima u juznom tirolu. bas sam pitao jednog, kaze nacionalno sam italijan, a etnicki austrijanac ili sta vec. nekako sam napravio paralelu sa nama.
U čemu nisam upravu?
- cyprus
#1068 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pa Jevreji (veliko J) su specifična etnička grupa, obzirom da je jedna od rijetkih koja se formirala prvenstveno na osnovu religije... Jevreja sigurno ima ateista i agnostika, a da li ima kršćana i muslimana to vjeruj ne znam... Tehnički naravno da ima, ali je veliko pitanje da li se onda oni izjašnjavaju kao npr. Jevreji islameske vjeroispovjesti ili im to prečudno zvuči...BHCluster wrote:I koliko ima jevreja katolika, pravoslavaca ili muslimana?cyprus wrote:To nije? Jevrej - etnička odrednica, Bošnjak - etnička odrednica... Šta nije jasno? Možda buni činjenica da jevreji predstavljaju i vjersku grupu...BHCluster wrote:Eventualno ali u panjevima!
- omađijaj me
#1069 Re: Izjasnjavanje na popisu
Promijenio sam priču.
Bitno je biti Bošnjak!
Bitno je biti Bošnjak!
- BHCluster
#1070 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ovo tvoje bjasnjenje mi je veoma slicno ovome...cyprus wrote:Pa Jevreji (veliko J) su specifična etnička grupa, obzirom da je jedna od rijetkih koja se formirala prvenstveno na osnovu religije... Jevreja sigurno ima ateista i agnostika, a da li ima kršćana i muslimana to vjeruj ne znam... Tehnički naravno da ima, ali je veliko pitanje da li se onda oni izjašnjavaju kao Jevreji...BHCluster wrote:I koliko ima jevreja katolika, pravoslavaca ili muslimana?cyprus wrote:
To nije? Jevrej - etnička odrednica, Bošnjak - etnička odrednica... Šta nije jasno? Možda buni činjenica da jevreji predstavljaju i vjersku grupu...
- cyprus
#1071 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ja mislio ozbiljno pričamo, a ti zajebavašBHCluster wrote:Ovo tvoje bjasnjenje mi je veoma slicno ovome...
- BHCluster
#1072 Re: Izjasnjavanje na popisu
Da taj se akademik "zajebava", onoliko koliko i ti!cyprus wrote: Ja mislio ozbiljno pričamo, a ti zajebavaš
- cyprus
#1073 Re: Izjasnjavanje na popisu
Dobro, šta nije onako kako sam ja rekao?BHCluster wrote:Da taj se akademik "zajebava", onoliko koliko i ti!cyprus wrote: Ja mislio ozbiljno pričamo, a ti zajebavaš
- BHCluster
#1074 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nesto napises kao cinjenicu i onda neko ti postavi pitanje ti odgovoris da neznas i onda napises ovo gore sto si naveo.cyprus wrote: Dobro, šta nije onako kako sam ja rekao?
To je ono isto sto onaj iz haga kaze da su Bosnjaci njemu ukrali identitet i da su isti islamizirani srbi itd... Znaci kontradiktiras se...
Kao sto "akademik" kaze pametni su, shvatiće da su Srbi ili pak Hrvati zavisi sa koje strane dolaze ili bilo sta drugo samo ne Bosnjak!
- cyprus
#1075 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ma kakvi Srbi, kakav Hag?BHCluster wrote:Nesto napises kao cinjenicu i onda neko ti postavi pitanje ti odgovoris da neznas i onda napises ovo gore sto si naveo.cyprus wrote: Dobro, šta nije onako kako sam ja rekao?
To je ono isto sto onaj iz haga kaze da su Bosnjaci njemu ukrali identitet i da su isti islamizirani srbi itd... Znaci kontradiktiras se...
Kao sto "akademik" kaze pametni su, shvatiće da su Srbi ili pak Hrvati zavisi sa koje strane dolaze ili bilo sta drugo samo ne Bosnjak!
A tvoje pitanje je bilo baš ono... Ko da ja tebe pitam koliko ima Inuita baptista... I ako mi ne izbaciš cifru, ja ti postavim video Jovana Deretića
Al' i dalje ne znam šta sam pogrešno rekao i kakva se tu korelacija može naći sa Deretićem?