Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Corola

#10451 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Korisničkoime wrote:
U reprezentaciji se cirka pozove 20-23 igraca i svaki je na svojoj poziciji donekle vazan.E sad zamisli kad bi se svako ponasao kao Begovic ne jednom nego vise puta,a ovaj zbog toga morao pojesti vanago 20 ili vise puta za platu koja je mizerija u selektorskim vodama,onda je to stvarno blesavo i pomisliti.
Uostalom niti ima stotine test tekmi ,niti se ima vremena da se zbog ovog brjeg pomjera bas prema njemu.
Reprezentativac kao i svi ostali a na tu tvoju cinicnu opasku "kao strateg pravi"dovoljno govori.
Takvima kao ti ne pase ni sto je sad Begovic sad pozvan,ni sto nije prije.Pa se ko biva nadjes u sredini,grdne rane.
Kao prvo opaska jest bila cinična jer Sušić ne radi svoj posao dobro, što je po meni pokazao i ovom svojom odlukom kad da pozove Begovića. Po meni je reprezentacija institucija i ne bi trebalo nikoga moljakat da igra za BiH, mada je dosadašnji pristup Saveza prema potencijalnim reprezentativcima nekad i dovodio u tu situaciju. Ali trener je odlučio da ga ipak pozove, zašto, kako, jel to ispravno ili nije sam ostavio po strani samo sam ukazao da je vrijeme pozivanja nepovoljno i da je imao bolju priliku, nema stotine test tekmi al je bila ova sa zGrčkom i ako je već odlučio da zove Begovića, a jest, trebao je to tada uradit i istom u razgovoru objasnit zašto je važno da se baš tada odazove, kako bi se moguća prašina koja se može dići slegla do Bjelorusije. Plata jest mizerna al iskreno Sušić i nije bio baš nešto puno tražen kao trener tako da bolje i 60.000 godisšnje nego 0. Bez obzira na moje mišljenje o Sušiću Begovićevo ponašanje se teško može opravdati ali kao što već rekoh trener ga je odlučio pozvati i po meni je to mogao i pametnije odradit.
Lako je tudzim qurcem gloginje tresti.I iz kutka sobice otipkati sta treba uraditi i sta ne.
Sto se tice potraznje Susica kao trenera,cjelo vrjeme je imao angazman u klubovima.Kad Turci jednom Zecu isplacuju godisnje milione koliko tek trener inkasira.Tako o 0 je opet mlacenje gloginja,Ali ovaj put nije tudzi qurac u pitanju.
Baudelaire

#10452 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Treneri su generalno plaćeni manje od igrača.
buzzer

#10453 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

Baudelaire wrote:Treneri su generalno plaćeni manje od igrača.
stoji, samo kad uporedis proporciju izmedju cijene/trzisne vrijednosti safeta susica i vrhunskih trenera, pa onda rezultate tog poredjenja uporedis sa odnosom cijene/tr.vrijednosti asmira begovica i vrhunskih golmana, dodjes do vrlo zanimljivih rezultata koji govore da je pape trenerski liliputanac i da kao takav nesto trenira strogocu i kurci se tamo gdje moze. nema muda da jednog od nasa dva najbolja kreativca ostavi na klupi, ali mu staje u obraz da umjesto najboljeg i najspremnijeg golmana u albaniji stavi losijeg i bolesnog samo da bi ovome prvom pokazao ko je gazda i tako zijani dva boda koja mogu biti fatalna...
da skratim... svi koji su na ovoj i onoj drugoj temi lajali protiv asmira, davali mu pejorativne nadimke i branili papetovu odluku da najboljeg golmana sikanira, protiv cega se je ovaj bunio neodazivanjem, dakle svi ti lazne patriote ustvari uzivaju u priklanjanju jacem protiv slabijeg. u ovom slucaju pape i munja iza zavjese su jaci i otud forumsko cipelarenje mladog begovica. kako god, asmiru mozete samo... zaviditi :-)
Corola

#10454 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Sto znaci Hasagica u prijateljskim mecevima a Begovica u neprijateljskim turirati. :-)
luckylaka

#10455 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Ovo je jedna od opcija zasto se kenjac ASmir zeli vratiti u reprezentaciju.Naime u prelaznom roku Asmir nije dobio skoro ni jednu znacajniju ponudu za prelazak u neki jaci klub i valjda je sam prokonto,,nema meni iz Stouke dok ja ne stanem na gol reprezentacije,,E sad da je PAPE pametan a vjerujem da ce to uraditi i na gol protiv Bjelorusije staviti Hasagica a Asmir ce na klupu tako da ga Gospodin Safet Susic PAPE malo nauci pameti.Vidim neki bi Asmira i Safeta u isti kos.Malo sutra.Jos ce Asmir pojesti pure dok mogne Saji samo kopacke vezati.Al to moze samo kod nas.Veliki Asmir i mali PAPE.
buzzer

#10456 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

luckylaka wrote:Ovo je jedna od opcija zasto se kenjac ASmir zeli vratiti u reprezentaciju.Naime u prelaznom roku Asmir nije dobio skoro ni jednu znacajniju ponudu za prelazak u neki jaci klub i valjda je sam prokonto,,nema meni iz Stouke dok ja ne stanem na gol reprezentacije,,E sad da je PAPE pametan a vjerujem da ce to uraditi i na gol protiv Bjelorusije staviti Hasagica a Asmir ce na klupu tako da ga Gospodin Safet Susic PAPE malo nauci pameti.Vidim neki bi Asmira i Safeta u isti kos.Malo sutra.Jos ce Asmir pojesti pure dok mogne Saji samo kopacke vezati.Al to moze samo kod nas.Veliki Asmir i mali PAPE.
jah, bezbeli se asmir zadever'o "ako 'vako nastavim, nikad se necu vinut' u visine turske lige gdje je i veliki pape doskora harao i titule lopatom osvajao. pa zar da ostanem u blatu engleske lige? a mogo sam i ja stati na gol ciguligubirligija ili nekog drugog nikadnikocuospor-a..."
Edin H.

#10457 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:Ovo je jedna od opcija zasto se kenjac ASmir zeli vratiti u reprezentaciju.Naime u prelaznom roku Asmir nije dobio skoro ni jednu znacajniju ponudu za prelazak u neki jaci klub i valjda je sam prokonto,,nema meni iz Stouke dok ja ne stanem na gol reprezentacije,,E sad da je PAPE pametan a vjerujem da ce to uraditi i na gol protiv Bjelorusije staviti Hasagica a Asmir ce na klupu tako da ga Gospodin Safet Susic PAPE malo nauci pameti.Vidim neki bi Asmira i Safeta u isti kos.Malo sutra.Jos ce Asmir pojesti pure dok mogne Saji samo kopacke vezati.Al to moze samo kod nas.Veliki Asmir i mali PAPE.
Lucky, nije on nikada ni zelio ne braniti za reprezentaciju, stvari su jednostavno izmakle kontroli.
Momak je jednostavno postavio stvari koje mnogim nasim navijacima ne odgovaraju ukljucujuci i mene, jer sam bio ljut kada nije dosao u Slovacku, premda neputovanje u Ameriku mogu shvatiti.
Od Stoke-a zivim i to mi je na prvom mjestu, ali za reprezentaciju cu takodje braniti kada mogu. Plus tvrdoglav je i vjeruje u sebe i smatra da treba da bude prvi golman u klubu, kao i reprezentaciji.
Pape ipak zeli uspjeh, stoga ne vjerujem da ce staviti Hasagica. Njegov jedini problem je bio po njegovom misljenju nedostatak postovanja od strane Begovica.
U svakom slucaju nece Begovicu biti lako, sve ce oci biti uprte u njega, ali jak je karakter.
bingov buraz

#10458 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bingov buraz »

Opet vrijedjas reprezentativce svoje zemlje :oops:
Tako je i ratata srao po Dzeki pa su usutio nesto u zadnje vrijeme,samo lakapo!
shalla

#10459 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jest jest dobro si, ne znam kako neko ovo prije ne napisa :-)
lord blackadder

#10460 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lord blackadder »

Nevjerovatno. I onda neko kaze da pretjerujem sa spikom o sekti. Zamisli te mozgove, koji bi vise volili Asmirov kiks, nego plasman na Euro.

Strahota.
Edin H.

#10461 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Trebao bi Pape da pozove ovoga Samira iz Man. City-ja, dobro saradjuje sa Dzekom :dance: :D
Obuca9

#10462 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

lord blackadder wrote:Nevjerovatno. I onda neko kaze da pretjerujem sa spikom o sekti. Zamisli te mozgove, koji bi vise volili Asmirov kiks, nego plasman na Euro.

Strahota.
Nažalost takvih budala ima. A ima ih Boga mi i na "drugoj" strani, koji mole Boga da ne odemo na Euro, kako bi mogli reci "Jesam vam reko da je Pape glup".
buzzer

#10463 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

hz__semir wrote:
lord blackadder wrote:Nevjerovatno. I onda neko kaze da pretjerujem sa spikom o sekti. Zamisli te mozgove, koji bi vise volili Asmirov kiks, nego plasman na Euro.

Strahota.
Nažalost takvih budala ima. A ima ih Boga mi i na "drugoj" strani, koji mole Boga da ne odemo na Euro, kako bi mogli reci "Jesam vam reko da je Pape glup".
iskreno se nadam da nas intelektualni balkon safeta susica nece kostati plasmana na ep. pape nije zajebo kad nije imao priliku. najbolja igra reprezentacije je bila ova zadnja protiv grcke. zasto? pape imo prekratku klupu da zajebe. i ono malo rezerve sto je imao, pogresno je koristio. stilic na lijevom krilu? mravac u vezi? :-)
medjutim, puno gora i opasnija stvar od gluposti je kad je neko glup i ktomu naopak, danekazem zao. eh to je bio ovaj munjin haver prema begovicu i to je razlog da nismo imali najboljeg golmana u timu.
ako se uspijemo plasirati na ep, to zasigurno nece biti zasluga trenera, nego ovih sjajnih igraca koje imamo. njegov maximum ce biti ako vise ne bude pravio sranja i ako pusti ljude da igraju kako znaju.
Obuca9

#10464 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Najbolja igra protiv Grka? Jeste ako zaboraviš Slovačku ili Rumuniju u Zenici.

P.S.
Drago mi je da si se sam identificirao i smjestio u one koji čekaju novi kiks, da napišu gore citiranu rečenicu.
luckylaka

#10465 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

bingov buraz wrote:
O cemu ti bolan.Kad on uvrijedi milione navijaca svojim nedolaskom onda cutis.Ne kaki beze. njegove kvalitete niko ne sumnja ali od 25-30 pozvanih igraca nadje se jedan ili dva da seru.Sad hocu sad necu.Valjda nekome treba utuviti u glavusu da je reprezentacija SVETINJA i nema dalje.Nema opravdanja.Hoces-neces.MrshP.S.Kad pises,,reprezentativce,,onda navedi KOJE jer ih nema vise u mom postu.
Corola

#10466 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Edin H. wrote:Trebao bi Pape da pozove ovoga Samira iz Man. City-ja, dobro saradjuje sa :dance: :mrgreen: Dzekom :dance: :D
Pozvat ce ga
Barbarez kad dodje na kormilo repke :dance: :mrgreen:
buzzer

#10467 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

hz__semir wrote:Najbolja igra protiv Grka? Jeste ako zaboraviš Slovačku ili Rumuniju u Zenici.

P.S.
Drago mi je da si se sam identificirao i smjestio u one koji čekaju novi kiks, da napišu gore citiranu rečenicu.
jos kad bi bio posten pa da iz mog posta izvuces kako sam se ja to svrstao u taj red...:-) ali shvatam te, ne moze i jare i pare... i posteno polemisati i biti pripadnik papetove sekte.
evo ja cu ponoviti, tek da mi tipovi kao ti ne mogu zlonamjerno trpati u postove: safet susic je glup i nadam se da nas to nece kostati plasmana na ep. dakle ja se ne nadam, kao sto mi imputujes, da se necemo plasirati, vec, naprotiv, da nas cak ni pusta glupost selektorova nece sprijeciti da se plasiramo. :-)
kotace

#10468 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kotace »

Corola wrote:
Edin H. wrote:Trebao bi Pape da pozove ovoga Samira iz Man. City-ja, dobro saradjuje sa :dance: :mrgreen: Dzekom :dance: :D
Pozvat ce ga
Barbarez kad dodje na kormilo repke :dance: :mrgreen:
Lave,nacekat ces se :dance: Ne sam ,Safete.Ne sam majstore.Vizije ko sa televizije ...
cyprus

#10469 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

bingov buraz wrote:Opet vrijedjas reprezentativce svoje zemlje :oops:
Samo da dam opravdanje za ratatu. Naime, dotični je banovan, nije se tek tako ušutio :P
ganjeta

#10470 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Je l' se sam banov'o? :mrgreen:
bingov buraz

#10471 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bingov buraz »

cyprus wrote:
bingov buraz wrote:Opet vrijedjas reprezentativce svoje zemlje :oops:
Samo da dam opravdanje za ratatu. Naime, dotični je banovan, nije se tek tako ušutio :P
Nisam znao.Eto leglo mu ko kec na desetku :mrgreen:
Baudelaire

#10472 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Ako nas Pape odvede ipak na Euro, postoji određena grupa ljudi koja bi trebala veliku količinu govana pojesti, koja su ovdje nasrali. Kakva god naša igra bila, kakvi god rezultati bili, ako nas Pape odvede na Euro biće prvi kojem je to uspjelo, prema tome za mene bolji od svih dosadašnjih selektora. A o manjku respekta prema najboljem igraču svih vremena kojeg je ova zemlja dala nemam riječi, pojedinci su promašeni slučajevi po tom pitanju. Vidio sam postove tipa: Ko je Sušić prema Begoviću? To mi nekako nevjerovatno zvuči, ovaj nikad neće biti toliko dobar i poznat igrač koliko je Sušić bio. I samo da se tu zaustavimo, pojedinci se davanjem pogrdnih imena Sušiću upravo poistovjećuju sa krezubim glodarima sa tribina, kako ih nazivaju. Svaka čast.
ganjeta

#10473 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

hz__semir wrote:

Strahota.
Pape je glupko realno, otišli ili ne na Euro.Ali kad uradi stvar za dobrobit sviju nas to treba hvaliti na sva usta.
bingov buraz

#10474 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bingov buraz »

luckylaka wrote:
bingov buraz wrote:
O cemu ti bolan.Kad on uvrijedi milione navijaca svojim nedolaskom onda cutis.Ne kaki beze. njegove kvalitete niko ne sumnja ali od 25-30 pozvanih igraca nadje se jedan ili dva da seru.Sad hocu sad necu.Valjda nekome treba utuviti u glavusu da je reprezentacija SVETINJA i nema dalje.Nema opravdanja.Hoces-neces.MrshP.S.Kad pises,,reprezentativce,,onda navedi KOJE jer ih nema vise u mom postu.
Ne budi ogranicen kad znamo da nisi!Sta ako je momak shvatio da je pogrijesio?

A zaboravio si da se Medunjanina nazivalo Van der Medunjanin zbog izjava,sad ga se u zlato okiva...i neka i treba jer je nas kao i Hasagic,kao i onaj Mravac kao i Begovica al jok popalite se na bljuzgotine iz Havaza pa se zalomi i pokoja psovka momku onako po bosanski.
buzzer

#10475 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

Baudelaire wrote:Ako nas Pape odvede ipak na Euro, postoji određena grupa ljudi koja bi trebala veliku količinu govana pojesti, koja su ovdje nasrali. Kakva god naša igra bila, kakvi god rezultati bili, ako nas Pape odvede na Euro biće prvi kojem je to uspjelo, prema tome za mene bolji od svih dosadašnjih selektora. A o manjku respekta prema najboljem igraču svih vremena kojeg je ova zemlja dala nemam riječi, pojedinci su promašeni slučajevi po tom pitanju. Vidio sam postove tipa: Ko je Sušić prema Begoviću? To mi nekako nevjerovatno zvuči, ovaj nikad neće biti toliko dobar i poznat igrač koliko je Sušić bio. I samo da se tu zaustavimo, pojedinci se davanjem pogrdnih imena Sušiću upravo poistovjećuju sa krezubim glodarima sa tribina, kako ih nazivaju. Svaka čast.
safet susic reprezentaciju bih nikad nece odvesti nigdje. ako odemo na ep, tamo ce nas odvesti dzeko, spahic, salihovic, pjanic, begovic, papac, medunjanin... i tamo cemo biti unatoc tome sto nam je selektor nekompetentan.
igrace susica i begovica nije moguce porediti. jedan je igrao u ona vremena kad se igralo drugacije, drugi igra sada. jedan je golman, drugi to nije bio... ali je, naravno, moguce porediti kvalitet golmana begovica i kvalitet trenera susica. danas je najbolje mjerilo tog kvaliteta cijena. asmir begovic na trzistu vrijedi vise nego susic, hasagic, sehic i avdukic zajedno. asmir nije bio prvi golman u albaniji, jer se susic kurcio i pokusavao poniziti begovica. mozes se na glavu usaditi, ali ne mozes poreci da stilic nije za lijevog krila, da mravac nije za prvog tima uopste, pogotovo ne za veznog reda, da miske i pjanic ne trebaju igrati skupa, da se menadzer najboljeg drzavnog tima ne smije slikati u drustvu sa najvecim neprijateljem domaceg fudbala i jos braniti istog.... dakle niko ovdje susica ne kritikuje sto ga mrzi, nego sto je los trener. ja u pocetku nisam, jer sam svjestan da za te pare ne mozemo imati boljeg selektora. to, ipak, ne opravdava neprofesionalan susicev odnos prema obavezama jednog selektora. a onaj obrok koji si spominjao.... necu ti uzvratiti istom mjerom, to nije za ove rasprave..
Locked