šatirana_ljubičica wrote:piupiu wrote:
Portal koji objavljuje vijest iz 2007. kao da se ta vijest desila jucer nije ozbiljan izvor vijesti. Moderatorica sa profesionalnog, etickog i obrazovnog stanovista preporucuje da se takve stvari uzmu u razmatranje, jer se portal ne pridrzava ni profesionalnih, ni etickih pravila novinarstva, dakle, kao izvor je najblaze receno neozbiljan, da ne ulazimo u pravne definicije. Zapravo bi ih trebalo prijaviti kakvoj Agenciji za nadzor medija.

Da, ali to ne mijenja činjenicu da je vijest istinita ili mijenja jer se desila prije nekoliko godina a neko je tek sad objavio?
A ti kao moderatorica moraćeš onda poraditi na načinu kako ćeš prezentirati svoj stav tj.preporuku jer onaj od prije(ironično-cinični) nije se slagao sa tvojom ''titulom''.
Sa profesionalnog stanovista, ne znam sta ovu vijest cini vijescu, ali hajde ... Kao regularni ucesnik forumske rasprave, ja - kao i svi ostali - imam pravo koristiti ironiju, sarkazam, humor, itd u komentarima sve dok oni ne vrijedjaju i nisu maliciozni i usmjereni protiv drugog korisnika. Ironija, sarkazam i humor sasvim su legitimni nacina ucesca u intelektualnoj debati jos od vremena starog Cicerona, i smatraju se prihvatljivim nacinom osvrta na i kritike drustvene stvarnosti.
Ovo sto ti radis, pak, se zove demagogija i ad hominem diskreditiranje nekoga ko ukazuje na cinjenicu da je Dnevnik.hr nepouzdano sredstvo informisanja. Kao sto je i clanak koji se objavljuje 2015. godine kao da se desio juce, a u kojem je sa, novinarskog, etickog i profesionalnog stanovista, upitno sve od teme i ideje, pa do 'podvaljivanja' vijesti od prije 8 godina, takodje demagogija. Usput je i neeticno.
Naravno, ukoliko imas neku primjedbu na moj rad kao moderatora, postoji PP i forumski email na koji se iste mogu iznijeti. Uputno je i priloziti korspondenciju koja je prethodila zalbi na moje 'uvredljivo' i 'neprimjereno' ponasanje.
Hvala, i vratimo se temi.