FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#10401 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by PreWiBa »

belfy wrote: 18/10/2025 22:53
PreWiBa wrote: 18/10/2025 22:03
belfy wrote: 18/10/2025 21:45

a koga napadas, ako ne njih ,kada napises da je Seselj produkt Sarajeva? gdje gonis?
Sistem, sistem kritikujem.
onda se pogresno izrazavas. nigdje nisi rekao da je Seselj produkt sistema, nego cega ono...? da li si ijednom pomenuo sistem prije ovoga sada?

ili se sada samo vadis i siris stative...

drzuze, sto vise pises sve se vise vidi koliko ne znas... ne znam da li ti tu internet moze pomoci, jer ce ti algoritam izbacivati kao rezultate onoga sto zelis da vidis...
Sarajeva. A i prije toga sam pričao o obrazovanju.

Osnovna pretpostavka svake civilizirane rasprave je da se govori općenito, o sistemu, a ne o karakteristikama nekih ljudi.
I ja idem od toga da vi kada govorite o današnjem Sarajevu, govorite o sistemu koji daje da do izražaja dolaze svakakve vrste, a ne da su današnje Sarajlije ovakvi ili onakvi. Inače "druga strana" ovdje treba nešto objašnjavati, ne ja.

Osnova diskusije jeste da je prijeratno Sarajevo bilo zlatno doba. Zlatno doba kao pretpostavku ima da bi želio da živiš tokom njega.
Lijepo je pričati o nekim pozitivnim stvarima. No, mislim da, kada bih rekao da kao prijeratni Sarajlija imaš dobru šansu da ti djeci na fakultetu predaje profesorica Biljana Plavšić, da ti je jedan od alfa i omega u firmi Momčilo Krajišnik, a da ti nekog rođaka liječi doktor Radovan Karadžić, odgovor ne bi baš uvijek bio pozitivan. Sistem bivše države je dozvolio da takvi ljudi dođu na visoke pozicije, onda je nešto u tom sistemu loše.
To nema veze sa ljudima oko njih, pogotovo u sistemu gdje kao pojedinac i nisi mogao puno da utičeš na procese.
Nisamsdaali

#10402 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Nisamsdaali »

PreWiBa wrote: 19/10/2025 01:22

Osnovna pretpostavka svake civilizirane rasprave je da se govori općenito, o sistemu, a ne o karakteristikama nekih ljudi.
I ja idem od toga da vi kada govorite o današnjem Sarajevu, govorite o sistemu koji daje da do izražaja dolaze svakakve vrste, a ne da su današnje Sarajlije ovakvi ili onakvi. Inače "druga strana" ovdje treba nešto objašnjavati, ne ja.

Osnova diskusije jeste da je prijeratno Sarajevo bilo zlatno doba. Zlatno doba kao pretpostavku ima da bi želio da živiš tokom njega.
Lijepo je pričati o nekim pozitivnim stvarima. No, mislim da, kada bih rekao da kao prijeratni Sarajlija imaš dobru šansu da ti djeci na fakultetu predaje profesorica Biljana Plavšić, da ti je jedan od alfa i omega u firmi Momčilo Krajišnik, a da ti nekog rođaka liječi doktor Radovan Karadžić, odgovor ne bi baš uvijek bio pozitivan. Sistem bivše države je dozvolio da takvi ljudi dođu na visoke pozicije, onda je nešto u tom sistemu loše.
To nema veze sa ljudima oko njih, pogotovo u sistemu gdje kao pojedinac i nisi mogao puno da utičeš na procese.
Zlatno doba je prestalo zbog dotičnih, ali isti su u tom momentu bili poslusni kotačići sistema, a to što se desilo, prije barem 1989. niko nije mogao predvidjeti. Sumnjam da je Biljana Plavšić na fakultetu 1985. studente učila o genetskoj inferiornosti Bošnjaka, a Karadžić je bio ugledan doktor, s površine su to bili talentovani ljudi korisni za društvo i u tom momentu su doprinosili. Naravno, svašta se kuhalo u njihovim glavama i direktni su krivci što su 1990-e budu najgore doba u modernoj historiji Sarajeva, ali to nije imalo nikakav utjecaj na gorespomenuto zlatno doba.

“Roaring twenties” su legendaran period u USA nakon kojeg je uslijedio najmračniji, to uopšte nije rijetkost u svijetu.

1980-e su bile svakako neodržive, sa tajnim otrovom koji se krio u njima ali samom hronologijom dešavanja i općeg stanja unutar istog sigurno zlatno doba za moj grad
problemnatravunu

#10403 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by problemnatravunu »

Sociolog wrote: 18/10/2025 23:17 Vukanovic moze komotno spavati na Face Tv, ne izlazi iz studija.
ma isti dan je popodne bio na N1 (slučajno ga upratih) i kažem ženimiumene , reko , evo Vukana večeras kod Hadžifejsa :mrgreen:
moimoi

#10404 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by moimoi »

belfy wrote: 18/10/2025 22:53
PreWiBa wrote: 18/10/2025 22:03

Sistem, sistem kritikujem.
onda se pogresno izrazavas. nigdje nisi rekao da je Seselj produkt sistema, nego cega ono...? da li si ijednom pomenuo sistem prije ovoga sada?

ili se sada samo vadis i siris stative...

drzuze, sto vise pises sve se vise vidi koliko ne znas... ne znam da li ti tu internet moze pomoci, jer ce ti algoritam izbacivati kao rezultate onoga sto zelis da vidis...

Kada se prica o “zlatnom dobu” .. bilo koje drzave ili u ovom slucaju-grada… je povezano sa umjetnosti tj kulturom..
Vjecita_zavrzlama

#10405 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Vjecita_zavrzlama »

gistro wrote: 18/10/2025 19:56
Vjecita_zavrzlama wrote: 18/10/2025 19:54
axe22 wrote: 18/10/2025 19:53

Pa jedino o tome i zna, nista drugo.
(Ostao SDA u krvi)
Al svaka mu je ko u Njegosa
Kaže da mu je reis rekao da odsabura :lol: :lol:
Malo mi ide na zivce stav oko reisa tipa ”s njim saburam on je ipak reis”

Ali ok razumijem da on predstavlja konzervativnije bosnjake
dr_Evil

#10406 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 17/10/2025 15:10
dr_Evil wrote: 12/10/2025 08:36
sumirprimus wrote: 04/10/2025 20:09

Uvijek bio.
mene ekipa na Siriji godinama napadala i zbog njega. Imo provala jbo chelija. Legendarna litra viskija i pratnja svih eminentnih tajnih sluzbi :lol:
Svaka mu za kitaba, pa tako i ovaj put.
Ne razumijem sta ti je kitab, pricaj bosanski ako ti je maternji?
Sjeti se kako je navodno Danis Tanovic odgovorio Zeljki Ogresti i sve ce ti se samo kazat
dr_Evil

#10407 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

Nisam sarajlijica kao moimoi :D ali iskreno nisam nikad cuo nijednu losu pricu ili anegdotu u vezi ovo troje koje si nabrojao na predratnom profesionalnom planu. Da se ne lazemo, dobar broj sarajlijica jos uvijek vodi djecu kod Dragana Djokanovica.

Da se zli genocidasi kriju u svakom sistemu, pa i nije neka tajna, ali to ih ne cini manje sposobnima. Vjerujem da u Svedskoj u vrhu sistema ima ljudi koji su spremni bacati bliskoistocnu djecu lavovima, a opet znas i sam da je sistem dobar- da nije isao bi dalje. I u BIH na svim stranama ima takvih.

Helem - odmah da recem nije ovo revitalizacija nego normalan razgovor, u svakom zitu imas kukolje, pitanje je samo da li ce doci trenutak kada ce im sistem(ili nedostatak istog) te drustvo dozvoliti, i koliko dugo ce im dozvoliti da rade sta hoce.

Budimo realni, popusili smo foru, prihvatili smo Aliju, a odbacili vrhunske ljude iz komunisticke partije Jugoslavije koji su doveli BIH u ravnopravan status sa ostalim republikama i narodima. I onda... mozda sistem i jeste bio los, nisu nas odgojili da prepoznamo unutarnje neprijatelje dok su nas ucili atomski Zdesna.
skupljac_zeljeza

#10408 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by skupljac_zeljeza »

Vjecita_zavrzlama wrote: 19/10/2025 10:09

Ali nije uspio sakriti ljubomoru što je reis pozvao Nikšića i Heleza, a njega nije. Konaković je sam kriv što se parama miješao u unutrašnje stvari Islamske zajednice i izbor novog reisa pa gurao Zukorlića umjesto Kavazovića. :mrgreen:
Vjecita_zavrzlama

#10409 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

skupljac_zeljeza wrote: 20/10/2025 12:16

Ali nije uspio sakriti ljubomoru što je reis pozvao Nikšića i Heleza, a njega nije. Konaković je sam kriv što se parama miješao u unutrašnje stvari Islamske zajednice i izbor novog reisa pa gurao Zukorlića umjesto Kavazovića. :mrgreen:
Al je ujedno skandal da se reis na raj nacin mjesa
skupljac_zeljeza

#10410 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Vjecita_zavrzlama wrote: 20/10/2025 12:23

Nema tu debele crvene linije. U članu o „misiji Islamske zajednice“ (čl. 4) stoji da IZ „djeluje u cilju očuvanja vjerskog i nacionalnog identiteta muslimana i afirmacije dobra u društvu“. Iz toga proizlazi da se očuvanje države BiH, kao garanta opstanka muslimana/Bošnjaka i njihove slobode, tumači kao dio misije IZ. Statut (kao provedbeni akt Ustava) daje reis-u-l-ulemi mogućnost da: daje javne izjave i zauzima stavove o pitanjima „od općeg značaja za muslimane i društvo u cjelini“, što uključuje i pitanja opstojnosti države, mira i suživota. On nema političku funkciju, ali ima moralno-vjersku obavezu da reaguje kad je ugroženo ono što omogućava slobodu vjere, život zajednice i moralni poredak, što uključuje i državu. Od Mustafe Cerića, preko Huseina ef. Kavazovića, pa i ranije reisa Fehima Spahe, reis-ul-ulema se redovno oglašavao o pitanjima države, mira, rata, Ustava, genocida itd.

A posebno Kavazović se miješa još od rova sa puškom na ramenu '92. pa kao logoraš HZHB, povratka izbjeglica i obnove džamija gdje je počinjen urbicid, Srebrenice i stipendiranja djece iz Srebrenice, pomoći otkupa kurbana od povratnika itd...itd...
Vjecita_zavrzlama

#10411 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

skupljac_zeljeza wrote: 20/10/2025 12:49
Vjecita_zavrzlama wrote: 20/10/2025 12:23

Nema tu debele crvene linije. U članu o „misiji Islamske zajednice“ (čl. 4) stoji da IZ „djeluje u cilju očuvanja vjerskog i nacionalnog identiteta muslimana i afirmacije dobra u društvu“. Iz toga proizlazi da se očuvanje države BiH, kao garanta opstanka muslimana/Bošnjaka i njihove slobode, tumači kao dio misije IZ. Statut (kao provedbeni akt Ustava) daje reis-u-l-ulemi mogućnost da: daje javne izjave i zauzima stavove o pitanjima „od općeg značaja za muslimane i društvo u cjelini“, što uključuje i pitanja opstojnosti države, mira i suživota. On nema političku funkciju, ali ima moralno-vjersku obavezu da reaguje kad je ugroženo ono što omogućava slobodu vjere, život zajednice i moralni poredak, što uključuje i državu. Od Mustafe Cerića, preko Huseina ef. Kavazovića, pa i ranije reisa Fehima Spahe, reis-ul-ulema se redovno oglašavao o pitanjima države, mira, rata, Ustava, genocida itd.

A posebno Kavazović se miješa još od rova sa puškom na ramenu '92. pa kao logoraš HZHB, povratka izbjeglica i obnove džamija gdje je počinjen urbicid, Srebrenice i stipendiranja djece iz Srebrenice, pomoći otkupa kurbana od povratnika itd...itd...
Onda smo tor vjerske zajednice i ne znam sto uopste ukinuse ime Musliman
skupljac_zeljeza

#10412 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Vjecita_zavrzlama wrote: 20/10/2025 12:56
U vrijeme Austro-Ugarske, institucija reisu-l-uleme nastala je kao proizvod političke nužde, ne šerijatskog kontinuiteta. Saudijska Arabija i Iran i Egipat i Indonezija i....nemaju reisa, Bosna ima.
Vjecita_zavrzlama

#10413 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

skupljac_zeljeza wrote: 20/10/2025 13:07
Vjecita_zavrzlama wrote: 20/10/2025 12:56
U vrijeme Austro-Ugarske, institucija reisu-l-uleme nastala je kao proizvod političke nužde, ne šerijatskog kontinuiteta. Saudijska Arabija i Iran i Egipat i Indonezija i....nemaju reisa, Bosna ima.
Nastala jer je austrija htjela da distancira narod od Istanbula, narod koji je vidio sejhul islama u Istanbul, okretao se ka istoku.Mozda bi danas mnogi od nas bili veliki turci da nije reisuö ulema nastao kod nas(imas primjer bugarski i makedonski muslimani, ne racunam albance)

I to je dobro bilo, razvili smo se u svom na svom.No problem je sto mi nismo razvili nacijy,Musliman sa veliko M nas najbolje i opisuje kad sve sagledas
skupljac_zeljeza

#10414 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Vjecita_zavrzlama wrote: 20/10/2025 13:11
I to je dobro bilo, razvili smo se u svom na svom.No problem je sto mi nismo razvili nacijy,Musliman sa veliko M nas najbolje i opisuje kad sve sagledas
O tome se nisu pitali Bošnjaci nego je neko rješavao u ime njih. Čak Milovan Đilas, tada bliski saradnik Tita i član Partizanskog vrha, bio je skeptičan prema ideji da Bosna postane posebna federalna jedinica. Šta je tražio narodni poslanik iz Hercegovine u poslijeratnoj Jugoslaviji Husaga Čišić i nije dobio ni veliko M na grbu FNRJ? Ali to ne znači da treba ostati na tome. I zato kada reis pozove na popisu da se muslimani popišu kao Bošnjaci, zapali forum. :mrgreen:
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#10415 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by moonco »

Boje se Islamske zajednice i reisa više nego SDA :lol:
DaysleepeR

#10416 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by DaysleepeR »

Mnogo se stvari imputira kao propast NiP-a, ali najveća im je fula što nisu uspjeli pridobiti IZ na svoju stranu.
ljubijankic

#10417 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by ljubijankic »

DaysleepeR wrote: 20/10/2025 14:29 Mnogo se stvari imputira kao propast NiP-a, ali najveća im je fula što nisu uspjeli pridobiti IZ na svoju stranu.
Sto manje lopova oko njih to bolje :D Vjerujem da bi Kavazovic prije sa komunistima nego sa NiPom :bih: :bih: patrijota naš :bih:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#10418 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by PreWiBa »

dr_Evil wrote: 20/10/2025 09:05

Nisam sarajlijica kao moimoi :D ali iskreno nisam nikad cuo nijednu losu pricu ili anegdotu u vezi ovo troje koje si nabrojao na predratnom profesionalnom planu. Da se ne lazemo, dobar broj sarajlijica jos uvijek vodi djecu kod Dragana Djokanovica.

Da se zli genocidasi kriju u svakom sistemu, pa i nije neka tajna, ali to ih ne cini manje sposobnima. Vjerujem da u Svedskoj u vrhu sistema ima ljudi koji su spremni bacati bliskoistocnu djecu lavovima, a opet znas i sam da je sistem dobar- da nije isao bi dalje. I u BIH na svim stranama ima takvih.

Helem - odmah da recem nije ovo revitalizacija nego normalan razgovor, u svakom zitu imas kukolje, pitanje je samo da li ce doci trenutak kada ce im sistem(ili nedostatak istog) te drustvo dozvoliti, i koliko dugo ce im dozvoliti da rade sta hoce.

Budimo realni, popusili smo foru, prihvatili smo Aliju, a odbacili vrhunske ljude iz komunisticke partije Jugoslavije koji su doveli BIH u ravnopravan status sa ostalim republikama i narodima. I onda... mozda sistem i jeste bio los, nisu nas odgojili da prepoznamo unutarnje neprijatelje dok su nas ucili atomski Zdesna.
Da, ali te ljude je trebao sistem da socijalizira na drugačiji način. Mi ne govorimo o par izuzetaka. To je mit. Nije "par budala" otišlo pa počelo da teroriše ljude, već je trećina grada odlučila da napadne ove druge.
Lažu sebe ljudi koji govore drugačije. Evo, kada smo o zdravstvu.
Još prošle godine sam sebi kupio knjigu o funkcionisanju bolnica tokom agresije. Postoje sekcije koje pojedinačno govore o bolnicama na slobodnoj teritoriji, i onda zasebne sekcije za svaku kliniku na UKCS. Na kraju svake sekcije stoje imena ljudi koji su tu radili, od ljekara, tehničara pa sve do spremačica.
Kao što i svi znamo, tu je bilo za pročitati i dosta srpskih i hrvatskih imena koji su ostali i dali ogroman doprinos. Piše koliko dugo je neko radio, kada je ili penzionisan, otišao, prešao npr. u Goražde, ili nažalost poginuo tokom rata. Međutim, jedna klinika je u listu ljekara unijela i one koji su tu bili prije početka rata. I tu onda jednostavno moraš sebi priznati da je ovo što je ostalo ostatak ostataka.
Od 17 ljekara Srba, ostalo je njih 5, od nekih 40-50 tehničara 4, od nemedecinskog osoblja negdje oko 5-10%.

Ovo iz retrospektive nije Švedska sa kukoljem, nego nalik trenutnom stanju u Izraelu gdje si kao Palestinac sa njihovom pasošem tolerisan, ali ako previše tražiš neka svoja prava ne gine ti tretman kao prema ovim nesretnicima na Z. obali ili u Gazi.

Na kraju si i sam rekao - da sistem nije dobar, ne bi išao dalje. Pa u slučaju Juge i nije išao dalje. Raspalo se društvo, raspao se sistem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10419 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 20/10/2025 14:29 Mnogo se stvari imputira kao propast NiP-a, ali najveća im je fula što nisu uspjeli pridobiti IZ na svoju stranu.
Nemoguce dok je Kavazovic na celu cini mi se.
Janjicar

#10420 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Janjicar »

Dok je Reis nosao pušku i branio svoje ognjište mnoge od vas je mama učila kako se gu*ica pere da ne hodate usrani. Al ne naučiste se haman
ljubijankic

#10421 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by ljubijankic »

Janjicar wrote: 20/10/2025 15:31 Dok je Reis nosao pušku i branio svoje ognjište mnoge od vas je mama učila kako se gu*ica pere da ne hodate usrani. Al ne naučiste se haman
Zar nije neki pisalo da je je Alija sam branio Bosnu? Zaboravise Reise spomenuti izgleda
Janjicar

#10422 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Janjicar »

ljubijankic wrote: 20/10/2025 15:33
Janjicar wrote: 20/10/2025 15:31 Dok je Reis nosao pušku i branio svoje ognjište mnoge od vas je mama učila kako se gu*ica pere da ne hodate usrani. Al ne naučiste se haman
Zar nije neki pisalo da je je Alija sam branio Bosnu? Zaboravise Reise spomenuti izgleda
Piše i na autobusu Lasta pa ne leti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10423 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

A neki su i u trezoru spavali.
ljubijankic

#10424 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by ljubijankic »

_BataZiv_0809 wrote: 20/10/2025 16:07
A neki su i u trezoru spavali.
i 90% ovih sto su bili u rovu su se posrali na svoju borbu i svoj ratni staž.
Vjecita_zavrzlama

#10425 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Nije IZ bog,evo Bakiru nije pomoglo sto reis ptvoreno stao bio na njegovu stranu, opet ga Becirovic unistio
Locked