Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
P308 wrote:Nesto najodvratnije sto se desilo u gradu u posljednje vrijeme. Ali s obzirom na reakcije, imam nadu da ce ubrzo biti uklonjeno.
Ovo isto kao sa onim preprekama što postaviše blizu tržnice prošle godine. Ljudi se pobuniše i skloniše za dan, dva. Plašim se da se ovo čudo u Ferhadiji neće tek tako lako skloniti.
Meni su vala užasniji oni baneri sa Hadžibajrićevom njuškom na par mjesta. I u Ferhadiji, i onaj gore na ulazu u grad kod Vijećnice, i kod Sebilja meščini da ima. Em ne liči na ništ, pravo ruglo, em fakat ne kontam za koji će mu đavo ono. Je li fakat ono ima pozitivan utjecaj na glasače? Svakako žari i pali općinom i dobio bi izbore svakako. Ovako, samo može dovesti do revolta.
Ovi displeji mi čak ne moraju biti nužno loši, ali je ovaj apsolutno na nemjestu. Pa ova zgrada lijevo je dragulj, a on zašarafi ovu skulu na nju.
Međutim, obratite pažnju na metalne ploče po "trotoaru" mosta (druga slika-a uživo izgleda još gore ), kako stoje neravne i mjestimično zadignute , ja se nadam da neće biti zapinjanja , spoticanja pjesaka i padanja pod aute na kolovoz , ali ne mogu se složiti da se to nije moglo bolje izvesti
mayab wrote:
Međutim, obratite pažnju na metalne ploče po "trotoaru" mosta (druga slika-a uživo izgleda još gore ), kako stoje neravne i mjestimično zadignute , ja se nadam da neće biti zapinjanja , spoticanja pjesaka i padanja pod aute na kolovoz , ali ne mogu se složiti da se to nije moglo bolje izvesti
bio sam neki dan tu,najtanje nagazne limove koji su bili stavili su i zasarafili s par sarafica...pa to ne bi djeca s praxe u masinskoj skoli tako napravila....
stosi heiter bitno je da se gradi
silazio sam i ispod mosta ,cini mi se da je ostao stari luk ,samo su novi beton dodali sa strane i izlili plocu preko ..
thekupus wrote:Fudbalski teren nije stambena zgrada, lahko ga je opet skloniti za 5,10 godina kad put dodje do njega.
Ova lokacija je malo cudna, pogotovo kada uzmemo u obzir da se ovaj teren mogao napraviti s druge strane kružnog na kojoj trenutno nema ništa. Tačnije, s one strane kada se sidje sa kružnog pa se krene prema Boljakovom i kod skretanja za Vitkovic.
Rootboi wrote:šta li ovo ravnjaju kod kružnog u briješću
Premješta se fudbalski teren u Boljakovom Potoku na tu lokaciju.
Semir Efendić bespotrebno i dalje pokušava minirati ideju Gradskog autoputa, premještajući ovaj teren na trasu istog.
Nadam se naravno da ovo nije konačna lokacija ovog terena.
Jeste konacna lokacija, ali mislim da je preuvelicavanje reci da minira, jer rumeni ne moze nista minirati, a narocito ne jedan projekat kakav je GA i gdje se svi ostali projekti istom prilagodjavaju. Eto ono ce minirati GA, a gore dalje 5 kilometara ljudi prave i planiraju na prvoj transv prikljucak na isti.
Ovaj teren se moze ukloniti za cas posla, isto kao sto se uklanja i onaj koji je na trasi IX transv. Zato se i pravi ovaj teren. Sutra kad se nastavi GA, teren ide negdje drugo.
Na kraju krajeva Efendic nije duzan da finansira izgradnju GA. Samim tim on ne moze ni da sprijeci izgradnju istog. Mislim, moze se koprcati. Ali dzaba mu.
Logicnije bi bilo kad se izmjesta trasa, uklanjaju se objekti na njoj, a ovdje se gradi. Trebali su brate odmah traziti rjesenje i to stalno, ne ovako za koju godinu opet izmjestati ljude i djecu sto treniraju tu
Željeznička stanica u Rajlovac (direktna konekcija sjever-jug zemlje i ne gubiš 40 minuta za ulazak u grad i ponovno vraćanje istom prugom za nastavak putovanja), pruga se diže i imamo GA završen u roku dvije godine! Autobuska konekcija od autobuske stanice ili od Vijećnice do nove željezničke stanice u Rajlovcu, direktna linija svakih 15 min. za one koji putuju vozom, a može se i produžiti tramvaj do Rajlovca pored GA. (sjooo mog namaštavanja)
Može se GA podići na stubove iznad šina. Jeftinije bi to bilo nego eksproprijacija, a ujedno rješava i zaštitni pojas.
Izlaz Buća Potok, Pofalići, Velešići...
archi_a wrote:Željeznička stanica u Rajlovac (direktna konekcija sjever-jug zemlje i ne gubiš 40 minuta za ulazak u grad i ponovno vraćanje istom prugom za nastavak putovanja), pruga se diže i imamo GA završen u roku dvije godine! Autobuska konekcija od autobuske stanice ili od Vijećnice do nove željezničke stanice u Rajlovcu, direktna linija svakih 15 min. za one koji putuju vozom, a može se i produžiti tramvaj do Rajlovca pored GA. (sjooo mog namaštavanja)
40 minuta ulazak vozom u grad? Rajlovac- Željeznička u gradu? Po 20 minuta?
Planirano je da stanica postane prolazna sa trasom na Vogošću. Eto rješenja onome ko misli da ima gubitka vremena.
drug_profi wrote:Može se GA podići na stubove iznad šina. Jeftinije bi to bilo nego eksproprijacija, a ujedno rješava i zaštitni pojas.
Izlaz Buća Potok, Pofalići, Velešići...
Pa evo, imaš primjer šta znači samo pravljenje nadvožnjaka preko pruge. Mjesecima se čeka da Željeznica odobri zbog voznog reda. na šta bi izgledalo da se prave stubovi iznad šina?
archi_a wrote:Željeznička stanica u Rajlovac (direktna konekcija sjever-jug zemlje i ne gubiš 40 minuta za ulazak u grad i ponovno vraćanje istom prugom za nastavak putovanja), pruga se diže i imamo GA završen u roku dvije godine! Autobuska konekcija od autobuske stanice ili od Vijećnice do nove željezničke stanice u Rajlovcu, direktna linija svakih 15 min. za one koji putuju vozom, a može se i produžiti tramvaj do Rajlovca pored GA. (sjooo mog namaštavanja)
To mašataj sa rumenim.
Zašto da se diže pruga, ako može i pruga i GA? Gdje ti je tu logika?
40 minuta? O čemu pričaš, jesi se vozio ikada s vozom? Naravno da nisi.
Pruga MORA ostati gdje jeste. Zeljeznicka stanica MORA OSTATI gdje jeste. Mi treba da radimo na tome da se napravi jos jedan kolosjek da imamo dvosmjerni saobracaj. Da se stanica modernizuje i uveze setalistima i avenijom sa Marijin Dvorom. Kao i svaki grad, pruga treba da ide do centra. A ne da se izmjesta na periferiju. Pa da mozes sjesti na voz na Ilidzi ili na Alipasinom i doci u centar grada za 5-10 minuta. Jer se radi o 10km udaljenosti. Gdje ti nadje 40 minuta ne znam. Voz nema nikakvih prepreka. Imao bi samo stanice.
I gdje ti je bogati logika onda dizati prugu, pa onda praviti novu prugu tramvajsku ka toj novoj stanici. Izvini prijatelju, ali ovo su teske nebuloze koje si napisao.