Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Rootboi

#10351 Re: Sarajevo Construction

Post by Rootboi »

Image

Image

šta li ovo ravnjaju kod kružnog u briješću :sabur:
wewa

#10352 Re: Sarajevo Construction

Post by wewa »

insaneinthebrain wrote:kakve su impresije o novom displeju :-?
<meta property="og:image" content="Image?v=2">

https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina- ... /191011002
Barbarski, očekivano :cry:
P308

#10353 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

Nesto najodvratnije sto se desilo u gradu u posljednje vrijeme. Ali s obzirom na reakcije, imam nadu da ce ubrzo biti uklonjeno.
Company85

#10354 Re: Sarajevo Construction

Post by Company85 »

Rootboi wrote:Image

Image

Ne znam je li tu planiran teren sa vjestackom travom i svlacionicama, opcina Novi grad investitor
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#10355 Re: Sarajevo Construction

Post by bitanga_sa_otesa »

Rootboi wrote:
to je mislim dio kruga preduzeca zgp,a neki dan sam vidio da je i krug gp bosne spreman za ravnanje...
Logovan

#10356 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

P308 wrote:Nesto najodvratnije sto se desilo u gradu u posljednje vrijeme. Ali s obzirom na reakcije, imam nadu da ce ubrzo biti uklonjeno.
Ovo isto kao sa onim preprekama što postaviše blizu tržnice prošle godine. Ljudi se pobuniše i skloniše za dan, dva. Plašim se da se ovo čudo u Ferhadiji neće tek tako lako skloniti. :roll:
drug_profi

#10357 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ovo donosi prihode, prepreke to nisu mogle.
mistek

#10358 Re: Sarajevo Construction

Post by mistek »

Meni su vala užasniji oni baneri sa Hadžibajrićevom njuškom na par mjesta. I u Ferhadiji, i onaj gore na ulazu u grad kod Vijećnice, i kod Sebilja meščini da ima. Em ne liči na ništ, pravo ruglo, em fakat ne kontam za koji će mu đavo ono. Je li fakat ono ima pozitivan utjecaj na glasače? Svakako žari i pali općinom i dobio bi izbore svakako. Ovako, samo može dovesti do revolta.

Ovi displeji mi čak ne moraju biti nužno loši, ali je ovaj apsolutno na nemjestu. Pa ova zgrada lijevo je dragulj, a on zašarafi ovu skulu na nju.
So What!

#10359 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Rootboi wrote:šta li ovo ravnjaju kod kružnog u briješću :sabur:
Premješta se fudbalski teren u Boljakovom Potoku na tu lokaciju.

Semir Efendić bespotrebno i dalje pokušava minirati ideju Gradskog autoputa, premještajući ovaj teren na trasu istog.

Nadam se naravno da ovo nije konačna lokacija ovog terena.

Image

Image
thekupus

#10360 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Fudbalski teren nije stambena zgrada, lahko ga je opet skloniti za 5,10 godina kad put dodje do njega.
strong69

#10361 Re: Sarajevo Construction

Post by strong69 »

So What! wrote:

Semir Efendić bespotrebno i dalje pokušava minirati ideju Gradskog autoputa, premještajući ovaj teren na trasu istog.

Image

Image
Gradski autoput ce se praviti, tu nema dileme.
strong69

#10362 Re: Sarajevo Construction

Post by strong69 »

izvrsni direktor wrote:Moze li se na google naci sta o ovom sirijcu, kakve forme dole ima, odakle mu kapital?

Ne bi me iznenasilo da je ovo jedan od azilanata, dali mu odijelo i idu se za novine slikavaj
Bilo je mnogo emisija o ovom covjeku. Nije se krio ni od koga i ni od cega.
mayab

#10363 Re: Sarajevo Construction

Post by mayab »

https://www.akta.ba/investicije/zavrsen ... ima/107621Image
Image

Međutim, obratite pažnju na metalne ploče po "trotoaru" mosta (druga slika-a uživo izgleda još gore :| ), kako stoje neravne i mjestimično zadignute :lol: :lol: :lol: , ja se nadam da neće biti zapinjanja , spoticanja pjesaka i padanja pod aute na kolovoz , ali ne mogu se složiti da se to nije moglo bolje izvesti :-?
bitanga_sa_otesa

#10364 Re: Sarajevo Construction

mayab wrote:
Međutim, obratite pažnju na metalne ploče po "trotoaru" mosta (druga slika-a uživo izgleda još gore :| ), kako stoje neravne i mjestimično zadignute :lol: :lol: :lol: , ja se nadam da neće biti zapinjanja , spoticanja pjesaka i padanja pod aute na kolovoz , ali ne mogu se složiti da se to nije moglo bolje izvesti :-?
bio sam neki dan tu,najtanje nagazne limove koji su bili stavili su i zasarafili s par sarafica...pa to ne bi djeca s praxe u masinskoj skoli tako napravila....
mayab

#10365 Re: Sarajevo Construction

Post by mayab »

Najblaže rečeno, NAKARADNO URAĐENO :twisted:
bitanga_sa_otesa

#10366 Re: Sarajevo Construction

mayab wrote:Najblaže rečeno, NAKARADNO URAĐENO :twisted:
stosi heiter bitno je da se gradi :lol: :lol:
silazio sam i ispod mosta ,cini mi se da je ostao stari luk ,samo su novi beton dodali sa strane i izlili plocu preko ..
Dosadno mii

#10367 Re: Sarajevo Construction

Post by Dosadno mii »

Ko da je bitno i da je najjaci na svijetu kad ce kamioni i dalje da idu preko mosta
alibaba_i_30_godina

#10368 Re: Sarajevo Construction

Post by alibaba_i_30_godina »

thekupus wrote:Fudbalski teren nije stambena zgrada, lahko ga je opet skloniti za 5,10 godina kad put dodje do njega.
Ova lokacija je malo cudna, pogotovo kada uzmemo u obzir da se ovaj teren mogao napraviti s druge strane kružnog na kojoj trenutno nema ništa. Tačnije, s one strane kada se sidje sa kružnog pa se krene prema Boljakovom i kod skretanja za Vitkovic. :-)
JavierBosnia

#10369 Re: Sarajevo Construction

Post by JavierBosnia »

Image
Thorgerson

#10370 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

So What! wrote:

Jeste konacna lokacija, ali mislim da je preuvelicavanje reci da minira, jer rumeni ne moze nista minirati, a narocito ne jedan projekat kakav je GA i gdje se svi ostali projekti istom prilagodjavaju. Eto ono ce minirati GA, a gore dalje 5 kilometara ljudi prave i planiraju na prvoj transv prikljucak na isti.

Ovaj teren se moze ukloniti za cas posla, isto kao sto se uklanja i onaj koji je na trasi IX transv. Zato se i pravi ovaj teren. Sutra kad se nastavi GA, teren ide negdje drugo.

Na kraju krajeva Efendic nije duzan da finansira izgradnju GA. Samim tim on ne moze ni da sprijeci izgradnju istog. Mislim, moze se koprcati. Ali dzaba mu.
JavierBosnia

#10371 Re: Sarajevo Construction

Post by JavierBosnia »

Logicnije bi bilo kad se izmjesta trasa, uklanjaju se objekti na njoj, a ovdje se gradi. Trebali su brate odmah traziti rjesenje i to stalno, ne ovako za koju godinu opet izmjestati ljude i djecu sto treniraju tu
archi_a

#10372 Re: Sarajevo Construction

Post by archi_a »

Željeznička stanica u Rajlovac (direktna konekcija sjever-jug zemlje i ne gubiš 40 minuta za ulazak u grad i ponovno vraćanje istom prugom za nastavak putovanja), pruga se diže i imamo GA završen u roku dvije godine! Autobuska konekcija od autobuske stanice ili od Vijećnice do nove željezničke stanice u Rajlovcu, direktna linija svakih 15 min. za one koji putuju vozom, a može se i produžiti tramvaj do Rajlovca pored GA. (sjooo mog namaštavanja) :D
drug_profi

#10373 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Može se GA podići na stubove iznad šina. Jeftinije bi to bilo nego eksproprijacija, a ujedno rješava i zaštitni pojas.
Izlaz Buća Potok, Pofalići, Velešići...
Haris.ba

#10374 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

archi_a wrote:Željeznička stanica u Rajlovac (direktna konekcija sjever-jug zemlje i ne gubiš 40 minuta za ulazak u grad i ponovno vraćanje istom prugom za nastavak putovanja), pruga se diže i imamo GA završen u roku dvije godine! Autobuska konekcija od autobuske stanice ili od Vijećnice do nove željezničke stanice u Rajlovcu, direktna linija svakih 15 min. za one koji putuju vozom, a može se i produžiti tramvaj do Rajlovca pored GA. (sjooo mog namaštavanja) :D
40 minuta ulazak vozom u grad? Rajlovac- Željeznička u gradu? Po 20 minuta?

Planirano je da stanica postane prolazna sa trasom na Vogošću. Eto rješenja onome ko misli da ima gubitka vremena. :D
drug_profi wrote:Može se GA podići na stubove iznad šina. Jeftinije bi to bilo nego eksproprijacija, a ujedno rješava i zaštitni pojas.
Izlaz Buća Potok, Pofalići, Velešići...
Pa evo, imaš primjer šta znači samo pravljenje nadvožnjaka preko pruge. Mjesecima se čeka da Željeznica odobri zbog voznog reda. na šta bi izgledalo da se prave stubovi iznad šina?
Thorgerson

#10375 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

archi_a wrote:Željeznička stanica u Rajlovac (direktna konekcija sjever-jug zemlje i ne gubiš 40 minuta za ulazak u grad i ponovno vraćanje istom prugom za nastavak putovanja), pruga se diže i imamo GA završen u roku dvije godine! Autobuska konekcija od autobuske stanice ili od Vijećnice do nove željezničke stanice u Rajlovcu, direktna linija svakih 15 min. za one koji putuju vozom, a može se i produžiti tramvaj do Rajlovca pored GA. (sjooo mog namaštavanja) :D
To mašataj sa rumenim.

Zašto da se diže pruga, ako može i pruga i GA? Gdje ti je tu logika?
40 minuta? O čemu pričaš, jesi se vozio ikada s vozom? Naravno da nisi.

Pruga MORA ostati gdje jeste. Zeljeznicka stanica MORA OSTATI gdje jeste. Mi treba da radimo na tome da se napravi jos jedan kolosjek da imamo dvosmjerni saobracaj. Da se stanica modernizuje i uveze setalistima i avenijom sa Marijin Dvorom. Kao i svaki grad, pruga treba da ide do centra. A ne da se izmjesta na periferiju. Pa da mozes sjesti na voz na Ilidzi ili na Alipasinom i doci u centar grada za 5-10 minuta. Jer se radi o 10km udaljenosti. Gdje ti nadje 40 minuta ne znam. Voz nema nikakvih prepreka. Imao bi samo stanice.

I gdje ti je bogati logika onda dizati prugu, pa onda praviti novu prugu tramvajsku ka toj novoj stanici. Izvini prijatelju, ali ovo su teske nebuloze koje si napisao.
Post Reply