Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
piupiu

#10326 Re: Migranti u BiH

Post by piupiu »

Matijevic_Vlado wrote: 21/02/2020 16:42
piupiu wrote: 21/02/2020 16:38 Klasični reket. Bukvalno ispred svakog granapa stoje u grozdovima, posred Alipašine hodaju i kucaju na auta, pun grad, pun, nane i dede po Ferhadiji ko zadnja bijeda iz nakih ćoškića pružaju ruke, a mi zbrinjavamo (doduše, i to jedva i aljkavo) ilegalne migrante iz Pakistana, Alžira i Maroka, koji s kesama siće ulaze u Konzum da im se ukrupni pazar. Ne znam šta bih rekla.
A te nane su isto organizovane, svako jutro oko 8 i oko 10 kada voz stigne izlaze rijeke tih "nana" iz zeljeznicke stanice.
A, ne znaš više kome je potreba, a kome nije, majke mi. :roll:

Možda dodju žene iz manjih mjesta da šta skuckaju? Neki dan mi teta prodavala bruku nekog cvijeća za pet maraka, kaže daj 5, pa da idem kući, zaradila sam za danas, pa malo mi suze nisu pošle. Starija neka žena. Pa sam onda bila u jednom manjem mjestašcu, penzioneri sve kafe upisuju u teku i piju na veresiju, do penzije, a kafa marka i po. Starom insanu treba dat' i ne pitati.
avetinja

#10327 Re: Migranti u BiH

Post by avetinja »

piupiu wrote: 21/02/2020 16:38 Klasični reket. Bukvalno ispred svakog granapa stoje u grozdovima, posred Alipašine hodaju i kucaju na auta, pun grad, pun, nane i dede po Ferhadiji ko zadnja bijeda iz nakih ćoškića pružaju ruke, a mi zbrinjavamo (doduše, i to jedva i aljkavo) ilegalne migrante iz Pakistana, Alžira i Maroka, koji s kesama siće ulaze u Konzum da im se ukrupni pazar. Ne znam šta bih rekla.
Većina prosjaka je organizovana i pod nečijom je zaštitom. Bio je prilog na našoj ili hrvatskoj televiziji kako se dobro živi od prosjačenja, da se skupe cifre do nekih 2000 KM i više. Problem je što je država pokrala pare od pomoći za migrante i pustila ih da ih izdržava stanovništvo, a policiji je vezala ruke. Dakle, eskalacija sukoba zavisi isključivo od toga koliko će stanovništvo biti velikodušno.
RtrnOfSalisbury

#10328 Re: Migranti u BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

samo da se migranti ne dosjete da blokirasju ajrodrom i onda se njiha jedna 20-30 objese za krila i put evropoe ...
CPT

#10329 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Kad se igramo rasizma i populizma...

https://www.aljazeera.com/news/2020/02/ ... 53666.html

medju zrtavama je i drzavljanin BiH
MorningStar

#10330 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

CPT wrote: 21/02/2020 20:38 Kad se igramo rasizma i populizma...

https://www.aljazeera.com/news/2020/02/ ... 53666.html

medju zrtavama je i drzavljanin BiH
naravno poredjenje ti je bas na nivou, nekog sticenika jagomira.
piupiu

#10331 Re: Migranti u BiH

Post by piupiu »

RtrnOfSalisbury wrote: 21/02/2020 18:48 samo da se migranti ne dosjete da blokirasju ajrodrom i onda se njiha jedna 20-30 objese za krila i put evropoe ...
Bi oni, zalijetali bi se, garant, samo je malo teže ući na pistu, nego na autobusku. :D

A sad gledam, ovo s busevima je zapravo vrlo učestala pojava:

https://www.klikjajce.com/travnik-migra ... rozio-zivo
https://www.6yka.com/novosti/kako-je-iz ... nije-video
https://likemetkovic.hr/portal/dvojica- ... medugorju/
https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... usa/560337
https://pink.rs/drustvo/52099/rizikovao ... e-do-budve

Znači, jedan je potrgao cijevi za dovod zraka u bus, jedan se vozio okačen za mjenjač, i bus više nije mogao mijenjati brzine, trećeg je pritisla hidraulika... Sve do jednom...
neko_sa_strane

#10332 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

To je prestrašno. Ako autobusu otkažu kočnice jer je dole nešto potrgao ili ako vozač ne bude mogao mijenjati brzine ko će snositi odgovornost. Ja da sam vidio kako se kotrljaju pod autobus istog trenutka bih zvao policiju i obavijestio nekoga na autobuskoj stanici ako se tamo dogodilo. Mnogo mi je bitnija sigurnost putnika i vozača u autobusu nego želja ilegalnih migranata bez ikakvih dokumenata da se dokopaju Evropske Unije.
piupiu

#10333 Re: Migranti u BiH

Post by piupiu »

neko_sa_strane wrote: 21/02/2020 23:34 To je prestrašno. Ako autobusu otkažu kočnice jer je dole nešto potrgao ili ako vozač ne bude mogao mijenjati brzine ko će snositi odgovornost. Ja da sam vidio kako se kotrljaju pod autobus istog trenutka bih zvao policiju i obavijestio nekoga na autobuskoj stanici ako se tamo dogodilo. Mnogo mi je bitnija sigurnost putnika i vozača u autobusu nego želja ilegalnih migranata bez ikakvih dokumenata da se dokopaju Evropske Unije.
Sinoć je onaj čiko što pregleda karte na ulasku na perone bio van sebe. Kaže, imaju strašne probleme s migrantima, da se tuku, udaraju pepeljarama, ulijeću u buseve, pod buseve, i da im ne mogu ništa. U onom kafeu na peronu sjede policajci, zvali ih da izadju, kaže jedan: "Pa nije se nama zavuk'o pod autobus, već vozaču," (moguće da se zezao, izašli su na kraju, vjerovatno im je to sve svakodnevica). A vozač sam, ureduje oko prtljaga, ne može on i stavljati torbe, i organizovati putnike, i još držati stražu oko čitavog busa oko kojeg se kreće 50-ak ljudi i deset migranta. Mogu zamisliti te jadne vozače i njihovog svakodnevnog stresa.
Edin H.

#10334 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

piupiu wrote: 21/02/2020 23:54
neko_sa_strane wrote: 21/02/2020 23:34 To je prestrašno. Ako autobusu otkažu kočnice jer je dole nešto potrgao ili ako vozač ne bude mogao mijenjati brzine ko će snositi odgovornost. Ja da sam vidio kako se kotrljaju pod autobus istog trenutka bih zvao policiju i obavijestio nekoga na autobuskoj stanici ako se tamo dogodilo. Mnogo mi je bitnija sigurnost putnika i vozača u autobusu nego želja ilegalnih migranata bez ikakvih dokumenata da se dokopaju Evropske Unije.
Sinoć je onaj čiko što pregleda karte na ulasku na perone bio van sebe. Kaže, imaju strašne probleme s migrantima, da se tuku, udaraju pepeljarama, ulijeću u buseve, pod buseve, i da im ne mogu ništa. U onom kafeu na peronu sjede policajci, zvali ih da izadju, kaže jedan: "Pa nije se nama zavuk'o pod autobus, već vozaču," (moguće da se zezao, izašli su na kraju, vjerovatno im je to sve svakodnevica). A vozač sam, ureduje oko prtljaga, ne može on i stavljati torbe, i organizovati putnike, i još držati stražu oko čitavog busa oko kojeg se kreće 50-ak ljudi i deset migranta. Mogu zamisliti te jadne vozače i njihovog svakodnevnog stresa.
Jok nego ce kupiti kartu i pasos za prelazak granice u onoj trafici ispred stanice.
MorningStar

#10335 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

Edin H. wrote: 22/02/2020 01:05
piupiu wrote: 21/02/2020 23:54
Jok nego ce kupiti kartu i pasos za prelazak granice u onoj trafici ispred stanice.
Jok sta ce meni racun u banci odoh i uzmem pare.
piupiu

#10336 Re: Migranti u BiH

Post by piupiu »

Šta je pisac htio da kaže? Da je sasvim normalno kad 50 ljudi busom krene negdje, a ispod im visi neko ko ilegalno prelazi granice, pa hajmo zbog njega rizikovati 50 glava da bi se on prošvercovao do Evrope? Ne kontam. :?
Edin H.

#10337 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

piupiu wrote: 22/02/2020 02:02
Šta je pisac htio da kaže? Da je sasvim normalno kad 50 ljudi busom krene negdje, a ispod im visi neko ko ilegalno prelazi granice, pa hajmo zbog njega rizikovati 50 glava da bi se on prošvercovao do Evrope? Ne kontam. :?
Ma da, strasan rizik za tih 50 putnika, a ovaj koji je doveden u situaciju da nema drugog rijesenja nego da pokusa se prebaciti na nacin koji se skoro pa granici sa samoubistvom, ma zlotvor, to on tako iz dosade, bar se vise nece gadjati pepeljarama. Ah da ne zaboravim po gradiciji ljudske tragedije ipak je najgori navodni stres vozaca, jer migranti nemaju drugog posla nego da trgaju dijelove kocionog sistema. Naravno nije problem sto voze stare autobuse, koji se slabo odrzavaju, te je ne tako davno dodjoh iz Beograda Centrotransovim autobusom kojem su se pregrijavale kocnice koje su hladili snijegom pored ceste preko Karaule, a jos u Beogradu su znali da je autobus neispravan, Ali ipak voze.
piupiu

#10338 Re: Migranti u BiH

Post by piupiu »

Edin H. wrote: 22/02/2020 02:30
Ma da, strasan rizik za tih 50 putnika, a ovaj koji je doveden u situaciju da nema drugog rijesenja nego da pokusa se prebaciti na nacin koji se skoro pa granici sa samoubistvom, ma zlotvor, to on tako iz dosade, bar se vise nece gadjati pepeljarama. Ah da ne zaboravim po gradiciji ljudske tragedije ipak je najgori navodni stres vozaca, jer migranti nemaju drugog posla nego da trgaju dijelove kocionog sistema. Naravno nije problem sto voze stare autobuse, koji se slabo odrzavaju, te je ne tako davno dodjoh iz Beograda Centrotransovim autobusom kojem su se pregrijavale kocnice koje su hladili snijegom pored ceste preko Karaule, a jos u Beogradu su znali da je autobus neispravan, Ali ipak voze.
Jeste, ima raznih gradacija ljudske tragedije. Na primjer kad ljudi iz ove naše vukojebine stoje u redovima pred ambasadama, a onda svaku noć po desetine njih sjeda u autobuse i s djecom odlazi u PM, nakon što su ovdje ratove preživjeli. A onda im se pridružuje jaran iz Pakistana, koji visi ispod autobusa. Ilegalne migracije iz Pakistana, Alžira, Afganistana, Maroka (to nam je većina raje u prolasku) jesu tragične, ali nije za njih kriv Hilmo koji vozi bus za Njemačku, niti ljudi koji idu za istu. Taj tvoj Centrotransov bus iz Beograda prijavi u Istočnom Sarajevu, do njih je.
Abate Fetel

#10339 Re: Migranti u BiH

Post by Abate Fetel »

don"t go under the bus

WARNING

MIGRANT ELIMINATOR :D

poljepe naljepnice i nema migranata
insaneinthebrain

#10340 Re: Migranti u BiH

Post by insaneinthebrain »

:roll:

RtrnOfSalisbury

#10341 Re: Migranti u BiH

matematicki je dokazato da ce govnari govnati kolko him dopustis i onda jos desetak posto povrh toga. nejasno je sta slijedi, skok s motkom preko granice, podmornice, kopanje tunela, katapult, bandjiranje ko tarzan onomad. jebote da kladusa ima skakaonicu brzo bi pao svijetski rekord, to bi s planice skakalo ko onaj edi d igl samo da prizemlje u eu, bezonders u njemacku.
jesul otkrili ona arapska naselja oko sarajva :-D
howdy

#10342 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Abate Fetel

#10343 Re: Migranti u BiH

Post by Abate Fetel »

howdy wrote: 23/02/2020 07:30
ovako treba i ovde organizovat se u milicije i deri.
avetinja

#10344 Re: Migranti u BiH

Post by avetinja »

Svaka čast Beograđanima. Lijepo ih upozorili da ne prave belaj, a ako se naprave mangupima da će vidjeti ko je mangup na svojoj zemlji. Svaka čast.
MorningStar

#10345 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

avetinja wrote: 23/02/2020 11:15 Svaka čast Beograđanima. Lijepo ih upozorili da ne prave belaj, a ako se naprave mangupima da će vidjeti ko je mangup na svojoj zemlji. Svaka čast.
Eh al to su srbijanci beogradjani - nama mogu p**rat se na glavu - braca tesko im pa malo moraju oteti opljackat i dobacivati zenama... kako onaj u komentaru rece da smo pleme zvali bi nas “pi**e” koje sute” :lol:
avetinja

#10346 Re: Migranti u BiH

Post by avetinja »

MorningStar wrote: 23/02/2020 11:36
avetinja wrote: 23/02/2020 11:15 Svaka čast Beograđanima. Lijepo ih upozorili da ne prave belaj, a ako se naprave mangupima da će vidjeti ko je mangup na svojoj zemlji. Svaka čast.
Eh al to su srbijanci beogradjani - nama mogu p**rat se na glavu - braca tesko im pa malo moraju oteti opljackat i dobacivati zenama... kako onaj u komentaru rece da smo pleme zvali bi nas “pi**e” koje sute” :lol:
:lol:

Pa nije ništa slagao. Definitivno nema goreg, nezainteresovanijeg čovjeka za sopstveni život od Bosanaca. Svi mu sjede na glavi, a on ništa. Nema vode, nema čistog zraka, nema posla, migranti hodaju i rade šta hoće, vlast te pravi budalom, ali nema ni protesta, nema ljudi da izađu na izbore. Samo nek' se ima markica i po za kaficu, jednom u sedmici ćevapi i da se u petak može raslojiti od alkohola.
Spejs Radovan

#10347 Re: Migranti u BiH

Post by Spejs Radovan »

Invazija je počela, na proljeće ide i okupacija bosne

Da li vlasti Grada Cazina poduzimaju šta kad su u pitanju sigurnosne mjere?! Svi smo upućeni u to da je velika većina njih kriminalci te da je neophodno da se poduzmu mjere sigurnosti ukoliko se priliv migranata u ovom broju i većem nastavi u Cazinu.

neko_sa_strane

#10348 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Ja sam upravo pročitao da migranti prave ozbiljne probleme u komšiluku u Srbiji. Napadaju žene i mlate ljude. Grupa migranata premlatila 47. godišnjeg državljanina Srbije na uglu Sremske i Knez Mihailove u samom centru Beograda. Redovno dobacuju ženama. Kod njih su se ljudi izgleda organizovali i počeli patrolirati. Ako se ništa ne promijeni pojaviće se
problemi ovog intenziteta i kod nas.
RtrnOfSalisbury

#10349 Re: Migranti u BiH

sa marvom je najucinkovitiji razgovor :-D jes jes kako da ne. kad bi marvu i poceli vracat male su sanse za neki napredak jer vise ce marve dolazit nego sto hipotetski vrate. bih je u velikoj gabuli i ako je istina da se ogromno krdo sprema na put bih je dobro najebala, jedina utjeha je da nemere bit puno gore :? al to nije sigurno
Spejs Radovan

#10350 Re: Migranti u BiH

Post by Spejs Radovan »

RtrnOfSalisbury wrote: 23/02/2020 14:44 i ako je istina da se ogromno krdo sprema na put bih je dobro najebala, jedina utjeha je da nemere bit puno gore :? al to nije sigurno
na proljeće definitivno okupacija ide, turska otvori granice i eto iz za nepun mjesec ovamo.

samo prati antimigrant.ba
Locked