Bas ce se obogatitidetroit-mercy wrote: ↑20/02/2020 21:56Ko je u Bosni vidi hajra od socijalee bas ce se hljeba najest
.
Btw, ove Bosna ne zanima ni pod razno![]()
Ilegalni migranti u BiH
- Edin H.
#10301 Re: Migranti u BiH
- Kiki_Musampa
#10302 Re: Migranti u BiH
Danas u centru Tuzle 2 cigana u Lutriji kockaju,pa izadjose ispred kapije,stavise maramice medju prste pa pocese:"can u help me my brother"
- MorningStar
#10303 Re: Migranti u BiH
Znate da vec imaju baje medju migrantima koji uzimaju “porez” ovim na raskrsnicama 
- piupiu
#10304 Re: Migranti u BiH
Izgura ih konkurencija!
- piupiu
#10306 Re: Migranti u BiH
Dobro što moraš spremiti siću za 'porez' od BBI do Čaršije, nego ne možeš nadavati koliko oni mogu onih maramica tebi nagurati u ruke "sister, sister". Na autobuskoj, tri puta išla pratiti ljude prema Evropi, tri puta migranti pod autobusom. Jednom u nekoj nedodjiji u po noći stade bus k'o u "Ko to tamo peva", mrkli mrak, prrrtttprpprrptptprprpppprrrrrr...stop, kad šta je-migrant pod busom. Te čekaj tri sata da dodje novi bus, te dodje policija da ga vodi, on neće da izadje, djeca se istraumirala. Sljedeći put-opet ista priča.MorningStar wrote: ↑20/02/2020 23:19Ma normala , ljudi bez ikakvih dokumenata prodaju hodaju po cestama i “prodaju” maramice.... a do skora bila akcija suzbijali prosjacenje i jadni romi nahebalineko_sa_strane wrote: ↑20/02/2020 23:00 Lično meni je svega više pun klinac. Preprodavača maramica i prosjaka ispred svake prodavnice, svakog tržnog centra, raskrsnice, javnog prevoza. Počeli su i po naseljima. Vlada ni mukajet.![]()
Sinoć, opet... stojim, čekam da ljudi stave kofere u bus, kad frajer dotrča i samo se odrola pod bus, a jaran mu nama što stojimo okolo signalizira da šutimo. I još ga šestorica okolo prate i nadgledaju. I sad ti treba da pustiš da ti ode familija u autobusu gdje neko ispod visi, nema veze što se u neko doba svi mogu odrolati u PM, to je humano, treba da ga putnici dobrovoljno u koferima unesu u EU.
Kaže vozač svaku noć kad krenu da se uključe u saobraćaj s autobuske, pa stoje na onom semaforu, neko im se zaleti da se proba okačiti ispod. Fakat, je l' kome žao Centrotransovog vozača i 50 putnika, il' je važnije da NN lica bez papira, vize i ikakvog nadzora imaju praaaavooooo da vise ispod autobusa? Mislim, ono, treba malo reda uvesti u sve ovo.
Neki dan, maloj od 11 godina oteli telefon. Ono, neka njih, nek slobodno šetaju gdje hoće, njihovo je ljudsko pravo da okupiraju grad, da ti se zakače pod autobus, da ti presreću dijete i otmu mu telefon, demokratija je, je l', al' daj malo prava i nama. Nisu ovo baš izolovani incidenti, nego redovno stanje.
- muha_sa
#10307 Re: Migranti u BiH
Svaštapiupiu wrote: ↑21/02/2020 10:49Dobro što moraš spremiti siću za 'porez' od BBI do Čaršije, nego ne možeš nadavati koliko oni mogu onih maramica tebi nagurati u ruke "sister, sister". Na autobuskoj, tri puta išla pratiti ljude prema Evropi, tri puta migranti pod autobusom. Jednom u nekoj nedodjiji u po noći stade bus k'o u "Ko to tamo peva", mrkli mrak, prrrtttprpprrptptprprpppprrrrrr...stop, kad šta je-migrant pod busom. Te čekaj tri sata da dodje novi bus, te dodje policija da ga vodi, on neće da izadje, djeca se istraumirala. Sljedeći put-opet ista priča.MorningStar wrote: ↑20/02/2020 23:19Ma normala , ljudi bez ikakvih dokumenata prodaju hodaju po cestama i “prodaju” maramice.... a do skora bila akcija suzbijali prosjacenje i jadni romi nahebalineko_sa_strane wrote: ↑20/02/2020 23:00 Lično meni je svega više pun klinac. Preprodavača maramica i prosjaka ispred svake prodavnice, svakog tržnog centra, raskrsnice, javnog prevoza. Počeli su i po naseljima. Vlada ni mukajet.![]()
Sinoć, opet... stojim, čekam da ljudi stave kofere u bus, kad frajer dotrča i samo se odrola pod bus, a jaran mu nama što stojimo okolo signalizira da šutimo. I još ga šestorica okolo prate i nadgledaju. I sad ti treba da pustiš da ti ode familija u autobusu gdje neko ispod visi, nema veze što se u neko doba svi mogu odrolati u PM, to je humano, treba da ga putnici dobrovoljno u koferima unesu u EU.![]()
Kaže vozač svaku noć kad krenu da se uključe u saobraćaj s autobuske, pa stoje na onom semaforu, neko im se zaleti da se proba okačiti ispod. Fakat, je l' kome žao Centrotransovog vozača i 50 putnika, il' je važnije da NN lica bez papira, vize i ikakvog nadzora imaju praaaavooooo da vise ispod autobusa? Mislim, ono, treba malo reda uvesti u sve ovo.
Neki dan, maloj od 11 godina oteli telefon. Ono, neka njih, nek slobodno šetaju gdje hoće, njihovo je ljudsko pravo da okupiraju grad, da ti se zakače pod autobus, da ti presreću dijete i otmu mu telefon, demokratija je, je l', al' daj malo prava i nama. Nisu ovo baš izolovani incidenti, nego redovno stanje.
- piupiu
#10308 Re: Migranti u BiH
Nemam pojma, samo znam da se taj negdje upetljao dolje i da je autobus u po frke stao. Ko zna gdje je on nogama i rukama upirao i čupao i da li to ima veze, ali tako je bilo. Mislim da na netu negdje čak ima i snimak tog incidenta, da je neko telefonom snimio kad su ga zvali da izadje ispod busa.
- muha_sa
#10309 Re: Migranti u BiH
Vjerujem ja tebi a i nije prvi put da cujem za takve putešestvijepiupiu wrote: ↑21/02/2020 10:58Nemam pojma, samo znam da se taj negdje upetljao dolje i da je autobus u po frke stao. Ko zna gdje je on nogama i rukama upirao i čupao i da li to ima veze, ali tako je bilo. Mislim da na netu negdje čak ima i snimak tog incidenta, da je neko telefonom snimio kad su ga zvali da izadje ispod busa.
Nikad se za tramvaj zakacio nisam a ono našlo pod bus i pravac Evropa
- Abate Fetel
- piupiu
#10311 Re: Migranti u BiH
Vjeruj da sam sinoć išla gledati na Internet šta sve ima ispod busa, da vidim gdje i kako neko može visiti ispod.
- muha_sa
#10312 Re: Migranti u BiH
imam jarana koji održava buseve--majke mi mile danas cu otic do njega na Stup da mi pokaže i tu carlamu
- dobar osjecaj
#10313 Re: Migranti u BiH
Duboko po naseljima a viđam ih vikendom i na tranzitu - valjda su skontali da se dosta ljudi tuda vraća s Jahorine.
- piupiu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10315 Re: Migranti u BiH
Oko 11h kod rtv doma, policija zaganjala migranta,....vidio sam samo da im migrant nudi maramice... 
- Abate Fetel
#10316 Re: Migranti u BiH
možda su policajci perverzni?konektovan wrote: ↑21/02/2020 13:51 Oko 11h kod rtv doma, policija zaganjala migranta,....vidio sam samo da im migrant nudi maramice...![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10317 Re: Migranti u BiH
Ma nesto je izgleda belajis'o, oni su dosli preko mosta, od eneegoinvesta pod rotacijom, i svintali prema rtv domu...i presreli ga bukvalno na samom ulazu u rtv dom.Abate Fetel wrote: ↑21/02/2020 13:57možda su policajci perverzni?konektovan wrote: ↑21/02/2020 13:51 Oko 11h kod rtv doma, policija zaganjala migranta,....vidio sam samo da im migrant nudi maramice...![]()
- avetinja
#10318 Re: Migranti u BiH
Naravno da imaju, isto kao baje što kontrolišu ostale prosjake. Tu se mjesečno vrti nekoliko hiljada maraka, ministarske plate. Ne možeš tolike pare zarađivati sam na sred ulice, moraš malo i dati onome ko te čuva. A i vidi se da su puni para dok imaju drogu da kupuju. Uvezali se sa domaćim kriminalcima i prosjacima. Ispred Binga stoji njih 5-6 i među njima neki bijelac, skroz odudara od njih. Valjda domaći prosjak pa se utalili.MorningStar wrote: ↑20/02/2020 23:52 Znate da vec imaju baje medju migrantima koji uzimaju “porez” ovim na raskrsnicama![]()
- zubi
#10319 Re: Migranti u BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hrvatsk ... /200221051
Na nedavno održanom sastanku ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića i Davora Božinovića, ministra unutrašnjih poslova Hrvatske, ocijenjeno je da se BiH susreće s veoma teškim problemom migrantske krize te naša zemlja nema dovoljan broj graničara niti tehničke opreme kako bi se adekvatno nosila sa situacijom.
"Ukoliko želimo da imamo sigurnu EU, očekujem da i oni bolje sagledaju sve dimenzije krize", rekao je Radončić.
Nekoliko dana poslije bh. državni ministar je rekao da blizu 100.000 ljudi čeka u Grčkoj da na proljeće preko BiH krene ka Hrvatskoj. Očito je da su naše komšije ozbiljno shvatile potencijalni novi val migranata, pa su na vrijeme počeli jačati granicu.
Na nedavno održanom sastanku ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića i Davora Božinovića, ministra unutrašnjih poslova Hrvatske, ocijenjeno je da se BiH susreće s veoma teškim problemom migrantske krize te naša zemlja nema dovoljan broj graničara niti tehničke opreme kako bi se adekvatno nosila sa situacijom.
"Ukoliko želimo da imamo sigurnu EU, očekujem da i oni bolje sagledaju sve dimenzije krize", rekao je Radončić.
Nekoliko dana poslije bh. državni ministar je rekao da blizu 100.000 ljudi čeka u Grčkoj da na proljeće preko BiH krene ka Hrvatskoj. Očito je da su naše komšije ozbiljno shvatile potencijalni novi val migranata, pa su na vrijeme počeli jačati granicu.
-
muzicar_iz_parka
#10320 Re: Migranti u BiH
Prodati im BH pasoše i diplome, onda mogu komotno na zapad.
Rješen problem zbrinjavanja migranata.
- piupiu
#10321 Re: Migranti u BiH
Klasični reket. Bukvalno ispred svakog granapa stoje u grozdovima, posred Alipašine hodaju i kucaju na auta, pun grad, pun, nane i dede po Ferhadiji ko zadnja bijeda iz nakih ćoškića pružaju ruke, a mi zbrinjavamo (doduše, i to jedva i aljkavo) ilegalne migrante iz Pakistana, Alžira i Maroka, koji s kesama siće ulaze u Konzum da im se ukrupni pazar. Ne znam šta bih rekla.avetinja wrote: ↑21/02/2020 14:41Naravno da imaju, isto kao baje što kontrolišu ostale prosjake. Tu se mjesečno vrti nekoliko hiljada maraka, ministarske plate. Ne možeš tolike pare zarađivati sam na sred ulice, moraš malo i dati onome ko te čuva. A i vidi se da su puni para dok imaju drogu da kupuju. Uvezali se sa domaćim kriminalcima i prosjacima. Ispred Binga stoji njih 5-6 i među njima neki bijelac, skroz odudara od njih. Valjda domaći prosjak pa se utalili.MorningStar wrote: ↑20/02/2020 23:52 Znate da vec imaju baje medju migrantima koji uzimaju “porez” ovim na raskrsnicama![]()
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#10322 Re: Migranti u BiH
Svako 20m jedan migrant, svaka raskrsnica, ma svaki saht jedan migrant. Sta li ce na ljeto prodavati? Sladoled?
- MorningStar
#10323 Re: Migranti u BiH
I onda nama ukinu bezvizni rezim za sengensku zonu pa mozemo debelog k****a da se napusimo.muzicar_iz_parka wrote: ↑21/02/2020 15:59 Prodati im BH pasoše i diplome, onda mogu komotno na zapad.
- Abate Fetel
#10324 Re: Migranti u BiH
heroinMatijevic_Vlado wrote: ↑21/02/2020 16:40 Svako 20m jedan migrant, svaka raskrsnica, ma svaki saht jedan migrant. Sta li ce na ljeto prodavati? Sladoled?
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#10325 Re: Migranti u BiH
A te nane su isto organizovane, svako jutro oko 8 i oko 10 kada voz stigne izlaze rijeke tih "nana" iz zeljeznicke stanice.piupiu wrote: ↑21/02/2020 16:38Klasični reket. Bukvalno ispred svakog granapa stoje u grozdovima, posred Alipašine hodaju i kucaju na auta, pun grad, pun, nane i dede po Ferhadiji ko zadnja bijeda iz nakih ćoškića pružaju ruke, a mi zbrinjavamo (doduše, i to jedva i aljkavo) ilegalne migrante iz Pakistana, Alžira i Maroka, koji s kesama siće ulaze u Konzum da im se ukrupni pazar. Ne znam šta bih rekla.avetinja wrote: ↑21/02/2020 14:41Naravno da imaju, isto kao baje što kontrolišu ostale prosjake. Tu se mjesečno vrti nekoliko hiljada maraka, ministarske plate. Ne možeš tolike pare zarađivati sam na sred ulice, moraš malo i dati onome ko te čuva. A i vidi se da su puni para dok imaju drogu da kupuju. Uvezali se sa domaćim kriminalcima i prosjacima. Ispred Binga stoji njih 5-6 i među njima neki bijelac, skroz odudara od njih. Valjda domaći prosjak pa se utalili.MorningStar wrote: ↑20/02/2020 23:52 Znate da vec imaju baje medju migrantima koji uzimaju “porez” ovim na raskrsnicama![]()