Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
KojiJa

#103226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KojiJa »

Bossona wrote: 13/05/2023 19:26 Islamska zajednica na čelu sa Kavazovićem je dozvolila da se KRIMINAL BRANI U DŽAMIJAMA.

Image
IZ bi bolje bilo da se drži Islama, Energetike i Stanogradnje, svojih djelatnosti.
relativno84

#103227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Jel realno da se ovako rezimski portali sramote u bijesu. :shock: :lol:
Novalića naljutio Nikšićev intervju, počeo ga vrijeđati. U bijesu pokazao nepismenost
Očekivano, reagirao je i bivši premijer, osuđenik za kriminalnu nabavku respiratora Fadil Novalić.

Novalić, koji nikako da prežali što nakon osam godina sklonjen iz premijerske fotelje, nije izdržao da ne počne vrijeđati svog nasljednika.

“Osjećam obavezu da demantujem laži Nermina Nikšića”, naveo je Novalić.

Očito mi je zasmetao fakt koji je Nikšić kazao: U ovom trenutku prosječna penzija je 35% prosječne plaće, a da prije 10 godina bila je 43%.

“Nevjerovatna laž. U ovom trenutku prosječna penzija je 53% prosječne plaće. Ali svakako mi je drago što se Nermin konačno odlučio baviti brojevima, samo mi je žao što ih i dalje ne razumije”, rekao je zajedljivi Novalić.
U želji da poentira, Novalić na kraju pravi veliku gramatičku i štamparsku grešku. Umjesto ‘bit će’ piše ‘biče’.

“I da, svaka njihova laž biče suočena sa rigoroznom kampanjom neutralizacije”.
Jbse Fadile zbog jednog č sve pade u vodu. Jos ce ispasti da mi/mu nametnuti istinu govori.
Ricken

#103228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

giannibelif wrote: 13/05/2023 17:28 Čengić će ovo lagano dobiti.
Ma iskreno šteta je (iz vizure državnih interesa) da Čengić trune na načelničkoj poziciji. Šteta je dodatno i što nije dobio priliku na nekoj poziciji u izvršnoj vlasti. Makar po mome osobnom mišljenju.
Ricken

#103229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

relativno84 wrote: 14/05/2023 03:17 Jel realno da se ovako rezimski portali sramote u bijesu. :shock: :lol:
Novalića naljutio Nikšićev intervju, počeo ga vrijeđati. U bijesu pokazao nepismenost
Očekivano, reagirao je i bivši premijer, osuđenik za kriminalnu nabavku respiratora Fadil Novalić.

Novalić, koji nikako da prežali što nakon osam godina sklonjen iz premijerske fotelje, nije izdržao da ne počne vrijeđati svog nasljednika.

“Osjećam obavezu da demantujem laži Nermina Nikšića”, naveo je Novalić.

Očito mi je zasmetao fakt koji je Nikšić kazao: U ovom trenutku prosječna penzija je 35% prosječne plaće, a da prije 10 godina bila je 43%.

“Nevjerovatna laž. U ovom trenutku prosječna penzija je 53% prosječne plaće. Ali svakako mi je drago što se Nermin konačno odlučio baviti brojevima, samo mi je žao što ih i dalje ne razumije”, rekao je zajedljivi Novalić.
U želji da poentira, Novalić na kraju pravi veliku gramatičku i štamparsku grešku. Umjesto ‘bit će’ piše ‘biče’.

“I da, svaka njihova laž biče suočena sa rigoroznom kampanjom neutralizacije”.
Jbse Fadile zbog jednog č sve pade u vodu. Jos ce ispasti da mi/mu nametnuti istinu govori.
Loša gramatika ne znači, da nije upravu u pogledu interpretacije brojeva.
Ricken

#103230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

GandalfSivi wrote: 14/05/2023 00:33
Jordan1961 wrote: 14/05/2023 00:16
Stvarno se trudim i pokusavam.
Krenimo hronoloski, prvo Dino pa Trenerko rekose da se radi o programskoj koaliciji (to be fair, ni Cirilo ni Krmak nikad to nisu rekli ni za federalnu ni za drzavnu koaliciju).
Onda trazim program te koalicije, nigdje nista na internetu.
Evo sad vidim ni najveci Trojkini sendvicari tj. botovi o tome ni slova da napisu.
Onda se pitam da nije jedna od tacaka u programu "programske koalicije" rehabilitacija ratnih zlocinaca, kako rece neuvazena ministrica prije koji dan.
Ali opet naidjoh na zid sutnje.
Tako da ostajem u nedoumici.
Majstore, ti ako ne vidis razliku izmedju neke recimo usaglasene liste prioriteta (da ne kazem program) i izjava pojedinih ministara, to je vec tvoj problem. Ili mislis da u programu treba pisati sta ce ko pricati okolo, pa makar toni idiotizmi bili?
Nema se tu šta vijdeti, vlada je jedno tijelo i treba da ima usaglašeni pristup. Kad jedan ministar nešto izjavi, običnim ljudima se čini da to govori Vlada. Ok premijer se ogradio, a ja se nadam da će postojati i neka pravila ponašanja, za sve ministre.
giannibelif

#103231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Ricken wrote: 14/05/2023 07:57
giannibelif wrote: 13/05/2023 17:28 Čengić će ovo lagano dobiti.
Ma iskreno šteta je (iz vizure državnih interesa) da Čengić trune na načelničkoj poziciji. Šteta je dodatno i što nije dobio priliku na nekoj poziciji u izvršnoj vlasti. Makar po mome osobnom mišljenju.
Mislim da nije VSS. On ima političko iskustvo i to je to. Dati mu da nečim upravlja u izvršnoj vlasti, bez poslovnog iskustva samo bi mu učinilo medvjeđu uslugu, ali bi i takav bio bolji od mnogih.
skafiskafsnjak

#103232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Pa ovo postaje zalosno .... trojka :thumbup:

https://www.klix.ba/clanak/230514022
Styling

#103233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

giannibelif wrote: 14/05/2023 08:57
Ricken wrote: 14/05/2023 07:57

Mislim da nije VSS. On ima političko iskustvo i to je to. Dati mu da nečim upravlja u izvršnoj vlasti, bez poslovnog iskustva samo bi mu učinilo medvjeđu uslugu, ali bi i takav bio bolji od mnogih.
Možda ga SDP i pogura za načelnika da prestane praviti probleme i kritikovati Trojku u parlamentu i po televiziji.
NediM17

#103234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

A kritikovati trojkiće je, naravno, zabranjeno.
mayab

#103235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mayab »

Styling wrote: 14/05/2023 09:42
giannibelif wrote: 14/05/2023 08:57
Možda ga SDP i pogura za načelnika da prestane praviti probleme i kritikovati Trojku u parlamentu i po televiziji.
Ako pišemo o Irfanu Čengiću , otkud to da nije VSS , čovjek završio pravni u Sa
giannibelif

#103236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

mayab wrote: 14/05/2023 09:50
Styling wrote: 14/05/2023 09:42

Tako sam čuo od nekih ljudi njemu bližih, ali prošle godine. Završio je znači. Nek je sa srećom onda.
KojiJa

#103237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KojiJa »

giannibelif wrote: 14/05/2023 10:33
mayab wrote: 14/05/2023 09:50

Tako sam čuo od nekih ljudi njemu bližih, ali prošle godine. Završio je znači. Nek je sa srećom onda.
http://parlamentfbih.gov.ba/v2/bs/stran ... ranica=189
mishic

#103238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Irfan Čengić je u ovom trenutku jedan od najprincipijelnih političara i među sadašnjim akterima na političkoj sceni jedna od najprihvatljivijih figura u čijim rukama bi bilo najpoželjnije gledati budućnost BiH. No, nažalost, njegova principijelnost, nepotkupljivost i borba za demokratske principe doveli su ga na margine odlučivanja kako u stranci tako i šire. Lično bih volio da osnuje vlastitu stranku, okupi mlade i nekompromitovane kadrove i pokaže ovima koji su netom tako činili da se to može uraditi dostojanstveno i uspješno bez kopiranja najgorih obrazaca dosadašnjeg političkog djelovanja.
Styling

#103239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

mishic wrote: 14/05/2023 13:09 Irfan Čengić je u ovom trenutku jedan od najprincipijelnih političara i među sadašnjim akterima na političkoj sceni jedna od najprihvatljivijih figura u čijim rukama bi bilo najpoželjnije gledati budućnost BiH. No, nažalost, njegova principijelnost, nepotkupljivost i borba za demokratske principe doveli su ga na margine odlučivanja kako u stranci tako i šire. Lično bih volio da osnuje vlastitu stranku, okupi mlade i nekompromitovane kadrove i pokaže ovima koji su netom tako činili da se to može uraditi dostojanstveno i uspješno bez kopiranja najgorih obrazaca dosadašnjeg političkog djelovanja.
Principijelno potkopava vlastitu stranku.
NediM17

#103240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

Zato ti principijelno zanosis jajca u krivini svom idolu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#103241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

NediM17 wrote: 14/05/2023 09:45 A kritikovati trojkiće je, naravno, zabranjeno.
Zavisi od motiva
NediM17

#103242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

Pa znaju li se Irfini motivi?
Trojanac u trojki?
suspect_zero

#103243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by suspect_zero »

mishic wrote: 14/05/2023 13:09 Irfan Čengić je u ovom trenutku jedan od najprincipijelnih političara i među sadašnjim akterima na političkoj sceni jedna od najprihvatljivijih figura u čijim rukama bi bilo najpoželjnije gledati budućnost BiH. No, nažalost, njegova principijelnost, nepotkupljivost i borba za demokratske principe doveli su ga na margine odlučivanja kako u stranci tako i šire. Lično bih volio da osnuje vlastitu stranku, okupi mlade i nekompromitovane kadrove i pokaže ovima koji su netom tako činili da se to može uraditi dostojanstveno i uspješno bez kopiranja najgorih obrazaca dosadašnjeg političkog djelovanja.
Da, samo koliko će biti spreman uhvatiti se u koštac sa ovim kriminalnim grupama u SG ili će im se na kraju pridružiti.
Da dođe na mjesto načelnika pošteno bi bilo da sve ove aktere koji se pominju kao lopovi i kriminalci izbaci iz Opštine....a opet ne znam koliko je to izvedivo jer su izabrani od strane birača.
Jadna nam majka, pa hajd se kutariši Miladina, kojekakvih Denisa i ostalih krimosa.
NediM17

#103244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

Muzur je naslijedio kompletnu memaginu infrastrukturu zaposlenih u opstini.
I nikog nije maknuo od pomocnika nacelnika, da li ne moze ili nece.
Glavni memagin covjek i dalje vedri i oblaci u katastru.
suspect_zero

#103245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by suspect_zero »

Čula sam slično i za Tanovića, ustvari još gore....pošto je mahalska ne bih detaljisala :oops:
Jordan1961

#103246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

GandalfSivi wrote: 14/05/2023 00:33
Jordan1961 wrote: 14/05/2023 00:16
Stvarno se trudim i pokusavam.
Krenimo hronoloski, prvo Dino pa Trenerko rekose da se radi o programskoj koaliciji (to be fair, ni Cirilo ni Krmak nikad to nisu rekli ni za federalnu ni za drzavnu koaliciju).
Onda trazim program te koalicije, nigdje nista na internetu.
Evo sad vidim ni najveci Trojkini sendvicari tj. botovi o tome ni slova da napisu.
Onda se pitam da nije jedna od tacaka u programu "programske koalicije" rehabilitacija ratnih zlocinaca, kako rece neuvazena ministrica prije koji dan.
Ali opet naidjoh na zid sutnje.
Tako da ostajem u nedoumici.
Majstore, ti ako ne vidis razliku izmedju neke recimo usaglasene liste prioriteta (da ne kazem program) i izjava pojedinih ministara, to je vec tvoj problem. Ili mislis da u programu treba pisati sta ce ko pricati okolo, pa makar toni idiotizmi bili?
Obrati se ti Dinokiju i Trenerku a ne meni. Oni su sami insistirali i tvrdili da se nalaze u programskoj koaliciji (ako je memorija kratka tu je YouTube) i to sa partnerima koji, gle cuda, opet tvrde da su u matematickoj a ne programskoj koaliciji (ovo je previse i za Lud, zbunjen, normalan).
Ja samo pitam je li jedna ili druga jer od ovog (tajnog) programa (jebote zvuci ko da ga je pis'o Keiser Sose), ono sto smo do sada vidjeli je Zakon o akcizama (jeda ruka kosi, druga blago nosi) ili (jos uvijek nejasno) ono sto nesretnica promovira tj. rehabilitacija ratnih zlocinaca. Vidim da to cak i najacim botovima Trojke (poprilicno konstipiranim usljed dugotrajne konzumacije suhe hrane - citaj sendvica) to ostaje poprilicna misterija.
Da li ce se, slicno americkim arhivama, oznaka tajnosti sa tog "programa" koaliciji skinuti nakon 50 godina ili vec sada mozemo tvrditi da se radi o guzovackoj koaliciji za fotelje?
dječak sa šibicama

#103247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dječak sa šibicama »

NediM17 wrote: 14/05/2023 13:34 Muzur je naslijedio kompletnu memaginu infrastrukturu zaposlenih u opstini.
I nikog nije maknuo od pomocnika nacelnika, da li ne moze ili nece.
Glavni memagin covjek i dalje vedri i oblaci u katastru.
To me nista ne cudi, evo suspect spominje i Tanovica, za Tanovica sam cuo milion detalja i ako je samo 10% istina... pisam se ja na trojku i osmorku.

Oni su svi uvezani ko crijevca, prodaje se prica o poziciji i opoziciji a samo se dresovi mijenjaju. I u pozadini svega uvijek je isti motiv, moc, bogatstvo, otimacina.
mishic

#103248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Ja sam do sada milon puta ponovio da principi na kojima od agresije do danas funkcioniraju sve (sve i jedna) politička patija su mafijaško-pljčkaški.
Zato me i raduje činjenica što se tu i tamo javi poneki pojedinac koji ne pristaje na tu paradigmu. No, uvjerio sam se da sve partije takve pojedince marginaliziraju ili eliminiraju jer "potkopavaju vlastitu partiju".

S druge strane osnivači "novih partija" promijenu ime partije, pokupe "svoje krilo" iz prethodne partije i istim ili još gorim mafijaško-pljuvaćkim metodama provode lične obračpune sa onima koji su ih kočili ili makli iz ranije partije a paradigma i način djelovanja se ni za dlaku ne mijenja.

Ovi politički obračuni putem hapšenja i sudova me raduju ne zbog toga što imam povjerenje u BiH pravosuđe nego zbog toga što mislim da će to postati stalna praksa i vid preventive ali bi ovakvi obračuni s vremenom mogli ozdraviti i pravosudni sistem jer sa promjenama političkih garnitura ne mogu se mijenjati i kadrovi u pravosuđu.

Zaoštravanje odnosa između pozicije i opozicije takođe mogu biti pozitivni jer koliko god oni zbunjivali narod mogu potaknuti proaktivnije djelovanje i jednih i drugih sa što manje tolerancije prema nezakonitostima i kriminalu.
Jordan1961

#103249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

Styling wrote: 14/05/2023 13:13
Principijelno potkopava vlastitu stranku.
Zato sto vodstvo stranke kreira narativ koji nije u programu stranke?
Cherry-Cherry

#103250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Cherry-Cherry »

Pa Irfan je sve manje i manje SDP...
Locked