Idemo jos jednom. Teret dokazivanja tvrdnji cije je odbijanje nedokazivo (filozofskom ili naucnom metodom) lezi na onom koji donosi te tvrdnje. Ovo ti je gore samo bio primjer zato sto je moderna verzija Rusellovog nevidljivog cajnika koji orbitira izmedju Zemlje i Marsa. Mozda ne znas o cemu govorim i sta se zeli pokazati tim primjerom kao i ovim primjerom Pastafarianizma (da,nije zajebancija, "vjernici" u FSM se zovu Pastafarijanci)belfy wrote:
ne, nego ti nisi dobro shvatio moj post. pogledaj kako je leo to shvatio i mozda uspijes razumjeti. posto se bavis Spagetti cudovistem vjerovatno si mladji. na prvo pitanje: "Da li bog postoji?" ti bi kao ateista rekao ne postoji, a onda se vracamo na dokazivanje toga da ne postoji. ako kazes: "Ne znam." onda si agnostik, a ne ateista. vrlo prosto. sav ostatak tvog upisa je toliko nekonzistentan da je suludo upustati se u odgovaranje. evo samo jedna recenica onoga sto si rekao :opovrgavanje ovakvih stvari je jednostavno besmisleno. prestani sa pravdanjem, jer je ljudski pogrijesiti. budi covjek i priznaj. ako ti sta nije jasno - pitaj. ako se mislis svadjati ja svakako idem dalje......Nisu "nevjernici" prvi izmislili koncept boga pa je sad teret na njima da dokazu njegovo nepostojanje....
Ja sam agnostik prema postojanju Allaha u istoj mjeri koliko sam i agnostik prema Supermenu, Spidermenu, FSM-u, Zeusu, Mitri, Thoru, Ra-u ili sta ti ja znam kojem bozanstvu iz ljudske istorije. Necemo se sada prepucavati oko necega sto nema veze sa diskusijom (sigurno sam stariji od tebe ali nejse) ili jedan drugom objasnjavati definicije ateizma ili agnosticizma i veoma tanke niti izmedju ova dva stava kada se primjene na postojanje bilo kojeg bozanstva. Ako mislis da su moji postovi svadja onda je do tebe.