Ne mislim na tu proceduru, nego na onu kod gore navedene situacije, kakva je onda procedura? Jel moram sve ponovo pisati?!Adriatic wrote:Procedura je da kupiš kartu.diablo23 wrote:Zna li iko ista o ovome, koja je sad zakonom predvidjena procedura?diablo23 wrote:Pozdrav svima,
Samo da pitam, kakva je sad procedura kod ovih "novih" revizora kad te uhvate bez karte, a nemas licnu kod sebe ni para da kupis kartu? Jel' ti kazu da napustis vozilo ili ti ne daju da izadjes iz vozila i smiju li to raditi?
Cuo sam da ti sad ne daju da izadjes iz vozila, nego ti zovu policiju, prije bi uvijek rekli da ili kupis kartu ili da napustis vozilo, pa ne znam smiju li ti zvati policiju i smiju li ikakvu silu pokusati primjeniti? Ako zna neko iz novijeg iskustva?
Gras all about
-
diablo23
#1026 Re: Gras all about
-
diablo23
#1027 Re: Gras all about
Moze i na PP, ako vam je ovako nezgodno. 
- Adriatic
#1028 Re: Gras all about
Nisi shvatio.diablo23 wrote:Moze i na PP, ako vam je ovako nezgodno.
Poenta i jeste da se vi šverceri prestanete gurati i ometati ostale koji redovno plaćaju kartu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1029 Re: Gras all about
guzvje su osjetno manje otkako su pojačali kontrole
samo udri
u kost
švercera

samo udri
u kost
-
dresdener78
#1030 Re: Gras all about
Namjerno putovanje bez važeće karte je isto kao da neko uzme u prodavnici robu bez plaćanja - dakle krađa.Adriatic wrote:Nisi shvatio.diablo23 wrote:Moze i na PP, ako vam je ovako nezgodno.
Poenta i jeste da se vi šverceri prestanete gurati i ometati ostale koji redovno plaćaju kartu.
Ono što traži forumaš diablo23 od drugih forumaša je u suštini definisano u Krivičnom zakonu Federacije BiH:
Član 33.
Pomaganje
(1) Ko drugom s umišljajem pomogne u učinjenju krivičnog djela, kaznit će se kao da ga je sam učinio, a može se i blaže kazniti.
- holowey
#1031 Re: Gras all about
mislim da je ovo sa kartama prekrsaj a ne krivicno djelo...mozda grijesim ali tako mislim...dresdener78 wrote:Namjerno putovanje bez važeće karte je isto kao da neko uzme u prodavnici robu bez plaćanja - dakle krađa.Adriatic wrote:Nisi shvatio.diablo23 wrote:Moze i na PP, ako vam je ovako nezgodno.
Ono što traži forumaš diablo23 od drugih forumaša je u suštini definisano u Krivičnom zakonu Federacije BiH:
Član 33.
Pomaganje
(1) Ko drugom s umišljajem pomogne u učinjenju krivičnog djela, kaznit će se kao da ga je sam učinio, a može se i blaže kazniti.
-
dresdener78
#1032 Re: Gras all about
S obzirom na pričinjenu štetu se ovo vjerovatno tretira na kraju kao prekršaj, ustvari se ali radi o krađi.holowey wrote: mislim da je ovo sa kartama prekrsaj a ne krivicno djelo...mozda grijesim ali tako mislim...
- Hemera
#1033 Re: Gras all about
za karte se podnosi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka,a ne krivično djelo,valjda to neki ovdje nisu najbolje shvatili 
dakle za forumaša diablo23 evo ti iz službenih novina to pobliže objašnjeno::::
http://ms.ks.gov.ba/sites/ms.ks.gov.ba/ ... 037-14.pdf
dakle za forumaša diablo23 evo ti iz službenih novina to pobliže objašnjeno::::
http://ms.ks.gov.ba/sites/ms.ks.gov.ba/ ... 037-14.pdf
-
stafi
#1034 Re: Gras all about
gle, saobraćaj je tvoj fah, i to znaš, drži se toga.dresdener78 wrote:S obzirom na pričinjenu štetu se ovo vjerovatno tretira na kraju kao prekršaj, ustvari se ali radi o krađi.holowey wrote: mislim da je ovo sa kartama prekrsaj a ne krivicno djelo...mozda grijesim ali tako mislim...
Kakvo crno krivično djelo i kakva crna krađa.
- Hemera
#1035 Re: Gras all about
pa to jeste jedna vrsta krađe možda je na to mislio uvaženi forumaš d78
-
stafi
#1036 Re: Gras all about
a nije ni to. Jednostavno samo prekršaj.Hemera wrote:pa to jeste jedna vrsta krađe možda je na to mislio uvaženi forumaš d78
-
stafi
- Hemera
#1038 Re: Gras all about
stafi wrote:a nije ni to. Jednostavno samo prekršaj.Hemera wrote:pa to jeste jedna vrsta krađe možda je na to mislio uvaženi forumaš d78
fala ti što si mi objasnio pored zakona što sam gore stavila da pročita koga zanima
jednostavno to jeste vrsta krađe,koristio si uslugu koju nisi platio
uzeo si nešto što nisi platio a imaš obavezu itd
sigurno je na to d78 mislio
-
stafi
#1039 Re: Gras all about
žao mi je, al krađa nije, niti može biti. Ista je definisana u krivičnom zakonu, pa ako ti nije mrsko bujrum pogledaj šta je to krađa.Hemera wrote:stafi wrote:a nije ni to. Jednostavno samo prekršaj.Hemera wrote:pa to jeste jedna vrsta krađe možda je na to mislio uvaženi forumaš d78![]()
fala ti što si mi objasnio pored zakona što sam gore stavila da pročita koga zanima
jednostavno to jeste vrsta krađe,koristio si uslugu koju nisi platio
uzeo si nešto što nisi platio a imaš obavezu itd
sigurno je na to d78 mislio
- Hemera
#1040 Re: Gras all about
ne želim da gledam niti imam potrebe da mi neko tumači,valjda neko još ovdje ima sa shvati d78 šta je htio reći
pozzz
pozzz
-
stafi
#1041 Re: Gras all about
pa u tome i jeste problem ovog društva, neće niko knjige a svi sve znaju. Još se uvrijedi ako mu kažeš da ne zna.
-
calculator
#1042 Re: Gras all about
@stafi, čemu drskoststafi wrote:gle, saobraćaj je tvoj fah, i to znaš, drži se toga.dresdener78 wrote:S obzirom na pričinjenu štetu se ovo vjerovatno tretira na kraju kao prekršaj, ustvari se ali radi o krađi.holowey wrote: mislim da je ovo sa kartama prekrsaj a ne krivicno djelo...mozda grijesim ali tako mislim...
Kakvo crno krivično djelo i kakva crna krađa.
- MOSALJOZE
#1043 Re: Gras all about
Danas djevojku na Socijalnom uhvatiše bez karte,revizor joj reče djevojko znaš li za novi zakon....ona samo šuti i oni prodjošeš.Toliko o prekršajima i sl.
-
calculator
#1044 Re: Gras all about
Odličan potez revizora. Ta djevojka neće drugi put ući u tramvaj bez kupljene karte. Ovakav postupak često ima više koristi i djelotvorniji je od prekršaja i kazni.MOSALJOZE wrote:Danas djevojku na Socijalnom uhvatiše bez karte,revizor joj reče djevojko znaš li za novi zakon....ona samo šuti i oni prodjošeš.Toliko o prekršajima i sl.
-
StupskaBitanga
#1045 Re: Gras all about
Hoce li se sutra znati oko novih tramvaja?
- Rockefeller
#1046 Re: Gras all about
A kupuje se karte znači 
- Hemera
#1047 Re: Gras all about
stafi wrote:pa u tome i jeste problem ovog društva, neće niko knjige a svi sve znaju. Još se uvrijedi ako mu kažeš da ne zna.
problem je dečko ovdje u tebi,a ne u nekome što navodno ne zna,u problem društva je u tebi doista,
suština d78 se ogleda u tome što čovjek to normalan i civiliziran posmatra kao krađu,a mi to ovdje tretiramo kao prekršaj zakonom
to jeste krađa
usluga prevoza je proizvod koji si ti dužan po zakonu platiti ukoliko koristiš,u protivnom je to obična krađa
osim ako ti smatraš krađama samo džeparenje i slične pojave fizički vidljive,imaju one i fizički nevidljive,samo takvim poput tebe je to doista teško dokazati,i istina,zato smo i propali
pokrao si prevoznika tako što nisi platio njegov proizvod-uslugu
ne znam zašto smatraš sebe nekom vrstom moralne i zakonske vertikale u raspravi kad to nisi
prema tome doviđenja
Last edited by Hemera on 12/05/2015 18:37, edited 1 time in total.
- charrrmed
#1048 Re: Gras all about
Veceras probna voznja:StupskaBitanga wrote:Hoce li se sutra znati oko novih tramvaja?

-
stafi
#1049 Re: Gras all about
tako to završi kad pokušaš grasovcu nešto objasniti, a što nema veze sa mjenjačem u špurom.Hemera wrote:stafi wrote:pa u tome i jeste problem ovog društva, neće niko knjige a svi sve znaju. Još se uvrijedi ako mu kažeš da ne zna.
problem je dečko ovdje u tebi,a ne u nekome što navodno ne zna,u problem društva je u tebi doista,
suština d78 se ogleda u tome što čovjek to normalan i civiliziran posmatra kao krađu,a mi to ovdje tretiramo kao prekršaj zakonom
to jeste krađa
usluga prevoza je proizvod koji si ti dužan po zakonu platiti ukoliko koristiš,u protivnom je to obična krađa
pokrao si prevoznika tako što nisi platio njegov proizvod-uslugu
ne znam zašto smatraš sebe nekom vrstom moralne i zakonske vertikale u raspravi kad to nisi
prema tome doviđenja
-
stafi
#1050 Re: Gras all about
imamo novog zviza na forumucalculator wrote:Odličan potez revizora. Ta djevojka neće drugi put ući u tramvaj bez kupljene karte. Ovakav postupak često ima više koristi i djelotvorniji je od prekršaja i kazni.MOSALJOZE wrote:Danas djevojku na Socijalnom uhvatiše bez karte,revizor joj reče djevojko znaš li za novi zakon....ona samo šuti i oni prodjošeš.Toliko o prekršajima i sl.