Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Locked
luckypot

#1026 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by luckypot »

bicebolje wrote:
luckypot wrote:a jos ako se ne varam najvece odseljavanje srba iz bih pocinje bas u vrijeme kad srpska demokratska stranka dolazi na vlast i otada se teritorijalno pomjeranje srba na istok ne zaustavlja...
Jel to bio popis ?
Ako je sva bosanska politika spala na to da se čeka odlazak Srba i Hrvata crno nam se piše.
Doduše znam da nije ali pojedinci očigledno ne znaju ništa pametnije napisati.
nije to nikakva politika, nego ono sto se kaze "kome se ne svidja moze ici, ali ne moze nista ponijeti sa sobom"...ali to nije ni bitno, rekli smo vec da je prakticni fokus na federaciji...ostavljamo dodiku da gradi BIH i drzavne institucije :D
naiskrenije

#1027 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by naiskrenije »

Nuclear Winter wrote:
naiskrenije wrote:
Ukosheni wrote: Onaj voditelj je Montgomeriju rekao da postoji "hiljadugodisja istorija" ciji ste vi nastavljaci. Da li i ti isto mislis?
To je jedan od žešćih mitomanskih bisera kojim se federacijski puk zaluđuje kao i priča o 11 genocida.
Reče pripadnik "nebeskog naroda",koji je napravio i mockby i rim,i koji se jedini može sporazumijevati sa "vanzemaljcima" jer je serbski "najstariji" jezik na cbety :lol:
Srpski mitomani (Deretić i ostali ako još neko postoji sličan Deretiću) izvan su svake oficijelne sfere (škole, udžbenici, značajni mediji) dok je u Federaciji obrnut slučaj.U Federaciji i najistaknuti političari prosipaju gluposti kao što je ona o 1000-godišnjoj državnosti,medije da i ne spominjem.
Vitez Koja

#1028 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Vitez Koja »

@najiskrenije

ja te pitah, da li ti znas za ovaj zadnji genocid!?
naiskrenije

#1029 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by naiskrenije »

Vitez Koja wrote:@najiskrenije

Naravno da znam za genocid u Srebrenici.
bingov buraz

#1030 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by bingov buraz »

43 stranice diskusije o tome sta misli dokoni penzos Montgomeri :shock: garant i neki Pero iz Jagodine misli isto,mozda i neki Lubos iz Madjarske misli isto,da otvorimo topic i o njima,sto je neki Montgomeri vazniji od njih?
Last edited by bingov buraz on 05/11/2010 12:11, edited 1 time in total.
Vitez Koja

#1031 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Vitez Koja »

naiskrenije wrote:

Ok. Slazem se, da ima mitomanije medju politicarima.Nikakva novost, jer u nasim prostorima, u svim sferama drustvenog zivota se umjesala politika.To je prva i glavna odlika nacionalista. Oni, opravdanja za svoje trenutno djelovanje, uvijek traze u proslosti i raznoraznim mitomanijama. Medjutim, po mom misljenju, ne moze se nikako negirati postojanje BiH. Od srednjeg vijeka, pa do novih dana. Cvrstog sam uvjerenja, da BiH nije mitomanija, niti ce ikad biti.
nosara

#1032 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by nosara »

duh_sa_sjekirom wrote:
Ukosheni wrote: Da li si pogledao odgovor Montgomerija na to igranje recima. Bas se konkretno na to osvrnuo najmanje dva puta. To ti je odgovor.
Pametan covek kad vidi da nesto u duzem vremenskom periodu ne funkcionise postavi sebi pitanje zasto je to slucaj.
A znaš li, "oštroumni", zašto ne funkcioniše?
I zašto na taj način niste riješili pitanje Kosova, kad ste vidjeli da "u dužem vremenskom periodu nesto ne funkcioniše"?
:D

Utece lumen... A zabava tek u zacetku...
Vitez Koja

#1033 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Vitez Koja »

Vitez Koja wrote:
naiskrenije wrote:

Ok. Slazem se, da ima mitomanije medju politicarima.Nikakva novost, jer u nasim prostorima, u svim sferama drustvenog zivota se umjesala politika.To je prva i glavna odlika nacionalista. Oni, opravdanja za svoje trenutno djelovanje, uvijek traze u proslosti i raznoraznim mitomanijama. Medjutim, po mom misljenju, ne moze se nikako negirati postojanje BiH. Od srednjeg vijeka, pa do novih dana. Cvrstog sam uvjerenja, da BiH nije mitomanija, niti ce ikad biti.
Zaboravio sam napisati, da i ne treba se dalje ici u proslost. Dovoljno je otici do genocida u Srebrenici, pa da se na osnovu toga moze zakljuciti kako i na cemu je nastala RS. Svako normalan i sa bar malo pravicnosti u sebi, na osnovu ovoga moze postaviti pitanje o legitimnosti i opravdanosti postojanja RS-a, a da ne govoriomo o onim, koji za istu, traze nezavisnost.
Ukosheni

#1034 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Ukosheni »

Real Khan wrote:
Ukosheni wrote: Princip je svima odovoritu, a ne mogu stici svima. Posto ti prvi put nastupas sa obracanjem, i to nagadjanjem, evo:

- Jesam, IX gimnazija Novi Beograd.
- Ne znam kakav je osecaj to iz Banovica.

Moze li za tebe 2 pitanja (vec sam ih postavljao , ali postoji averzija prema njima):
1) Zasto hocete na silu da se izmesate sa Srbima i Hrvatima, iako je je 90-ih u krvi drustvo kakvo je bilo pokidano.
2) U cemu je problem sa vasom nacionalnom drzavom i zasto mislite da vam je to propast?
Nije ovo nikakvo "nagađanje"...nego samo se ne mogu načuditi kako možeš valjati toliko gluposti i u gramatičkom i semantičkom i etimološkom i svakom drugom smislu (ovo se odnosi na sve komentare @ukošenog napisanih od sinoć).

Što se tiče odgovora na tvoja pitanja, evo da pokušam...ali pod uslovom da mi definiraš ko smo to "mi" u tim pitanjima:

1) Pretpostavljam da svaki čovjek ima svoje želje, motive, potrebe i to je sasvim OK, ali je stvarno deplasirano pričati o "volji", "želji" ili "htijenju" nekakve etničke grupe poput Srba, Hrvata, Bošnjaka... Svako ima svoje individualno mišljenje o nekom problemu i vjeruj mi da narodi ne funkcioniraju po principu Borga iz StarTrek-a.

2) "Naša" (definiraj ovo navedeno, please) nacionalna država ima problema sa unutrašnjim neprijateljima koji imaju njeno državljanstvo, a istovremeno rade za interese susjednih država. Ja lično ne mislim da je takva djelatnost "propast" za moju nacionalnu državu, ali moram priznati da donekle otežava funkcioniranje institucija. Mislim da je ključni problem što dijelovi de facto nacionalnih manjina u mojoj domovini uzimaju sebi previše prava i rade na štetu svih građana, pa i sebe samih... I da odmah odgovorim na jednu očekivanu reakciju: nisam ja izmislio da su Srbi (pa i Hrvati) de facto nacionalne manjine u BiH nego samo citiram Mišljenje Badinterove komisije iz 1991. godine (proguglajte taj dokument pa se tek onda javite sa komentarima)...
Ako nije nagadjanje, cemu sluze ocigledni promasaji? Ad hominem, samozavaravanje, gubitak samokotrole, kombinacija ovoga?

Ko ste vi? Pa ako imas 3 naroda, a dva od 3 su Srbi i Hrvati ko li je to taj treci? Upotebio bih konstrukciju "politicko Sarajevo" ako to mozda doprinosi izbegavanju nejasnoce. Ocigedno da ste jako osetljivi da ste sustinski artikulacija zvanicne politike Sarajeva ili ti Bosnjaka.

1) Sve je relativno, i da je nebo plavo (jer zna da bude i crno) i da su zene nezne (jer znaju da budu i grube).
I zato cemo u medjuvremenu da budemo nedefinisani, a svakako cemo punuditi i onima koji su definisani da budu sa nama nedefinisani. A sve dok su definisani necemo se igrati sa njima, uzeli su nam dudu dok smo bili bebe. Sto li Srbi i Hrvati nece s vama? I opet: zasto pokusavate (politicko Sarajevo) da se izmesate sa Srbima i Hrvatima kada je u krvi drustveno tkivo unisteno? Nemam odgovor.
2) To drzavjanstvo je opet igranje sa recima, kao i konstantno spominjanje reci "genocid". Nema sumnje zasto, ali je zanimljivo koliko dugo, bez preseka stanja i analize rezultata, eventualne korekcije plana ili necega treceg. Srbi i Hrvati nece s vama, i vi ste ko uvredjene snase ostali u cudu, iako to znate, ali eto Montgomeri rekao. Gledao sam onog voditelja kao da ga je grom pogodio kad ga je slusao.
Sto se tice nacionane manjine, stvarno mi je deplasirano demantovati ii potvrdjivati sta je Badinter rekao. Cak i da je tako, sto kaze Montgomeri, slusaj me dobro: Srbi i Hrvati nece s vama. Pitanje je bilo zasto je nacionalna drzava za vas propast kako tvrdite? To sam zamolio da odgovorite, ja to gledam kao tumacenje vase politike, ili mozda tvrdis da je imate vec?
Ukosheni

#1035 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Ukosheni »

duh_sa_sjekirom wrote:
Ukosheni wrote: Da li si pogledao odgovor Montgomerija na to igranje recima. Bas se konkretno na to osvrnuo najmanje dva puta. To ti je odgovor.
Pametan covek kad vidi da nesto u duzem vremenskom periodu ne funkcionise postavi sebi pitanje zasto je to slucaj.
A znaš li, "oštroumni", zašto ne funkcioniše?
I zašto na taj način niste riješili pitanje Kosova, kad ste vidjeli da "u dužem vremenskom periodu nesto ne funkcioniše"?
Objasni svoje vidjenje zasto ne funkcionise.
S ovim drugim izlazis iz teme pa necu da prosirujem raspravu. Drzimo se teme. Montgomeri i sta je rekao, tj. njegove poruke.
jarancuga

#1036 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by jarancuga »

Ukosheni wrote:
Real Khan wrote:
Ukosheni wrote: Princip je svima odovoritu, a ne mogu stici svima. Posto ti prvi put nastupas sa obracanjem, i to nagadjanjem, evo:

- Jesam, IX gimnazija Novi Beograd.
- Ne znam kakav je osecaj to iz Banovica.

Moze li za tebe 2 pitanja (vec sam ih postavljao , ali postoji averzija prema njima):
1) Zasto hocete na silu da se izmesate sa Srbima i Hrvatima, iako je je 90-ih u krvi drustvo kakvo je bilo pokidano.
2) U cemu je problem sa vasom nacionalnom drzavom i zasto mislite da vam je to propast?
Nije ovo nikakvo "nagađanje"...nego samo se ne mogu načuditi kako možeš valjati toliko gluposti i u gramatičkom i semantičkom i etimološkom i svakom drugom smislu (ovo se odnosi na sve komentare @ukošenog napisanih od sinoć).

Što se tiče odgovora na tvoja pitanja, evo da pokušam...ali pod uslovom da mi definiraš ko smo to "mi" u tim pitanjima:

1) Pretpostavljam da svaki čovjek ima svoje želje, motive, potrebe i to je sasvim OK, ali je stvarno deplasirano pričati o "volji", "želji" ili "htijenju" nekakve etničke grupe poput Srba, Hrvata, Bošnjaka... Svako ima svoje individualno mišljenje o nekom problemu i vjeruj mi da narodi ne funkcioniraju po principu Borga iz StarTrek-a.

2) "Naša" (definiraj ovo navedeno, please) nacionalna država ima problema sa unutrašnjim neprijateljima koji imaju njeno državljanstvo, a istovremeno rade za interese susjednih država. Ja lično ne mislim da je takva djelatnost "propast" za moju nacionalnu državu, ali moram priznati da donekle otežava funkcioniranje institucija. Mislim da je ključni problem što dijelovi de facto nacionalnih manjina u mojoj domovini uzimaju sebi previše prava i rade na štetu svih građana, pa i sebe samih... I da odmah odgovorim na jednu očekivanu reakciju: nisam ja izmislio da su Srbi (pa i Hrvati) de facto nacionalne manjine u BiH nego samo citiram Mišljenje Badinterove komisije iz 1991. godine (proguglajte taj dokument pa se tek onda javite sa komentarima)...
Ako nije nagadjanje, cemu sluze ocigledni promasaji? Ad hominem, samozavaravanje, gubitak samokotrole, kombinacija ovoga?

Ko ste vi? Pa ako imas 3 naroda, a dva od 3 su Srbi i Hrvati ko li je to taj treci? Upotebio bih konstrukciju "politicko Sarajevo" ako to mozda doprinosi izbegavanju nejasnoce. Ocigedno da ste jako osetljivi da ste sustinski artikulacija zvanicne politike Sarajeva ili ti Bosnjaka.

1) Sve je relativno, i da je nebo plavo (jer zna da bude i crno) i da su zene nezne (jer znaju da budu i grube).
I zato cemo u medjuvremenu da budemo nedefinisani, a svakako cemo punuditi i onima koji su definisani da budu sa nama nedefinisani. A sve dok su definisani necemo se igrati sa njima, uzeli su nam dudu dok smo bili bebe. Sto li Srbi i Hrvati nece s vama? I opet: zasto pokusavate (politicko Sarajevo) da se izmesate sa Srbima i Hrvatima kada je u krvi drustveno tkivo unisteno? Nemam odgovor.
2) To drzavjanstvo je opet igranje sa recima, kao i konstantno spominjanje reci "genocid". Nema sumnje zasto, ali je zanimljivo koliko dugo, bez preseka stanja i analize rezultata, eventualne korekcije plana ili necega treceg. Srbi i Hrvati nece s vama, i vi ste ko uvredjene snase ostali u cudu, iako to znate, ali eto Montgomeri rekao. Gledao sam onog voditelja kao da ga je grom pogodio kad ga je slusao.
Sto se tice nacionane manjine, stvarno mi je deplasirano demantovati ii potvrdjivati sta je Badinter rekao. Cak i da je tako, sto kaze Montgomeri, slusaj me dobro: Srbi i Hrvati nece s vama. Pitanje je bilo zasto je nacionalna drzava za vas propast kako tvrdite? To sam zamolio da odgovorite, ja to gledam kao tumacenje vase politike, ili mozda tvrdis da je imate vec?

netacno....
srbi i hrvati hoce, cetnici i ustase nece....vidis "genijalac"...to je jedna velika razlika koju ti perfidno pokusavas da prodas...
kao sto sam vec jednom rekao...svo koji ne zele BiH kao drzavu gdje ce svaki gradjanin biti ravnopravan...sikter preko drine ili save....
Ukosheni

#1037 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Ukosheni »

fedor wrote:
Ukosheni wrote: Pametan covek kad vidi da nesto u duzem vremenskom periodu ne funkcionise postavi sebi pitanje zasto je to slucaj.
Pa očito da kad nešto ne funkcioniše, nešto je truhlo u državi Danskoj (čitaj rs-u). Odavno ste propali, ali izmijenit će se i to.
"Ničija nije do zore sjala"
Okvir o kom prica Mongomeri ne funkcionise. Prosto o tome s razgovaralo u tom intevjuu.
Ukosheni

#1038 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Ukosheni »

jarancuga wrote: netacno....
srbi i hrvati hoce, cetnici i ustase nece....vidis "genijalac"...to je jedna velika razlika koju ti perfidno pokusavas da prodas...
kao sto sam vec jednom rekao...svo koji ne zele BiH kao drzavu gdje ce svaki gradjanin biti ravnopravan...sikter preko drine ili save....
@jarancuga,
Ti si neki saljivdzija izgleda. Znaci, ti kazes da narod Srba i narod Hrvata hoce da zive sa vama?
fedor

#1039 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by fedor »

Ukosheni wrote:
fedor wrote:
Ukosheni wrote: Pametan covek kad vidi da nesto u duzem vremenskom periodu ne funkcionise postavi sebi pitanje zasto je to slucaj.
Pa očito da kad nešto ne funkcioniše, nešto je truhlo u državi Danskoj (čitaj rs-u). Odavno ste propali, ali izmijenit će se i to.
Okvir o kom prica Mongomeri ne funkcionise. Prosto o tome s razgovaralo u tom intevjuu.
Okvir ne funkcioniše zato što jedan dio tog okvira je odavno propao, znaš ti dobro koji je to dio... 8-)
jarancuga

#1040 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by jarancuga »

Ukosheni wrote:
fedor wrote:

prica glavonja jer je kasiro masnu lovu sto srpske sirotinje sto ruskog gasa...
al nije prvi koji je baljezgao pa na kraju sapra pogana usta...
nosara

#1041 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by nosara »

Ukosheni wrote:
@jarancuga,
Ti si neki saljivdzija izgleda. Znaci, ti kazes da narod Srba i narod Hrvata hoce da zive sa vama?
Vec ti rekoh, supci koji nece da zive s ljudima neka idu u tri lepe (tamo gdje si ti, otprilike)...
duh_sa_sjekirom

#1042 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by duh_sa_sjekirom »

Ukosheni wrote:Objasni svoje vidjenje zasto ne funkcionise.
Evo, ukratko, nemam puno vremena: ne funkcioniše jer "određeni ljudi", koji imaju državljanstvo ove države i hrane se sa njenih jasli (iliti participiraju u vlasti), u isto vrijeme rade na razbijanju iste, koristeći svoje položaje!!! Jasno!? Ili treba crtati?
A sa drugim pitanjem ne izlazim iz teme, već sam samo tražio da objasniš zašto se isti princip nije primjenio i na rješavanje pitanja Kosova? Ne tražim, znači, da sad pričamo o problemu Kosova, nego o PRINCIPU rješavanja problema! Dakle?
jarancuga

#1043 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by jarancuga »

Ukosheni wrote:
@jarancuga,

ne...
to je moja percepcija realnosti zivota u BiH...
al hajd nek ti sebi pripisao oreol PRVOG u srba i hrvata pa cijeli narod zatvaras u svoje nacionalne torove...
Ukosheni

#1044 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Ukosheni »

fedor wrote: Okvir ne funkcioniše zato što jedan dio tog okvira je odavno propao, znaš ti dobro koji je to dio... 8-)
Aje recimo da npr. znam. Lose je. postoje i velike "unutrasnje razlike, ovakve ili onakve.
Slozicemo se da onda postoje unutrasnja trvenja. Sta cemo sa ocigledno nestabilnim sistemom? Takva zemlje su jos jedino Belgija. S tim sto je u ovom slucaju znacajno intenzivnije.
popajic

#1045 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by popajic »

@uskosheni,
Jalova diskusija,ali eto,tu sam pa da ti pokusam odgovoriti.
Ne mislim da si nacionalista.Ti to jednostavno jesi.
Kad govorim o danasnjim nacionalizmima ne mislim pri tom na ljubav prema drzavi(naciji), nego na turbo,klero- etnicki nacionalizam/ sovinizam.A to se kod mene rimuje sa -fasizam.
Ne pitaj me zasto to mislim.Pogledaj samo zadnjih 20-ak godina ovog balkanskog sranja,pa ce ti se samo reci.
Tebe su Slobo,Franjo,Alija & comp."naucili" da sunarodnikom smatras covjeka sa Pala ( nije U,nego NA Palama) ,a sve po fasistickoj krilatici "gdje je ijedan Srbin to je Srbija",sto je van pameti.
Da zelite da ste okupljeni u "cistokrvnom" toru je vase pravo.Mislim na zelju :D Ali, kad ,da bi ste ispunili tu zelju, zelite da rasturite jednu drzavu...e, to malo morgen.I TO je problem.
Da ne bude zabune,ovo se odnosi na svaki drugi tor!
Zasto hocemo ( govoris vjerovatno o Bosnjacima,ne o Bosancima) na silu sa bosanskim (zaboravljas ovaj prefix ) Srbima i Hrvatima?
Ne mislis valjda da se tu radi o nekoj patoloskoj ljubavi?
Ti brkas odbijanje razvaljivanja drzave sa insistiranjem na nekom idilicnom,zajednickom zivotu.
Nekome se BIH dopada, nekome ne.Tako je uvijek kroz njenu istoriju bilo.Ali, ova BIH nije nicija prcija da je komada zbog vlastitih,primitivnih afiniteta.
Sto te strecnulo ono da su nac. vodje primitivci i papci.( to im jos i tepam)?
Ja sta su ? Da ne rade slucajno za iciju dobrobit osim svoju vlatitu ?
Kao sto rekoh,sve su ovo glupe diskusije,jer ko ni nakon 20 god. Nije neke stvari shvatio tesko da ce ih ikad shvatiti.
Smrt fasizmu,sloboda narodu :D :bih:
Ne znam kakve je mogucnosti moja ( ?) nacija iskoristila. Ja sam Bosanac.Ni manje ni vise od toga.Valjda znas da je ta grupacija u autu,omrazenija i od najomrazenijeg nacionaliste suprotnog tabora.
Ukosheni

#1046 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Ukosheni »

jarancuga wrote: prica glavonja jer je kasiro masnu lovu sto srpske sirotinje sto ruskog gasa...
al nije prvi koji je baljezgao pa na kraju sapra pogana usta...
Recimo da se slazem. Ali zanemari to, rekao je ociglednu istinu, a i videli smo krajnje nezrelu reakciju koja bi mogla biti i model kolektivne reakcije kod vaseg naroda. To je problem. Rece covek Montgomeriju da je "otrovan"
Ukosheni

#1047 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Ukosheni »

nosara wrote: Vec ti rekoh, supci koji nece da zive s ljudima neka idu u tri lepe (tamo gdje si ti, otprilike)...
Ja zaista postujem tvoje frustracije, ako nista drugo jer je ljudski. Pitam i tebe: Srbi i Hrvati po tebi znaci hoce da zive s vama?
nosara

#1048 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by nosara »

Ukosheni wrote:
fedor wrote: Okvir ne funkcioniše zato što jedan dio tog okvira je odavno propao, znaš ti dobro koji je to dio... 8-)
Aje recimo da npr. znam. Lose je. postoje i velike "unutrasnje razlike, ovakve ili onakve.
Slozicemo se da onda postoje unutrasnja trvenja. Sta cemo sa ocigledno nestabilnim sistemom? Takva zemlje su jos jedino Belgija. S tim sto je u ovom slucaju znacajno intenzivnije.
Kao, u srbiji je sistem stabilan...? Na stranu medjusrbska sranja, barem sa dvije strane granica srbije je relativan pojam...

I ti iz tako sjebane sredine drzis predavanja nekom o tome kako bi trebao zivjeti u svojoj kuci...

Ako si frustriran jer ste u kurcu zapali neku ambasadu... Bices baja, a mozda nesto i zguzis...
nosara

#1049 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by nosara »

Ukosheni wrote:
nosara wrote: Vec ti rekoh, supci koji nece da zive s ljudima neka idu u tri lepe (tamo gdje si ti, otprilike)...
Ja zaista postujem tvoje frustracije, ako nista drugo jer je ljudski. Pitam i tebe: Srbi i Hrvati po tebi znaci hoce da zive s vama?
Ti nikako ne mozes znati sta sam ja po nacionalnosti, zato prestani da seres, poslacu te tamo odakle su te iscjedili... :D
duh_sa_sjekirom

#1050 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by duh_sa_sjekirom »

Ukosheni wrote: Aje recimo da npr. znam. Lose je. postoje i velike "unutrasnje razlike, ovakve ili onakve.
Slozicemo se da onda postoje unutrasnja trvenja. Sta cemo sa ocigledno nestabilnim sistemom? Takva zemlje su jos jedino Belgija. S tim sto je u ovom slucaju znacajno intenzivnije
A šta ćemo sa "unutrašnjim trvenjima" i "očigledno nestabilnim sistemom" u Srbiji, npr. Sandžak?
Je li rješenje, po tebi, otcjepljenje Sandžaka?
Ili nije, jer je u tvom dvorištu? A kad je u tuđem, onda jeste?
Locked