Komentatori i SP

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nellington

#1026 Re: Komentatori i SP

Post by nellington »

samo malo wrote:"macshaft"

e moj Suko, crni Suko
ja sam još čuo masšaft :D
samo malo

#1027 Re: Komentatori i SP

Post by samo malo »

Ma jeste, "masshaft", ja zajebo upisao c umjesto s :D
vivaldi

#1028 Re: Komentatori i SP

Post by vivaldi »

Mislim da je Suko sasvim ok veceras (a i inace). Malo je postala opsesija sa ovim komentatorima. Nije se rodio u Njemackoj. Ima dinamiku, jako brzo misli, ok mu je i glas, nema puno gresaka.. Mislim da ne treba previse traziti dlaku u jajetu.

Onaj juce je ipak posebna prica.
karanana

#1029 Re: Komentatori i SP

Post by karanana »

suko je ok.
samo mu je malo dosadna fraza: evo....pa ime igraca
samo_ovaj_put

#1030 Re: Komentatori i SP

Post by samo_ovaj_put »

karanana wrote:suko je ok.
to svi komentatori praktikuju
karanana

#1031 Re: Komentatori i SP

Post by karanana »

samo_ovaj_put wrote:
to svi komentatori praktikuju
ali nije strasno. i mi bas trazimo dlaku u jajetu.
quasar

#1032 Re: Komentatori i SP

Post by quasar »

"...ali tamo je Mertesaker neprikosnoven u svom kaznenom prostoru...............čekaj, otkuda sad tamo Boateng?" :lol:

Pa gdje su im te kabine kad se ne vidi razlika između crnca i bijelca....

Inače, ton malo brza, jos samo jedan sekund kad bi ga prikočili, bilo bi OK.
bingov buraz

#1033 Re: Komentatori i SP

Post by bingov buraz »

Suko je najmanje zlo od ovih diletanata sa javnog servisa.

Da li je do mog ekrana ili je ona batre sto vodi emisiju zagorila ko ustipak?
Gde si sad cica maco

#1034 Re: Komentatori i SP

Post by Gde si sad cica maco »

Šuko je uvijek bio gigant!
vivaldi

#1035 Re: Komentatori i SP

Post by vivaldi »

Ma svako ima svoje fraze ne samo komentatori vec i u zivotu ko obican gradjanin. Jebiga, ipak je to sat i po price, ali treba imati razumijevanja i za greske. Nikad ne znas na kakvoj se poziciji nalazi na licu mjesta, kakva mu je preglednost, 70 hiljada ljudi urla oko tebe sto svakako dekoncentrise. Onda i on mora oboriti glavu ponekad da nesto procita, pogleda u monitor..a tad ti moze nesto proletiti..
quasar wrote: Postao/la quasar dana 07/07/2010 22:26
"...ali tamo je Mertesaker neprikosnoven u svom kaznenom prostoru...............čekaj, otkuda sad tamo Boateng?"

Ovo je cista ili zlonamjernost ili nisi najbolje shvatio sta je covjek htio reci. Mertesakera nije "profulio" jer on jeste glavom izbio loptu iz sesnaesterca na desnu stranu uz aut liniju, a tamo je onda prihvatio Boateng. Ni njega nije profulio vec je ga je pohvalio u fazonu "kako se covjek dobro krece i mijenja stranu".

U svakom slucaju vise gresaka su imale linijske sudije nego Shuko. Doduse, nisu ni oni imali kardinalnih, a uzimajuci u obzir dosadasnje sudjenje na SP i kriterije sam znatno spustio :lol:
ultima_palabra

#1036 Re: Komentatori i SP

Post by ultima_palabra »

Šuko sasvim dobar, da su svi kao on... za Boatenga je ono rekao, zato što rijetko vidimo da lijevi bek ode skroz na desnu stranu da bi izbio loptu ;-)
zecko_kupuz

#1037 Re: Komentatori i SP

Post by zecko_kupuz »

Pa ljudi, kako niste upamtili odvaljotku iz prvog poluvremena. Šuki je Njemačke štopere prozvao gromobranima! :shock: :lol: :lol: :lol:
Rookie

#1038 Re: Komentatori i SP

Post by Rookie »

Bi bilo ludilo da usklade ton i sliku, pa da ne čekamo reakciju komentatora da bismo znali šta se dešava. Ovako više liči na radio prenos. Ne znam koja je svrha njihovog boravka u Africi i kako tačno to nama pomaže da bolje pratimo utakmicu. Troše pare, a jedini efekat za gledaoce je vremenska neusklađenost tona i slike.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1039 Re: Komentatori i SP

Post by -LIBERO- »

Ljudi moze li neko ko se razumije u te tehnicke-digitalne stvari,da objasni koji je fazon ovo sa ocajnom sinhronizacijom :x

Ovo je odvratno,uzasno,fuj,fuujj,fujjjjj :x
Baltazar_khan

#1040 Re: Komentatori i SP

Post by Baltazar_khan »

fakat je odron, ja sam recimo kad bi bila neka šansa, odmah pritiskao MUTE jer me do bola iritiralo to što komentator kvari ugođaj gledanja tekme :x
karanana

#1041 Re: Komentatori i SP

Post by karanana »

sinhronizacija je odron i ne znam zasto je tako tesko usporiti za sekund prenos komentatora. to se vrlo lako moze uraditi kao sinhroniziranje titlovanja filmova ako ste to ikad radili na kompjuteru.

ugasih sinoc kompjuter pa nisam mogao staviti, ali jeli ono shuko sinoc rece da ce spanija imati priliku da bude prva reprezentacija koja ce biti krunisani i svjetski i evropski sampion u isto vrijeme?

pa francuska je to nedavno uradila.
zecko_kupuz

#1042 Re: Komentatori i SP

Post by zecko_kupuz »

Mislim da je spomenuo još nekoga, Njemačku ili možda Francusku.
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#1043 Re: Komentatori i SP

Post by los merengues »

bingov buraz wrote:Suko je najmanje zlo od ovih diletanata sa javnog servisa.

Da li je do mog ekrana ili je ona batre sto vodi emisiju zagorila ko ustipak?
Ne vodi ona emisiju to ti je mtel-ova treba(btw fond nagrada mtel lopta ,mtel majica :-) :-) )
,nesto kao bingo djevojka samo ova izgleda zivi u solariju ,al opet haj ti znaj mozda to ovi uBleHaTeovci hoce da nam docaraju Afriku :lol: :lol: :lol:
Inace suki sinoc prolazna ocjena,jest da mi je malo falio spaho al sta ces ko bi nam ugodio jos se nije rodio
zlaataan

#1044 Re: Komentatori i SP

Post by zlaataan »

zecko_kupuz wrote:Mislim da je spomenuo još nekoga, Njemačku ili možda Francusku.
Njemačka - 1972 i 1974, Francuska 1998 i 2000.
quasar

#1045 Re: Komentatori i SP

Post by quasar »

Vivaldi je napisao:
quasar wrote: Postao/la quasar dana 07/07/2010 22:26
"...ali tamo je Mertesaker neprikosnoven u svom kaznenom prostoru...............čekaj, otkuda sad tamo Boateng?"

Ovo je cista ili zlonamjernost ili nisi najbolje shvatio sta je covjek htio reci. Mertesakera nije "profulio" jer on jeste glavom izbio loptu iz sesnaesterca na desnu stranu uz aut liniju, a tamo je onda prihvatio Boateng. Ni njega nije profulio vec je ga je pohvalio u fazonu "kako se covjek dobro krece i mijenja stranu".

U svakom slucaju vise gresaka su imale linijske sudije nego Shuko. Doduse, nisu ni oni imali kardinalnih, a uzimajuci u obzir dosadasnje sudjenje na SP i kriterije sam znatno spustio :lol:
??
Vi se fakat ozbiljno uhvatili teme? Pa nije ovo redakcijski kolegij da je nekog briga šta mi pričamo. Nego samo šega šala da nam prođe vrijeme...
Nije bilo zlonamjerno i mogao bih se kladiti da sam dobro shvatio i vidio, ali nema veze...
Pola od navedenog u postovima su pretjerivanja, ali koga briga kad je šega.

Živio ti meni Antonio i opusti se malo.
uvjek dobar gost

#1046 Re: Komentatori i SP

Post by uvjek dobar gost »

na ove adrese [email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected]

poslao sam ovo :

Poštovani,

Obraćam Vam se tužan, bijesan i na neki način razočaran programom koji emitujete povodom svjetskog prvenstva. Ni sam nisam pametan odakle da krenem, od studia, voditeljica i voditelja, hostesa, gostiju, načina komentarisanja utakmica... ili od opreme sa kojom radite, konceptom nagradne igre i samim pitanjima za istu.. ili....
Kao pojedinac , kao građanin ove zemlje, a ne kao pripadnik tri naroda il neke narodnosti mogu samo reć da sam još jednom razočaran uplivom politike u javni servis, smijenili ste jedninog sportskog komentatora koji išta vrijedi (Marijan M.) da bi dali prostor neukim i mahom neelokventnim, osobama koje nemaju skoro pa ni jedan kvalitet kako bi se našli na TV ekranu. ..
Osjećao sam se tužno gledajući osobe koje kao da ste pokupili u nekoj raciji sasvim slučajno i ubacili ih u studio bez minute pripreme, bez organizacije i bez koncepta... ovo govorim jer znam sa kakvim problemima se javni servis susreće, sa kakvom opremom radi i u kakvom ambijentu (političkom) no sve to ne daje ni jedno opravdanje za angažovanje novinara i komentatora bez znanja, volje za učenjem, želje za usavršavanjem... svega trojica sportskih komentatora mogu dobiti prolaznu ocijenu za svoj rad tokom cjelokupnog svjetskog prvenstva (Velid Spaho , Igor Kristić i Zoran Šuko) ostali novinari i komentatori ne da nisu vrijedni pomena već da je drugačije stanje u BiH oni bi nakon neuspjelog projekta skupa sa producentom emisije potražili neki drugi posao... jer njihov plafon bi recimo bile neke mahalske TV kuće ili lokalne televizije ...
Program koji je emitovan i koji na našu sreću završava u nedelju pokazatelj je da je na javnim servisima velika potreba upošljavanja mladih ljudi sa afinitetom, talentom i znanjem iz raznih oblasti.. potreba postoji za angažovanjem velikog broja takvih ljudi koji prije svega znaju kakav je televizija medij i kako stvari na istoj funkcionišu... jer ono što smo imali priliku da gledamo u skoro mjesec dana.. to je anti televizija, to je nešto kao iz skeča Top Liste Nadrealista...
Zbog svega navedenog ostajem sa dilemom trebam li i dalje kao građanin Bosne i Hercegovine, a ne kao pripadnik vodećih plemena plaćati pretplatu i samim tim učestvovati u cirkusu koji mi je namjenjen... jer ne želim biti prinuđen da gledam festival neukusa, šunda, političkog nadmudrivanja a sve povodom Svjetskog prvenstva....

S Poštovanjem,
ultima_palabra

#1047 Re: Komentatori i SP

Post by ultima_palabra »

Kristić je kloc...Spaho i Šuko su ok, ali samo prema našim, sniženim kriterijima 8-)
uvjek dobar gost

#1048 Re: Komentatori i SP

Post by uvjek dobar gost »

ultima_palabra wrote:Kristić je kloc...Spaho i Šuko su ok, ali samo prema našim, sniženim kriterijima 8-)
... svakako....!
Nuclear Winter

#1049 Re: Komentatori i SP

Post by Nuclear Winter »

Ma svi su KLOCEVI,samo neki manji,pa ih možeš nekako slušati.Inače preporuka svima,skupite para,uzmite digitalu+CS i zaboli vas za idiote!
samo_ovaj_put

#1050 Re: Komentatori i SP

Post by samo_ovaj_put »

ultima_palabra wrote:Kristić je kloc...Spaho i Šuko su ok, ali samo prema našim, sniženim kriterijima 8-)
posebnu paznju obratiti na spahu u finalu,a poslije pogledati onaj video o sokeru barca-manu sa youtuba :D
Post Reply