Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cunga lunga

#1026 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by cunga lunga »

pOZz wrote:
“Delegat je loše uradio posao. I sam je priznao da je njegov izlazak na teren nakon što je naš selektor Demirović smirio publiku bilo velika greška.
i najbolje od svega je sto ce zalba i zahtjev za rezultat 10:0 biti hladno odbijeni...
zato sto smo mali i sto nas smatraju nevaznim i primitivnim...
zivi bili pa vidjeli!!!
McDizdar

#1027 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by McDizdar »

Hvala Bogu pa Ericsson ne zna bosanski i nije mogao čitati forum jer bi ga pljuvanje nas samih toliko osokolilo da mu ni na kraj pameti ne bi bilo da prizna grešku.

I hajmo sad pljuvanje u slobodnom stilu, joj kako smo primitivni, divljaci, neotesanci :x
pOZz

#1028 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by pOZz »

Nemamo mi "kadar" da ovo dobijemo 10:0. I da ima dokaza, oni će nas glatko odbiti. :x
armin_tz

#1029 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by armin_tz »

Ma sve je namješteno, ići će u korist madjarske i oni ce na SP, jer predsjednik EHF-a je madjar,a on nece dopustit da madjari ne prodju
laku noć

#1030 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by laku noć »

alphonse kauders wrote:Muzurović: Tražimo 10:0

Još sinoć, RS BiH uputio je žalbu EHF-u zbog sinoćnjeg prekida utakmice u kojoj se traži da se susret registruje službenim rezultatom 10:0 u korist reprezentacije BiH.

“Smatramo da nije bilo razloga za konačan prekid utakmice. Mišljenja smo da nisu iscpljena sva sredstva kojim bi se omogućio nastavak nakon privremenog prekida i da se utakmice morala dovršiti.”, rekao je Mirza Muzurović, direktor rukometne reprezentacije BiH za SportSport.ba, nakon što je ispratio službena lica EHF-a na sarajevskom aerodromu.
“Nakon privremenog prekida utakmice naša reprezentacija, sudije i službena lica bili su spremni za nastavak susreta, ali su samo Mađari kategorično odbijali da se vrate na teren. Mogli smo isprazniti kritičnu tribinu ili čitavu dvoranu i nastaviti susret, što ne bi bio nikakav presedan. Sigurno je bilo još mnogo načina da se osigura završetak susreta, ali delegat Ericsson je ipak odlučio prekinuti meč, čime je napravljena velika šteta za našu reprezentaciju koja je u tim momentima bila u naletu”, riječi su direktora reprezentacije.

U izjavi za domaće medije i sam Ericsson je priznao da je napravio niz grešaka tokom utakmice BiH – Mađarska, ali je istakao i to da je kompletna organizacija i obezbjeđenje bilo na visokom nivou.

“Delegat je loše uradio posao. I sam je priznao da je njegov izlazak na teren nakon što je naš selektor Demirović smirio publiku bilo velika greška. Osim toga, naprasno je prekinuo utakmicu iako nisu bile iscrpljene sve mogućnosti za nastavak susreta. Mađari su se morali vratiti na teren na njegovu naredbu, ali oni nisu željeli nastavak čak ni pred praznim tribinama. Smatram da smo potpuno u pravu kada tražimo da se registruje službeni rezultat 10:0 u korist naše reprezentacije”, kaže Muzurović.

Hvala medijima
“Koristim priliku da se zahvalim svim domaćim medijima koji su nam ustupili snimljene materijale i izjave svih učesnika sinoćnjeg incidenta. Izjave gostujućih igrača i delegata utakmice naš su krunski dokaz u žalbi koju smo uputili još sinoć.”, poručio je Muzurović.Žalba koju je naš savez uputio u narednih par dana će biti razmotrena, nakon čega će se znati konačan ishod jednog od najvećih sportskih događaja u BiH u posljednjih deset godina. Ono što je sigurno, utakmica se neće ponovo igrati, a sudbina BiH još jednom će se krojiti za zelenim stolom na kojem smo toliko puta do sada poraženi.
:lol: :lol: :lol: ,možda su trebali tražiti da BiH bude sv.prvak :lol: :lol: :lol:
armin_tz

#1031 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by armin_tz »

HARISF wrote:3 na 1 madjarska,island,svedska VS federacija bih
seljak jedan seljacki, sto dijelis drzavu. nisu svi igraci iz tvoje obozavane federacije, jer da nije bilo vukasina stojanovica i ostalih (ps enid tahirović je iz bijeljine) mi ne bi dosli do madjarske, vec bi bili zadnji u kvalifikacijama, i onda kasnije nesto govori kako ovi hoce da dijele drzavu, nemoj ti dijelit drzavu seljak jedan, dabogda ti se muoIa osusila
LSD

#1032 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by LSD »

laku noć wrote:

Još sinoć, RS BiH uputio je žalbu EHF-u zbog sinoćnjeg prekida utakmice u kojoj se traži da se susret registruje službenim rezultatom 10:0 u korist reprezentacije BiH.

“Smatramo da nije bilo razloga za konačan prekid utakmice. Mišljenja smo da nisu iscpljena sva sredstva kojim bi se omogućio nastavak nakon privremenog prekida i da se utakmice morala dovršiti.”, rekao je Mirza Muzurović, direktor rukometne reprezentacije BiH za SportSport.ba, nakon što je ispratio službena lica EHF-a na sarajevskom aerodromu.
“Nakon privremenog prekida utakmice naša reprezentacija, sudije i službena lica bili su spremni za nastavak susreta, ali su samo Mađari kategorično odbijali da se vrate na teren. Mogli smo isprazniti kritičnu tribinu ili čitavu dvoranu i nastaviti susret, što ne bi bio nikakav presedan. Sigurno je bilo još mnogo načina da se osigura završetak susreta, ali delegat Ericsson je ipak odlučio prekinuti meč, čime je napravljena velika šteta za našu reprezentaciju koja je u tim momentima bila u naletu”, riječi su direktora reprezentacije.

U izjavi za domaće medije i sam Ericsson je priznao da je napravio niz grešaka tokom utakmice BiH – Mađarska, ali je istakao i to da je kompletna organizacija i obezbjeđenje bilo na visokom nivou.

“Delegat je loše uradio posao. I sam je priznao da je njegov izlazak na teren nakon što je naš selektor Demirović smirio publiku bilo velika greška. Osim toga, naprasno je prekinuo utakmicu iako nisu bile iscrpljene sve mogućnosti za nastavak susreta. Mađari su se morali vratiti na teren na njegovu naredbu, ali oni nisu željeli nastavak čak ni pred praznim tribinama. Smatram da smo potpuno u pravu kada tražimo da se registruje službeni rezultat 10:0 u korist naše reprezentacije”, kaže Muzurović.

Hvala medijima
“Koristim priliku da se zahvalim svim domaćim medijima koji su nam ustupili snimljene materijale i izjave svih učesnika sinoćnjeg incidenta. Izjave gostujućih igrača i delegata utakmice naš su krunski dokaz u žalbi koju smo uputili još sinoć.”, poručio je Muzurović.Žalba koju je naš savez uputio u narednih par dana će biti razmotrena, nakon čega će se znati konačan ishod jednog od najvećih sportskih događaja u BiH u posljednjih deset godina. Ono što je sigurno, utakmica se neće ponovo igrati, a sudbina BiH još jednom će se krojiti za zelenim stolom na kojem smo toliko puta do sada poraženi.
:lol: :lol: :lol: ,možda su trebali tražiti da BiH bude sv.prvak :lol: :lol: :lol:
Dobro je ba kockasti rodoljube...pusti ljude nek traže svoju pravdu...ti se našo nekoga ismijavati ovdje,jelde :x ...pamet u glavu.
pOZz

#1033 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by pOZz »

armin_tz wrote:
HARISF wrote:3 na 1 madjarska,island,svedska VS federacija bih
seljak jedan seljacki, sto dijelis drzavu. nisu svi igraci iz tvoje obozavane federacije, jer da nije bilo vukasina stojanovica i ostalih (ps enid tahirović je iz bijeljine) mi ne bi dosli do madjarske, vec bi bili zadnji u kvalifikacijama, i onda kasnije nesto govori kako ovi hoce da dijele drzavu, nemoj ti dijelit drzavu seljak jedan, dabogda ti se muoIa osusila
Haj ba ne smarajte sa nacionalističkim sranjima :!: :!: :!:
memlija

#1034 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by memlija »

bio sam sinoć na tekmi i požalio.....napustio tekmu zajedno sa jeranom nakon Terzinog faul-a( očiglednog) u trenutku kada je STOKA počela bacati prnje po parketu....evo pročitao sam komplet topic od prve strane i ne vjerujem svojim očima....
pustite se ba više šuplje, nemamo sreće, sudije nas priklaše iza vrata i sličnih po stotinu puta ponovljenih *ranja...budite realni i priznajte da su se našim noge oduzele od samog početka tekme i da je bilo jasno da nema šanse uz onakvu igru da ih dobijemo...po meni jedini krivci za večerašnji debakl su igrači koji su otvorili utakmicu kao prave male *ickice i to im se i osvetilo....onda je uslijedilo orgijanje rasplamsale stoke i dovidjento Croation...ende....
pored mene na tribinama frajer doveo dvojicu sinova (balavci po 10-ak godina) i svo vrijeme zajedno sa vrlim babom,tatom ili već kako ga vabe jebu sve po redu sudijama, madjarima...hej ba...FUJJJ
IGRAČIMA PORUČUJEM DA SAMI SEBE UPITAJU: JESMO LI ODIGRALI ČESTITU I SRČANU BORBU ????......da jeste sinoć bi gledali lavove kako ginu na terenu, A POŠTO NISTE HVATAJTE SE PONOVO LOPTE I VJEŽBAJTE ZA NAREDNU TEKMU....mala djeca se boje izazova i strepe pred nepoznatim, a vi ste odavno muškarci, a njima ne priliči ono sinoć......
hoću da kažem, da se za sve u životu treba boriti do posljednjeg atoma snage i kada to završi porefenati se sa samim sobom i reći samome sebi bravo majstore, tako treba ili uočiti fule i gargati dalje.....sretno momci...nisamm ljut na vas, nego mi je samo krivo što u vama sinoć nisam osjetio onaj promil fightera koji čuči u svakome od nas i javlja se kada zagusti i kada je najgore....
ploska

#1035 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by ploska »

laku noć wrote:

Hvala medijima
Cemu ovo debilsko ismijavanje????
Luke Perry

#1036 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Luke Perry »

Osokoljeni ponasanjem navijaca eto ni u savezu nisu bolji.
McDizdar

#1037 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by McDizdar »

Luke Perry wrote:Osokoljeni ponasanjem navijaca eto ni u savezu nisu bolji.
A kaj bi trebali da se zapiju i zapjevaju lijepa naša :D
The Realist

#1038 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by The Realist »

Ne znam zašto se oko nekih stvari raspravlja. Bacanje u teren je bilo pogrešno, kako god da ga okrenemo, iako je rukomet sjeban sport do bola, kao što i fudbal postaje i nekada se čovjek zapita šta drugo uraditi, kada im sve prolazi, jer recimo SLO vs HRV na Evropskom u SLO, sudije nisu mogli više pokrasti Hrvate,jer ovi su ih premlatili k'o volove i sudije ništa, još su Hrvati velesila u rukometu i šta je bilo? Ovi se žalili, bla, bla, nikome ništa i opet se isto nastavlja. Najbolji primjer zadnje osvajanje Njemaca, kojima se očigledno kompenziralo, jer su ih oštetili jedno svjetsko prvenstvo ranije. Sve je užas postao. Ali opet, nije se trebalo ništa bacati, OK, viči, zviždi, pa psuj ako treba, ali ne moraš ništa ubaciti u teren, pa makar to bio i hebeni papir.

I da, mismo bili loši, ali smo se konsolidovali konačno, moglo se stići, ali sudije su svoje uradile. I ko ono reče za Terzića da je bio faul? Da, jeste bio faul, ali ne za isključenje, pa ono se dešava stalno na utakmicama. I mi koliko god loše igramo, nije na sudijama da pomažu jednu ekipu. Mi svaki sedmerac i isključenje dobijemo kada gubimo 5 razlike, eto, nekada čak i kada tri gubimo. Ipak smo sa minus 7 na minus 2 došli, znači napredak je postojao i postavila se odbrana, napad je proradio koliko toliko, tako da smo imali pravo nadati se. I na kraju, neka izgubimo, ali neka sve regularno bude. Pa na kraju, domaćini smo, kako to da nama nikada nema tog domaćinskog suđenja, gdje se 50-50 situacije sude u korist domaćina!?
Risto Kuglarić

#1039 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Risto Kuglarić »

Jarane, 10 golova popušismo u prvih 10 minuta, nije ih ni sudija ni delegat utrpo. Na poluvremenu smo imali više penala nego mađari, nije nam ih sudija skido, a mađari su imali više minuta isključenja nego mi. I na kraju, Doborcu svaka čast za srčanost, al u incidentu u kojem je osto bez nogu, a koji je prethodio prekidu, očigledno je skočio na lika koji je stajao ispred njega s obje noge na podlozi. O kakvoj sudijskoj krađi govorimo!? I pored svog primitivizma u dvorani, DEBIL Velid Spaho izvaljuje: "Islanđani sutra igraju uzvrat sa makedoncima, u utakmicu ulaze sa minus 8 i vjerovatno neće proći, neka nam to bude satisfakcija" :x Zaključak, Mađari pičke, Šveđanin debil, mi primitivci, i još k tomu izigrani ko levati. Najbolji dio, sami smo sebe izigrali. Ko nas jebe.
Mobile_Disco

#1040 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Mobile_Disco »

Jeste mi smo djubrad,govna,idijoti,maloumnici,debili retardirani imal' jos sta da kazete narodu Bosne i Hercegovine? Stidite se vasih postova!!! Umjesto da kazete da su sudije upropastile utakmicu.. i dovele do ovog incidenta vi trazite krivce u Enidu i ostalim igracima.. KOJI SU ZA MENE LAVOVI!!! Sudijska lakrdija OCIGLEDNA.. ali ne.. mi smo seljaci.. mi bacamo u teren.. igraci se nisu borili.. igraci su ovo navijacu su ono :oops: SVAKO ZASTO IMA SVOJE ZATO.. tako da je ovo ocekivana reakcija.. sta god da su uradili navijaci Bosne i Hercegovine juce.. ja se nikad necu ogradjivati od toga sto su uradili.. jer su oni dosli da bodre svoju reprezentaciju i momke koji igraju za nju.. Ali dok je ovakvih razmisljanja ljudi koji smatraju da igraci nisu dobro odigrali.. pa sramota.. nisu mogli nista od sudija.. i kad su poceli da igraju.. sudija dosudi neku loptu tamo za njih.. samo njemu znanu.. znaci pokusali su.. ali nisu uspjeli.. zbog sudija.. taman kad su se poceli vracati sudija je konstantno sudio neku loptu za njih.. iako je ocigledno da to nije tako.. Faul Terzica jeste postojao.. ALI NIJE ZA DVIJE MINUTE!!! Zbog toga je i nastala citava frka.. i zbog "Probijanja" Doborca.. covjeka iznesose iz dvorane.. Ali ne.. navijaci su krivi.. za sve.. presmijesno.. :oops:

VOLIM TE BOSNO I HERCEGOVINO!!! :bih:
The Realist

#1041 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by The Realist »

Risto Kuglarić wrote:Jarane, 10 golova popušismo u prvih 10 minuta, nije ih ni sudija ni delegat utrpo. Na poluvremenu smo imali više penala nego mađari, nije nam ih sudija skido, a mađari su imali više minuta isključenja nego mi. I na kraju, Doborcu svaka čast za srčanost, al u incidentu u kojem je osto bez nogu, a koji je prethodio prekidu, očigledno je skočio na lika koji je stajao ispred njega s obje noge na podlozi. O kakvoj sudijskoj krađi govorimo!? I pored svog primitivizma u dvorani, DEBIL Velid Spaho izvaljuje: "Islanđani sutra igraju uzvrat sa makedoncima, u utakmicu ulaze sa minus 8 i vjerovatno neće proći, neka nam to bude satisfakcija" :x Zaključak, Mađari pičke, Šveđanin debil, mi primitivci, i još k tomu izigrani ko levati. Najbolji dio, sami smo sebe izigrali. Ko nas jebe.
Statistika je kurva. Treba vidjeti kada je šta dosuđeno u kojim trenucima. Lako je tako napraviti da sve izgleda lijepo, dosudi ti ovo i ovo, tada i tada i kada se sve sagleda, bit će sve dobro.

Ne, ja ne krivim sudiju za taj početak, kada su nas gazili, ali uprkos tome je bilo -2 i lopta za nas, pa nisu ni Mađari nešto sjajno onda igrali, da ga ne znam kako okreneš i onda je sve očito postalo. OK, Doborac probijanje, ali sto tako ga gura onaj lik sa strane, što ne smije, ali neka bude, šta je sa onim uzimanjima lopti prije toga. Kako to da odjednom mi pravimo sve te greške kada se približimo? Mani toga nismo mi mentalno spremni, jer ovi momci igraju u velikim klubovima i jakim ligama i iako na početku je bilo problema, to se sredilo i vidio se veliki pomak u igri, samo ćorav to nije vidio. I opet, moglo se ovo bez ikakvih problema odigradi do kraja.
Risto Kuglarić

#1042 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Risto Kuglarić »

traži izgovore kakvi ti pašu, nikakvo mahanje zastavama neće promijeniti činjenice. Ponavljam, 10 golova iz 10 prvih napada, više penala na našoj strani, više isključenja na mađarskoj strani, i Doborcu nije trebalo oprostiti probijanje zato što je završio u bolnici.
Umjetnik a

#1043 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

ploska wrote:
laku noć wrote:

Hvala medijima
Cemu ovo debilsko ismijavanje????

ne znam ni ja

nas su sudije oštetile u obadvije utakmice
ne znam šta je tu smiješno što traže pravdu
pOZz

#1044 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by pOZz »

Risto Kuglarić wrote:traži izgovore kakvi ti pašu, nikakvo mahanje zastavama neće promijeniti činjenice. Ponavljam, 10 golova iz 10 prvih napada, više penala na našoj strani, više isključenja na mađarskoj strani, i Doborcu nije trebalo oprostiti probijanje zato što je završio u bolnici.
Halooo..to se desilo u prvih 10-15 minuta !!!! A šta je sa ostatkom utakmice ?

Pa nisu ni oni debili sa Islanda toliki klocovi da nas počnu od prve minute krasti. Na početku su dijelili isključenja... Zašto? Pa zato da pokušaju "sakriti" svoje tendeciozno sudjenje. Zašto u nastavku tekme nisu imali isti kriterij ? Zašto? I Zašto su mijenjali kriterij kad se pribiližavamo? Pa zato jer je guza u opasnosti.

Smiješni ste ljudi. Kontate da ćete pljuvanjem svega što je naše biti neki "evropski" ljudi. Žalosno. Sramota.
Risto Kuglarić

#1045 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Risto Kuglarić »

Ne traže pravdu zbog sudijske nepravde, nego zbog neopravdanog prekida utakmice.
Risto Kuglarić

#1046 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Risto Kuglarić »

pOZz wrote:
Risto Kuglarić wrote:traži izgovore kakvi ti pašu, nikakvo mahanje zastavama neće promijeniti činjenice. Ponavljam, 10 golova iz 10 prvih napada, više penala na našoj strani, više isključenja na mađarskoj strani, i Doborcu nije trebalo oprostiti probijanje zato što je završio u bolnici.

Pa nisu ni oni debili sa Islanda toliki klocovi da nas počnu od prve minute krasti. Na početku su dijelili isključenja... Zašto? Pa zato da pokušaju "sakriti" svoje tendeciozno sudjenje. Zašto u nastavku tekme nisu imali isti kriterij ? Zašto? I Zašto su mijenjali kriterij kad se pribiližavamo? Pa zato jer je guza u opasnosti.

Smiješni ste ljudi. Kontate da ćete pljuvanjem svega što je naše biti neki "evropski" ljudi. Žalosno. Sramota.
A možda su kasnije dijelili lopte mađarima da "sakriju" tendenciozno suđenje na početku utakmice? ;)

Nemam potrebu da pljujem sve što je naše, niti mislim da pljuvanje bilo čega čini "evropskog" čovjeka, samo se trudim da mi patriotizam ne zamagli moć rasuđivanja. Po meni je žalosno što ti kontaš da si dobar patriota ako kažeš da, da izvineš, govno ne smrdi samo zato što je naše.

EDIT: typo
Last edited by Risto Kuglarić on 15/06/2008 20:11, edited 1 time in total.
memlija

#1047 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by memlija »

pOZz wrote:

Halooo baaa, stipu se oca ti te priče neki ovdje pljuju po svemu što je naše i žele ovo ono......majko draga....kakav ba evropski čovjek....
pa evo većina vas ovdje drvlje i kamenje osipa i po sudijama i madjarima, a ništa ne govorite za naše .....REALA JE DA SMO OTVORILI UTAKMICU KAO MIŠEVI I TO NAM SE OSVETILO, A DRUGO JE ŠTO SMO MI HTJELI NEŠTO I ŠTO UVIJEK TEŽIMO NEĆEMU, A NONE NAM KAO U ZEKE, FALI NAMA HERCIKE BURAZ, ETO TO TI JE :thumbup:
uroborus

#1048 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by uroborus »

Risto Kuglarić wrote:
pOZz wrote:

A možda su kasnije dijelili lopte mađarima da "sakriju" tendenciozno suđenje na početku utakmice? ;)

Nemam potrebu da pljujem sve što je naše, niti mislim da pljuvanje bilo čega čini "evropskog" čovjeka, samo se trudim da mi patriotizam ne zamagli moć rasuđivanja. Po meni je žalosno što ti kontaš da si dobar patriota ako kažeš da, da izvineš, govno ne smrdi samo zato što je naše.

EDIT: typo
Mislim da maloprijedjasna izjava delegata na BHT-u koja glasi " da je mozda pogrijesio zbog prekida utakmice" demantuje te po pitanju tog prizmenog patrotizma,zapravo ta inercija po kojoj je svako onaj ko ne misli kao ti "patriota"...

Zapravo to je onaj licemjerni nacin po kome imamo dvostruke arsine po pitanju odredjeni situacija...t.j vjerovatno bi i ti gadjao onoga igraca Igoke-e svim i svacim zbog ona tri prsta ali eto po pitanju Madajara trebali smo biti vise "civilizovaniji".
Ja sam vec rekao da se oko svake nase reprezentacije dize vjestacka atmosfera i napuhavanje tako da je i ovo od sinoc samo refleksija iznevjereni ocekivanja nacije...ali bar ih je iznevjerio delegat i sudije,sto je medvjedja usluga nasim igracima.
mladoliki

#1049 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by mladoliki »

Mađari su sinoć bili bolji, konkretniji, hrabriji i pored činjenice da je postojalo nekoliko spornih i diskutabilnih sudijskih odluka koje su se događale upravo u trenucima kada je naša ekipa dolazila na mali zaostatak, oni su igrali kvalitetniji rukomet. Od prve sekunde bilo je jasno da osim Mirsada Terzića niko ne smije opucati loptu na gol-zato su u prvih par napada napravili tehničke greške koje su dopustile Mađarima vodstvo i sigurniji nastavak utakmice, umjesto da je stvoren pritisak na početku koji bi dodatno unervozio goste, a nama dao krila, ali kako kad nemamo ekipu s iskustvom ovakvih utakmica? Odbrana nam je bila k`o švicarski sir, a tada ni golmani nisu imali nikakvu šansu da nešto skinu i dodaju impuls za preokret, što je Tahirović uvijek dosada uspješno činio! Igrali smo mlako, prepali se atmosfere, prepali se činjenice da bi naš odlazak na SP bio najveći uspjeh ove zemlje od rata i to je glavni razlog našeg jučerašnjeg neuspjeha. Da smo igrali koliko možemo, nebi nam nijedan sudija na svijetu mogao oduzeti pobjedu, ali nismo i sami smo sebe pobijedili!
Sigurno je šok za ekipu bila i činjenica da u najvažnijoj utakmici od kada igra rukomet, nije nastupio B. Obradović, jedan od glavnih ljudi u našem napadu, da je povrijeđen drugi odličan šuter N. Prce i da Vijeće Ministara sa budućom platom od 6000 KM, nije u stanju ni u slučaju B. Skoke uraditi svoj posao i omogućiti momku koji je cijelo vrijeme trenirao s ekipom da i ubilježi svoj prvi nastup. Jaškić je već svakako bio prežaljen, a najbolje je desno krilo koje imamo. To su neki objektivni razlozi našeg sinoćnjeg poraza.
Epilog je jasan-ispašćemo i bićemo kažnjeni! Međutim, ako bi se sagledale sve činjenice, mora se reći da se publika smirila i da su bili stvoreni uslovi za nastavak tekme. Mađari su morali izaći i nastaviti utakmicu što im nije bilo ni na kraj pameti-postoje izjave njihovih igrača da neće više igrati. Tribine su se mogle isprazniti i tekma je trebala biti nastavljena, a ako ne, onda tek u slučaju da se pri izlasku Mađara ponovilo gađanje onda bi utakmica trebala biti prekinuta. Delegat nije imao pravo da se obraća publici i potpuno se izgubio u dosta složenoj situaciji, isprovocirao je navijače svojim pokušajem da se obrati i nije obavio svoj posao u skladu s rukometnim pravilima. Ne treba delegat komunicirati s publikom i onda se uvrijediti jer ga oni ne slušaju i pjevaju svoje pjesme. On je trebao izvesti Mađare na parket i učiniti sve da se utakmica završi- to nije učinio i mogle bi postojati dvije opcije- prva je da BiH dobije sa 10:0, jer Mađari nisu htjeli igrati,a druga je da se utakmica ponovi bez publike, ali naši argumenti neće biti uzeti u obzir i mi ćemo sigurno ispasti. Možda bi bilo bolje da smo ga saslušali, jer je sigurno da ohlađeni Mađari ne bi nastavili utakmicu, a ako bi i pokušali onda bismo mi imali neku šansu-ovako, nemamo nikakvu!
Super-Teletina

#1050 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Super-Teletina »

Joj, joj, joj, kako se ovdje sere, a voda se ne pušta...

Prvo, hoćemo li razgraničiti o čemu mi ovdje raspravljamo, jer se ovdje petlja 5 različitih tema.

1) Da li raspravljamo o primitivizmu huligana koji su se uvukli među normalne navijače u koje svi spadamo koliko vidim?
2) Da li raspravljamo o glupom potezu švedskog delegata?
3) Da li raspravljamo o nedostatku osnovne kulture kad ti se neki autoritet pokušava obratiti i to sa dobrom namjerom a ti ga popljuješ bez ikakvog razloga?
4) Da li raspravljamo o kvalitetu naše rukometne ekipe generalno?
5) Da li raspravljamo o nekorektnosti sudija i naklonosti prema suparničkom timu?
6) Da li raspravljamo o tome kako Evropa smrdi i kako smo mi superiorna nacija? (tema za malograđanske frustracije)

Jer ovdje se valjaju gluposti, gdje se pojedini ljudi optužuju za nešto što nisu ni rekli od strane patriota koji bi sutra bili u stanju reći: nek ga je ubio, to je zaslužio, neću ja reći ništa protiv svog!

Evo ja prvi mislim da je švedski delegat napravio ogromnu glupost sa onim što je pokušao.

Mislim sa druge strane da se neke stvari trebaju riješiti taktički, a ne međedski, jer ipak nije nas niko zvao da učestvujemo u tom takmičenju, već smo mi aplicirali, i samim time smo pristali da pratimo određena pravila. To uključuje i autoritet delegata, jer on nije došao tu zato što mu je lijepo već što ima obavezu. Kako je obavio tu obavezu? Pročitaj paragraf iznad.

Mislim da je trebalo izviždati sudije što se tiče publike, ali odluku o prekidu utakmice ostaviti onima koji su je igrali, a ne uzeti to u svoje ruke. Nepravilnosti riješiti kroz organe evropskog saveza, a ne na način kako je to juče napravljeno.

I još samo jedan komentar za kraj... jel ko primjetio balavca koji je prvo pravio neartikulisane gestikulacije u kameru, a potom oponašao klanje? Jel se to zove navijanje?
Post Reply