Smiješni ste ljudi. Kontate da ćete pljuvanjem svega što je naše biti neki "evropski" ljudi. Žalosno. Sramota.
Joj, joj, joj, kako se ovdje sere, a voda se ne pušta...
Prvo, hoćemo li razgraničiti o čemu mi ovdje raspravljamo, jer se ovdje petlja 5 različitih tema.
1) Da li raspravljamo o primitivizmu huligana koji su se uvukli među normalne navijače u koje svi spadamo koliko vidim?
2) Da li raspravljamo o glupom potezu švedskog delegata?
3) Da li raspravljamo o nedostatku osnovne kulture kad ti se neki autoritet pokušava obratiti i to sa dobrom namjerom a ti ga popljuješ bez ikakvog razloga?
4) Da li raspravljamo o kvalitetu naše rukometne ekipe generalno?
5) Da li raspravljamo o nekorektnosti sudija i naklonosti prema suparničkom timu?
6) Da li raspravljamo o tome kako Evropa smrdi i kako smo mi superiorna nacija? (tema za malograđanske frustracije)
Jer ovdje se valjaju gluposti, gdje se pojedini ljudi optužuju za nešto što nisu ni rekli od strane patriota koji bi sutra bili u stanju reći: nek ga je ubio, to je zaslužio, neću ja reći ništa protiv svog!
Evo ja prvi mislim da je švedski delegat napravio ogromnu glupost sa onim što je pokušao.
Mislim sa druge strane da se neke stvari trebaju riješiti taktički, a ne međedski, jer ipak nije nas niko zvao da učestvujemo u tom takmičenju, već smo mi aplicirali, i samim time smo pristali da pratimo određena pravila. To uključuje i autoritet delegata, jer on nije došao tu zato što mu je lijepo već što ima obavezu. Kako je obavio tu obavezu? Pročitaj paragraf iznad.
Mislim da je trebalo izviždati sudije što se tiče publike, ali odluku o prekidu utakmice ostaviti onima koji su je igrali, a ne uzeti to u svoje ruke. Nepravilnosti riješiti kroz organe evropskog saveza, a ne na način kako je to juče napravljeno.
I još samo jedan komentar za kraj... jel ko primjetio balavca koji je prvo pravio neartikulisane gestikulacije u kameru, a potom oponašao klanje? Jel se to zove navijanje?