tempuser wrote: ↑14/01/2021 18:02
ado-nekad-sampion wrote: ↑14/01/2021 17:47
Pa sto ne uze prvu verziju E65 nego facelift.

Sto ti volis stimat da ide na tvoju ruku cudo jedno.
Uzeo prvu na koju sam naletio, FL ili ne više nego dovoljan dokaz kakav "identitet" ima E60!
ado-nekad-sampion wrote: ↑14/01/2021 17:47
Sto se tice E28 i E23, itekako su slicni, par stvari izmijenjeno na E28 s obzirom da je izasao 4 godine kasnije.
Nego sto ne pokaza E32 vs E34 i E38 vs E39?
Boldirao sam dio konstatacije za koji mislim da je netačan.
Par stvari... Silueta različita, zadnja svjetla ni nalik, prednji zmigavci na različitim lokacijama itd... Itekako slićčni
Pa definitivno slicniji nego E60 i E65. Ili ne?
Mozda sam ja malo pretjerao u tome, ali ne uzmi me za rijec. Generalno stoji, daleko najveca razlika dizajnerski izmedju sedmice i petice je bila za vrijeme E60. Stavi zmigavce do farova u E28, koja bi razlika izmedje njega i E23 kad gledas sprijeda? Nego sta nego su slicni.
To sto si ti naveo nije nikakav dokaz, jer dokaz da E60 nema identitet ne moze biti slicnost s autom koje je isaslo 4-5 godina poslije, to nema logike nikako. Mogla biti slicnost s autom koje je izaslo godinu-dvije ranije, ali kako moje slike pokazuju to nije slucaj ni blizu.
basicm wrote: ↑14/01/2021 18:06
Ne znam sta je kriterij ado? E65 ispod povrsine nije slican nijednom bmw-u tog perioda. E28=E12, E32 i E24 da, slicni su.
Pa ja sam naveo da mi se kod E60 svidja sto nikako ne lici na sedmicu, E65. Sto s ostalim peticama prije ili kasnije nije slucaj, sve su dizajnirane po uzoru na sedmicu i vrlo slicne neke vise neke manje. Oba auta imaju svoj identitet. Ne mozes ih zamijeniti ni u 500 metara, s koje god strane gledas.
Kod oba je to pozitivno, barem meni. Nastranu to sto mi se sedmica prije FL nikako ne svidja.