Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- Boemica
#1026 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jedino od naših proizvoda što valja su cigare. 
- MarlboroGold
#1027 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ultima_palabra wrote:Kažu poslali Tuzlansko na kontrolu u neki institut u Njemačkoj... Švabe šalju odgovor "konj je zdrav"MarlboroGold wrote:Ima nas i u BiH koji sarajevsko bojkotujemo... stvarno je jedno od najgorih piva, a odmah iza je i tuzlansko.
Kad mi tuzlak kaže nema ništa bolje od tuzlanskog...
- MarlboroGold
#1028 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To toRamzess Veliki wrote: Voziti iskljucivo Volva jer ima najmanje aluminija.
-
decembar2017
#1029 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Rugafet wrote:ja osobno domace proizode kupujem samo ako bas moram, sve je skuplje ili barem u rangu hrvatskih/njemackih proizvoda, a kvalitetom dobrano zaostaju. Nekakvom carobnom ekonomijom mlijeko iz Tuzle npr (sat vremena od mene) i mlijeko iz Zagreba je skuplje tu kod nas. Kecapi, majoneze, ribe, konzervirane stvari i masa nekih drugih svakodnevnih potrepstina em su kvalitetom (osim nekih supa i tesanjske kisele, plava flasa) dva koplja iznad nasih em su nasi domaci ili skuplji ili egal sa cijenom.
Tako je i za radnu snagu,svako sebe prvo gleda i ljudi zaposljavaju i placaju vrijedne, pametne i sposobne pa se ne cudim zasto je tolika nezaposlenost /niske plate u drzavi
-
zipoo
#1030 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Pa ovo dijasporci otvorili i pokrenuli. Ja budala citam, glupa temu uz duzno postovanje prema svima
Last edited by zipoo on 19/10/2018 10:24, edited 2 times in total.
- Corto Maltese
#1031 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
U stvari jeste. Prvo ide bojkot slovenačke robe, onda ide jogurt revolucija, pa balvani, pa bacanje cvijeća na tenkove...CPT wrote:pa i nije bas...Hakiz wrote:"Princip je isti, sve su ostalo nijanse"insomnia78 wrote: Pa jes. Isto je to. Poslati djete u rat ili ne pojesti posranu pastetu jal krknuti saku vegete u grah
Srećom, borbena dijaspora nema tenkova
- beni-bu-man
#1032 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
upravo, zato se ja vako ponasam na ovoj temizipoo wrote:Pa ovo dijasporci otvorili i pokrenuli. Ja budala citam, glupa temu uz duzno postovanje prema svima
-
sumirprimus
#1033 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ja ne znam sta vi imate protiv dijaspore, ja njima zavidim. ljudi na vrijeme digli sidro i otisli u bolji svijet
- beni-bu-man
#1034 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
sto, finio je i ovdje, barem meni, da ne govorim u ime ostalih forumasasumirprimus wrote:ja ne znam sta vi imate protiv dijaspore, ja njima zavidim. ljudi na vrijeme digli sidro i otisli u bolji svijet
-
zipoo
#1035 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nemam nista protiv njih, digli su sidro, vjerovatno bi i ja ili cu dici cim mi se ukaze prilika, ali nema potrebe da vode tudje bitke i sole nam pamet. Otisao si, pusti nassumirprimus wrote:ja ne znam sta vi imate protiv dijaspore, ja njima zavidim. ljudi na vrijeme digli sidro i otisli u bolji svijet
-
sumirprimus
#1036 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ma fino je i meni, ali vecini oko nas ne valja druze, nema sistema, u 69 pozi smo evo 30tu godinu to je citava generacija niz vodu pustena ista prica ista lafina politika podjela, ne mrdamo, ako mrdnemo puzevim korakom.
prestanes pratit i politiku i klones se teskih tema, al dzaba kad je crnjak oko tebe na svakom koraku...
prestanes pratit i politiku i klones se teskih tema, al dzaba kad je crnjak oko tebe na svakom koraku...
Last edited by sumirprimus on 19/10/2018 10:37, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#1037 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ja to gledam sa BRAJT SAJD, ljudi vide tamo gdje zive kako treba pa da i nama prenesu koju pametnu, nebil sta usput pokupili, al izgleda slaba fajdazipoo wrote:Nemam nista protiv njih, digli su sidro, vjerovatno bi i ja ili cu dici cim mi se ukaze prilika, ali nema potrebe da vode tudje bitke i sole nam pamet. Otisao si, pusti nassumirprimus wrote:ja ne znam sta vi imate protiv dijaspore, ja njima zavidim. ljudi na vrijeme digli sidro i otisli u bolji svijet
- spreca
#1038 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Hoce oni izgleda da uz nestanak vode nestane i strujesumirprimus wrote:sad vec zajebavate.ultima_palabra wrote:Kažu poslali Tuzlansko na kontrolu u neki institut u Njemačkoj... Švabe šalju odgovor "konj je zdrav"MarlboroGold wrote:Ima nas i u BiH koji sarajevsko bojkotujemo... stvarno je jedno od najgorih piva, a odmah iza je i tuzlansko.
pilsner je pilsner. razlika u nijansama,
i pivo se svakako ne pije iz plasticne ambalaze i kalaja
- insomnia78
#1039 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
A genocid? Mora i genocidCorto Maltese wrote: U stvari jeste. Prvo ide bojkot slovenačke robe, onda ide jogurt revolucija, pa balvani, pa bacanje cvijeća na tenkove...
Srećom, borbena dijaspora nema tenkova
-
zipoo
#1040 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja vidim da je meni alternativa za krasov proizvod vispak, oni vjerovatno to ne vide.sumirprimus wrote:ja to gledam sa BRAJT SAJD, ljudi vide tamo gdje zive kako treba pa da i nama prenesu koju pametnu, nebil sta usput pokupili, al izgleda slaba fajdazipoo wrote:Nemam nista protiv njih, digli su sidro, vjerovatno bi i ja ili cu dici cim mi se ukaze prilika, ali nema potrebe da vode tudje bitke i sole nam pamet. Otisao si, pusti nassumirprimus wrote:ja ne znam sta vi imate protiv dijaspore, ja njima zavidim. ljudi na vrijeme digli sidro i otisli u bolji svijet
- spreca
#1041 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Sto ne produzi dalje.....Za Sarajevsko je stigao odgovor........U Volovskoj mokraci ima primjesa krvi.....Vo je obolio od stocne bolesti Crni Pristultima_palabra wrote:Kažu poslali Tuzlansko na kontrolu u neki institut u Njemačkoj... Švabe šalju odgovor "konj je zdrav"MarlboroGold wrote:Ima nas i u BiH koji sarajevsko bojkotujemo... stvarno je jedno od najgorih piva, a odmah iza je i tuzlansko.
-
sumirprimus
#1042 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ja a sta imaju od slatkisa? fakat i ne znam. kraš je tu vec institucija na ovim prostorima nemoj dzaba.sto valja valja
-
Nivelacija
#1043 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ona MB bambuca od 2 litra i bilo koje tuzlansko su dva najgora piva na svijetu.ultima_palabra wrote:Kažu poslali Tuzlansko na kontrolu u neki institut u Njemačkoj... Švabe šalju odgovor "konj je zdrav"MarlboroGold wrote:Ima nas i u BiH koji sarajevsko bojkotujemo... stvarno je jedno od najgorih piva, a odmah iza je i tuzlansko.
Opet ponavljam preminger 0,33 staklena, bara bara hajneken
-
sumirprimus
#1044 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
inace kakvo domace pivo vi u travniku konzumirate,ako smijete mislim konzumiratNivelacija wrote:
Opet ponavljam preminger 0,33 staklena, bara bara hajneken
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1045 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ko da je Heineken reprezent dobrog ili lošeg piva 
-
sumirprimus
#1046 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
tipicne bosnje bahato neznanje pomnozeno s nulomTomahawk11 wrote:Ko da je Heineken reprezent dobrog ili lošeg piva
-
zipoo
#1047 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ovo je samo bio primjer. Oni imaju vise boljih, kvalitetnijih i pristupacnijih alternativa. Mi smo tanki sa domacim proizvodima, zanemaruje se kvalitet. Ono sto valja se kupuje, sto ne valja stoji na policama. Pare mi se ne bacaju da bi i kod mene stajalo na policama.sumirprimus wrote:ja a sta imaju od slatkisa? fakat i ne znam. kraš je tu vec institucija na ovim prostorima nemoj dzaba.sto valja valja
-
sumirprimus
#1048 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
puni smo poluproizvoda, paralela sa drvnom industrijomzipoo wrote:Ovo je samo bio primjer. Oni imaju vise boljih, kvalitetnijih i pristupacnijih alternativa. Mi smo tanki sa domacim proizvodima, zanemaruje se kvalitet. Ono sto valja se kupuje, sto ne valja stoji na policama.sumirprimus wrote:ja a sta imaju od slatkisa? fakat i ne znam. kraš je tu vec institucija na ovim prostorima nemoj dzaba.sto valja valja
- spreca
#1049 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tema je o bojkotu a ne o kvaliteti piva.......dali treba bojkotovati
ili je to samo po sebi grijeh 
-
sumirprimus
#1050 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ne treba, dosta sto bojkotujemo normalan zivot jos i ovospreca wrote:Tema je o bojkotu a ne o kvaliteti piva.......dali treba bojkotovatiili je to samo po sebi grijeh