Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Boemica

#1026 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Boemica »

Jedino od naših proizvoda što valja su cigare. :bih:
MarlboroGold

#1027 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

ultima_palabra wrote:
MarlboroGold wrote:Ima nas i u BiH koji sarajevsko bojkotujemo... stvarno je jedno od najgorih piva, a odmah iza je i tuzlansko.
Kad mi tuzlak kaže nema ništa bolje od tuzlanskog... :roll:
Kažu poslali Tuzlansko na kontrolu u neki institut u Njemačkoj... Švabe šalju odgovor "konj je zdrav" :mrgreen:
:lol:
MarlboroGold

#1028 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Ramzess Veliki wrote: Voziti iskljucivo Volva jer ima najmanje aluminija.
To to 8-) :lol:
decembar2017

#1029 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Rugafet wrote:ja osobno domace proizode kupujem samo ako bas moram, sve je skuplje ili barem u rangu hrvatskih/njemackih proizvoda, a kvalitetom dobrano zaostaju. Nekakvom carobnom ekonomijom mlijeko iz Tuzle npr (sat vremena od mene) i mlijeko iz Zagreba je skuplje tu kod nas. Kecapi, majoneze, ribe, konzervirane stvari i masa nekih drugih svakodnevnih potrepstina em su kvalitetom (osim nekih supa i tesanjske kisele, plava flasa) dva koplja iznad nasih em su nasi domaci ili skuplji ili egal sa cijenom.

Tako je i za radnu snagu,svako sebe prvo gleda i ljudi zaposljavaju i placaju vrijedne, pametne i sposobne pa se ne cudim zasto je tolika nezaposlenost /niske plate u drzavi :D
zipoo

#1030 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by zipoo »

Pa ovo dijasporci otvorili i pokrenuli. Ja budala citam, glupa temu uz duzno postovanje prema svima
Last edited by zipoo on 19/10/2018 10:24, edited 2 times in total.
Corto Maltese

#1031 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Corto Maltese »

CPT wrote:
Hakiz wrote:
insomnia78 wrote: Pa jes. Isto je to. Poslati djete u rat ili ne pojesti posranu pastetu jal krknuti saku vegete u grah
"Princip je isti, sve su ostalo nijanse"
pa i nije bas...
U stvari jeste. Prvo ide bojkot slovenačke robe, onda ide jogurt revolucija, pa balvani, pa bacanje cvijeća na tenkove...
Srećom, borbena dijaspora nema tenkova :)
beni-bu-man

#1032 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

zipoo wrote:Pa ovo dijasporci otvorili i pokrenuli. Ja budala citam, glupa temu uz duzno postovanje prema svima
upravo, zato se ja vako ponasam na ovoj temi :mrgreen:
sumirprimus

#1033 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by sumirprimus »

ja ne znam sta vi imate protiv dijaspore, ja njima zavidim. ljudi na vrijeme digli sidro i otisli u bolji svijet
beni-bu-man

#1034 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

sumirprimus wrote:ja ne znam sta vi imate protiv dijaspore, ja njima zavidim. ljudi na vrijeme digli sidro i otisli u bolji svijet
sto, finio je i ovdje, barem meni, da ne govorim u ime ostalih forumasa
zipoo

#1035 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by zipoo »

sumirprimus wrote:ja ne znam sta vi imate protiv dijaspore, ja njima zavidim. ljudi na vrijeme digli sidro i otisli u bolji svijet
Nemam nista protiv njih, digli su sidro, vjerovatno bi i ja ili cu dici cim mi se ukaze prilika, ali nema potrebe da vode tudje bitke i sole nam pamet. Otisao si, pusti nas
sumirprimus

#1036 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by sumirprimus »

ma fino je i meni, ali vecini oko nas ne valja druze, nema sistema, u 69 pozi smo evo 30tu godinu to je citava generacija niz vodu pustena ista prica ista lafina politika podjela, ne mrdamo, ako mrdnemo puzevim korakom.
prestanes pratit i politiku i klones se teskih tema, al dzaba kad je crnjak oko tebe na svakom koraku...
Last edited by sumirprimus on 19/10/2018 10:37, edited 1 time in total.
sumirprimus

#1037 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by sumirprimus »

zipoo wrote:
Nemam nista protiv njih, digli su sidro, vjerovatno bi i ja ili cu dici cim mi se ukaze prilika, ali nema potrebe da vode tudje bitke i sole nam pamet. Otisao si, pusti nas
ja to gledam sa BRAJT SAJD, ljudi vide tamo gdje zive kako treba pa da i nama prenesu koju pametnu, nebil sta usput pokupili, al izgleda slaba fajda
spreca

#1038 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

sumirprimus wrote:
ultima_palabra wrote:
MarlboroGold wrote:Ima nas i u BiH koji sarajevsko bojkotujemo... stvarno je jedno od najgorih piva, a odmah iza je i tuzlansko.
Kažu poslali Tuzlansko na kontrolu u neki institut u Njemačkoj... Švabe šalju odgovor "konj je zdrav" :mrgreen:
sad vec zajebavate.
pilsner je pilsner. razlika u nijansama,
i pivo se svakako ne pije iz plasticne ambalaze i kalaja :skoljka:
Hoce oni izgleda da uz nestanak vode nestane i struje :mrgreen:
insomnia78

#1039 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by insomnia78 »

Corto Maltese wrote: U stvari jeste. Prvo ide bojkot slovenačke robe, onda ide jogurt revolucija, pa balvani, pa bacanje cvijeća na tenkove...
Srećom, borbena dijaspora nema tenkova :)
A genocid? Mora i genocid
zipoo

#1040 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by zipoo »

sumirprimus wrote:
zipoo wrote:
ja to gledam sa BRAJT SAJD, ljudi vide tamo gdje zive kako treba pa da i nama prenesu koju pametnu, nebil sta usput pokupili, al izgleda slaba fajda
Ja vidim da je meni alternativa za krasov proizvod vispak, oni vjerovatno to ne vide.
spreca

#1041 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

ultima_palabra wrote:
Sto ne produzi dalje.....Za Sarajevsko je stigao odgovor........U Volovskoj mokraci ima primjesa krvi.....Vo je obolio od stocne bolesti Crni Prist :mrgreen:
sumirprimus

#1042 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by sumirprimus »

ja a sta imaju od slatkisa? fakat i ne znam. kraš je tu vec institucija na ovim prostorima nemoj dzaba.sto valja valja
Nivelacija

#1043 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

ultima_palabra wrote:
Ona MB bambuca od 2 litra i bilo koje tuzlansko su dva najgora piva na svijetu. :lol:

Opet ponavljam preminger 0,33 staklena, bara bara hajneken :mrgreen:
sumirprimus

#1044 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by sumirprimus »

Nivelacija wrote:
Opet ponavljam preminger 0,33 staklena, bara bara hajneken :mrgreen:
inace kakvo domace pivo vi u travniku konzumirate,ako smijete mislim konzumirat
Tomahawk11
Globalni moderator

#1045 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Ko da je Heineken reprezent dobrog ili lošeg piva :-)
sumirprimus

#1046 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:Ko da je Heineken reprezent dobrog ili lošeg piva :-)
tipicne bosnje bahato neznanje pomnozeno s nulom
zipoo

#1047 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by zipoo »

sumirprimus wrote:ja a sta imaju od slatkisa? fakat i ne znam. kraš je tu vec institucija na ovim prostorima nemoj dzaba.sto valja valja
Ovo je samo bio primjer. Oni imaju vise boljih, kvalitetnijih i pristupacnijih alternativa. Mi smo tanki sa domacim proizvodima, zanemaruje se kvalitet. Ono sto valja se kupuje, sto ne valja stoji na policama. Pare mi se ne bacaju da bi i kod mene stajalo na policama.
sumirprimus

#1048 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by sumirprimus »

zipoo wrote:
sumirprimus wrote:ja a sta imaju od slatkisa? fakat i ne znam. kraš je tu vec institucija na ovim prostorima nemoj dzaba.sto valja valja
Ovo je samo bio primjer. Oni imaju vise boljih, kvalitetnijih i pristupacnijih alternativa. Mi smo tanki sa domacim proizvodima, zanemaruje se kvalitet. Ono sto valja se kupuje, sto ne valja stoji na policama.
puni smo poluproizvoda, paralela sa drvnom industrijom
spreca

#1049 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

Tema je o bojkotu a ne o kvaliteti piva.......dali treba bojkotovati :izet: ili je to samo po sebi grijeh :mrgreen:
sumirprimus

#1050 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by sumirprimus »

spreca wrote:Tema je o bojkotu a ne o kvaliteti piva.......dali treba bojkotovati :izet: ili je to samo po sebi grijeh :mrgreen:
ne treba, dosta sto bojkotujemo normalan zivot jos i ovo :D
Locked