USA fan page

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1026 Re: USA fan page

Post by _BataZiv_0809 »

L u c i f e r wrote:sto se tice sitkoma

moji favoriti su sajnfeld i frendsi

oldskul jbg
Nisam bas pretjerano odusevljen istima.

Doduse ja sam za Only fools and horses i tako te, sa ove strane Atlantika :roll:

Americani su mi gotivni u drugim zanrovima.
L u c i f e r

#1027 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

_BataZiv_0809 wrote:

oldskul jbg

Doduse ja sam za Only fools and horses i tako te, sa ove strane Atlantika :roll:

a pa meni su mucke u istom rangu sa sajnfeldom

totalni vrh :thumbup:
Grover

#1028 Re: USA fan page

Post by Grover »

Fantassin wrote:Image :mrgreen:
Da li su otkrili da je ovaj orao gay?
Fantassin

#1029 Re: USA fan page

Post by Fantassin »

Only fools and horses.... jaca stvar nije snimljena rule Brittania :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1030 Re: USA fan page

Post by _BataZiv_0809 »

L u c i f e r wrote: a pa meni su mucke u istom rangu sa sajnfeldom

totalni vrh :thumbup:
Hajde mogu ti oprostit zbog Kramera. A i Elaine je zestoka riba cini mi se.
jeza u ledja

#1031 Re: USA fan page

Post by jeza u ledja »

Grover wrote:
Fantassin wrote:Image :mrgreen:
Da li su otkrili da je ovaj orao gay?
Jesu, i salju ga po svijetu da siri demokratiju i pederluk.
L u c i f e r

#1032 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

pa jes, kramer je bio najjaci :D

al ni dzordzu nije bilo mahane

sifra shrinkage
Grover

#1033 Re: USA fan page

Post by Grover »

pici wrote:
Najteže bombardovanje je kad svoj bombarduje svoga..To je uvek iznuđen potez.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1034 Re: USA fan page

Post by pici »

Grover wrote:
pici wrote:
Najteže bombardovanje je kad svoj bombarduje svoga..To je uvek iznuđen potez.

pravo velišH...

Image
L u c i f e r

#1035 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

:D
em11r

#1036 Re: USA fan page

Post by em11r »

L u c i f e r wrote:
em11r wrote:Meni

King of queens, according to jim, rules of engagement, seinfeld, 2&1/2 Men, modern family i naj naj naj 30 Rock.

How i met your mother mi je jedna od glupljih.

Sve na stranu ali ako ista ameri znaju to je da se sale na svoj racun.

Osim sitkoma to dokazuju u xy talk shows gdje se sprdaju sa svima a najvise sa vlasti. Kod nas bi ti sipa ujutro uletila da sta se sprdas sa nasima. Eno ivan ivanovic skoro glavom zaplati zbog zeze na racun zene preCednikove.
king of queens :thumbup:

a cek jel ovo mislis third rock from the sun ili je to neka druga
ova je bila genijalna :)

Ne iako je ta bila isto super, 30 Rock dobra humoristicna, dosta politicke satire.
JohnnyS

#1037 Re: USA fan page

Post by JohnnyS »

Mi prodajemo oružje, englezi ginu da ga dostave. USA fuck yeah
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1038 Re: USA fan page

Post by _BataZiv_0809 »

L u c i f e r wrote:pa jes, kramer je bio najjaci :D

sifra shrinkage
Bjezi, hebi se :lol:

Valja mi sad na filmoviziju i onda sutra na poslu ovako izgledat :shock:
L u c i f e r

#1039 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

groveru druze jel ti ko kad reko

da si dosadan ko kurac :roll: :zzzz:

http://forum.klix.ba/--t134482.html
L u c i f e r

#1040 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

_BataZiv_0809 wrote:
L u c i f e r wrote:pa jes, kramer je bio najjaci :D

sifra shrinkage
Bjezi, hebi se :lol:

Valja mi sad na filmoviziju i onda sutra na poslu ovako izgledat :shock:
a ja jbt, poso... :shock: :run:
JohnnyS

#1041 Re: USA fan page

Post by JohnnyS »

Koliko god groverovi upisi bili smiješni (ili žalosni), ne smijemo ga ušutkavati. Mi smo za slobodu misli i riječi (koliko god ona suluda bila), za razliku od onih na koje dotični onanira.
Grover

#1042 Re: USA fan page

Post by Grover »

L u c i f e r wrote:groveru druze jel ti ko kad reko

A, ti ko p.čka!
em11r

#1043 Re: USA fan page

Post by em11r »

Grover wrote:Iraq Accuses Britain of Delivering Weapons to Islamic State
Iraqi lawmaker says U.S. wants to promote chaos in his country

The Iraqi Parliament’s National Security and Defense Committee has access to the photos of both planes that are British and have crashed while they were carrying weapons for the ISIL,” Head of the committee Hakem al-Zameli said, according to the Arabic-language information center of the Islamic Supreme Council of Iraq.

The incident was reported by foreign and alternative media but not mentioned by the establishment media in the U.S. Europe.

Hakem al-Zameli, a senior Iraqi legislator, added that the current government in Baghdad is receiving daily reports from security forces in al-Anbar province about flights airdropping weapons to ISIS.

He said the U.S. wants to promote chaos in Iraq and does this by supporting the Islamic State.

Other Iraqi lawmakers are complaining about the situation.

“We have discovered weapons made in the US, European countries and Israel from the areas liberated from ISIL’s control in Al-Baqdadi region,” the al-Ahad news website quoted the head of the al-Anbar Provincial Council Khalaf Tarmouz as saying.

Weapons made in Europe and Israel were also discovered in Ramadi, Tarmouz said.

“The US drops weapons for the ISIL on the excuse of not knowing about the whereabouts of the ISIL positions and it is trying to distort the reality with its allegations,” he said.

In December Iranian state media claimed U.S. military aircraft dropped weapons in areas held by the Islamic State for a second time.

Infowars.com reported:

Iraqi volunteers fighting against IS in the Yathrib and Balad districts in Iraq’s Salahuddin Province reported the air drops.

Iraq claims it now has the upper hand in the battle to regain territory from the terrorist group.

In October a purported errant airdrop of weapons fell into the hands Islamic State fighters outside Kobani in Syria.

In November Iraqi intelligence sources said the U.S. is actively supplying ISIS with weapons.

“The Iraqi intelligence sources reiterated that the US military planes have airdropped several aid cargoes for ISIL terrorists to help them resist the siege laid by the Iraqi army, security and popular forces,” a report stated.

“What is important is that the US sends these weapons to only those that cooperate with the Pentagon and this indicates that the US plays a role in arming the ISIL.”

In July, Infowars.com reported on the large amount of U.S. weapons captured by ISIS.

In addition to combat ground vehicles and artillery previously acquired from the Iraqi military, the trove taken form U.S. bases included more than 50 155mm M-198 artillery batteries and 4,000 PKC machine guns.

The acquisition of sophisticated weapons converted ISIS from a terrorist group into an army capable of waging conventional war in Iraq and Syria.

http://www.infowars.com/iraq-accuses-br ... mic-state/

Link
SrcAD jadna Iracka, klali bi se cakijama.
L u c i f e r

#1044 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

Grover wrote:
L u c i f e r wrote:groveru druze jel ti ko kad reko

A, ti ko p.čka!
iju kakav prostak :oops:
Renta

#1045 Re: USA fan page

Post by Renta »

_BataZiv_0809 wrote:

oldskul jbg

Ako ćemo o humorističkim serijama Mućke su apsolutni broj 1, nedodirljive. Imam kompletnu DVD kolekciju. 8)
A poslije njih su zaista fenomenalne tim redoslijedom - Seinfeld, legendarne Bračne vode (Married… with Children), Državnik novog kova i Allo Allo (opet Britanci). Od novijih 2,5 muškarca ali samo sa Charlijem, onaj Kutcher je pičkica. :mrgreen:
L u c i f e r

#1046 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

married i alo alo :thumbup:
Cybernetic

#1047 Re: USA fan page

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 13:12, edited 1 time in total.
jefferson

#1048 Re: USA fan page

Post by jefferson »

Cybernetic wrote:
jeza u ledja wrote:
Cybernetic wrote: Zato sto je sloboda u Americi trzisna roba. Americko poimanje slobode ti je sloboda oduzimanja slobode drugima. Recimo sloboda mocnih korporacija dok su drugi slobodni da rade po dva-tri posla da bi prezivjeli. Ako im se ne svidja, slobodni su da crknu. Nije to samo u Americi tako, ali je radikalni kapitalizam tamo najizrazeniji. U kapitalizmu nema zagarantovane slobode nego je moras kupiti, a to moze samo jedna mala manjina.
Sloboda trzisna roba? Moras je kupiti?

Sve mi se cini da ti pojam slobode shvatas kao slobodu od rada. :D

Sloboda=nerad!

Fino ti je ovaj TuzlOak sve objasnio. Pametan si, ali pravis uobicajenu gresku u koracima poredeci svoj svjetonazor sa najnizim slojevima drustva na zapadu.
Ne druze. Ja slobodu shvatam kao pravo na rad od kojeg covjek moze dostojanstveno zivjeti.
Vecina amerikanaca zivi dostojanstveno, neki zive od jednog posla dostojanstveno ali rade jos jedan, a neki moraju raditi dva ili tri posla.
Ali ne mozemo svi biti doktori, suci, profesori, bankari itd, itd. Ili bi ti da ti drzava garantuje posao, stanarsko pravo, itd? Moje pitanje tebi je onda: A gdje je tu produktivnost ako je sve zagarantovano?
Druga stvar, sloboda nije pravo na rad. Sloboda je pravo na zivot. Imas X ljudi koji rade na svojim faramama i sebe izdrzavaju i u americi se smatraju ektremnim radikalima jer nece da placaju nikakve poreze niti priznaju vladu, jer po njima, ako placaju poreze i u njihov zivot se mejsa vlada onda nisu slobodni.
Ti mjesas slobodu sa socijalom!
agnostic_front

#1049 Re: USA fan page

Post by agnostic_front »

Kako je sloboda pravo na rad? Šta je tu sloboda, ne ide mi u glavu.

OK, on smatra da svako treba imati pravo na rad, ali kakve to veze sa slobodom ima :?
nosara

#1050 Re: USA fan page

Post by nosara »

jefferson wrote: Vecina amerikanaca zivi dostojanstveno, neki zive od jednog posla dostojanstveno ali rade jos jedan, a neki moraju raditi dva ili tri posla.
Ali ne mozemo svi biti doktori, suci, profesori, bankari itd, itd. Ili bi ti da ti drzava garantuje posao, stanarsko pravo, itd? Moje pitanje tebi je onda: A gdje je tu produktivnost ako je sve zagarantovano?
Druga stvar, sloboda nije pravo na rad. Sloboda je pravo na zivot. Imas X ljudi koji rade na svojim faramama i sebe izdrzavaju i u americi se smatraju ektremnim radikalima jer nece da placaju nikakve poreze niti priznaju vladu, jer po njima, ako placaju poreze i u njihov zivot se mejsa vlada onda nisu slobodni.
Ti mjesas slobodu sa socijalom!
ameri misle i da je invazija na Irak i Afganistan pitanje casti i dostojanstva...

Kakva je socijala to da mozes zivjet ljudski radeci samo jedam posao...? Nesto si pobrkao...

A evo i profita u drzavi koja je garantovala posao, stanarsko pravo i jos ponesto...
BiH je za postojanja Jugoslavije, nastanjivalo 18 posto stanovništva, a u njoj je ostvarivano i 13,6 posto bruto društvenog proizvoda tadašnje SFRJ. Indeks razvijenosti u odnosu na prosjek one države bio je oko 0,75 promila, dakle, bili smo ispodprosječno razvijeni u odnosu na Jugoslaviju. Međutim, ta Jugoslavija je na tadašnjoj listi članica Ujedinjenih Nacija bila na 27. mjestu po BVP i na 28. mjestu po BDP per capita. Jugoslavija je imala, a nama je pripadalo ovih 13 posto, 77 milijardi američkih dolara BDP, odnosno 111 BDP po kupovnoj moći. Po tadašnjoj metodologiji obračuna, BiH je imala BDP od 10,5 milijardi, ovo je nešto niži broj nego što bi bio kad bi se današnja metodologija primijenila, odnosno imala je 15 milijardi po kupovnoj moći. Razmjena uvoz plus izvoz sa inozemstvom bio je 23 tadašnjeg BDP sa inozemstvom i 58 posto BDP sa drugim republikama. Dakle, 81 posto BDP je bilo u razmjeni. To je nezamisliva cifra za današnje vrijeme, jer sad su ove druge republike neovisne države. Vanjsko-trgovački sufi cit BiH, ovo je krunski broj, je bio pola milijarde u 1990. godini američkih dolara ili 5 posto tadašnjeg BVP. Sufi cit 5 posto!
Da se vratimo temi, zanimljiva je...

Post Reply