Nisam bas pretjerano odusevljen istima.L u c i f e r wrote:sto se tice sitkoma
moji favoriti su sajnfeld i frendsi
oldskul jbg
Doduse ja sam za Only fools and horses i tako te, sa ove strane Atlantika
Americani su mi gotivni u drugim zanrovima.
Nisam bas pretjerano odusevljen istima.L u c i f e r wrote:sto se tice sitkoma
oldskul jbg
a pa meni su mucke u istom rangu sa sajnfeldom_BataZiv_0809 wrote:Nisam bas pretjerano odusevljen istima.L u c i f e r wrote:sto se tice sitkoma
oldskul jbg
Doduse ja sam za Only fools and horses i tako te, sa ove strane Atlantika![]()
Da li su otkrili da je ovaj orao gay?Fantassin wrote:![]()
Hajde mogu ti oprostit zbog Kramera. A i Elaine je zestoka riba cini mi se.L u c i f e r wrote: a pa meni su mucke u istom rangu sa sajnfeldom
totalni vrh
Jesu, i salju ga po svijetu da siri demokratiju i pederluk.Grover wrote:Da li su otkrili da je ovaj orao gay?Fantassin wrote:![]()
Najteže bombardovanje je kad svoj bombarduje svoga..To je uvek iznuđen potez.pici wrote:
Grover wrote:Najteže bombardovanje je kad svoj bombarduje svoga..To je uvek iznuđen potez.pici wrote:

L u c i f e r wrote:king of queensem11r wrote:Meni
King of queens, according to jim, rules of engagement, seinfeld, 2&1/2 Men, modern family i naj naj naj 30 Rock.
How i met your mother mi je jedna od glupljih.
Sve na stranu ali ako ista ameri znaju to je da se sale na svoj racun.
Osim sitkoma to dokazuju u xy talk shows gdje se sprdaju sa svima a najvise sa vlasti. Kod nas bi ti sipa ujutro uletila da sta se sprdas sa nasima. Eno ivan ivanovic skoro glavom zaplati zbog zeze na racun zene preCednikove.![]()
a cek jel ovo mislis third rock from the sun ili je to neka druga
ova je bila genijalna
Bjezi, hebi seL u c i f e r wrote:pa jes, kramer je bio najjaci![]()
al ni dzordzu nije bilo mahane
sifra shrinkage
a ja jbt, poso..._BataZiv_0809 wrote:Bjezi, hebi seL u c i f e r wrote:pa jes, kramer je bio najjaci![]()
al ni dzordzu nije bilo mahane
sifra shrinkage![]()
Valja mi sad na filmoviziju i onda sutra na poslu ovako izgledat
A, ti ko p.čka!L u c i f e r wrote:groveru druze jel ti ko kad reko
da si dosadan ko kurac![]()
![]()
http://forum.klix.ba/--t134482.html
SrcAD jadna Iracka, klali bi se cakijama.Grover wrote:Iraq Accuses Britain of Delivering Weapons to Islamic State
Iraqi lawmaker says U.S. wants to promote chaos in his country
The Iraqi Parliament’s National Security and Defense Committee has access to the photos of both planes that are British and have crashed while they were carrying weapons for the ISIL,” Head of the committee Hakem al-Zameli said, according to the Arabic-language information center of the Islamic Supreme Council of Iraq.
The incident was reported by foreign and alternative media but not mentioned by the establishment media in the U.S. Europe.
Hakem al-Zameli, a senior Iraqi legislator, added that the current government in Baghdad is receiving daily reports from security forces in al-Anbar province about flights airdropping weapons to ISIS.
He said the U.S. wants to promote chaos in Iraq and does this by supporting the Islamic State.
Other Iraqi lawmakers are complaining about the situation.
“We have discovered weapons made in the US, European countries and Israel from the areas liberated from ISIL’s control in Al-Baqdadi region,” the al-Ahad news website quoted the head of the al-Anbar Provincial Council Khalaf Tarmouz as saying.
Weapons made in Europe and Israel were also discovered in Ramadi, Tarmouz said.
“The US drops weapons for the ISIL on the excuse of not knowing about the whereabouts of the ISIL positions and it is trying to distort the reality with its allegations,” he said.
In December Iranian state media claimed U.S. military aircraft dropped weapons in areas held by the Islamic State for a second time.
Infowars.com reported:
Iraqi volunteers fighting against IS in the Yathrib and Balad districts in Iraq’s Salahuddin Province reported the air drops.
Iraq claims it now has the upper hand in the battle to regain territory from the terrorist group.
In October a purported errant airdrop of weapons fell into the hands Islamic State fighters outside Kobani in Syria.
In November Iraqi intelligence sources said the U.S. is actively supplying ISIS with weapons.
“The Iraqi intelligence sources reiterated that the US military planes have airdropped several aid cargoes for ISIL terrorists to help them resist the siege laid by the Iraqi army, security and popular forces,” a report stated.
“What is important is that the US sends these weapons to only those that cooperate with the Pentagon and this indicates that the US plays a role in arming the ISIL.”
In July, Infowars.com reported on the large amount of U.S. weapons captured by ISIS.
In addition to combat ground vehicles and artillery previously acquired from the Iraqi military, the trove taken form U.S. bases included more than 50 155mm M-198 artillery batteries and 4,000 PKC machine guns.
The acquisition of sophisticated weapons converted ISIS from a terrorist group into an army capable of waging conventional war in Iraq and Syria.
http://www.infowars.com/iraq-accuses-br ... mic-state/
Link
iju kakav prostakGrover wrote:A, ti ko p.čka!L u c i f e r wrote:groveru druze jel ti ko kad reko
da si dosadan ko kurac![]()
![]()
http://forum.klix.ba/--t134482.html
_BataZiv_0809 wrote:Nisam bas pretjerano odusevljen istima.L u c i f e r wrote:sto se tice sitkoma
oldskul jbg
Doduse ja sam za Only fools and horses i tako te, sa ove strane Atlantika![]()
Vecina amerikanaca zivi dostojanstveno, neki zive od jednog posla dostojanstveno ali rade jos jedan, a neki moraju raditi dva ili tri posla.Cybernetic wrote:Ne druze. Ja slobodu shvatam kao pravo na rad od kojeg covjek moze dostojanstveno zivjeti.jeza u ledja wrote:Sloboda trzisna roba? Moras je kupiti?Cybernetic wrote: Zato sto je sloboda u Americi trzisna roba. Americko poimanje slobode ti je sloboda oduzimanja slobode drugima. Recimo sloboda mocnih korporacija dok su drugi slobodni da rade po dva-tri posla da bi prezivjeli. Ako im se ne svidja, slobodni su da crknu. Nije to samo u Americi tako, ali je radikalni kapitalizam tamo najizrazeniji. U kapitalizmu nema zagarantovane slobode nego je moras kupiti, a to moze samo jedna mala manjina.
Sve mi se cini da ti pojam slobode shvatas kao slobodu od rada.![]()
Sloboda=nerad!
Fino ti je ovaj TuzlOak sve objasnio. Pametan si, ali pravis uobicajenu gresku u koracima poredeci svoj svjetonazor sa najnizim slojevima drustva na zapadu.
ameri misle i da je invazija na Irak i Afganistan pitanje casti i dostojanstva...jefferson wrote: Vecina amerikanaca zivi dostojanstveno, neki zive od jednog posla dostojanstveno ali rade jos jedan, a neki moraju raditi dva ili tri posla.
Ali ne mozemo svi biti doktori, suci, profesori, bankari itd, itd. Ili bi ti da ti drzava garantuje posao, stanarsko pravo, itd? Moje pitanje tebi je onda: A gdje je tu produktivnost ako je sve zagarantovano?
Druga stvar, sloboda nije pravo na rad. Sloboda je pravo na zivot. Imas X ljudi koji rade na svojim faramama i sebe izdrzavaju i u americi se smatraju ektremnim radikalima jer nece da placaju nikakve poreze niti priznaju vladu, jer po njima, ako placaju poreze i u njihov zivot se mejsa vlada onda nisu slobodni.
Ti mjesas slobodu sa socijalom!
Da se vratimo temi, zanimljiva je...BiH je za postojanja Jugoslavije, nastanjivalo 18 posto stanovništva, a u njoj je ostvarivano i 13,6 posto bruto društvenog proizvoda tadašnje SFRJ. Indeks razvijenosti u odnosu na prosjek one države bio je oko 0,75 promila, dakle, bili smo ispodprosječno razvijeni u odnosu na Jugoslaviju. Međutim, ta Jugoslavija je na tadašnjoj listi članica Ujedinjenih Nacija bila na 27. mjestu po BVP i na 28. mjestu po BDP per capita. Jugoslavija je imala, a nama je pripadalo ovih 13 posto, 77 milijardi američkih dolara BDP, odnosno 111 BDP po kupovnoj moći. Po tadašnjoj metodologiji obračuna, BiH je imala BDP od 10,5 milijardi, ovo je nešto niži broj nego što bi bio kad bi se današnja metodologija primijenila, odnosno imala je 15 milijardi po kupovnoj moći. Razmjena uvoz plus izvoz sa inozemstvom bio je 23 tadašnjeg BDP sa inozemstvom i 58 posto BDP sa drugim republikama. Dakle, 81 posto BDP je bilo u razmjeni. To je nezamisliva cifra za današnje vrijeme, jer sad su ove druge republike neovisne države. Vanjsko-trgovački sufi cit BiH, ovo je krunski broj, je bio pola milijarde u 1990. godini američkih dolara ili 5 posto tadašnjeg BVP. Sufi cit 5 posto!