Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post Reply
Megiddo

#1026 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Megiddo »

El malagueño wrote:Sjo diskusije tita mi.

Bosnjaci bi da nas bude najvise na popisu al sta nam to vrijedi? Zar nismo i ovako relativna vecina - a svi se nabili u sarajevo. Da nas je 65% u drzavi opet ti je isti qrac kad ne smijemo da udjemo u rs. Svi podrinjci prodaju kuce i zemlju u rs (ukljucujuci i dijasporu) pasvi u vogoscu i sarajevo. Ta ista dijaspora klice na utakmicama repke: i krv svoju za bosnu moju. Shega ocam' (da ne bude da pljujem vako nako - licno sam i bosnjak i dijasporac). Da ne pricamo o (ne)sposobnosti bosnjaka u poduzetnickom smislu. Da nije sandzaklija jebo me svak ako bi u sarajevu uopce i granapa bilo.

Srbi bi da isto da ih je sto vise na popisu - a dobili pola drzave na kojoj su apsolutna vecina (al ono fakat) i sta su uradili s tim? Kad prolazim autom dodje mi da im sadake dadnem. Vece fukare nisam vidio ni u bugarskoj. Znaci raspad sistema.

Hrvati bi da ih je sto vise u bih, al svi bjeze u hrvatsku, mahom ko ode tamo, tamo se i vjenca i onda dolazi preko vikenda u vitez kod rodbine da se malo kurci, prica umjetnim hrvatskim naglaskom, milina ih gledat i smijati im se. Bili bi najradije glavni tamo dje ih ima, al bi avi zivjeli daleko od tih istih vukojebina.

Priznajmo svi sami sebi da smo nesposobni i da veze nemamo. A onda cemo shvatiti da brojke ne pomazu.
Malo nas je al smo govna.
:lol: :thumbup: :bih:

Podržavam tvoje riječi.
Hafis wrote:Dugoročno ne vidim koje bi se čudo moglo desiti i zaustaviti demografski pad koji se sve više zahuktava
Moje mišljenje je da smo mi i Europa u istim problemima što se toga tiče, stim da Europa pomalo svjesno radi na riješenju a mi ćemo opet vjerovatno prisilom. :mrgreen: Hoću da kažem da ćemo i jedni i drugi nacionalne države i de fakto zamijeniti građanskom, a konzertvativne ideje liberalnim i to najvjerovatnije po uzoru na SAD. Ja ne vidim kako će se drugačije prelomit.

I u Bosni čak kad ostane pustara pojaviće se potreba po novom stanovništvu. I ljudi koji ostanu će doći na ideju da liberalizuju državu tako da je učine atraktivnim ljudima uslovno rečeno trećeg svijeta. To će dovesti do miješanja stanovništva i amerikanizacije države, a budući da sam napisao kako je i Europa u istim problemima onda i kontintenta.
sanjin_1

#1027 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sanjin_1 »

Mister Yes wrote:
sanjin_1 wrote: :lol: :lol: :lol:
Demograf :-)
...Bošnjaci su najbroniji narod u HNK-u. Pogledaj rezultate posljednjih izbora, omjer rođeni-umrli, broj djece po školama.....jasno ko dan. HNK se polaHko pretvara u današnji SBK. :izet:

Samo laganini...tako se preuzima kanton.. :bih:
Rođeni/umrli u HNK 2013-te godine

Bošnjaci 766/920
Hrvati 1017/1109

Koji si ti meni bog :lol:
Dedera nam prlijepi kakav link a jok kafanske priče...što bi u nas rekli "poćeši se po guzici pa Če bit"... :izet:

Vidiš ovako...
HDZ i Koalicija - 11 mandata
HDZ 1990 - 3 mandata

UKUPNO 14 mandata
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SDA - 7 mandata
SBB - 3 mandata
SDP - 3 mandata
DF -2 mandata
Sefer Halilović - 1 mandat

UKUPNO 16 mandata
16 puuuuno više od 14 ( :D )
Iz priloženog je sasvim jasno da su Bošnjaci najbroniji narod u HNK-u.A tebi ako šta ne odgovara, eno ti CIK-a pa sa njima raspravi.. I prije već što odvališ mazlumluk o "broju izašlih glasača", izlaznost na svakom glasačkom mjestu već je poznata i dostupna na istoj ovoj stranici.

A bogami kao i svi profesionalci, pozivam se na izvor informacija a ne na tvoje želje..

https://www.izbori.ba/Potvrdjeni2014/Fi ... /Nivo.aspx

Eto hajde sad ti "vrli" demografe.. :run:

Ili još bolje hajde nalijepi još kakvu laž da te još malo mezim po istilahu.. :zzzz:
DakleM, ćekamo "demografU"
Hafis

#1028 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Dok ćekaš mogo mi malćice popraviti ovaj link da se more unić u njega.
Mister Yes

#1029 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

sanjin_1 wrote:Dedera nam prlijepi kakav link a jok kafanske priče....
Sramota je da to sam nemaš. Svako ko se želi baviti ovom temom to mora imati isprintano i uvijek pri ruci. Evo za rođene:

http://www.mediafire.com/view/lulqfru34 ... _2013.docx

A evo i za umrle:

http://www.mediafire.com/view/o2kkou4sz ... _2013.docx
sanjin_1 wrote:UKUPNO 16 mandata
Iz priloženog je sasvim jasno da su Bošnjaci najbroniji narod u HNK-u.
Jest kad ne bi Srbi glasali za SDP i DF pa čak i jedan dio Hrvata komunjara ili onih čiji je član porodice član SDP-a/DF-a. Više je nego jasno da su Hrvati većina u HNK. To što neki od njih glasaju za SDP i za DF nije dokaz ničega osim da i među njima ima normalnih ljudi koji nisu opterećeni hrvatstvom i separatizmom HDZ-a i društva.
ovo_malo_duse

#1030 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ovo_malo_duse »

Mister Yes wrote:
Sramota je da to sam nemaš. Svako ko se želi baviti ovom temom to mora imati isprintano i uvijek pri ruci. Evo za rođene:

A evo i za umrle:

Jest kad ne bi Srbi glasali za SDP i DF pa čak i jedan dio Hrvata komunjara ili onih čiji je član porodice član SDP-a/DF-a. Više je nego jasno da su Hrvati većina u HNK. To što neki od njih glasaju za SDP i za DF nije dokaz ničega osim da i među njima ima normalnih ljudi koji nisu opterećeni hrvatstvom.
Zar se takvi ne pisu u Ostale? I zar onda ti isti "Ipso facto" ne pripadaju proBosanskoj opciji? I koliko mandata ti mogu uzeti 1-2?
shbc

#1031 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by shbc »

zavrzlama wrote:Po milioniti put....u BIH imamo ,snage za BIH i snage protiv BIH...na popisu stanovnistva % onih koji se izjasne za "BOSANSKI JEZIK" je broj onih koji vole i sutra ce braniti BIH od onih koji je mrze i zele njenu podjelu i unistenje....the end.
jah, isto kao sto austrijanci unistise austriju jer pricaju njemacki, skoti skotsku jer pricaju engleski, brazilci brazil jer pricaju portugalski, agentinci argentinu jer pricaju spanski...
Mister Yes

#1032 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

ovo_malo_duse wrote:Zar se takvi ne pisu u Ostale?
Može biti Hrvat ateista i ljevičar koji glasa za SDP? Zašto da ne.
ovo_malo_duse wrote: I zar onda ti isti "Ipso facto" ne pripadaju proBosanskoj opciji?
To je tačno i može se slobodno reći da u HNK ima više ljudi koji pripadaju probosanskoj opciji nego onih koji ne pripadaju. Izbori to potvrđuju.
ILVIIR

#1033 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:Avaz je objavio dokument na kojem se vide 3 opcije kako će se od broja popisanih brisati oni koji nisu prisutni:

Prije svega popisano je više nego je navedeno u preliminarnim podacima. I to:
U Federaciji 2.372.405
U RS-u 1.328.502
U BD 92.928
U BiH 3.793.835

Prva opcija brisanja, na osnovu prvih 7 pitanja kao što predviđa zakon o popisu i što je preporuka Međunarodne posmatračke misije:
Briše se iz Federacije 131.472, iz RS-a 89.934, iz BD 8.238 to jest ukupno iz BiH 229.644
tako da ostaje stvarno prisutnih u Federaciji 2.240.933, u RS-u 1.238.568, u BD 84.690 i u BIH 3.564.191

Druga opcija ako se kao eliminatorno uključi i pitanje broj 40 (gdje je zaposlen/gdje se školuje)
Briše se iz Federacije 158.943, iz RS-a 101.792, iz BD 10.208 to jest ukupno iz BiH 270.943
tako da ostaje stvarno prisutnih u Federaciji 2.213.462, u RS-u 1.226.710, u BD 82.720 i u BIH 3.522.892

Treća opcija ako se uključe dodatni kriteriji na kojima insistira zavod iz RS-a
Briše se iz Federacije 189.949, iz RS-a 117.902, iz BD 11.864 to jest ukupno iz BiH 319.715
tako da ostaje stvarno prisutnih u Federaciji 2.182.456, u RS-u 1.210.600, u BD 81.064 i u BIH 3.474.120

Za razliku od ranije objavljenih stvari u Avazu kada su imali "inside information" i kada su brojke zaokruživane na hiljadu, ovaj put su brojke tačne u čovjeka. Osim toga ljudi su objavili skenirani faksimil i nemam nikakve sumnje da su ovo prave brojke.

E sad, zavisi za koju će se od ove tri opcije odlučiti. Nekako mi se čini da će uzeti ovu srednju opciju. Ali, sve i kada bi uzeli ovu treću opciju to je opet manje brisanja nego što se očekivalo. Očekivalo se naime da će biti obrisano preko 400.000 onih koji ne žive u BiH.
interesantni podatci.

iako po meni ni jedna od ove 3 varijante nije strasna, jer realno gledano i bih zivi sigurno manje od 3,5 miliona, ali to je tu negdje. mislim cak, da je i kod komsija bio slican procenat "izbrisanih". ipak mi ove brojke ukazuju na to, da se veliki broj naroda "dobro" popisao.

relativno gledano u BD se najvise muljalo (u sve 3 varijante), pa onda u RS i zatim u FBIH "najmanje". po meni je i to logicno. sve je to tu negdje u +/- 1-2%.

razlika u RSu izmedju najvise i najmanje brisanja je ca. 27.000. znaci manje od 1% od ukupnog stanovnistva, a u RSu 2%. pretpostavljam da su to velikim brojem bosnjaci. po meni to i nije neka brojka, ali eto, ko zna sta ce taj 1% odluciti :)

sto se tice ovih sto budu "izbrisani". jedan dio nece biti stvarno izbrisan nego ide u nerezidentno stanovnistvo (=dijaspora), isto kao oni sto su ispunili onu online popisnicu. (mislim da taj broj tih online-popisnica jos nikad nismo dobili?!?! da li ko ima za ovo kakvih informacija?!?!?)

jedan drugi dio ce biti stvarno izbrisan. znam ljude koji su se duplo popisali iz raznih razloga (cesto neznanje), kao npr kad roditelji popisu dijete kod kuce, a ono se isto popise u gradu gdje studira. neki drugi su iz patriotskih razloga se popisivali i u RSu i FBIH :) bas me interesuje koji ce u tom slucaju ostati a koji biti izbrisani. uglavnom, ovi ce definitivno biti i izbrisani, jer je nemoguce da ih ne identifikuju po identicnim JMBG.
Last edited by ILVIIR on 31/03/2015 09:27, edited 1 time in total.
breuer

#1035 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by breuer »

Ustvari, jedino je kod nas jezik najistaknutije oružje nacionalnog pitanja. Bilo gdje na svijetu nije niti je ikada bilo :-)
cyprus

#1036 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by cyprus »

Jednom ću se i ja donekle složiti sa zavrzlamom :mrgreen:

Za dnevnopolitičke potrebe je zaista relevantniji pokazatelj jezička nego etnička struktura stanovništva... Iako ni tu ne treba praviti oštre linije, jer ima masu izuzetaka od ''zavrzlaminog poučka'' :oops: Postoje oni kojima je jezik srpski, hrvatski ili srpsko-hrvatski, a pro-bosanski su orijentisani... A postojim i ja kao salonac, koji se izjasni za bosanski :mrgreen:
Mister Yes

#1037 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

ILVIIR wrote: interesantni podatci.

iako po meni ni jedna od ove 3 varijante nije strasna, jer realno gledano i bih zivi sigurno manje od 3,5 miliona, ali to je tu negdje. mislim cak, da je i kod komsija bio slican procenat "izbrisanih". ipak mi ove brojke ukazuju na to, da se veliki broj naroda "dobro" popisao.

relativno gledano u BD se najvise muljalo (u sve 3 varijante), pa onda u RS i zatim u FBIH "najmanje". po meni je i to logicno. sve je to tu negdje u +/- 1-2%.

razlika u RSu izmedju najvise i najmanje brisanja je ca. 27.000. znaci manje od 1% od ukupnog stanovnistva, a u RSu 2%. pretpostavljam da su to velikim brojem bosnjaci. po meni to i nije neka brojka, ali eto, ko zna sta ce taj 1% odluciti :)

sto se tice ovih sto budu "izbrisani". jedan dio nece biti stvarno izbrisan nego ide u nerezidentno stanovnistvo (=dijaspora), isto kao oni sto su ispunili onu online popisnicu. (mislim da taj broj tih online-popisnica jos nikad nismo dobili?!?! da li ko ima za ovo kakvih informacija?!?!?)

jedan drugi dio ce biti stvarno izbrisan. znam ljude koji su se duplo popisali iz raznih razloga (cesto neznanje), kao npr kad roditelji popisu dijete kod kuce, a ono se isto popise u gradu gdje studira. neki drugi su iz patriotskih razloga se popisivali i u RSu i FBIH :) bas me interesuje koji ce u tom slucaju ostati a koji biti izbrisani. uglavnom, ovi ce definitivno biti i izbrisani, jer je nemoguce da ih ne identifikuju po identicnim JMBG.
Napokon jedan post nekoga ko se razumije u ovo. :thumbup:
ILVIIR wrote: jedan drugi dio ce biti stvarno izbrisan. znam ljude koji su se duplo popisali iz raznih razloga (cesto neznanje), kao npr kad roditelji popisu dijete kod kuce, a ono se isto popise u gradu gdje studira. neki drugi su iz patriotskih razloga se popisivali i u RSu i FBIH :) bas me interesuje koji ce u tom slucaju ostati a koji biti izbrisani. uglavnom, ovi ce definitivno biti i izbrisani, jer je nemoguce da ih ne identifikuju po identicnim JMBG.
Taj broj "duplih" je također već poznat. Pogledaj izvještaj na ovom linku:
http://www.bhas.ba/census/4521222-Repor ... Census.pdf
stranica 12

Pa kaže:
The first step in identifying the usual resident population was the elimination of the individual records belonging to households having all the members absent from the place of census or temporary present. This leads to the elimination of about 51.000 indi-viduals records

I onda kaže:
The second step was the identification and removal of the double enumerated persons. In this group where considered both cases that have duplications of the personal identification number and cases in which a duplication of the variables Name, Name of the Parent, Last Name, Day of birth, Month of birth and Year of birth was found. The suspected duplications are around 91.000 records

Znači duplih je 91.000 a onih čija cijela porodica nije prisutna 51.000

Inače, ovo nam pokazuje (a to je juče rečeno i kod Duške) da upravo Međunarodna posmatračka misija uvodi one dodatne kriterije za brisanje (a ne entitetski zavod RS-a kako se kod nas u medijima prezentuje).
daddy-kool

#1038 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by daddy-kool »

cyprus wrote:
Hafis wrote:Ma jok to.
Nij jezik ulica ili trg, pa mu hajdemo mijenjati naziv promjenom vlasti, odnosno države.
Nije mi jasno da se uspostavom suverene države može dogoditia takvatransformacija jezika... tj. da se nekadašnji zvanični jezik - srpsko-hrvatski, nekim administrativnim čudom pretvori u bosanski.
Obzirom da su Srbi i Hrvati (posebno ovi drugi) uvjerili sami sebe da govore različitim jezicima, odnosno da je opravdano odvajanje srpskog i hrvatskog jezika, dalja proliferacija lingvonima je posve logična i očekivana...
Da je umjesto kompromisno komisijskog naziva jezika - srpskohrvatski/hrvatskosrpski, bio naziv jugoslovenski/južnoslavenski ne bi bilo potrebe objašnjavati kako i zašto bosanski. Najčistiji dijalekt od svih južnoslavenskih - bosanski.
cyprus

#1039 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by cyprus »

daddy-kool wrote:
cyprus wrote:
Hafis wrote:Ma jok to.
Nij jezik ulica ili trg, pa mu hajdemo mijenjati naziv promjenom vlasti, odnosno države.
Nije mi jasno da se uspostavom suverene države može dogoditia takvatransformacija jezika... tj. da se nekadašnji zvanični jezik - srpsko-hrvatski, nekim administrativnim čudom pretvori u bosanski.
Obzirom da su Srbi i Hrvati (posebno ovi drugi) uvjerili sami sebe da govore različitim jezicima, odnosno da je opravdano odvajanje srpskog i hrvatskog jezika, dalja proliferacija lingvonima je posve logična i očekivana...
Da je umjesto kompromisno komisijskog naziva jezika - srpskohrvatski/hrvatskosrpski, bio naziv jugoslovenski/južnoslavenski ne bi bilo potrebe objašnjavati kako i zašto bosanski. Najčistiji dijalekt od svih južnoslavenskih - bosanski.
Eh, to je i moja ideja, da se jezik zove jugoslavenski... Al ko mene je.. :mrgreen:
Megiddo

#1040 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Megiddo »

cyprus wrote: Eh, to je i moja ideja, da se jezik zove jugoslavenski... Al ko mene je.. :mrgreen:
Ima nas na sve tri strane i u sve tri države. :bih:

Da me ne proglase jugonostalgičarem, ovo želim iz čistog koristoljublja. :skoljka:
Hafis

#1041 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Megiddo wrote:
cyprus wrote: Eh, to je i moja ideja, da se jezik zove jugoslavenski... Al ko mene je.. :mrgreen:

Da me ne proglase jugonostalgičarem, ovo želim iz čistog koristoljublja. :skoljka:
Inače je u ovim teškim trenutcima jako bitno kako ćemo jezik nazvati.
VigdisAlba

#1042 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by VigdisAlba »

Hafis wrote:
Megiddo wrote:

Inače je u ovim teškim trenutcima jako bitno kako ćemo jezik nazvati.
Euforican trenutak?
daddy-kool

#1043 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:
Megiddo wrote:

Inače je u ovim teškim trenutcima* jako bitno kako ćemo jezik nazvati.
*trenucima

Pa sad, bosanski?
Hafis

#1044 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

daddy-kool wrote: *trenucima

Pa sad, bosanski?
A to. Simple.

metak - metcima
podatak - podatcima
trenutak - trenutcima

Tako je ušlo u standardizaciju književnog jezika. Jest da se polomi jezik, ali veži konja gdje ti aga kaže.
daddy-kool

#1045 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:

Pa sad, bosanski?
A to. Simple.

metak - metcima
podatak - podatcima
trenutak - trenutcima

Tako je ušlo u standardizaciju književnog jezika. Jest da se polomi jezik, ali veži konja gdje ti aga kaže.
Ovo mi je novo, vidim da ima i ta varijanta. :D
Kada sam ja učio pravopis, ovo t se gubilo ispred c (c=ts):
trenutcima=trenuttsima=trenutsima=trenucima.
cyprus

#1046 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by cyprus »

Hafis wrote:

Pa sad, bosanski?
A to. Simple.

metak - metcima
podatak - podatcima
trenutak - trenutcima

Mi u bosanskom jeziku imamo glasovnu promjenu koju zovemo gubljenje suglasnika... A to je ovo što je daddy-kool objasnio iznad... U hrvackom odustaše od toga?
sanjin_1

#1047 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sanjin_1 »

Mister Yes wrote:

A evo i za umrle:

Jest kad ne bi Srbi glasali za SDP i DF pa čak i jedan dio Hrvata komunjara ili onih čiji je član porodice član SDP-a/DF-a. Više je nego jasno da su Hrvati većina u HNK. To što neki od njih glasaju za SDP i za DF nije dokaz ničega osim da i među njima ima normalnih ljudi koji nisu opterećeni hrvatstvom i separatizmom HDZ-a i društva.
:lol: :lol: :lol:
Bjeri noste drljek...

I tebe neko smatrati za ozbiljnog forumaša? :lol:

Deder bola link sa federalnog statistićkog zavoda ? Dže zapelo ? Nosi mi ove gluposti koje pišu "struĆnjaci" tvoga kalibra.

Koliko to ima Srba u HNK-u? Koliko to ima Hrvata koji glasaju za DF ili SDP?
Paćeniče pogledaj geografske odrednice glasaćkih mjesta pa vidi gdje su SDP i DF pokupili svoje glasove...baš kad pomislim da si dotakao dno svog neznanja ti propadneš još niže i to ne samo jednu-dvije stepenice-...."vego" se ćitav sprat strmoglaviš.
ILVIIR

#1048 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:
ILVIIR wrote: interesantni podatci.

Napokon jedan post nekoga ko se razumije u ovo. :thumbup:
ILVIIR wrote: jedan drugi dio ce biti stvarno izbrisan. znam ljude koji su se duplo popisali iz raznih razloga (cesto neznanje), kao npr kad roditelji popisu dijete kod kuce, a ono se isto popise u gradu gdje studira. neki drugi su iz patriotskih razloga se popisivali i u RSu i FBIH :) bas me interesuje koji ce u tom slucaju ostati a koji biti izbrisani. uglavnom, ovi ce definitivno biti i izbrisani, jer je nemoguce da ih ne identifikuju po identicnim JMBG.
Taj broj "duplih" je također već poznat. Pogledaj izvještaj na ovom linku:
http://www.bhas.ba/census/4521222-Repor ... Census.pdf
stranica 12

Pa kaže:
The first step in identifying the usual resident population was the elimination of the individual records belonging to households having all the members absent from the place of census or temporary present. This leads to the elimination of about 51.000 indi-viduals records

I onda kaže:
The second step was the identification and removal of the double enumerated persons. In this group where considered both cases that have duplications of the personal identification number and cases in which a duplication of the variables Name, Name of the Parent, Last Name, Day of birth, Month of birth and Year of birth was found. The suspected duplications are around 91.000 records

Znači duplih je 91.000 a onih čija cijela porodica nije prisutna 51.000

Inače, ovo nam pokazuje (a to je juče rečeno i kod Duške) da upravo Međunarodna posmatračka misija uvodi one dodatne kriterije za brisanje (a ne entitetski zavod RS-a kako se kod nas u medijima prezentuje).
super informacija. hvala lijepo.

mislim da ovih 51.000 nikad ni nije bilo upitno. znalo i prije popisa kako da udjes u stalno rezidentno stanovnisto iako de facto dolazis samo na odmor npr. znaci, ako ne ispuni makar jedan clan porodice da je stalno tu prisutan, onda nece cijela familija uci u stalno rezidentni broj. imam slucaj iz familije gdje je dosao iz inostranstvsa da popise sebe i familiju i na kraju nije naveo da je makar on stalno prisutan. po meni jasan slucaj i to su tih 51.000.

kako sam ja sad shvatio onda ako se nista ne bi mjenjalo "izbrisat" ce se onih 229.644. u tom broju je znaci i ovih 91.000 + 51.000 + x. x su znaci ljudi koji ne ispadaju iz broja stalno rezidentnog stanovnistva a nije im cijela familija "izbrisana".
ako dodamo pitanje 41 iz popisnice, onda se brise 270.943. znaci porasce vjerovatno broj x.

ako se dodatne kriterije (bubam: onih 12 mjeseci za privremeno odsutne se smanji na 6 mjeseci npr.) ubace onda se "brise" 319.715 ljudi. na tim nekim nepoznatim kriterijima navodno insistiraju iz RSa. i u ovom slucaju raste broj x.
sanjin_1

#1049 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:Dok ćekaš mogo mi malćice popraviti ovaj link da se more unić u njega.
Sa ogromnim zadovoljstvom "doture"....

http://izbori.ba/Potvrdjeni2014/Finalni ... /Nivo.aspx

:D
Hafis

#1050 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

sanjin_1 wrote:
Hafis wrote:Dok ćekaš mogo mi malćice popraviti ovaj link da se more unić u njega.
Sa ogromnim zadovoljstvom "doture"....

http://izbori.ba/Potvrdjeni2014/Finalni ... /Nivo.aspx

:D
Džaba...ne fercera. Mora da imaš neku kantu od kompjutora ili si se po starom dobrom običaju ilegalno prištekao na komšijin wi-fi pa se nešto sorgalo :zzzz:
Last edited by Hafis on 31/03/2015 12:01, edited 1 time in total.
Post Reply