El malagueño wrote:Sjo diskusije tita mi.
Bosnjaci bi da nas bude najvise na popisu al sta nam to vrijedi? Zar nismo i ovako relativna vecina - a svi se nabili u sarajevo. Da nas je 65% u drzavi opet ti je isti qrac kad ne smijemo da udjemo u rs. Svi podrinjci prodaju kuce i zemlju u rs (ukljucujuci i dijasporu) pasvi u vogoscu i sarajevo. Ta ista dijaspora klice na utakmicama repke: i krv svoju za bosnu moju. Shega ocam' (da ne bude da pljujem vako nako - licno sam i bosnjak i dijasporac). Da ne pricamo o (ne)sposobnosti bosnjaka u poduzetnickom smislu. Da nije sandzaklija jebo me svak ako bi u sarajevu uopce i granapa bilo.
Srbi bi da isto da ih je sto vise na popisu - a dobili pola drzave na kojoj su apsolutna vecina (al ono fakat) i sta su uradili s tim? Kad prolazim autom dodje mi da im sadake dadnem. Vece fukare nisam vidio ni u bugarskoj. Znaci raspad sistema.
Hrvati bi da ih je sto vise u bih, al svi bjeze u hrvatsku, mahom ko ode tamo, tamo se i vjenca i onda dolazi preko vikenda u vitez kod rodbine da se malo kurci, prica umjetnim hrvatskim naglaskom, milina ih gledat i smijati im se. Bili bi najradije glavni tamo dje ih ima, al bi avi zivjeli daleko od tih istih vukojebina.
Priznajmo svi sami sebi da smo nesposobni i da veze nemamo. A onda cemo shvatiti da brojke ne pomazu.
Malo nas je al smo govna.
Podržavam tvoje riječi.
Moje mišljenje je da smo mi i Europa u istim problemima što se toga tiče, stim da Europa pomalo svjesno radi na riješenju a mi ćemo opet vjerovatno prisilom.Hafis wrote:Dugoročno ne vidim koje bi se čudo moglo desiti i zaustaviti demografski pad koji se sve više zahuktava
I u Bosni čak kad ostane pustara pojaviće se potreba po novom stanovništvu. I ljudi koji ostanu će doći na ideju da liberalizuju državu tako da je učine atraktivnim ljudima uslovno rečeno trećeg svijeta. To će dovesti do miješanja stanovništva i amerikanizacije države, a budući da sam napisao kako je i Europa u istim problemima onda i kontintenta.