IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post Reply

VAŠA POLITICKA OPCIJA NA IZBORIMA 2012.g. U OPĆINI/OPŠTINI ILIDŽA?

Poll ended at 15/10/2012 15:44

SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH - SINANOVIĆ MUSTAFA
65
33%
SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE - MEMIĆ SENAID
62
31%
SBB BIH-SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BiH - LAKOTA RASIM
34
17%
NDS-NAPREDNA DEMOKRATSKA STRANKA - MAHMUTOVIĆ HUSEIN
8
4%
SBiH-STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU - GODINJAK SENAHID
13
7%
BNS-BOSANSKOHERCEGOVAČKA NARODNA STRANKA - KEREŠ JASMIR
15
8%
BPS-SEFER HALILOVIĆ - KRESO ENVER
2
1%

Total votes: 199

_Reds_

#1026 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by _Reds_ »

Superhik_ wrote:
_Reds_ wrote:[q
Bice da je to. Eto sta na kraju reci, osim da ce Memic uvije ima 7.000 budala za sobom, a ostalim 50tak hiljada biraca ce lafo nesto prciati kako nam je i sta nam je, a pola im je mrsko izaci iz kuce, a drugih pola rasporedi glasove fino, tako da Mema moze krenuti u svoje velike projekte.
ovo ti je vjerujem promaklo jer je naknadno uneseno :D

"ili možda misli na projekt tibra, gdje je neka rodbina velikana nam općine dobila džabne stanove. :shock:"

A to, 'ta je 10 stanova od 2.000 stanova Tibre, nista druze, pola posto, sica totalna.
jon_jovi

#1027 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by jon_jovi »

Stranke koje su nastale koliko jučer SBB i Mahmutovićevi zajedno imaju više od SDA. SBB 4.000 i Mahmutovićevi 3.300 a to je 7.300. SDA ima 7.200
Klikeraš

#1028 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by Klikeraš »

jon_jovi wrote:Stranke koje su nastale koliko jučer SBB i Mahmutovićevi zajedno imaju više od SDA. SBB 4.000 i Mahmutovićevi 3.300 a to je 7.300. SDA ima 7.200
Ma otkud to da će SBB i Mahmutovićevi zajedno. Dosta realnija opcija Mahmutović sa SDA i onda 10.000 :roll: :sax:
SLISKOVIC

#1029 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by SLISKOVIC »

Budimo realni Senaid Memic je pobjedio i osvojio vise glasova nego SDA.

Pobjednik lokalnih izbora je Senaid Memic kao ličnost , iako su svi udarali na njega al njegov rad i postenje su prevazisli sve to i narod je pored svih udara glasao za najboljeg kandidata. Ja sam Vam to govorio prije 3 mjeseca na forumu Sa igmana pogledat je ljepo.. Nazalost pobornici SDP na ovom forumu uvjek to stranacki pisu pa nije realna slika..

Zato de se sad uozbiljite i daj te da zajedno s nacelnikom pravimo Ilidzu po mjeri svih gradzana , da prevazidzemo razlike i radimo za dobrobit Ilidze , za sto se načelnik sam i zalaže.

izdignite se iznad vaših privatnih interesa i politika i prvenstveno se ponašajte kao građani Ilidže , a narod če pratiti općinsko vijeće i znazi ko opstruira a ko radi.

Nemojte više plasirati laži o Senaidu Memiću , nego napravite saradnju i da Ilidža se nastavi razvijati i ekonomski i infrastrukturno...

Slažete se ?
FOČANSKI PROPISI

#1030 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by FOČANSKI PROPISI »

cetmi wrote:Nisam upućen u rad ili nerad ovog čovjeka, ali mu moram odati priznanje da je pobjedio.
Mislim da niko na ovom forumu nije tako udaran kao on. Ni sam ne znam šta je istina, a šta laž.
Čak se i sadnice voća koje su opštinu koštale desetak hiljada uzimaju za zlo. A čovjek ih je dijelio šakom i kapom ko god je htio mogao je otići i uzeti i posaditi sebi u avliji. Znam ih nekoliko koji su dobili. Jedina zamjerka je što nije bilo nekog izbora, već 2,3 vrste, ne sjećam se više koje.
Ne znam samo što mu je trebalo sve ovo.
Čovjek ima sve,a sad valja asvaltirati ulice,uklanjati kune,dizati TIBRU,obnavljati voćnjak i da ne nabrajam dalje.

p,s,
Čovjek je sam sebi najveći zulumćar.
Aqua_S

#1031 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by Aqua_S »

Gdine. Memić, kako ste dobili stan od Tibre-Pacific?

Po zakonu.

Ali gdine. Memić mi imamo informacije da ste.....bla bla..?

Po zakonu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1032 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by JoseMujica »

ma može se sve provjeriti ali ko da nekiga libo racku više za ičim u ovoj zemlji :(
Aqua_S

#1033 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by Aqua_S »

Superhik_ wrote:
JoseMujica wrote:ma može se sve provjeriti ali ko da nekiga libo racku više za ičim u ovoj zemlji :(
doduše, i kad bi provjerio sve bi na kraju bilo po zakonu. a i kad bi ga nekim pukim slučajem osudili ima ko bi ga pomilovao, nebi bilo prvi put.
rekoh ja..Po zakonu :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#1034 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by madner »

cetmi wrote:Nisam upućen u rad ili nerad ovog čovjeka, ali mu moram odati priznanje da je pobjedio.
Mislim da niko na ovom forumu nije tako udaran kao on. Ni sam ne znam šta je istina, a šta laž.
Čak se i sadnice voća koje su opštinu koštale desetak hiljada uzimaju za zlo. A čovjek ih je dijelio šakom i kapom ko god je htio mogao je otići i uzeti i posaditi sebi u avliji. Znam ih nekoliko koji su dobili. Jedina zamjerka je što nije bilo nekog izbora, već 2,3 vrste, ne sjećam se više koje.
Coek je
a) prosao losije od stranke. Sto je podvig, jer je imao manje kontrakandidata.
b) imao iza sebe rezultate rahmetli nacelnika koji je imao daleko najvecu podrsku od svih vecih opcina.

Sto ce reci, pobjedio ne na svojim kvalitetima nego inercijom.
tavustavus

#1035 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by tavustavus »

malo iskosa... Nema ni jednog covjek a da je bez mane.Nema ni jednog covjeka da moze stalno lagati narod,a da ga taj isti narod ne kazni za njegov nerad ili da ga ne nagradi za njegov rad.Ne sumnjam da bi ijedan od ponudjenih kandidata za nacelnika radio protiv naroda,ali sam siguran da je medju njima puno onih koji bi bili marionete drugih ljudi iz sjene i oni bi njima upravljali.
Da se razumijemo,nacelnik Memic je pobjedio sa 2000 glasova razlike i slozicete se da je to velika razlika,a ona bi bila jos veca ako uzmemo u obzir da je bar jos 2000 glasova njemu trebalo pripasti a pripali su Senaihidu Godinjaku iz poznatih razloga licemjera pojedinih kandidata SDA,koji su glasali za pomenutog i koji su pokusali maksimalno da opstruiraju Memica i njegovu kampanju zarad svojih interesa.
Smatram da je Memic zaista istinski pobjednik,ali prije svega psihicki je opstao a onda i politicki.
Imao je Memic dosta jaku konkurenciju ove godine:
-morao se boriti sa Sinanovicem i znao je da ce Rakovica biti uz njega i da je SDP uvijek opasnost-stranka broj 2 na Ilidzi
-morao se boriti protiv Lakote koji,meni na iznenadjenje,ima jaku podrsku na ovoj opstini i oni su po meni od sad 3 stranka Ilidze,
-morao se boriti protiv Huse koji je definitivno sada potonuo,koji je iskoristio sve mogucnosti od mjenjanja stranaka do osnivanja svoje starnke i sada mu ne preostaje nista drugo nego da se ''baci sa mosta na Ilidzi'',jer toga su danas svjesni i oni njemu najodaniji,njegovom padu je uveliko doprinijela i lista koja je po meni bila ubjedljivo najgora- taj covjek je politicki propao,a da je bio mudar moglo je to biti puno bolje za njeg.
-Godinjak je samo prividno drugi a tu poziciju moze zahvaliti odredjenom kadru SDA,koji je glasao za njega i kojim je sada jasno na koji mlin trebaju navracati vodu..Za one koji to nisu vidjeli Godinjak je dobio 5000 glasova a njegov nosilac liste i covjek sa najvise glasova u stranci SBiH ima sramotnih 500-600 glasova,to necete naci nigdje da je drugi covjek sa liste dobio najmanje vjecnika i vjecnickih glasova..jasno je odakle mu na papiru 5000 glasova a u stvarnosti on nema podrsku,kao ni njegova stranka a to je pokazala njihova lista i broj glasova ali i uopste stranka koja je najveci gubitnik u BiH - nemaju niti jednog nacelnika nigdje u BiH--jasno propala stranka totalno.

Jasno je,morao se braniti od svih njih i onih unutar svoje stranke,morao se braniti od sveg loseg u Opstini sto su mu podmetali a da mu nisu davali zaslugu za sve dobro ucinjeno u opstini ..dok su svi drugi imali samo za protivnika Senaida Memica.Ako dodamo cinjenicu da je uvijek ''lakse pobjediti nego odbraniti naslov'',Memic je psihicki,politicki i apsolutni pobjednik lokalnih izbora 2012-2016..i svaka mu cast na tome..
NE SMIJE ZATO IZNEVJERITI ONE KOJI SU MU PODARILI POBJEDU...NIKAKO!¨!
JoseMujica

#1036 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by JoseMujica »

odlična analiza :thumbup:
ali koja ne mijenja činjenicu da je za načelnika Ilidže izabran trgovac oružjem i ratni profiter :sad:
Klikeraš

#1037 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by Klikeraš »

I tako ti se ja probudim, kad ono izbori za 2 dana uz nadu da ne bude kao sada :( :( :roll:
zeljo1984

#1038 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by zeljo1984 »

Superhik_ wrote:
JoseMujica wrote:odlična analiza :thumbup:
ali koja ne mijenja činjenicu da je za načelnika Ilidže izabran trgovac oružjem i ratni profiter :sad:
a ti nikako da razumiješ, nije on trgovao oružjem zbog, gluho bilo, sebe, nego zbog naroda, da nam pomogne. A ono malo što je zaradio uložio je u obnovu džamije u kovačima. kud ćeš plemenitiju gestu od toga, to mora biti neki merhametli i pošten čovjek.

a ono što je proveo u stambolu na bosforu, pa išao da pregovara o onoj turskoj avijaciji o kojoj se govorilo kod nas da spremno čeka da nam pomogne.

:D
''Allahov Poslanik, s.a.v.s. , držao je govor tako jako da su starice u svojim kućama čule njegov govor. Rekao je: ’O skupino koja je povjerovala svojim jezikom, a kojoj iman (prava vjera) još nije ušao u srce, ne ogovarajte muslimane i ne istražujte njihove mahane, jer ko bude istraživao njihove mahane, Allah će istraživati njegove mahane, a čije mahane Allah bude istraživao, osramotit će ga u njegovoj kući.'''
zeljo1984

#1039 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by zeljo1984 »

Uzroci ogovaranja su mnogi, a neki od njih su:
1. Ljutnja i srdžba. Kada se u čovjeku rasplamsa ljutnja, nastoji da spominje sve negativnosti onoga ko ga je naljutio. Srdžba može prerasti u teški oblik mržnje. Tako srdžba i mržnja čovjeka mogu poticati na ogovaranje, a protiv toga se treba boriti. Stoga se trudi da se ne ljutiš i da ne mrziš. Allaha molimo da nam u tome pomogne, a On je najbolji pomagač.

2. Dodvoravanje društvu i saglasnost sa vršnjacima, zbog bojazni da će ga odbaciti ako osudi njihovo ogovaranje i smatrati ga nepoželjnim. Tako on sluša njihova ogovaranja i sam u njima učestvuje, ne bi li bio prihvatljiv, a to je prvi znak slabosti njegove vjere. Musliman drugog muslimana mora braniti i njegov ugled štititi, umjesto da njegovu čast ruši, a za to je zagarantirana velika nagrada. Poslanik, s.a.v.s. , kaže: "Koji god musliman drugog muslimana ostavi bez podrške u situaciji kada se narušava njegova čast i skrnavi njegova svetinja, Allah će ga ostaviti na cjedilu u situaciji kada mu je potrebna Njegova pomoć. A koji god čovjek pomogne muslimana u situaciji kada se narušava njegova čast i skrnavi njegova svetinja, Allah će ga pomoći u situaciji kada mu je potrebna Njegova pomoć.'' ( Hadis bilježi Ebu Davud, a Albani ga svrstava u sahih hadise.) Imajte ovaj hadis uvijek na umu kada se nađete u društvu u kome se kalja ugled drugog muslimana, i tražite da vam Allah u tome pomogne.

3. Samoodbrana ili samoopravdanje, tj. kada je čovjek za nešto optužen i želi da se oslobodi krivice i onoga ko je to učinio spominje po zlu, a njegovo pravo bilo je samo da sebe opravdava i da ne spominje onoga ko je to učinio po zlu. Njegova je obaveza da to prešuti i u tome je svako dobro.

4. Izvještačenost i nadmetanje. To je situacija kada sebe uzdiže tako što će druge omalovažiti, kao da kaže: Taj i taj je neznalica, slabo shvata i slabo govori, nastojeći da time sebi pripiše vrijednost kako bi nadmašio svoje vršnjake.
5. Zavidnost; ima ljudi koji ne podnose da se neko drugi pred njima hvali, i kada ljudi nekoga zavole i počnu ga hvaliti, on počne priželjkivati da blagodat zbog koje ga hvale pri njemu nestane. Pošto u tome ne uspijeva, on pribjegava kritici i spominjanju te osobe pred drugima po nečemu ružnom kako bi umanjio njen ugled kod njih. To je prava zavidnost. Allaha molimo da nas sačuva od zavisti koja dobra djela uništava kao što vatra uništava drva.

6. Igra, šala, zabava i traćenje vremena u smijehu. Iznose se tuđi nedostaci kako bi se prisutni nasmijali. Ljudi to čine zato što nisu svjesni kako je to velik grijeh.

7. Ismijavanje i ponižavanje drugog čovjeka u njegovom prisustvu. Razlog za takvo ponašanje je oholost i ubjeđenje da je osoba s kojom se ismijava manje vrijedna.
JoseMujica

#1040 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by JoseMujica »

Superhik_ wrote:
a ti nikako da razumiješ, nije on trgovao oružjem zbog, gluho bilo, sebe, nego zbog naroda, da nam pomogne. A ono malo što je zaradio uložio je u obnovu džamije u kovačima. kud ćeš plemenitiju gestu od toga, to mora biti neki merhametli i pošten čovjek.

a ono što je proveo u stambolu na bosforu, pa išao da pregovara o onoj turskoj avijaciji o kojoj se govorilo kod nas da spremno čeka da nam pomogne.

evo se samokažnjavam, ko otac Makarije u Čudo neviđeno :D

ps

spomenuti Senaida Memića i Allahovog poslanika u istom postu je blasfemija

A niko ovdje ne ismijava ili ponižava Memliju....ja samo tvrdim da taj čovjek treba biti u zatvoru
Klikeraš

#1041 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by Klikeraš »

Superhik_ wrote:
Klikeraš wrote:I tako ti se ja probudim, kad ono izbori za 2 dana uz nadu da ne bude kao sada :( :( :roll:
i onda sve iz početka............samo ovaj put pobijedi kereš iz bns-a, i konačno dobijemo uskotračnu prugu brčko-foča-lukomir-pariz. :D
I da umjesto motora (koji je na slici) budeš u VIP vagonu i ode se i na jednu i drugu stranu, pa možda i u tvoj kraj :lol: :lol:
Naravno poseban gost je načelnik Memić, da možeš da ga pitaš šta god želiš :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Čovjek pobijedio većinom glasova, i mislim da je bespredmetno to osporavati, eh sad, kakav je on :roll: :D :oops:
Klikeraš

#1042 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by Klikeraš »

@Superhik
Ma pusti ovo nego da te pitam.....ima'l žena u tvom životu?
Ove teme loše utiču na "rekreaciju" (ranije uočeno) 8)
Klikeraš

#1043 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by Klikeraš »

@zeljo1984
Ako te prepoznaju efendije za ovakva predavanja (a neki i iz Općine), za budućnost nemaš problema.
Mislim da nije ni tema ni mjesto za ajete iz Kur'ana a o osobi neću ni komentirati.
Klikeraš

#1044 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by Klikeraš »

Superhik_ wrote:
Klikeraš wrote:@Superhik
Ma pusti ovo nego da te pitam.....ima'l žena u tvom životu?
Ove teme loše utiču na "rekreaciju" (ranije uočeno) 8)
ma ovo je bolje od sexa, šteta što su prošli izbori pa neće još dugo trajati.
Napravit ćemo temu za daljnji keks, pa opet :dance: :dance: :dance: :dance:
Bit će zanimljivih tema, igrači su tu ......
FOČANSKI PROPISI

#1045 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

JoseMujica wrote:
Superhik_ wrote:

evo se samokažnjavam, ko otac Makarije u Čudo neviđeno :D

ps

spomenuti Senaida Memića i Allahovog poslanika u istom postu je blasfemija

A niko ovdje ne ismijava ili ponižava Memliju....ja samo tvrdim da taj čovjek treba biti u zatvoru
A možda i na c5.
FOČANSKI PROPISI

#1046 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Superhik_ wrote:
Klikeraš wrote:I tako ti se ja probudim, kad ono izbori za 2 dana uz nadu da ne bude kao sada :( :( :roll:
i onda sve iz početka............samo ovaj put pobijedi kereš iz bns-a, i konačno dobijemo uskotračnu prugu brčko-foča-lukomir-pariz. :D
Biće pruga za četiri godine,a možda i prije,nikad se ne zna.
Mi smo počeli okupljati nesretnike sa ovih izbora (ima ih mnogo),jedino Kečo ne dolazi u obzir i oni socijaldemokrati (Senadija i sl.)
jon_jovi

#1047 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by jon_jovi »

Kečo nije prošo :P
FOČANSKI PROPISI

#1048 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Postavio bih jedno pitanje:
Je li Enver Muharemović (SBB) izdajnik i zašto?
_Reds_

#1049 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Post by _Reds_ »

Koji je konacni sastav vijeca ??
FOČANSKI PROPISI

#1050 Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

Sead Kečo na prošlim izborima imao 134 glasa (BPNS),na ovim više od 800 (SDA).
O čemu se radi?
Za četiri godine je samo ostario,niti je doktorirao,niti se proslavio u nekoj sportskoj disciplini...
Post Reply