Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post Reply
theTruePath

#1026 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by theTruePath »

SkyLimit wrote:
SkyLimit wrote:Napadnu ti kraljevinu,zvjerski pogube kralja,preci ti ginu u odbrani kraljevine,u narednim stoljećima desetine i desetine hiljada Bošnjaka ginu u Osmanskim ratovima širom svijeta,na kraju nas jednostavno odbace i ostave na miliost i nemilost Bugarima,Srbima i ostalim zeljama iz okruženja čije rezonovanje tih dana nije išlo puno dalje od "samo mrtav musliman-dobar musliman",i da se Austrougarska nije zauzela za Bošnjake ko zna kako bi završili.
Zanimljivo,Austrija i danas prima naše studente,čisto da se napomene.
A Turci?
E oni šalju svoje pokrivene studentice da studiraju po Bosni jer im ne daju da studiraju po Turskoj.
Zanimljivo.
E da,u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini slabo su nam nešto pomogli.
"Nisu bili dovoljno snažni".
A naš narod?
On izlazi na ulice da slavi pobjede Turske reprezentacije(a sjećam se i kako su se "bratski" Turci ophodili prema našim navijačima kad je gostovala BiH),čak sam čuo da u nekom mjestu se svake godine organizuje klanjanje za poginule Turske borce pri osvajanju Bosne :run:
Ali eto,moramo ih voljeti.
Kažu ne bi sad bili pasivni da se "nešto" desi u BiH.
Ne možeš ih se odreći,ne bi bilo pametno.
Ali ja se ipak uzdam u sebe.I svoj narod.
Zaboravio sam i spomenuti kako su pobili par hiljada najuglednijih Bošnjaka nakon Gradaščevićeve pobune i da je to jedan od najvećih udaraca u historiji Bošnjaka(tvrdnja Muhameda Filipovića).
Ne mrzim ja Tursku,čak suprotno,ali me nervira stav "eto možda tad nisu stali uz nas,nisu doduše ni onda,nisu mogli ni u onoj prilici,ali sledeći put 100% hoće".

Koliko znam to je bila osmanska drzava koje nema zadnjih 100 godina,tako da ne znam o cemu ti pricas? Bosnjaci su vladali unutar osmanskog carstva,nisu bili kmetovi niti sluge,,bosnjacima i albancima su turci manje vise ostavili Balkan bili

I sumnjam da ih narod voli radi vjere,pa i arapi su muslimani a nesto ne primjetim tu pretjeranu ljubav prema njima niti navijanje za njih kao za turke
SkyLimit

#1027 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by SkyLimit »

Pa ako Turska nema veze sa Osmanskim carstvom zašto je onda ljudi u BiH uopće vole?
sitnaburanija

#1028 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by sitnaburanija »

Challenger__ wrote:
Shahab wrote:
Pitaj Sirijce u sarajevu šta misle o Erdoganu i Turskoj a šta misle o Assadu i njegovoj komunističkoj partiji. Ako je Turska neprijatelj Sirije, zašto je 200 hiljada sirijskih izbjeglica pobjeglo u Tursku. Zašto je oslobodilački pokret Sirije smješten u Istanbulu i zašto 90% naoružanja i pomoći borcima za slobodu dolatzi iz Turske. Komunjara Assad nije Sirija. Kada je Assad krenuo vojskom protiv sopstvenog naroda, Erdogan je stao na stranu potlačenog naroda.
Erdogan je samo šaraf, pijun, eventualno konj u atlantističko-cionističkom mehanizmu i zato je Turska baza za rušenje vlade u Damasku. Tu nema ni trunke filantropije ili empatije.

I u EU je već preko 200.000 izbjeglica iz Sirije. Ljudi se, prirodno, sklanjaju od ratnih razaranja.
vlada u Damasku ne postoji, postoji samo koljčka mafijaška krvoločna banda koja zadnjih mjeseci čini sve zločine samo kako bi još koji dan produžila svoj jadni paćenički mafijaški život skrivajući se po bunkerima u Damasku..

Erdogan je čovjek gospodin, treba da ustaneš kad mu ime pomeneš ! 8-)
Shahab

#1029 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Shahab »

SkyLimit wrote:
SkyLimit wrote:Napadnu ti kraljevinu,zvjerski pogube kralja,preci ti ginu u odbrani kraljevine,u narednim stoljećima desetine i desetine hiljada Bošnjaka ginu u Osmanskim ratovima širom svijeta,na kraju nas jednostavno odbace i ostave na miliost i nemilost Bugarima,Srbima i ostalim zeljama iz okruženja čije rezonovanje tih dana nije išlo puno dalje od "samo mrtav musliman-dobar musliman",i da se Austrougarska nije zauzela za Bošnjake ko zna kako bi završili.
Zanimljivo,Austrija i danas prima naše studente,čisto da se napomene.
A Turci?
E oni šalju svoje pokrivene studentice da studiraju po Bosni jer im ne daju da studiraju po Turskoj.
Zanimljivo.
E da,u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini slabo su nam nešto pomogli.
"Nisu bili dovoljno snažni".
A naš narod?
On izlazi na ulice da slavi pobjede Turske reprezentacije(a sjećam se i kako su se "bratski" Turci ophodili prema našim navijačima kad je gostovala BiH),čak sam čuo da u nekom mjestu se svake godine organizuje klanjanje za poginule Turske borce pri osvajanju Bosne :run:
Ali eto,moramo ih voljeti.
Kažu ne bi sad bili pasivni da se "nešto" desi u BiH.
Ne možeš ih se odreći,ne bi bilo pametno.
Ali ja se ipak uzdam u sebe.I svoj narod.
Zaboravio sam i spomenuti kako su pobili par hiljada najuglednijih Bošnjaka nakon Gradaščevićeve pobune i da je to jedan od najvećih udaraca u historiji Bošnjaka(tvrdnja Muhameda Filipovića).
Ne mrzim ja Tursku,čak suprotno,ali me nervira stav "eto možda tad nisu stali uz nas,nisu doduše ni onda,nisu mogli ni u onoj prilici,ali sledeći put 100% hoće".
Pokvareni i korumpirani begovi odbijali su da prihvate reforme koje je sprovodila vlast u Istanbulu. Odbijali su reformu, modernizaciju i ljudska prava hrišćanskim građanima carstva. Provodili su samovolju i javno ponižavali i provocirali centralnu vlast. Uslijedila je čvrsta i odlučna reakcija sultana, nakon koje je uveden red a u Bosni i Hercegovini ukunut srednji vijek. Smaknuto je nekoliko stotina korumpiranih kabadahija (današnje reinkarnacije Lagumdžije, Radončića, Tihića.... zar njih žaliti?). Narod je sa oduševljenjem, pogotovo hrišćanska i muslimanska fukara, dočekala ovo oslobađanje od feudalnog zuluma i samovolje narcisoidnih begova. Akademska prostitutka Muhamed Filipović piše i komentira u zavisnosti ko mu plati dnevnicu..On je patološki lažov i petljanac...
Last edited by Shahab on 18/12/2012 21:21, edited 1 time in total.
Shahab

#1030 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Shahab »

Challenger__ wrote:
Shahab wrote:
Pitaj Sirijce u sarajevu šta misle o Erdoganu i Turskoj a šta misle o Assadu i njegovoj komunističkoj partiji. Ako je Turska neprijatelj Sirije, zašto je 200 hiljada sirijskih izbjeglica pobjeglo u Tursku. Zašto je oslobodilački pokret Sirije smješten u Istanbulu i zašto 90% naoružanja i pomoći borcima za slobodu dolatzi iz Turske. Komunjara Assad nije Sirija. Kada je Assad krenuo vojskom protiv sopstvenog naroda, Erdogan je stao na stranu potlačenog naroda.
Erdogan je samo šaraf, pijun, eventualno konj u atlantističko-cionističkom mehanizmu i zato je Turska baza za rušenje vlade u Damasku. Tu nema ni trunke filantropije ili empatije.

I u EU je već preko 200.000 izbjeglica iz Sirije. Ljudi se, prirodno, sklanjaju od ratnih razaranja.
Moguće je svrstati Tursku u atlantski blok ali nikako u procionističke zemlje. Situacija se mijenja iz časa u čas i Turska vodi politiku rukovođenu sopstvenim interesima. Zajedno sa ekonomskim rastom dolazi i političko samopouzdanje. Ovo je samo početak...ako u Egiptu opstane Mursi, za godinu dvije, Turska postaje ne regionalna, nego svjetska sila..predvodnica velikog sunitskog bloka.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1031 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

Nek si im reko Shaho istinu...da sam ja ovo napisao proglasili bi me islamofobom, četnikom, neprijateljem Bosne itd.
Shahab

#1032 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Shahab »

JoseMujica wrote:Nek si im reko Shaho istinu...da sam ja ovo napisao proglasili bi me islamofobom, četnikom, neprijateljem Bosne itd.
naša historijska konstanta je odbijanje oligarhije da za dobrobit zajednice provodi modernizaciju i reforme, sve zarad svojih sitnosičarskih materijalnih interesa...Svaka modernizacija je dobrodošla u svome historijskom kontekstu. Zato bošnjački narod treba biti zahvalan Josipu Brozu a turski Kemalu Ataturku. I Erdogan je veliki reformator i transformator društva, samo što je on pomirio tradiciju i reforme...
JoseMujica

#1033 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

ipak je drugačije kad ti kao veliki turkofil i islamofil potvrdiš da su trebali hebati retrogrdne mazlove koji su jedino željeli ostati u srednjem vijeku
theTruePath

#1034 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by theTruePath »

Pa Bosna je u to vrijeme bila zaostala staromodna,konzervativna sredina....jedno vrijeme je i fes bio "kjafirski" za nasew bosnje...nisu htjeli slusati sultana i skidati turban
sarlo

#1035 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by sarlo »

Shahab wrote:BiH
Nije tako Sahab. Begovi se pobunili jer su bili kozervativni i zeljeli su da zaustave promjene...stalno ponavljana laz koja nije istina.
Pogledaj zahtjeve Zmaja od Bosne. Prvo je bilo ocuvanje tri prekodrinske nahije u granicama Bosne. Pravo da bosanski divan bira svog vezira, autonomno skupljanje poreza i vojske..
U vojsci Zmaja od Bosne je bilo desetine hiljada ljudi, muslimana i krscana, srbi i jevreji su ucestvovali u finansiranju vojske... Zdrav razum govori da je to bio autonomisticki pokret, begovski sloj je bio u prvom redu vise po inerciji. Kljucni je bio lider - licnost Zmaja od Bosne te Mehmed pase Fidahic i grupa oko njih.
Pobuna je krenula kao zavjera.
U njoj je mnogo stanovnistva Bosne naslo svoj interes.
sarlo

#1036 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by sarlo »

dupli
theTruePath

#1037 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by theTruePath »

Mezar Husejna bega je ipak u Istanbulu ,sultan mu se smilovao i on je odmah otisao Tursku ,jak neki patriota :D

Sarlo to sto ti pricas je romantizam nista drugo,radilo se o skroz drugim stvarima ;) bosnjaci u to vrijeme su osmansku vlast smatrali svojom,ali su bili protiv sultana,...kao i svi i mnogi turci jer su zadnji sultani poznati kao jako nepopularni zbog raznih odluka ....u BIH je bio najveci otpor prema reformama najvise zbog konzervatizma
muhafuca

#1038 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by muhafuca »

Shahab wrote:
To je vec tema za druge rasprave u kojoj se prtpostavljam opet ne slazemo
ali nije to ni poenta bila

Poenta je da je kojim slucajem Assad pusio slatkorjecivost Erdogana dok su dobri bili
(kao sto ti nama ovd predlazes da radimo)
i nije pazio na svoj interes vec se bacio u zagrljaj Erdogana i gledao samo u njega ko u oca i mater
nebi ga bilo danas nigdje a ovi razbojnici bi davno pregazili Siriju

Znaci mani pusti ti dok je sve fino i mirno
i Turcima treba trziste itd gdje ce prodavati svoju robu
"Uh odmah braca" - kad je nama trebalo najvise - cucali su u cosku
i gledali nas kako ginemo ko i njemacka ko i amerika ko i bilo druga zemlja

Isto sad i sa Sirijom - Dok je mirno bilo (braca)
kad se zaguzica - nigdje brata

- Na muci se poznaju junaci - imali su sansu nisu se pokazali
nemam ih ja danas razloga nista drugacije gledat nego njemacku austriju
Ameriku ili bilo koju drugu zemlju - na istom su mi arsinu

a ti se napisao stranica i stranica
a kad te covjek konkretno pita zasto bi mi trebali gledati tursku
kao posebnog strateskog partnera u bilo kojem smislu i na osnovu bilo
kojeg iskustva koje smo imali sa njima - neznas - znas zasto neznas ?
Zato sto se nikad nisu pokazali kao takvi i da su mimo svog interesa nesto uradili
da bi npr nama u susret izasli

bacis ponudu za posao - dadne bolju
ponudu turska firma daj njoj posao , dadne njemacka firma bolju ponudu daj njoj posao i zdravo
Haj_Halve

#1039 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Haj_Halve »

Shahabov problem je cinjenica da zivi u nekom paralelnom svijetu u kojem je izgubio dodir sa stvarnoscu.

Sjeca se nekih stvari (npr. da nas je Turska spasila za vrijeme rata) koje se u stvari nisu desile.

Pravi mitoman i izmosljotko...k'o velikosrbin.
Dovodouglas

#1040 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Dovodouglas »

Ja sam Bosnjacki nacionalista sto znaci da zelim da se u sledecih 30 godina implementiraju Bosnjacko evropske vrijednosti do kraja kroz skolstvo npr i kroz odgoj. No ja volim ako Turska uspije stvoriti veliku Albaniju (Kosovo+Makedonija +Albanija) u buducnosti i ako se kroz lobij i dijelovanja Turske uspije stvoriti Bosnjacka unitarna drzava.

Sto znaci mozes biti ideoloski nacionalista ali biti za mijesanje Turske na balkan jer to se poklapa sa nasim Bosnjackim nacionalnim ciljevima. Ovo zadnje je znaci puki interes i nista drugo. Ako postoji neka zemlja djavolska koja podrzava unitarnu BiH i koja zeli da razbija Srbiju malo po malo dok je ne razbije onda ja smatram tu zemlju "djavoljsku" ipak prijateljom.

Znaci zaista mi se hebe koja zemlja nas podrzava; dali je to SAD; Turska, ili Birma samo neka je mocna i neka ide protiv Srbije dok Bosnjaci ne stignu nekih 2/3 stanovnistva.

Sto se tice ovih Islamista koji pisu iz swedske (poput SHAHABH) to vam od prilike ovako dodje. Ako si obrazovan i ako su uspio na zapadu da zavrsis dobar fakultet (inzinjer , doktor itd) i ako si se uklopio u zapadno drustvo (imas kao dobre prijatelje recimo Nijemce ili Swedjane) onda nema sanse da budes neki Islamista. Ko su Islamisti Bosnjaci na zapadu? ---> Omladina koja je propala. Znaci oni koji nisu zavrsili fakultete vec zanate; vecinom porijeklom iz provincijskih dijelova BiH. Znam ih kolko hocete i mogu vam reci da ne predstavljaju opasnost za BiH jer njihova moc je 0. I nama kada dodjemo u Sarajevo zena sa mahramom ocisti cijelu kucu za 30 KM-ova ali to neznaci da se ona ista pita. Ona je jako ponosna, muz joj je dobio posao preko SDA, to je taj posleratni SDA mentalitet ali buducnost BiH smo mi a ne oni.

PHD, MSC, Profesori koji su odrasli na zapadu i zavrsili ovdje fakultete; koji imaju veze i pare... ti ce se pitati o buducnosti BiH. A ne shahabah i njemu slicnim jer on prima vjerovatno socijalu.
theTruePath

#1041 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by theTruePath »

Dovodouglas wrote:Ja sam Bosnjacki nacionalista sto znaci da zelim da se u sledecih 30 godina implementiraju Bosnjacko evropske vrijednosti do kraja kroz skolstvo npr i kroz odgoj. No ja volim ako Turska uspije stvoriti veliku Albaniju (Kosovo+Makedonija +Albanija) u buducnosti i ako se kroz lobij i dijelovanja Turske uspije stvoriti Bosnjacka unitarna drzava.

Sto znaci mozes biti ideoloski nacionalista ali biti za mijesanje Turske na balkan jer to se poklapa sa nasim Bosnjackim nacionalnim ciljevima. Ovo zadnje je znaci puki interes i nista drugo. Ako postoji neka zemlja djavolska koja podrzava unitarnu BiH i koja zeli da razbija Srbiju malo po malo dok je ne razbije onda ja smatram tu zemlju "djavoljsku" ipak prijateljom.

Znaci zaista mi se hebe koja zemlja nas podrzava; dali je to SAD; Turska, ili Birma samo neka je mocna i neka ide protiv Srbije dok Bosnjaci ne stignu nekih 2/3 stanovnistva.

Sto se tice ovih Islamista koji pisu iz swedske (poput SHAHABH) to vam od prilike ovako dodje. Ako si obrazovan i ako su uspio na zapadu da zavrsis dobar fakultet (inzinjer , doktor itd) i ako si se uklopio u zapadno drustvo (imas kao dobre prijatelje recimo Nijemce ili Swedjane) onda nema sanse da budes neki Islamista. Ko su Islamisti Bosnjaci na zapadu? ---> Omladina koja je propala. Znaci oni koji nisu zavrsili fakultete vec zanate; vecinom porijeklom iz provincijskih dijelova BiH. Znam ih kolko hocete i mogu vam reci da ne predstavljaju opasnost za BiH jer njihova moc je 0. I nama kada dodjemo u Sarajevo zena sa mahramom ocisti cijelu kucu za 30 KM-ova ali to neznaci da se ona ista pita. Ona je jako ponosna, muz joj je dobio posao preko SDA, to je taj posleratni SDA mentalitet ali buducnost BiH smo mi a ne oni.

PHD, MSC, Profesori koji su odrasli na zapadu i zavrsili ovdje fakultete; koji imaju veze i pare... ti ce se pitati o buducnosti BiH. A ne shahabah i njemu slicnim jer on prima vjerovatno socijalu.

Sad ispade pokrivene zene su cistacice,trebao si gledati slike doktore nauke i magistara u Sarajevo univerzitetu i vidjeti pokrivenih zena ;) eno nacelnica jedna pokrivena i susrece se s Erdoganom :D

cak ni turska to nema
JoseMujica

#1042 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

i nije Shaho naš u Šveckoj već u Minkenu đe po zadatku MİT-a u dubokoj ilegali potiče na stvaranje Islamische Freistaat Bayern stvarajući revolucionarne ćelije ašćija i kebablija
Dino Mujkić

#1043 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Dino Mujkić »

Turska svakako da nije prijatelj BiH,već je prijatelj samo jednog naroda u BiH,ako je Turska prijatelj onda su prijatelji i Srbija,Hrvatska,Rusija,Izrael,Njemačka,SAD itd.
Dovodouglas

#1044 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Dovodouglas »

Ma nije bitno gdje je cim on valja neku Islamisticku pricu o Sharijatima ili nesto u tom smjeru znas kojoj klasi pripada. Babo mu vjerovatno sa socijalom sjedi pred televizorom cijeli dan i gleda prvu ligu Bundeslige i druge i trecu a majka mu cisti na crno a on je zavrsio u najbolju ruku srednju strucnu spremu i u slobodnom vremenu posjecuje web site-ove poput ovih:

http://www.---NO LINKS---.com/

Tu Bosansku omladinu ovdje na zapadu znam. Osjecaju se ne prihvacenim. Zapadnjaci ih gledaju kao da su manje vrijedni a oni nemaju "oruzije" da se time odupru jer nisu zavrsili skole. Da bi na zapadu bio 100% prihvacen i da bi se uklopio 100% u ovo drustvo moras:

1) Od malih nogu da si se druzio sa autohtonim stanovnistvom i to u prvom planu sa njima
2) Da si jako dobro obrazovan (Ekonomski fax moze zavrsiti svako moras biti specijalista)
3) Da si aktivan uvijek bio u nekom sportu ili slicno
4) Da si super komunikativan jer uvijek postoje na pocetku predsrasude (dok nas Bosance ne upoznaju)

Ako si ti neki Bosnjak Musliman veliki vjernik na zapadu a jos i neobrazovan i druzis se sa tim mahalasima Pakistancima i Marokancima onda je to pisi propalo.

Najperspektivnija omladina Bosnjacka ovdje na zapadu je zapadno orijentisana i dobro obrazovana. Moras biti bolji od prosjecnog inzinjera ili doktora Nijemca da bi bio 100% prihvacen. A to ti kvazi SDA Bosnjaci sa zapada nisu. Jer od koga ces nauciti da budes veliki radnik ako se druzis sa Pakistancima ili Marokancima od malih nogu i ako ti babo gleda Bundesligu po vazdan?
Dovodouglas

#1045 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Dovodouglas »

Sad ispade pokrivene zene su cistacice,trebao si gledati slike doktore nauke i magistara u Sarajevo univerzitetu i vidjeti pokrivenih zena ;) eno nacelnica jedna pokrivena i susrece se s Erdoganom :D

cak ni turska to nema
Nisu sve ima i onih koje su se pokrile da bi uspijele u politici. Postanes prvo SDA clan, onda se pocnes pozdravljati sa sellam malejk, onda se pobulis i onda dobijes mozda neki dobar posao koji nije placen 1000 KM nego recimo 2000 ili cak 3000 (toliko ovdje na zapadu nije ni minimalna plata ali eto). Vecinom se curice u sarajevu pobule kada im je babo u SDA nekoliko godina.

Jeli to ova bula sto je postala nacelnica opstine?

Image

Vidio joj slike u pozadini a faca joj je kao da je jucer iz Qatara emigrirala. :thumbup:
JoseMujica

#1046 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by JoseMujica »

Dovodouglas wrote: Najperspektivnija omladina Bosnjacka ovdje na zapadu je zapadno orijentisana i dobro obrazovana.
ja to stalno trubim da tako treba i u Sarajevu biti, ...u stvarnosti me ljudi saslušaju kurtoazno, niko qorcem ne mrda...ovdje na forumu valjda imaju svi muda reći šta misle pa mi je već barem 50% forumaša prišilo etiketu islamofoba. Al hebga novi vakat, nova ideologija i nove vrijednosti....uzor je Pakistan a ne Njemačka..osim kad se posao traži....jedno tipično ideološko licemjerstvo koje je već pustilo korjena i u Sarajevu....sve alah alah isalm islam, a gledaju kako će kod švabe na socijalu :-) kako sljedbenici tako i glavni ideolozi, čij je glavni štab još od rata Beč (ah taj kjafirski zapad i slobode da serem u njemu po njemu).
breuer

#1047 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by breuer »

JoseMujica wrote:
Dovodouglas wrote: Najperspektivnija omladina Bosnjacka ovdje na zapadu je zapadno orijentisana i dobro obrazovana.
ja to stalno trubim da tako treba i u Sarajevu biti, ...u stvarnosti me ljudi saslušaju kurtoazno, niko qorcem ne mrda...ovdje na forumu valjda imaju svi muda reći šta misle pa mi je već barem 50% forumaša prišilo etiketu islamofoba. Al hebga novi vakat, nova ideologija i nove vrijednosti....uzor je Pakistan a ne Njemačka..osim kad se posao traži....jedno tipično ideološko licemjerstvo koje je već pustilo korjena i u Sarajevu....sve alah alah isalm islam, a gledaju kako će kod švabe na socijalu :-) kako sljedbenici tako i glavni ideolozi, čij je glavni štab još od rata Beč (ah taj kjafirski zapad i slobode da serem u njemu po njemu).
pa čini mi se da je duhovnom i političkom tvorcu Bošnjaka u njegovoj filozofskoj bravuri Islamska deklaracija, Pakistan pozitivan primjer uredjenja i model kako bi se moglo...jes da je tada Pakistan baš bio američki :D
udrch

#1048 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by udrch »

JoseMujica wrote:
pa hoš reći da nisi islamofob :D ?
Dovodouglas

#1049 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Dovodouglas »

JoseMujica wrote:
Ma najurit ce zapad njih sada. Evo sada ukidaju i socijalu. Morat ces posao prihvatiti bilo kakav. Znaci nece vise biti da sjedis na kaucu i gledas Bundesligu pijes pivo i pricas o Islamu, SDA i Aliji i pljujes po zapadu; vec ce i ti nasi Alijini Bosnjaci morati da rade i to one najcrnje poslove jer vecinom neke diplome nemaju.

U Sarajevu je malo drugacije. Tamo imas ipak SDA-ovaca (djece SDA-ovaca) koji su zavrsili dobre skole u sarajevu (rijetko na zapadu) no opet njihova pozicija je inferiurna u odnosu na nas koji smo zavrsili ovdje fakultete, naucili par jezika i sto je najbitnije kroz odgoj od malih nogu dobili taj zapadni duh. Oni su raja i ima mnogo cega lijepog u "biti raja" ali mi smo evropski gradjani i meni to vise odgovara i mislim da je to bolje od "biti raje". Najbolje je ako te neke bosanske vrijednosti uspijes integrisati u evropsko gradjanstvo (koje je opet gradjeno na krscansko -humanistickim principima).

Sarajevo je ipak mahala. Od Begove dzamije do Cengic Vile to je grad i to predjes za 30 minuta hoda i to ako malo pogled uperis u desno ili u lijevo vec ces vidijeti Sarajevske mahale i bezpravno izgradjene kuc ei sta ja znam.
sinuhe

#1050 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by sinuhe »

Pa da, ne valjaju Turci jer su muslimani. Deder jos tog jugoelitizma.
Post Reply