Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#102076 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ruski i režimski avioni danas su bombardovali sjedište Civilne zaštite u Han Šejhunu u Idlibu. Poginula su tri uposlenika a nekoliko je ranjeno:

Han Šejhun 08.02.2018.

Image

Image

Image
zrakomlat

#102077 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Akibh wrote:
zrakomlat wrote: Živio sam pod granatama tzv HVO-a svaki dan, duži vremenski period, bez hrane i ikakvih uslova, pa nešto nismo pomišljali da bježimo na teritorij pod njihovom kontrolom. Naime, tamo su granate padale skoro nikako.
Nije to to, ni blizu, bezveze uporedjujemo.
Koliko vas je puta raketirao avion, koliko je zgrada srusio?
Koliko je bilo barel bombi, koliko krstarecih raketa?
Koliko krmaca? Bojni otrovi?
Kakva ti je to priča druže? Mostar i sad pun do temelja srušenih zgrada. Usput, očekivao sam takav odgovor oko aviona, i kontao ga ugraditi u pitanje, pa se predomislio.
Granatiranje je granatiranje. Zločin je zločin. TZV HVO je mene protjerao, a da sam u ratu htio nazad na tu teritoriju, ubili bi me. Ne umanjujem strahote koje prolaze ali ove likove ako pređu kod SAA niko neće ubiti.
Ispada ako nema aviona ili barel bombe da je to pucanje na nivou paintbala i da je nema u BiH između dvije vatre bila zajebancija. Niđe veze.
AleksoMKD

#102078 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

Kikibombona wrote:
Sve sto je haram nema mu mjesta u islamskoj drzavi...

Neko je skinuo onaj video kada mudzahedini iz BiH pale gomilu trave u Kobaniju.
''Nema više Kurdima strave da se drogiraju. Ode im trava'', čuje se poruka snimatelja na videu koji je pod naslovom 'Bosanci pale marihuanu u Kobaniu' objavljen na Youtubeu. ''Da provedemo šerijat nad njima'', kaže vojnik koji pali vreće marihuane. Snimku je na Youtube postavio portal Saff navodeći kako bosanski pripadnici Idiša pale marihuanu u kurdskom gradu Kobane. ''Ono što je haram, nema mu mjesta u Islamskoj državi. Nema više demokrata da se drogiraju. Hvala Allahu, napustili su ovo sve'', navodi autor videa. Inače, žestoke borbe za Kobani vode se između pripadnika kurdskih snaga pišmarge i terorista DAIŠ-a. Islamska vlada Iraka i Šama ili DAIŠ je oružana grupa koja ekstremnom selefijskom i terorističkom ideologijom, koja djeluje u Iraku i Siriji. Grupa DAIŠ ima jednu organizacionu strukturu koja je formirana od regionalnih emira i tzv mudžahidskih vijeća i zapovjedničkih operacija, ali ovi organizacioni poslovi se vode u strogoj tajnosti, a postoje i tvrdnje kako se zapovjednici DAIŠ-a u Siriji koriste savjetima al-Qaide u Iraku.
Ali jezato kaptagon halal.
jao_situacije

#102079 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

zrakomlat wrote:
Akibh wrote:
zrakomlat wrote: Živio sam pod granatama tzv HVO-a svaki dan, duži vremenski period, bez hrane i ikakvih uslova, pa nešto nismo pomišljali da bježimo na teritorij pod njihovom kontrolom. Naime, tamo su granate padale skoro nikako.
Kakva ti je to priča druže? Mostar i sad pun do temelja srušenih zgrada. Usput, očekivao sam takav odgovor oko aviona, i kontao ga ugraditi u pitanje, pa se predomislio.
Granatiranje je granatiranje. Zločin je zločin. TZV HVO je mene protjerao, a da sam u ratu htio nazad na tu teritoriju, ubili bi me. Ne umanjujem strahote koje prolaze ali ove likove ako pređu kod SAA niko neće ubiti.
Ispada ako nema aviona ili barel bombe da je to pucanje na nivou paintbala i da je nema u BiH između dvije vatre bila zajebancija. Niđe veze.
veze ti nemaš sad će oni tebi objasniti da je njima 1000 puta gore
Opetja033

#102080 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Aha, znaci ili prihvatite dinastijsku diktaturu i vladavinu porodice Assad ili cemo vam ubijati zene, djecu, starce, majke, oceve. Ko vas jebe, sta se zalite jer imate izbora.

Kakva zvjerska, zlocinacka, krvnicka, genocidna, umobolna logika. :roll:

I da, izmedju ovakve logike i logike UZP-ovaca i genocidasa nema ama bas nikakve razlike. Svi ste vi jedno, lice i nalicje.
rajv0sa

#102081 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Akibh wrote:
šta će ti avijacija kad imaš neograničena artiljerijska sredstva i povoljam položaj, pogledaj kako je nizgledao istočni mostar 1995. U alep se svi vraćaju u zapadni Mostar nije niko.
Young Erotica

#102082 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Pa rat je, neko mora pobediti.
zrakomlat

#102083 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Jel moguće da se ovdje još uvijek gusla o tome da je VEĆINA sirijaca protiv Asada i SAA. A čak i da jest tako, ko što nije, većina očito nije dovoljno nabrijana protiv njega da bi uzeli oružje u ruke il se opasali tnt-pojasom, više su onako u fazonu nas ovdje u BiH, dje nas politika handri na neki drugi način, a mi samo gunđamo i živimo dalje. Ovi što su se pobunili, jebi ga, nek snose posljedice, samo šteta što se ne mogu pomarisati ko birvaktile na ledini, tj odvojeni od civila kojima se ne nosi oružje.
Da se sad Kurdi pobune oružano protiv Turaka, satrali bi ih Turci i razorili im sve gradove.
Ne opravdam to, ali to je za očekivati od svake države koja ima mogućnost primjene sile tj reakcije na ugrožavanje postojećeg poretka.
Last edited by zrakomlat on 08/02/2018 18:29, edited 2 times in total.
Sehro

#102084 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

7 bombi izbaci (Guta danas) :shock:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_cont ... KTVc7otF6o[/youtube]
Novosti

#102085 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Opetja033 wrote:Aha, znaci ili prihvatite dinastijsku diktaturu i vladavinu porodice Assad ili cemo vam ubijati zene, djecu, starce, majke, oceve. Ko vas jebe, sta se zalite jer imate izbora.

I da, izmedju ovakve logike i logike UZP-ovaca i genocidasa nema ama bas nikakve razlike. Svi ste vi jedno, lice i nalicje.

A koja je alternativa Asadu? Al-Nusra? ISIL? FSA nema i nemože više stvort neku snagu na terenu tj. ispuhana su priča.
Novosti

#102086 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Asad jest zločinac al siriski narod ni ne zaslužuje bolje neka ih roka samo sam su seb krivi.

Mislim da je krajnje vrijeme da se shvati da je stvar takva kakva je a ne ponavljat ko papagaj Asad vaki Asad naki.
apsidejzi

#102087 Re: Sirija vol. 2

Post by apsidejzi »

Novosti wrote:Asad jest zločinac al siriski narod ni ne zaslužuje bolje neka ih roka samo sam su seb krivi.

Mislim da je krajnje vrijeme da se shvati da je stvar takva kakva je a ne ponavljat ko papagaj Asad vaki Asad naki.
A sta ako je mozda obrnuto? Sta ako je krajnje vrijeme da se svati da narod mozda voli Asada vise nego Nusru, Alkaidu i ISIL? Od kada Asad uze Alepo on procvjeta. Narod se vratio i nastavio sa zivotom. Obnovili veliki dio Alepa.

Sta ako su tebi isprali mozak sa anti-asadovom propagandom. Razmisli malo prije nego mene proglasis proasadovcem jer to nisam (posto ne navijam ni za kog u ovom ratu). No onako, cisto logicki: Ovaj svijet na gornjem videu je tu jer nema izbora. Cekaju da asadovci dodju i otjeraju nusrice.

i da!!! sirijski narod zasluzuje bolje. u svakom slucaju bolje od nusre!!!
Last edited by apsidejzi on 08/02/2018 19:04, edited 1 time in total.
handžar88

#102088 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

zrakomlat wrote:
handžar88 wrote:
Krokodajl wrote:Pa dobro, ako govorimo i interno raseljenim Sirijcima, barem 80% interno raseljenih je bježalo ne kada je SAA prilazila gradovima i selima...
Reci ti meni gdje bi ti bjezo, gdje padaju barel bombe i praše te iz aviona svakodnevno il tamo gdje par puta u godini doleti poneka granata
Živio sam pod granatama tzv HVO-a svaki dan, duži vremenski period, bez hrane i ikakvih uslova, pa nešto nismo pomišljali da bježimo na teritorij pod njihovom kontrolom. Naime, tamo su granate padale skoro nikako.
Pa ne bi te ni prihvatili na drugoj strani.. ovdje su arapi dobro dosli na svakoj strani pa cak i kod isila.. al nema veze necemo o tome, suplja prica,.
Kaligrafija

#102089 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Opetja033 wrote:Aha, znaci ili prihvatite dinastijsku diktaturu i vladavinu porodice Assad ili cemo vam ubijati zene, djecu, starce, majke, oceve. Ko vas jebe, sta se zalite jer imate izbora.

Ma jok, trebali su prihvatiti robovlasnistvo porodice Saud i sve bi blo lijepo i njezno...Vratili bi ih u kameno doba, zatrli nacin zivota, kulturu i sve ostalo...bilo bi predivno...ma, hajde...!!!
Kikibombona

#102090 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Aha, znaci ili prihvatite vladavinu Asada/pro-Turaka/Turaka/vehabija i vladavinu arapskih nacionalista/suni ekstremista ili cemo vam ubijati zene, djecu, starce, majke, oceve. Ko vas jebe, sta se zalite jer imate izbora.

Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#102091 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Američki napad na pro-sirijske snage ohrabrio Erdogana da se vrati na stari pravac?
Na pomolu je mogući sukob između turske i sirijske vojske: Erdogan najavio kako nakon Afrina šalje vojsku u Idlib - promjena plana nakon američkog silovitog zračnog napada na sirijske pro-vladine snage?

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan do nedavno je isticao kako će turska vojska, nakon što završi obračun s kurdskim snagama u Afrinu, krenuti dalje prema istoku, točnije prema Manbiju gdje se nalaze američke snage. No, danas je predstavio jedan novi plan, ili pak nadogradnju postojećeg, ističući kako će turska vojska nakon Afrina krenuti pravac Idliba.

"Želimo da se sirijska braća i sestre vrate na svoju zemlju, a sada nakon Afrina želimo istu stvar napraviti i u Idlibu", poručio je Erdogan. Zanimljivo je primijetiti kako njegova potencijalna promjena plana dolazi neposredno nakon što su američke zračne snage u velikom napadu eliminirale, prema njihovim riječima, najmanje 100 sirijskih pro-vladinih boraca na istoku zemlje. Je li ovo ujedno bila i poruka Erdoganu da ne kreće na Manbij? Moglo bi se tako interpretirati.
Advance.hr
Novosti

#102092 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

apsidejzi wrote:
Novosti wrote:Asad jest zločinac al siriski narod ni ne zaslužuje bolje neka ih roka samo sam su seb krivi.

A sta ako je mozda obrnuto? Sta ako je krajnje vrijeme da se svati da narod mozda voli Asada vise nego Nusru, Alkaidu i ISIL? Od kada Asad uze Alepo on procvjeta. Narod se vratio i nastavio sa zivotom. Obnovili veliki dio Alepa.

Sta ako su tebi isprali mozak sa anti-asadovom propagandom. Razmisli malo prije nego mene proglasis proasadovcem jer to nisam (posto ne navijam ni za kog u ovom ratu). No onako, cisto logicki: Ovaj svijet na gornjem videu je tu jer nema izbora. Cekaju da asadovci dodju i otjeraju nusrice.

i da!!! sirijski narod zasluzuje bolje. u svakom slucaju bolje od nusre!!!
Isprali mozak :D Normalno da je narod pro-asadovski kad je bolje od IS/HTS. Siriski narod zaslužuje u svakom pogledu bolje od Nusre to je i dokazo umjesto Džulanija će ih jebavat Asad ali bitno je nek se imaju neke slobode kojih neb bilo pod Nusrom koju je Asad donekle i stvorio (rat u Iraku.2003.-2011.). Kakogod neka samo Bašar baca hemisko oružje po narodu bolje i to već Nusra.
Challenger_

#102093 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Čuj bolje Assadova/sekularna vlast nego Nusra?!

:lol:

Sad ste opet povrijedili proteroristička osjećanja pojedinaca. Aki, kopiraj komentar i šalji FMUP-u!

Sa druge strane, već će se naći neko ko će to prijaviti administraciji... :oops:
solar7

#102094 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Krokodajl wrote:
sarajevoxxxx wrote:Govor uposlenika Civilne zaštite koji je danas spašavajući druge civile došao do svoje kuće u kojoj je zatekao svoju majku ispod ruševina:
Nedaj Bože nikom ovako, da im Allah da sabura i pameti...
A od dova protiv Bašara nema ništa, on niti zna da je avion poletio, niti zna da je pogodio šta, niti ga zanima.

Tek kad to skontaju, možemo o nečemu pričat.
Jel stavrno tako mislis kako kazes.Velik si forumski strateg i analiticar glede stanja na terene i uopste rata u Siriji i cuj sad to asad ne zna nista,pa ko zna kimil jung il mozda predsjednik Ruwande.Itekako ce ga stici kletve ovog naroda ako Bog da
Challenger_

#102095 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Vrlo lucidno zapažanje sirijske kontroverze iz pera dobro poznatog Elijaha Maginera:
The complicated #Syria:

- #US Trump forces protect the #Kurds in north east Syria but leave these to Turkey in north west Syria. - #SAA attacks Kurds controlled area in north east Syria but allow these to cross in both directions into north west Syria to confront Turkey.

- #Turkey is a NATO (and US) ally, supporting Turkey in its attack against #Kurds but also providing these with anti-tank missiles to humiliate the Turkish forces, not able to register significant advance after 20 days of attack against #Afrin.

- #USA is against the liberation of #AQ stronghold city of #Idlib, the same al-Qaeda that is supposed to be the US enemy (but not in #Syria). #Trump's forces protect #ISIS pocket in north east Syria, allowing these to attack both Syrian and Iraqi starting from bordering area.
Zaključak:
Therefore, don't worry is you find it difficult to follow the war in #Syria. Even players on the ground find it difficult sometime to deal with its continuous changing alliances.
solar7

#102096 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

zrakomlat wrote:
Akibh wrote:
Zrakomlat ne moze se to ni izbliza usporediti.U Siriji je mnogostruko teze i vise se granatira i ubijaju civili
sarajevoxxxx

#102097 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Izgleda da su većina poginulih u američkom bombardovanju Deir Ez-Zoura ipak Rusi:

надеждах русского языка

Новости говорят что Америка прицелилась русский лагерь в al-Zour Deir и что большинство потерь которые русские и не кто режим. Путин 5 спотыкается и средства массовой информации умоляют для распространять недостатка al-Khabar
источник ₩₩ военный американца для CNN канала говорит что Пентагон вводит нескольких солдат русских (наемник Wagner планирует) которые сегодня в американском взрыве убитом к востоку от сирийского
الترجمة .....
يرجى النشر والتعميم باللغة الروسية

أنباء تتحدث بأن أمريكا استهدفت معسكر روسي في دير الزور وأن معظم القتلى من الروس وليس من النظام .. و بوتين5 يتخبط ويتوسل لوسائل الإعلام عدم نشر الخبر
₩₩ مصدر عسكري أمريكي لقناة CNN يقول أن البنتاغون يعرف عدد الجنود الروس (يقصد مرتزقة واغنر) الذين قتلوا اليوم في القصف الأمريكي شرق سوريا
Challenger_

#102098 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Izgleda da su većina poginulih u američkom bombardovanju Deir Ez-Zoura ipak Rusi:
It is confirmed: No Russian or #Hezbollah or allies among the victims of US occupation forces bombardment and air attack against #SAA position and local forces in Deir-ezzour #Syria.
:arrow: LINK
Challenger_

#102099 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Magnier se prevodi i na naš jezik :arrow: Da li SAD ostaje u Siriji zbog ISIL-a ili Irana
sarajevoxxxx

#102100 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Tekst Euphrates Posta o zadnjim dešavanjima u Deir Ez-Zouru:

What happened between the coalition and the regime in the countryside of Deir Ezzor .. And what is the importance of the region that witnessed the biggest confrontation between them?

The Deir Ez-Zour countryside witnessed a sudden military development between the regime’s forces and allied militias on the one hand and the international coalition supporting the SDF militia on Wednesday.
The Euphrates Post, through its correspondent in the region, got the details of what happened, and how things developed into this trend, which is the most violent between the two sides.Our correspondent said that the beginning was with the forces of the regime and the militias that tried to progress from the village of Tabiya to the new area of Akidat, which is not under the control of either party, and is a separation between them, to alliance through the aircraft hit the military line.
Our correspondent added that the regime and its allies had bombed the Koniku field under the alliance and the SDF. This was followed by intensive helicopter flights by the coalition, during which the attacking forces were heavily targeted, and raids were carried out on the positions of the regime and militias in the towns of Khasham and Murat. At 4 am today.
The correspondent pointed out that the “SDF” stationed in the field of oil age, in turn, targeting the forces of the regime and militias in the towns of Khasham and neighboring areas with rockets, prompting some residents of the jadid Akidat, Dahla and Sabah, to the fear of the escalation of military developments.
The commander of Deir Ezzor military council of the “SDF” Ahmed al-Khubail, nicknamed “Abu Khawla”, in this area, that the bombing and raids coalition resulted in the destruction of 9 guns and 8 tanks.
A US official said in statements to Reuters, announced the killing of more than 100 elements of the regime forces and militias, adding that the forces that carried out the attack was about 500 elements, supported by artillery and tanks and multi-barrel systems and mortar rounds.
In a related context, the “Euphrates Post” obtained from its sources information that the International Alliance monitored 48 hours ago crossing a large number of the regime forces with their mechanisms of the Euphrates River, but did not target them only after trying to progress yesterday.
On the other hand, our sources reported that a helicopter landed at Deir Ezzor military airport this morning and includes a number of senior Russian military commanders to follow up on dangerous field developments in Deir Ez-Zour military
The importance of JADID Akidat for the forces of conflict, as confirmed by our correspondent, is that it is an area not subject to any of the military forces actually exist, it is a separation between the areas controlled by the system in the eastern countryside, and “SDF,” but the latter usually pass its forces to reach the field of Jafra, Without any attempt to be concentrated, in addition to facing the oil fields that control the coalition and “SDF”.
This is not the first time that the coalition, the regime and the militias have been confronted in Deir Ezzor in recent months. It was the first time that the coalition bombed a bridge near the Muhaimida area in the western village of Deir Ezzor, which the regime and the Russians tried to build to move to the other side of the river.
The coalition then struck a point of the regime forces in Husseiniya in the countryside of Deir al-Zour, and the system then became a military point run by the Russians, to avoid new strikes of the alliance.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3026102762
Locked