Han Šejhun 08.02.2018.

Kakva ti je to priča druže? Mostar i sad pun do temelja srušenih zgrada. Usput, očekivao sam takav odgovor oko aviona, i kontao ga ugraditi u pitanje, pa se predomislio.Akibh wrote:Nije to to, ni blizu, bezveze uporedjujemo.zrakomlat wrote: Živio sam pod granatama tzv HVO-a svaki dan, duži vremenski period, bez hrane i ikakvih uslova, pa nešto nismo pomišljali da bježimo na teritorij pod njihovom kontrolom. Naime, tamo su granate padale skoro nikako.
Koliko vas je puta raketirao avion, koliko je zgrada srusio?
Koliko je bilo barel bombi, koliko krstarecih raketa?
Koliko krmaca? Bojni otrovi?
Ali jezato kaptagon halal.Kikibombona wrote:
Sve sto je haram nema mu mjesta u islamskoj drzavi...
Neko je skinuo onaj video kada mudzahedini iz BiH pale gomilu trave u Kobaniju.
''Nema više Kurdima strave da se drogiraju. Ode im trava'', čuje se poruka snimatelja na videu koji je pod naslovom 'Bosanci pale marihuanu u Kobaniu' objavljen na Youtubeu. ''Da provedemo šerijat nad njima'', kaže vojnik koji pali vreće marihuane. Snimku je na Youtube postavio portal Saff navodeći kako bosanski pripadnici Idiša pale marihuanu u kurdskom gradu Kobane. ''Ono što je haram, nema mu mjesta u Islamskoj državi. Nema više demokrata da se drogiraju. Hvala Allahu, napustili su ovo sve'', navodi autor videa. Inače, žestoke borbe za Kobani vode se između pripadnika kurdskih snaga pišmarge i terorista DAIŠ-a. Islamska vlada Iraka i Šama ili DAIŠ je oružana grupa koja ekstremnom selefijskom i terorističkom ideologijom, koja djeluje u Iraku i Siriji. Grupa DAIŠ ima jednu organizacionu strukturu koja je formirana od regionalnih emira i tzv mudžahidskih vijeća i zapovjedničkih operacija, ali ovi organizacioni poslovi se vode u strogoj tajnosti, a postoje i tvrdnje kako se zapovjednici DAIŠ-a u Siriji koriste savjetima al-Qaide u Iraku.
veze ti nemaš sad će oni tebi objasniti da je njima 1000 puta gorezrakomlat wrote:Kakva ti je to priča druže? Mostar i sad pun do temelja srušenih zgrada. Usput, očekivao sam takav odgovor oko aviona, i kontao ga ugraditi u pitanje, pa se predomislio.Akibh wrote:Nije to to, ni blizu, bezveze uporedjujemo.zrakomlat wrote: Živio sam pod granatama tzv HVO-a svaki dan, duži vremenski period, bez hrane i ikakvih uslova, pa nešto nismo pomišljali da bježimo na teritorij pod njihovom kontrolom. Naime, tamo su granate padale skoro nikako.
Granatiranje je granatiranje. Zločin je zločin. TZV HVO je mene protjerao, a da sam u ratu htio nazad na tu teritoriju, ubili bi me. Ne umanjujem strahote koje prolaze ali ove likove ako pređu kod SAA niko neće ubiti.
Ispada ako nema aviona ili barel bombe da je to pucanje na nivou paintbala i da je nema u BiH između dvije vatre bila zajebancija. Niđe veze.
šta će ti avijacija kad imaš neograničena artiljerijska sredstva i povoljam položaj, pogledaj kako je nizgledao istočni mostar 1995. U alep se svi vraćaju u zapadni Mostar nije niko.Akibh wrote:Nije to to, ni blizu, bezveze uporedjujemo.zrakomlat wrote: Živio sam pod granatama tzv HVO-a svaki dan, duži vremenski period, bez hrane i ikakvih uslova, pa nešto nismo pomišljali da bježimo na teritorij pod njihovom kontrolom. Naime, tamo su granate padale skoro nikako.
Opetja033 wrote:Aha, znaci ili prihvatite dinastijsku diktaturu i vladavinu porodice Assad ili cemo vam ubijati zene, djecu, starce, majke, oceve. Ko vas jebe, sta se zalite jer imate izbora.
Kakva zvjerska, zlocinacka, krvnicka, genocidna, umobolna logika.
I da, izmedju ovakve logike i logike UZP-ovaca i genocidasa nema ama bas nikakve razlike. Svi ste vi jedno, lice i nalicje.
A sta ako je mozda obrnuto? Sta ako je krajnje vrijeme da se svati da narod mozda voli Asada vise nego Nusru, Alkaidu i ISIL? Od kada Asad uze Alepo on procvjeta. Narod se vratio i nastavio sa zivotom. Obnovili veliki dio Alepa.Novosti wrote:Asad jest zločinac al siriski narod ni ne zaslužuje bolje neka ih roka samo sam su seb krivi.
Mislim da je krajnje vrijeme da se shvati da je stvar takva kakva je a ne ponavljat ko papagaj Asad vaki Asad naki.
Pa ne bi te ni prihvatili na drugoj strani.. ovdje su arapi dobro dosli na svakoj strani pa cak i kod isila.. al nema veze necemo o tome, suplja prica,.zrakomlat wrote:Živio sam pod granatama tzv HVO-a svaki dan, duži vremenski period, bez hrane i ikakvih uslova, pa nešto nismo pomišljali da bježimo na teritorij pod njihovom kontrolom. Naime, tamo su granate padale skoro nikako.handžar88 wrote:Reci ti meni gdje bi ti bjezo, gdje padaju barel bombe i praše te iz aviona svakodnevno il tamo gdje par puta u godini doleti poneka granataKrokodajl wrote:Pa dobro, ako govorimo i interno raseljenim Sirijcima, barem 80% interno raseljenih je bježalo ne kada je SAA prilazila gradovima i selima...
Ma jok, trebali su prihvatiti robovlasnistvo porodice Saud i sve bi blo lijepo i njezno...Vratili bi ih u kameno doba, zatrli nacin zivota, kulturu i sve ostalo...bilo bi predivno...ma, hajde...!!!Opetja033 wrote:Aha, znaci ili prihvatite dinastijsku diktaturu i vladavinu porodice Assad ili cemo vam ubijati zene, djecu, starce, majke, oceve. Ko vas jebe, sta se zalite jer imate izbora.
I da, izmedju ovakve logike i logike UZP-ovaca i genocidasa nema ama bas nikakve razlike. Svi ste vi jedno, lice i nalicje.
Opetja033 wrote:Aha, znaci ili prihvatite dinastijsku diktaturu i vladavinu porodice Assad ili cemo vam ubijati zene, djecu, starce, majke, oceve. Ko vas jebe, sta se zalite jer imate izbora.
Aha, znaci ili prihvatite vladavinu Asada/pro-Turaka/Turaka/vehabija i vladavinu arapskih nacionalista/suni ekstremista ili cemo vam ubijati zene, djecu, starce, majke, oceve. Ko vas jebe, sta se zalite jer imate izbora.
Advance.hrNa pomolu je mogući sukob između turske i sirijske vojske: Erdogan najavio kako nakon Afrina šalje vojsku u Idlib - promjena plana nakon američkog silovitog zračnog napada na sirijske pro-vladine snage?
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan do nedavno je isticao kako će turska vojska, nakon što završi obračun s kurdskim snagama u Afrinu, krenuti dalje prema istoku, točnije prema Manbiju gdje se nalaze američke snage. No, danas je predstavio jedan novi plan, ili pak nadogradnju postojećeg, ističući kako će turska vojska nakon Afrina krenuti pravac Idliba.
"Želimo da se sirijska braća i sestre vrate na svoju zemlju, a sada nakon Afrina želimo istu stvar napraviti i u Idlibu", poručio je Erdogan. Zanimljivo je primijetiti kako njegova potencijalna promjena plana dolazi neposredno nakon što su američke zračne snage u velikom napadu eliminirale, prema njihovim riječima, najmanje 100 sirijskih pro-vladinih boraca na istoku zemlje. Je li ovo ujedno bila i poruka Erdoganu da ne kreće na Manbij? Moglo bi se tako interpretirati.
Isprali mozakapsidejzi wrote:A sta ako je mozda obrnuto? Sta ako je krajnje vrijeme da se svati da narod mozda voli Asada vise nego Nusru, Alkaidu i ISIL? Od kada Asad uze Alepo on procvjeta. Narod se vratio i nastavio sa zivotom. Obnovili veliki dio Alepa.Novosti wrote:Asad jest zločinac al siriski narod ni ne zaslužuje bolje neka ih roka samo sam su seb krivi.
Mislim da je krajnje vrijeme da se shvati da je stvar takva kakva je a ne ponavljat ko papagaj Asad vaki Asad naki.
Sta ako su tebi isprali mozak sa anti-asadovom propagandom. Razmisli malo prije nego mene proglasis proasadovcem jer to nisam (posto ne navijam ni za kog u ovom ratu). No onako, cisto logicki: Ovaj svijet na gornjem videu je tu jer nema izbora. Cekaju da asadovci dodju i otjeraju nusrice.
i da!!! sirijski narod zasluzuje bolje. u svakom slucaju bolje od nusre!!!
Jel stavrno tako mislis kako kazes.Velik si forumski strateg i analiticar glede stanja na terene i uopste rata u Siriji i cuj sad to asad ne zna nista,pa ko zna kimil jung il mozda predsjednik Ruwande.Itekako ce ga stici kletve ovog naroda ako Bog daKrokodajl wrote:Nedaj Bože nikom ovako, da im Allah da sabura i pameti...sarajevoxxxx wrote:Govor uposlenika Civilne zaštite koji je danas spašavajući druge civile došao do svoje kuće u kojoj je zatekao svoju majku ispod ruševina:
A od dova protiv Bašara nema ništa, on niti zna da je avion poletio, niti zna da je pogodio šta, niti ga zanima.
Tek kad to skontaju, možemo o nečemu pričat.
Zaključak:The complicated #Syria:
- #US Trump forces protect the #Kurds in north east Syria but leave these to Turkey in north west Syria. - #SAA attacks Kurds controlled area in north east Syria but allow these to cross in both directions into north west Syria to confront Turkey.
- #Turkey is a NATO (and US) ally, supporting Turkey in its attack against #Kurds but also providing these with anti-tank missiles to humiliate the Turkish forces, not able to register significant advance after 20 days of attack against #Afrin.
- #USA is against the liberation of #AQ stronghold city of #Idlib, the same al-Qaeda that is supposed to be the US enemy (but not in #Syria). #Trump's forces protect #ISIS pocket in north east Syria, allowing these to attack both Syrian and Iraqi starting from bordering area.
Therefore, don't worry is you find it difficult to follow the war in #Syria. Even players on the ground find it difficult sometime to deal with its continuous changing alliances.
Zrakomlat ne moze se to ni izbliza usporediti.U Siriji je mnogostruko teze i vise se granatira i ubijaju civilizrakomlat wrote:Kakva ti je to priča druže? Mostar i sad pun do temelja srušenih zgrada. Usput, očekivao sam takav odgovor oko aviona, i kontao ga ugraditi u pitanje, pa se predomislio.Akibh wrote:Nije to to, ni blizu, bezveze uporedjujemo.zrakomlat wrote: Živio sam pod granatama tzv HVO-a svaki dan, duži vremenski period, bez hrane i ikakvih uslova, pa nešto nismo pomišljali da bježimo na teritorij pod njihovom kontrolom. Naime, tamo su granate padale skoro nikako.
Granatiranje je granatiranje. Zločin je zločin. TZV HVO je mene protjerao, a da sam u ratu htio nazad na tu teritoriju, ubili bi me. Ne umanjujem strahote koje prolaze ali ove likove ako pređu kod SAA niko neće ubiti.
Ispada ako nema aviona ili barel bombe da je to pucanje na nivou paintbala i da je nema u BiH između dvije vatre bila zajebancija. Niđe veze.
sarajevoxxxx wrote:Izgleda da su većina poginulih u američkom bombardovanju Deir Ez-Zoura ipak Rusi:
It is confirmed: No Russian or #Hezbollah or allies among the victims of US occupation forces bombardment and air attack against #SAA position and local forces in Deir-ezzour #Syria.