Normalno da može imati pogled i vjerovatno i ima i imati će. Ljudi se godinama ružno osjećaju, te nakon slušanja Kur'ana(liječenja) počinju vrištati, ispuštati čudne zvuke, čudno pomjerati ruke i noge, te nakon toga čovjek postaje sasvim normalan. Da li je to sve on umišljao i umislio da će mu Kur'an pomoći, pa je to onda praktički sam on sebe izliječio?! Ti meni kažeš da to ne treba preispitati? Logično da treba i nadam se da će u narednih 50 godina biti dosta više priče oko toga. DA li je moguće da su svi ovi ljudi na klipu psihički otišli? https://www.youtube.com/watch?v=xMlJF1ocJBk Treba to sve preispitati. Prvo iz razloga da shvatimo više kako čovjekov mozak funkcioniše, kako religija utiče na mozak, te da li je vjerovanje u postojanje i postojanje dzina jedan od dokaza za ispravnost vjere, ili ne.sigh wrote:Prvo nauka nema na to pogled niti ce ikad imati. Kad nauci bude potreban pogled na to ili nesto slicno tu ce prestati biti nauka. A po cemu su Joseph Smith i njegovi sljedbenici smijesni a ovi drugi nisu ?Plavo-bijeli wrote:Sigurno po broju sljedbenika. Ako Bog postoji, sigurno je da je htio svima ukazati na njegovo postojanje. Što više sljedbenika veća je šansa da je ta vjera ispravna. Pisao sam već, sve vjere tvrde da su ispravne, na nama je da logičkim zaključivanjem i istraživanjem otkrijemo , ili probamo otkriti koja je vjera najispravnija. Joseph Smith i njegovi sljedbenici su smješni, a dovoljno je samo par minuta istraživanja kako bi svi to shvatili, međutim, to dovoljno pokazuje koliko su ljudi opčenito glupi i koliko im malo treba da prihvate nekoga kao Poslanika poslanog od Boga. Ipak ima ih na nekoliko miliona, a ne stotina.
WHAT IF ..
je Muhammed a.s samo pametniji bio i imao neke pogodnosti i sreće u odnosu na Josepha Smitha? hah..
Kakav je naučni pogled na ljude koji se "liječe od džiina", za koje Islam tvrdi da postoje? Da li je moguće da su svi ti ljudi psihički otišli, te da sve to umišljaju? Ima dosta nekih pitanja na koje nema odgovora.
Joseph Smith i njegova religijaje potpuno nedorečena, puna logičkih grešaka, za razliku od Islama koji ima vrlo dobru priču u kojoj je detaljno objašnjeno postojanje čovjeka od samog nastanka čovjeka, o tome šta je bilo prije njega, šta će biti poslije njega, objašnjava i religijske knjige kao što su Tora, Biblija itd... Glupo je porediti sa te strane te dvije vjere.
Deda, odakle tebi da sam ja naprimjer uopšte i vjernik ? Pišem sa neutralne strane. Kad vidim način na koji komuniciraš, sve se nadam da nemaš više od 20 godina, pa bi ti to ko bilo i opravdanje...