Ja mogu da ti odgovorim, ali i ne moram...jel..славянин wrote:Pa valjda si strucan da znas razliku izmedju rakete sa max 60 km dometom i ovih sto spominju 300+ (pazi sada da se osiguraju od komsijaGuadalajara wrote:Pa imamo tradiciju...Pretis je ionako bio centar raketnih tehnologijaславянин wrote:ti poceo sa tajnim transporterima jos sad i balisticki program.![]()
Treba da se podsjetimo gdje su proizvedene rakete za Oganj, Plamen, Grad, Strelu i sl.)
Evo pitanje tebi na skali od 1 do 10 po tezini proizvodnje gdje spada proizvesti raketu za GRAD a gdje balisticku raketu 300+ kilometara dometa.
Dalje imali smo mi tradiciju, velike vecine tih ljudi sto su radili na tim projektima nema - umrli,odselili,bilo je i srba i hrvata koji su se razisli. Opreme i industrije koja je podrzavala proizvodnju istih u vecini nema... i ??? Mi pricamo o balistickim raketama.. pa budimo ozbiljni... imal puske imal barutane ? Da mozda napravimo barutanu prije nuklearne bombe a ?
Kako nema bazne industrije, a ono se otvorio rudnik olova u Olovu, sad planiraju da otvore novi kod Foce/Miljevine..
Nema bazne industrije a izgradjena nova zeljezara u Ilijasu sa novim elektrocelicanama.
Nema bazne industrije a ono tamo u Jajcu proizvode Ferosilicijom....i metal silicij...
Nema bazne industrije, kad tamo izgradjen rudnik i fabrika mangana, feromangana, silicj-mangana u Buzimu...
Nema bazne industrije, a CIMOS izgradio valstitu elektrocelicanu sa godisnjim kapacitetom 60.000 tona celika.
Nema bazne industrije, a tamo izgradjena nova elektrocalicana u Zeljezari Zenica, sa kontinuiranom proizvodnjom gredica..
Nema bazne industrije, a ono tamo izgradjena livnica ingota do 30 tona...
Nema bazne industrije, a tamo uradjen generalno remont visokih peci u Zeljezari Zenica..
Nema bazne industrije, a tamo uradjen generalni remont koksnih peci u Zeljezari Zenica...
Nema bazne industrije, a tamo kopaju magnezit i proizvode vatrostalne opeke u Zenici...koje se koriste u teskoj/hemijskoj/petrohemijskoj/vojnoj industriji...
A ima i puski kakvi hoces