guruguru95 wrote: ↑18/07/2022 02:14
Ono što primjećujem i ono što me ustvari zabrinjava je ogromna količina apologetizma, razumijevanja i opravdavanja Putinove invazije na Ukrajinu, čak i među ljudima koji su preživjeli četničku opsadu grada 1992-95. Na svaki pomen ruske agresije, već mjesecima po gradu dobijam odgovore u stilu: Da, strašno je što se tamo događa, ali znaš Amerika je te i te godine uradila to i to... ili "nisu ga trebali provocirati" ili "on jednim dugmetom može sve da nas poravna"
Može li mi neko ovdje racionalno objasniti ovu zaluđenost i fascinaciju likom i djelom Vladimira Putina, i ovu bestidnu relativizaciju rata u Ukrajini?
Vrlo jednostavno.
Dok su glupani na Zapadu vođeni demokratskim pravom na "slobodu govora" dozvolili ruskim medijima da uđu u njihove domove ti ruski mediji su sve to fino upakovali u "neki drukčiji osvrt na događaje" pokupovali novinare u svrhu propagande i lagano zavlačili u uho svoju agendu.
A rusi su pokrenuli sve to samo radi onoga što sada gledamo u Ukrajini. Rat i borba za dominacijom u svijetu.
Ljudi vole da su informisani tj da znaju pravu "istinu" a na tim proruskim tv i net kanalima i portalima su promovisali fazon "budi pametan i saznaj pravu istinu",
"budi lučonoša istine", ne budi ovca.
Tako se stvori armija idiota koji se ufuraju da su oni ti "izabrani" koji jedini znaju istinu a oni koji su na mainstream medijima su niža vrsta i ovce.
Jednostavno od tih podkapacitiranih napraviš da se osjećaju posebnim, jako mudrim i pametnim.
I onda oni između sebe počnu djeliti linkove i stvaraju čopore "istine" i formiraju klanove na osnovu... "taće oni glupani, što gledaju CCN, DW. BBC, federalnu, HRT itd oni nemaju pojma, oni su mainstream".
Mi smo pametni mi ne čitamo i ne gledamo ta sranja jer je tamo sve laž i američka propagnda.
Mi se informišemo iz "slobodnih medija" jer je to "underground" i tu je istina.
Istinu nećeš vidjeti na tv i mainstream portalima.
Tako razmišlja jedan prosječni konzument ruske propagande.
Teorija zavjera je popularna ako ne i redovna pojava kod tih konzumenata.
Chemtrailsi, HAARP, ljudi iz sjene koji vuku konce planete, Gates, vakcine, korona, Soroš, globalizam itd.
Stvorila se vojska ruskih plaćenih trolova i korisnih idiota koji poklapaju sve vijesti politike, ekonomije, zdravstva, ratova i geopolitike i svega što može pomoći u njihovoj borbi.
Godinama se stvara mit Putina kao o vladaru čvrste ruke i potrebe konzervatizma i "vraćanju na temeljne ljudske vrijednosti" gdje nema zlih i odvrstnih LGBT i samo vjera, Bog i nacija.
Psihološki gledano Putin je strogi babo sa stavom i čvrstom rukom a Svijet je još prilično patrijarhalna sredina. Što je vukojebina veća (u glavi i geografski) Putin je veći Car.
Gol do pasa jaše na konju, hrva se, borilačke vještine, bivši agent, botoksiran, utegnut.
Na njega se lože mnoge žene ali i homoseksualci.
I onda kad takav kultni filmskl lik Putin kaje da mora "nešto" riješit u Ukrajini i ostatku svijeta niko od tih njegovih turbo folk poklonika ne postavlja "nepotrebna" pitanja.
Jer ako iko zna babo zna.