Ukrajina

Nebozemlja

#101126 Re: Ukrajina

Post by Nebozemlja »

Nedobrovoljac wrote: 18/07/2022 00:19
drug_profi wrote: 18/07/2022 00:13

Hoćeš reći da ga je briga za civile jer ne ubija na hiljade odjednom nego samo desetine?

I drugo, on zna da takvo nesto ne bi proslo bez reakcije.
Tak bi onda shvatio sta znaci izraz "All in"
Pod 1. Da, zamisli da ga je Hitler imao, da li bi šišno par komada?

Pod 2. Da, prošlo bi bez ikakve reakcije. Sve bi ostalo na "najoštrije osuđujemo"
Ne razumijem. Tebi je ovdje najveći problem poređenje sa Hitlerom?
Ok, hajmo reći da je usporedba hiperbola. Da li se slažeš da je Putin svejedno zlo (iako manje zlo od Hitlera) kojeg
bi se trebalo riješiti za sveopću dobrobit?
drug_profi

#101127 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Nedobrovoljac wrote: 18/07/2022 00:19
drug_profi wrote: 18/07/2022 00:13

Hoćeš reći da ga je briga za civile jer ne ubija na hiljade odjednom nego samo desetine?

I drugo, on zna da takvo nesto ne bi proslo bez reakcije.
Tak bi onda shvatio sta znaci izraz "All in"
Pod 1. Da, zamisli da ga je Hitler imao, da li bi šišno par komada?

Pod 2. Da, prošlo bi bez ikakve reakcije. Sve bi ostalo na "najoštrije osuđujemo"
Mozes ti vjerovati u šta hoćeš. Ne bi Hitler nista šišno ako zna da protivnik ima isto to da njemu na glavu sruči.
Dalje, Ameri su sprzili stotine hiljada ljudi u dva Japanska grada. Iz tadasnje prespektive to je bio logican strateski napad radi slamanja neprijatelja i spasavanja 700.000 zivota vlastitih vojnika, koliko je procjenjeno da bi kostalo iskrcavanje na Japan.
Rezultat je isti kao da su ih danima bombradovali konvencionalnim bombama.
To je vrijeme WWII
70 godina kasnije, to vise nije prihvaljivo ni pod kojim izgovorom. Kao ni ravnanje gradova konvencionalnim oruzjem.
drug_profi

#101128 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ko ima zivaca da se zajebava sa translate na twiteru, dobar thread od saradnika Navalnog.

Putin's next (and last) battle.
A very long thread about what, in my opinion, Putin's strategy is now, and what is the last bet he makes in order to break the resistance of Ukraine.
Uglavnom opservacija kao i naša ovdje.
RunnerX

#101129 Re: Ukrajina

Post by RunnerX »

"Should we continue to support Ukraine even if it means higher energy prices for us?"

Image
RunnerX

#101130 Re: Ukrajina

Post by RunnerX »

drug_profi wrote: 18/07/2022 00:41 Ko ima zivaca da se zajebava sa translate na twiteru, dobar thread od saradnika Navalnog.
Objavio je i verziju na engleskom, sve poprilično jasno i logično. Ukrajina ne smije pristati na lažni mir.

drug_profi

#101131 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

RunnerX wrote: 18/07/2022 00:45 "Should we continue to support Ukraine even if it means higher energy prices for us?"

Image
Nadam se da je sličnog stava i ostatak EU.
Nebozemlja

#101132 Re: Ukrajina

Post by Nebozemlja »

Nedobrovoljac wrote: 18/07/2022 00:44
Nebozemlja wrote: 18/07/2022 00:38

Ne razumijem. Tebi je ovdje najveći problem poređenje sa Hitlerom?
Ok, hajmo reći da je usporedba hiperbola. Da li se slažeš da je Putin svejedno zlo (iako manje zlo od Hitlera) kojeg
bi se trebalo riješiti za sveopću dobrobit?
Da
Pa pošteno.
Dimu1927

#101133 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

moee wrote: 17/07/2022 20:03 Koji je to po redu HIMARS da su uništili? Vjerujem da su u svojim "izvještajima" već na nekoliko desetina, iako ih je UAF dobila jednocifren broj do sada.

Oni kad tamo nekad na jesen/zimu možda i uspiju uništiti jedan, to će biti 4K snimak, a ostatke (ako ih se dočepaju) će vozati po poljanama poput ong TB2 i izlagati u Mariupolju ili Crvenom trgu 9.5.2023.g.
ko i bayre sto su unistili 200 od 30ak koliko je ukrajina imala :lol: :lol:
Bernardinac

#101134 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Nedobrovoljac wrote: 18/07/2022 00:10
zilog wrote: 17/07/2022 23:42 Opet onaj sa "cistom" hidrogenskom, sto nije atomska... :pisnuo:
Moje pitanje i dalje stoji bez odgovora. Zašto " Putler" novi Hitler, ne koristi nekonvencijalno oružje da sebi olakša rat. Ako ga boli kurac za civilne žrtve i čak želi da poubija što više Ukrajinaca... Može koristiti i taktičke nuklerake, licemjerni zapad neće reagovati.
Pa treba imati muda potegnut takvo oružje.
Nekon nukleranog nema više nazad pa bilo to i taktičko.
Licemjerni zapad, licemjerni zapad....
Ruski trolovi stalno ponavljaju istu mantru kao papagaji.
Koliko su vam mozak isprali postali ste ko borgovi iz Zvjezdanih staza.

Lecemjerni zapad,
Licemjerni zapad,
Licemjerni zapad....

Pauza od 2min pa nastavak:

Boriće se do zadnjeg ukrajinca
Boriće se do zadnjeg ukrajinca,
Boriće se do zadnjeg ukrajinca,
Boriće se do zadnjeg ukrajinca

Zapad je zlo
Zapad je zlo
Zapad je zlo
Zapad je zlo

Bićete asimilirani
Bićete asimilirani
Bićete asimilirani
Bićete asimilirani

Otpor je uzaludan
Otpor je uzaludan
Otpor je uzaludan
Otpor je uzaludan

Ko nije gledao Star Trek evo šta je to:
https://youtu.be/rtEaR1JU-ps

To nisu botovi to su borgovi.

Zašto " Putler" novi Hitler, ne koristi nekonvencijalno oružje da sebi olakša rat. Ako ga boli kurac za civilne žrtve i čak želi da poubija što više Ukrajinaca
Zato da u očima vas zadojenih širom svijeta stvori sliku kako je plemenit i da vodi pravedan rat protiv ZLOG ZAPADA za novi pravedni svijet i novi svjetski poredak.

A pobiće on njih kasnije kada se svjetla ugase ali to nećeš vidjeti na RT i Sputnjiku sa kojeg si se nadojio.
Bernardinac

#101135 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

drug_profi wrote: 18/07/2022 00:47
RunnerX wrote: 18/07/2022 00:45 "Should we continue to support Ukraine even if it means higher energy prices for us?"

Image
U Mađarskoj nije jer je Orban njegov. Tako bi bilo i u Francuskoj da je La Pen pobjedila. AFD u Njemačkoj je Putinova stranka, itd.
Putinova mašinerija je kupovala političare diljem svijeta.
Tu je i Čović i Milanović bdw.
Plenković će riješiti Čovketa samo strpljenja a Milanović ionako nema ovlasti da puno djeluje na vanjsku politiku HR koja je Nato i pro EU.
Milanović hoće još jedan mandat pa igra na tu kartu i hoće pokupiti glasove BiH Hrvata, desničara po HR i lojalnih SDP ovaca.
Čovjek je lasica.
Bernardinac

#101136 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Nedobrovoljac wrote: 18/07/2022 01:35 Nadam se da si koristio copy/paste, da nisi sve kucao.

Već mjesecima su isključeni RT i Sputnjik, nemas pojma.
Bar ja ne znam način kako da ih uključim.
Korektno sam sa tobom komunicirao, nema potrebe za forama "vas nadojene"... Poslije sam ja kriv kad te nadojim nečim drugim.
Eto ja ne znam da su isključili RT i Sputnjik?
Pa bio si na njima godinama?
I sad furaš njihovu agendu na finjaka i hoćeš zločinačku Putinovu agresiju pravdati sa... Ma nije on Hitler, da je Hitler sve bi pobio nuklearkama?
A ne ubija konvencionalnim? To je tebi OK i to je dokaz kako je human i obziran?
Konvencionalo on ukrajince oslobađa od njih samih jer ne znaju da su nacisti i da ih spasi od zlog zapada jer će ih tamo porobiti, učiniće ih LGBT ljudima, izgubit će vjeru i naciju u globalističkom zlu?
Providan si.
ultima_palabra

#101137 Re: Ukrajina

Post by ultima_palabra »

A jest se otadzbinac raspojasao... polako, nemoj sve veceras pojebat, ostavi sta i za sutra :mrgreen:
guruguru95

#101138 Re: Ukrajina

Post by guruguru95 »

Ono što primjećujem i ono što me ustvari zabrinjava je ogromna količina apologetizma, razumijevanja i opravdavanja Putinove invazije na Ukrajinu, čak i među ljudima koji su preživjeli četničku opsadu Sarajeva 1992-95. Na svaki pomen ruske agresije, već mjesecima dobijam odgovore u stilu: Da, strašno je što se tamo događa, ali znaš Amerika je te i te godine uradila to i to... ili "nisu ga trebali provocirati" ili "on jednim dugmetom može sve da nas poravna" :-)

Može li mi neko ovdje racionalno objasniti ovu zaluđenost i fascinaciju likom i djelom Vladimira Putina, i ovu bestidnu relativizaciju rata u Ukrajini?
Last edited by guruguru95 on 18/07/2022 04:01, edited 7 times in total.
Bernardinac

#101139 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

guruguru95 wrote: 18/07/2022 02:14 Ono što primjećujem i ono što me ustvari zabrinjava je ogromna količina apologetizma, razumijevanja i opravdavanja Putinove invazije na Ukrajinu, čak i među ljudima koji su preživjeli četničku opsadu grada 1992-95. Na svaki pomen ruske agresije, već mjesecima po gradu dobijam odgovore u stilu: Da, strašno je što se tamo događa, ali znaš Amerika je te i te godine uradila to i to... ili "nisu ga trebali provocirati" ili "on jednim dugmetom može sve da nas poravna" :-)

Može li mi neko ovdje racionalno objasniti ovu zaluđenost i fascinaciju likom i djelom Vladimira Putina, i ovu bestidnu relativizaciju rata u Ukrajini?
Vrlo jednostavno.
Dok su glupani na Zapadu vođeni demokratskim pravom na "slobodu govora" dozvolili ruskim medijima da uđu u njihove domove ti ruski mediji su sve to fino upakovali u "neki drukčiji osvrt na događaje" pokupovali novinare u svrhu propagande i lagano zavlačili u uho svoju agendu.

A rusi su pokrenuli sve to samo radi onoga što sada gledamo u Ukrajini. Rat i borba za dominacijom u svijetu.

Ljudi vole da su informisani tj da znaju pravu "istinu" a na tim proruskim tv i net kanalima i portalima su promovisali fazon "budi pametan i saznaj pravu istinu",
"budi lučonoša istine", ne budi ovca.

Tako se stvori armija idiota koji se ufuraju da su oni ti "izabrani" koji jedini znaju istinu a oni koji su na mainstream medijima su niža vrsta i ovce.

Jednostavno od tih podkapacitiranih napraviš da se osjećaju posebnim, jako mudrim i pametnim.

I onda oni između sebe počnu djeliti linkove i stvaraju čopore "istine" i formiraju klanove na osnovu... "taće oni glupani, što gledaju CCN, DW. BBC, federalnu, HRT itd oni nemaju pojma, oni su mainstream".

Mi smo pametni mi ne čitamo i ne gledamo ta sranja jer je tamo sve laž i američka propagnda.
Mi se informišemo iz "slobodnih medija" jer je to "underground" i tu je istina.

Istinu nećeš vidjeti na tv i mainstream portalima.
Tako razmišlja jedan prosječni konzument ruske propagande.

Teorija zavjera je popularna ako ne i redovna pojava kod tih konzumenata.
Chemtrailsi, HAARP, ljudi iz sjene koji vuku konce planete, Gates, vakcine, korona, Soroš, globalizam itd.

Stvorila se vojska ruskih plaćenih trolova i korisnih idiota koji poklapaju sve vijesti politike, ekonomije, zdravstva, ratova i geopolitike i svega što može pomoći u njihovoj borbi.

Godinama se stvara mit Putina kao o vladaru čvrste ruke i potrebe konzervatizma i "vraćanju na temeljne ljudske vrijednosti" gdje nema zlih i odvrstnih LGBT i samo vjera, Bog i nacija.

Psihološki gledano Putin je strogi babo sa stavom i čvrstom rukom a Svijet je još prilično patrijarhalna sredina. Što je vukojebina veća (u glavi i geografski) Putin je veći Car.

Gol do pasa jaše na konju, hrva se, borilačke vještine, bivši agent, botoksiran, utegnut.

Na njega se lože mnoge žene ali i homoseksualci.

I onda kad takav kultni filmskl lik Putin kaje da mora "nešto" riješit u Ukrajini i ostatku svijeta niko od tih njegovih turbo folk poklonika ne postavlja "nepotrebna" pitanja.
Jer ako iko zna babo zna.
guruguru95

#101140 Re: Ukrajina

Post by guruguru95 »

Bernardinac wrote: 18/07/2022 03:33
guruguru95 wrote: 18/07/2022 02:14 Ono što primjećujem i ono što me ustvari zabrinjava je ogromna količina apologetizma, razumijevanja i opravdavanja Putinove invazije na Ukrajinu, čak i među ljudima koji su preživjeli četničku opsadu grada 1992-95. Na svaki pomen ruske agresije, već mjesecima po gradu dobijam odgovore u stilu: Da, strašno je što se tamo događa, ali znaš Amerika je te i te godine uradila to i to... ili "nisu ga trebali provocirati" ili "on jednim dugmetom može sve da nas poravna" :-)

Vrlo jednostavno.
Dok su glupani na Zapadu vođeni demokratskim pravom na "slobodu govora" dozvolili ruskim medijima da uđu u njihove domove ti ruski mediji su sve to fino upakovali u "neki drukčiji osvrt na događaje" pokupovali novinare u svrhu propagande i lagano zavlačili u uho svoju agendu.

A rusi su pokrenuli sve to samo radi onoga što sada gledamo u Ukrajini. Rat i borba za dominacijom u svijetu.

Ljudi vole da su informisani tj da znaju pravu "istinu" a na tim proruskim tv i net kanalima i portalima su promovisali fazon "budi pametan i saznaj pravu istinu",
"budi lučonoša istine", ne budi ovca.

Tako se stvori armija idiota koji se ufuraju da su oni ti "izabrani" koji jedini znaju istinu a oni koji su na mainstream medijima su niža vrsta i ovce.

Jednostavno od tih podkapacitiranih napraviš da se osjećaju posebnim, jako mudrim i pametnim.

I onda oni između sebe počnu djeliti linkove i stvaraju čopore "istine" i formiraju klanove na osnovu... "taće oni glupani, što gledaju CCN, DW. BBC, federalnu, HRT itd oni nemaju pojma, oni su mainstream".

Mi smo pametni mi ne čitamo i ne gledamo ta sranja jer je tamo sve laž i američka propagnda.
Mi se informišemo iz "slobodnih medija" jer je to "underground" i tu je istina.

Istinu nećeš vidjeti na tv i mainstream portalima.
Tako razmišlja jedan prosječni konzument ruske propagande.

Teorija zavjera je popularna ako ne i redovna pojava kod tih konzumenata.
Chemtrailsi, HAARP, ljudi iz sjene koji vuku konce planete, Gates, vakcine, korona, Soroš, globalizam itd.

Stvorila se vojska ruskih plaćenih trolova i korisnih idiota koji poklapaju sve vijesti politike, ekonomije, zdravstva, ratova i geopolitike i svega što može pomoći u njihovoj borbi.

Godinama se stvara mit Putina kao o vladaru čvrste ruke i potrebe konzervatizma i "vraćanju na temeljne ljudske vrijednosti" gdje nema zlih i odvrstnih LGBT i samo vjera, Bog i nacija.

Psihološki gledano Putin je strogi babo sa stavom i čvrstom rukom a Svijet je još prilično patrijarhalna sredina. Što je vukojebina veća (u glavi i geografski) Putin je veći Car.

Gol do pasa jaše na konju, hrva se, borilačke vještine, bivši agent, botoksiran, utegnut.

Na njega se lože mnoge žene ali i homoseksualci.

I onda kad takav kultni filmskl lik Putin kaje da mora "nešto" riješit u Ukrajini i ostatku svijeta niko od tih njegovih turbo folk poklonika ne postavlja "nepotrebna" pitanja.
Jer ako iko zna babo zna.
Hvala na vrlo iscrpnom i preciznom odgovoru :thumbup: :-D Slažem se uglavnom sa svime što si naveo. Valjda sam bio naivan nadajući se da će ljudi koji su proživjeli sarajevsku golgotu znati procijeniti opasnost revitalizacije povampirene ideje "srpskog sveta" i "ruskog carstva".
mo-town

#101141 Re: Ukrajina

Post by mo-town »

Bernardinac wrote: 18/07/2022 01:40
drug_profi wrote: 18/07/2022 00:47

U Mađarskoj nije jer je Orban njegov. Tako bi bilo i u Francuskoj da je La Pen pobjedila. AFD u Njemačkoj je Putinova stranka, itd.
Putinova mašinerija je kupovala političare diljem svijeta.
Tu je i Čović i Milanović bdw.
Plenković će riješiti Čovketa samo strpljenja a Milanović ionako nema ovlasti da puno djeluje na vanjsku politiku HR koja je Nato i pro EU.
Milanović hoće još jedan mandat pa igra na tu kartu i hoće pokupiti glasove BiH Hrvata, desničara po HR i lojalnih SDP ovaca.
Čovjek je lasica.
Po HNS-ovim standardim Milanovic je nelegitiman. Njih Hrvati iz Hrvatske majoriziraju i izabrali su im predsjednika. Nasi Hrvati su glasali za Kolindu (ljubav moja, nema mi je nesto u zadnje vrijeme :kiss: )
zilog

#101142 Re: Ukrajina

Post by zilog »

zilog wrote: 17/07/2022 23:42 Opet onaj sa "cistom" hidrogenskom, sto nije atomska... :pisnuo:
Moje pitanje i dalje stoji bez odgovora. Zašto " Putler" novi Hitler, ne koristi nekonvencijalno oružje da sebi olakša rat. Ako ga boli kurac za civilne žrtve i čak želi da poubija što više Ukrajinaca... Može koristiti i taktičke nuklerake, licemjerni zapad neće reagovati.
Receno vec, samo sto ti nisi ovdje da bi citao, nego da istreses troprstasku mantru i razgulis... :mrgreen:
zilog wrote: 09/07/2022 04:04 Nema nista od nuklearki, pa bile one i "takticke", jer svaka trazi istu kriticnu masu, da zapocnu lancanu reakciju. Kod "taktickih" se samo ranije prekine lancana reakcija, da bi se umanjilo iskoristenje goriva/prinos ("yield"). Neiskoristeni plutonijum se rasprsi i cini podrucje nenastanjivim jako dugo vremena i za ljude i za zivotinje, a povrsinske vode i rastinje raznose i zadrzavaju te otrove. Zato su testovi radjeni u nenastanjenim pustinjama Nevade i Novog Meksika, a ne u jos nenastanjenijim divljinama Montane, Dakota i Wayoming-a.

U slucaju hipoteticke upotrebe nuklearki na tlu Ukrajine, sasvim bi realan bio "istovar" nekoliko tona najradioaktivnijeg nuklearnog otpada iznad Moskve, ili bilo kojeg drugog ruskog grada. Jedino sto nema eksplozije, ali su zato svi otrovni radioaktivni produkti na raspolaganju u mnogo vecim kolicinama, od onih kod bombe. Dovoljno da radijacijom ubije, vise od same eksplozije megatonske bombe.
Em imaju toga koliko hoces (u Cernobilu), em bi se naslo dovoljno ludih pilota da prelete do Moskve. Cak i da ga obore, rezultat je isti, ako leti iznad naseljenih podrucja Rusije.

Zato, nista od ruskih nuklearki po Ukrajini, ili nista od Moskve, Kurska, Voronjeza...
I da, Putin je novi Hitler!!!
Bossona

#101143 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

:D
Zumbul2

#101144 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

:bih:
Bossona wrote: 18/07/2022 06:04

:D
Znači dva bup-a za sad... Fino ih je vidjeti uz jutarnju kahvu... Nadam se da ćemo još koji vidjeti ali fakat su urijeđali zadnja 3 dana... Nešto se sprema... :bih:
Zumbul2

#101145 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

madner

#101146 Re: Ukrajina

Post by madner »

Ofanziva na Kherson je pokusana, nisu djaba Rusi slala pojacanja da spase situaciju.
Zumbul2

#101147 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

madner wrote: 18/07/2022 07:07 Ofanziva na Kherson je pokusana, nisu djaba Rusi slala pojacanja da spase situaciju.
To je više bio pokušaj da se rastereti istočni front a i rusi svako malo aktueliziraju priču o Bjelorusiji kad him zagusti....
plavi_E

#101148 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

Evo ti odgovor. Putko je vec dokazao da je spreman pobiti civila koliko je god potrebno da bi bio glavni baja na tankesteli u Njemackoj. Znaci nije razlog briga za civilne zrtve. Razlog je strah jer zna da bi to bila crvena linija koja bi uzrokovala potpuni prekid ekonomski veza bsa zapadom. Niko vise ne bi smio Rusiji prodati nista sto sadrzi bilo kakvu zapadnu komponentu bilo HW ili SW. Takva ekonomska blokada bi zasigurno izazvala nemire u Rusiji jer bi osiromasila i ovako siromasan ruski narod. Ali bi oijadila i osiromasila i putkine oligarhe a oni su ti koji ga drze. Putko bi visio na Crvenom Trgu prije nego bi uspio pobiti i pozatvarati te ologarhe.
apsidejzi

#101149 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

@Bernardinac :thumbup: :thumbup:

Odlicno sumirano!
madner

#101150 Re: Ukrajina

Post by madner »

Zumbul2 wrote: 18/07/2022 07:12
madner wrote: 18/07/2022 07:07 Ofanziva na Kherson je pokusana, nisu djaba Rusi slala pojacanja da spase situaciju.
To je više bio pokušaj da se rastereti istočni front a i rusi svako malo aktueliziraju priču o Bjelorusiji kad him zagusti....
Tesko, Istok je bio miran. Javio je i Cooper, imao bas ozbiljne vijesti o napredovanju.

I onaj sto sada tvrdi da nije milion krenulo itd…
Post Reply